Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Od siebie napiszę, że przy laparoskopii od razu widać i endometriozę i zrosty. Z małą endometriozą i zrostami poradzi sobie nawet średnio rozgarnięty chirurg. Do zaawansowanej endometriozy najlepiej brać specjalistów od tego schorzenia, bo to są przeważnie operacje kilkugodzinne. Są też różne techniki usuwania ognisk.
Ja jestem niepocieszona. Skończyłam antybiotykoterapię i uważam, że powinna być biopsja kontrolna. Lekarz nie chce zrobić. Chyba pojadę do Polski i zrobię tam prywatnie, bo tu jest ciemnogród 🤷
Uważam, że jedna seria antybiotyków w moim przypadku nie pomoże.
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Kaliope pewnie, jak masz się czuć z tym pewniej to przyjeżdżaj. Ja też raczej będę robić kontrolna w przyszłym miesiącu 💪
Kaliope lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Z pomocą medyczną od 07.2024
AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
💊 Unidox
14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
➡️ IUI ❓
Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏 -
ENDOGIRL+PCOS wrote:Też zauważyłam, że mamy podobnie 🤭 U mnie torbiel ma 32 mm, także nie jest aż tak poważnie, jak u Ciebie. Też wczoraj pytałam lekarza o tą torbiel, ale mówił, że nie będziemy jej ruszać z uwagi na to, że jest mała.
@endogirl+pcos czytałam, że leczyłaś się na Podkarpaciu, mogę zapytać u jakiego lekarza? -
toossiaa wrote:@endogirl+pcos czytałam, że leczyłaś się na Podkarpaciu, mogę zapytać u jakiego lekarza?
Ponad 2 lata byłam pod opieką doktor Harpuli. Myślałam, że jest naprawdę dobrą specjalistką, no ale jednak nie. W sensie do codziennych kontroli tak, ale nic więcej... Nigdy nie sprawdziła czy mam owulacje, a już z samą torbielą endometrialną powinna mnie skierować do specjalisty od endo. Chciała mi robić drożność na NFZ i czaicie, że co miesiąc u niej wychodziły mi infekcje pochwy, totalnie różne i dawała mi antybiotyki, a przed wizytą w Esterclinic stwierdziłam, że nie wezmę antybiotyku tylko zobaczę co powie inna lekarka i jak w grudniu pojechałam do dr Estery to żadnej infekcji nie było i zrobiła mi drożność pianką... Także takie cyrki u mnie były tu na Podkarpaciu i nie ufam tym lekarzom za grosz tutaj. No jedynie dr Pabisiak, który robił mi diagnostykę endometriozy jest w porządku.▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji
05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle -
ENDOGIRL+PCOS wrote:Ponad 2 lata byłam pod opieką doktor Harpuli. Myślałam, że jest naprawdę dobrą specjalistką, no ale jednak nie. W sensie do codziennych kontroli tak, ale nic więcej... Nigdy nie sprawdziła czy mam owulacje, a już z samą torbielą endometrialną powinna mnie skierować do specjalisty od endo. Chciała mi robić drożność na NFZ i czaicie, że co miesiąc u niej wychodziły mi infekcje pochwy, totalnie różne i dawała mi antybiotyki, a przed wizytą w Esterclinic stwierdziłam, że nie wezmę antybiotyku tylko zobaczę co powie inna lekarka i jak w grudniu pojechałam do dr Estery to żadnej infekcji nie było i zrobiła mi drożność pianką... Także takie cyrki u mnie były tu na Podkarpaciu i nie ufam tym lekarzom za grosz tutaj. No jedynie dr Pabisiak, który robił mi diagnostykę endometriozy jest w porządku.
Ja nie moge to faktycznie, co prawda ja jestem z małopolski ale na Podkarpaciu jeżdżę do dr Gawlika i myślałam że o niego chodzi -
toossiaa wrote:Ja nie moge to faktycznie, co prawda ja jestem z małopolski ale na Podkarpaciu jeżdżę do dr Gawlika i myślałam że o niego chodzi
O to o tym nie słyszałam nawet▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji
05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle -