X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od siebie napiszę, że przy laparoskopii od razu widać i endometriozę i zrosty. Z małą endometriozą i zrostami poradzi sobie nawet średnio rozgarnięty chirurg. Do zaawansowanej endometriozy najlepiej brać specjalistów od tego schorzenia, bo to są przeważnie operacje kilkugodzinne. Są też różne techniki usuwania ognisk.

Ja jestem niepocieszona. Skończyłam antybiotykoterapię i uważam, że powinna być biopsja kontrolna. Lekarz nie chce zrobić. Chyba pojadę do Polski i zrobię tam prywatnie, bo tu jest ciemnogród 🤷
    Uważam, że jedna seria antybiotyków w moim przypadku nie pomoże.

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope pewnie, jak masz się czuć z tym pewniej to przyjeżdżaj. Ja też raczej będę robić kontrolna w przyszłym miesiącu 💪

Kaliope lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • toossiaa Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Też zauważyłam, że mamy podobnie 🤭 U mnie torbiel ma 32 mm, także nie jest aż tak poważnie, jak u Ciebie. Też wczoraj pytałam lekarza o tą torbiel, ale mówił, że nie będziemy jej ruszać z uwagi na to, że jest mała.

@endogirl+pcos czytałam, że leczyłaś się na Podkarpaciu, mogę zapytać u jakiego lekarza?

• ENDOGIRL+PCOS Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toossiaa wrote:
    @endogirl+pcos czytałam, że leczyłaś się na Podkarpaciu, mogę zapytać u jakiego lekarza?

Ponad 2 lata byłam pod opieką doktor Harpuli. Myślałam, że jest naprawdę dobrą specjalistką, no ale jednak nie. W sensie do codziennych kontroli tak, ale nic więcej... Nigdy nie sprawdziła czy mam owulacje, a już z samą torbielą endometrialną powinna mnie skierować do specjalisty od endo. Chciała mi robić drożność na NFZ i czaicie, że co miesiąc u niej wychodziły mi infekcje pochwy, totalnie różne i dawała mi antybiotyki, a przed wizytą w Esterclinic stwierdziłam, że nie wezmę antybiotyku tylko zobaczę co powie inna lekarka i jak w grudniu pojechałam do dr Estery to żadnej infekcji nie było i zrobiła mi drożność pianką... Także takie cyrki u mnie były tu na Podkarpaciu i nie ufam tym lekarzom za grosz tutaj. No jedynie dr Pabisiak, który robił mi diagnostykę endometriozy jest w porządku.

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji

05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle
  • toossiaa Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Ponad 2 lata byłam pod opieką doktor Harpuli. Myślałam, że jest naprawdę dobrą specjalistką, no ale jednak nie. W sensie do codziennych kontroli tak, ale nic więcej... Nigdy nie sprawdziła czy mam owulacje, a już z samą torbielą endometrialną powinna mnie skierować do specjalisty od endo. Chciała mi robić drożność na NFZ i czaicie, że co miesiąc u niej wychodziły mi infekcje pochwy, totalnie różne i dawała mi antybiotyki, a przed wizytą w Esterclinic stwierdziłam, że nie wezmę antybiotyku tylko zobaczę co powie inna lekarka i jak w grudniu pojechałam do dr Estery to żadnej infekcji nie było i zrobiła mi drożność pianką... Także takie cyrki u mnie były tu na Podkarpaciu i nie ufam tym lekarzom za grosz tutaj. No jedynie dr Pabisiak, który robił mi diagnostykę endometriozy jest w porządku.

Ja nie moge to faktycznie, co prawda ja jestem z małopolski ale na Podkarpaciu jeżdżę do dr Gawlika i myślałam że o niego chodzi

• ENDOGIRL+PCOS Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toossiaa wrote:
    Ja nie moge to faktycznie, co prawda ja jestem z małopolski ale na Podkarpaciu jeżdżę do dr Gawlika i myślałam że o niego chodzi

O to o tym nie słyszałam nawet :)

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji

05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle
‹‹ 548 549 550 551 552
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ