X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • ENDOGIRL+PCOS Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już dzisiaj biel vizira, także czekam na okres i kolejny cykl 💪

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji

05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle
  • Mati01 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    U mnie już dzisiaj biel vizira, także czekam na okres i kolejny cykl 💪
    Przykro mi 😥

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro Salve Łódź
    🔜 scratching endometrium
  • Mati01 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Przykro mi 😥
    Ja jutro rano sprawdzam czy zastrzyk się wypłukał, wczoraj jeszcze była kreska. To moja ostatnia szansa przed in vitro(zostaliśmy już zakwalifikowani) także liczę na jakiś cud 😓

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    🔜 scratching endometrium
  • Mnia Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam, aby byc pewna test w 15 dniu z rana, byla biel. Wiec zrezygnowana czekalam na @. Dzis mija 18 dzien, okres dalej nie przyszedł, no i zrobilam test w dzien, czyli powinno byc małe stezenie jezeli cos jest, a tu cień! Nie chce sie cieszyć nad wyraz, ale to najlepszy cień jaki widzialam. Jeżeli rano powtorzą sie II to ide na bete....

ENDOGIRL+PCOS, Migotka96 lubią tę wiadomość

• Mati01 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnia wrote:
    Ja zrobilam, aby byc pewna test w 15 dniu z rana, byla biel. Wiec zrezygnowana czekalam na @. Dzis mija 18 dzien, okres dalej nie przyszedł, no i zrobilam test w dzien, czyli powinno byc małe stezenie jezeli cos jest, a tu cień! Nie chce sie cieszyć nad wyraz, ale to najlepszy cień jaki widzialam. Jeżeli rano powtorzą sie II to ide na bete....
    Wow cudowna wiadomość !!! Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    🔜 scratching endometrium
  • ENDOGIRL+PCOS Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnia wrote:

Ale ekstra!!! U mnie wczoraj jeszcze był cień w 14 dniu po zastrzyku, ale dzisiaj już biel 😁

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji

05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Ja jutro rano sprawdzam czy zastrzyk się wypłukał, wczoraj jeszcze była kreska. To moja ostatnia szansa przed in vitro(zostaliśmy już zakwalifikowani) także liczę na jakiś cud 😓
    Bądź dobrej myśli 🤞🏼🤞🏼😘

Jeśli mogę zapytać to jak wyglada kwalifikacja do in vitro? Umawiasz się na wizytę do kliniki od razu na kwalifikacje czy chodziłaś już wcześniej do kliniki ?
    Chciałabym się umówić do kliniki w kwietniu i szczerze mówiąc nie wiem czego się spodziewać, chciałabym zaczac już działać z IUI lub in vitro ale czy to takie proste ? Czy trzeba jakoś mega poszerzyć diagnostykę ?

Mati01 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
  • Mati01 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Bądź dobrej myśli 🤞🏼🤞🏼😘

Jeśli mogę zapytać to jak wyglada kwalifikacja do in vitro? Umawiasz się na wizytę do kliniki od razu na kwalifikacje czy chodziłaś już wcześniej do kliniki ?
    Chciałabym się umówić do kliniki w kwietniu i szczerze mówiąc nie wiem czego się spodziewać, chciałabym zaczac już działać z IUI lub in vitro ale czy to takie proste ? Czy trzeba jakoś mega poszerzyć diagnostykę ?
    My już staramy się 3 lata więc w tym czasie zrobiliśmy wszytsko co się dało bo byliśmy pod opieką ginekologa, androloga, dietetyka, immunologa więc badania mamy, ale tak na prawdę na takiej wizycie liczy się abyś miała 12 miesięcy udokumentowane, u nas w salve w Łodzi doktor policzyła wizyty z monitoringu cyklu od ginekologa i badania nasienia. W salve byliśmy kilka razy u androloga i urologa i tam robiliśmy badania nasienia, ale jeśli chodzi o jakieś wizyty niepłodnościowe to ta kwalifikacyjna była pierwsza. Jak jakiś badań mieć nie będziecie które są wymagane to Wam je zleca, pamiętaj żeby zebrać te 12 miesięcy wizyt najlepiej od ginekologa. Mówię z naszego doświadczenia,
    Pewnie co lekarz to też inaczej. My do inseminacji nie podchodziliśmy,
    Nie wiemy czemu nie ma ciąży więc stwierdzono niepłodność idiopatyczna.
    Mnie się wydaje że już zrobiliśmy wszytsko co się dało ale okazuje się że mimo opieki immunologa nie miałam zrobionych kirów, dopiero teraz druga immunolog mi zleciła więc w tym tygodniu zbadam żeby do ewentualnego transferu już wiedzieć czy nie trzeba jakiś
    Leków dodatkowych.
    Dużo tego, ale to forum jest na prawdę pomocne dziewczyny mają ogromną wiedzę 💓

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:23

Migotka96 lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    🔜 scratching endometrium
‹‹ 552 553 554 555 556
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ