Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Od siebie napiszę, że przy laparoskopii od razu widać i endometriozę i zrosty. Z małą endometriozą i zrostami poradzi sobie nawet średnio rozgarnięty chirurg. Do zaawansowanej endometriozy najlepiej brać specjalistów od tego schorzenia, bo to są przeważnie operacje kilkugodzinne. Są też różne techniki usuwania ognisk.
Ja jestem niepocieszona. Skończyłam antybiotykoterapię i uważam, że powinna być biopsja kontrolna. Lekarz nie chce zrobić. Chyba pojadę do Polski i zrobię tam prywatnie, bo tu jest ciemnogród 🤷
Uważam, że jedna seria antybiotyków w moim przypadku nie pomoże.
Migotka96 lubi tę wiadomość
Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
📆21.07.2025 połówkowe
-
Kaliope pewnie, jak masz się czuć z tym pewniej to przyjeżdżaj. Ja też raczej będę robić kontrolna w przyszłym miesiącu 💪
Kaliope lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 6+3? CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞 -
ENDOGIRL+PCOS wrote:Też zauważyłam, że mamy podobnie 🤭 U mnie torbiel ma 32 mm, także nie jest aż tak poważnie, jak u Ciebie. Też wczoraj pytałam lekarza o tą torbiel, ale mówił, że nie będziemy jej ruszać z uwagi na to, że jest mała.
@endogirl+pcos czytałam, że leczyłaś się na Podkarpaciu, mogę zapytać u jakiego lekarza? -
toossiaa wrote:@endogirl+pcos czytałam, że leczyłaś się na Podkarpaciu, mogę zapytać u jakiego lekarza?
Ponad 2 lata byłam pod opieką doktor Harpuli. Myślałam, że jest naprawdę dobrą specjalistką, no ale jednak nie. W sensie do codziennych kontroli tak, ale nic więcej... Nigdy nie sprawdziła czy mam owulacje, a już z samą torbielą endometrialną powinna mnie skierować do specjalisty od endo. Chciała mi robić drożność na NFZ i czaicie, że co miesiąc u niej wychodziły mi infekcje pochwy, totalnie różne i dawała mi antybiotyki, a przed wizytą w Esterclinic stwierdziłam, że nie wezmę antybiotyku tylko zobaczę co powie inna lekarka i jak w grudniu pojechałam do dr Estery to żadnej infekcji nie było i zrobiła mi drożność pianką... Także takie cyrki u mnie były tu na Podkarpaciu i nie ufam tym lekarzom za grosz tutaj. No jedynie dr Pabisiak, który robił mi diagnostykę endometriozy jest w porządku.▫️28 lat
▫️12.2024: endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️01.2025: oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️01.2025 - rozpoczęcie stymulacji Lamettą z Ovitrelle
▫️05.2025 - histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów (powtórka drożności w czerwcu)
▫️06.2025 - ponowna drożność, tym razem lipiodolem - oba jajowody drożne -
ENDOGIRL+PCOS wrote:Ponad 2 lata byłam pod opieką doktor Harpuli. Myślałam, że jest naprawdę dobrą specjalistką, no ale jednak nie. W sensie do codziennych kontroli tak, ale nic więcej... Nigdy nie sprawdziła czy mam owulacje, a już z samą torbielą endometrialną powinna mnie skierować do specjalisty od endo. Chciała mi robić drożność na NFZ i czaicie, że co miesiąc u niej wychodziły mi infekcje pochwy, totalnie różne i dawała mi antybiotyki, a przed wizytą w Esterclinic stwierdziłam, że nie wezmę antybiotyku tylko zobaczę co powie inna lekarka i jak w grudniu pojechałam do dr Estery to żadnej infekcji nie było i zrobiła mi drożność pianką... Także takie cyrki u mnie były tu na Podkarpaciu i nie ufam tym lekarzom za grosz tutaj. No jedynie dr Pabisiak, który robił mi diagnostykę endometriozy jest w porządku.
Ja nie moge to faktycznie, co prawda ja jestem z małopolski ale na Podkarpaciu jeżdżę do dr Gawlika i myślałam że o niego chodzi -
toossiaa wrote:Ja nie moge to faktycznie, co prawda ja jestem z małopolski ale na Podkarpaciu jeżdżę do dr Gawlika i myślałam że o niego chodzi
O to o tym nie słyszałam nawet▫️28 lat
▫️05.2025 - histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów (powtórka drożności w czerwcu)
Byłam na wizycie u nowej ginekolog i pozytywnie mnie zaskoczyła. Jak się dowiedziała ze w czwartek mam laparoskopię to od razu kazała mi we wtorek przyjechać do szpitala na specjalistyczne USG endometriozy żeby mogli zaplanować cały zabieg już wcześniej 😊
Drożność zrobią mi przy okazji tez w czwartek 🤭
Ogólnie jestem dobrze nastawiona i wierze ze lekarze na których ostatnio trafiłam wiedza co robią 🥰
Jedynie czego się boje to tej narkozy, nigdy wcześniej nie byłam na takim zabiegu 😱 No i pobyt 3 dni w szpitalu ale później już z górkiENDOGIRL+PCOS, Kaliope lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ ANA1 1:80, ANA3
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
👱🏼♂️33 lata
HLA-C C1C2
morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
✅ pasożyty, helicobakter pyroli -
Migotka96 wrote:Byłam na wizycie u nowej ginekolog i pozytywnie mnie zaskoczyła. Jak się dowiedziała ze w czwartek mam laparoskopię to od razu kazała mi we wtorek przyjechać do szpitala na specjalistyczne USG endometriozy żeby mogli zaplanować cały zabieg już wcześniej 😊
Drożność zrobią mi przy okazji tez w czwartek 🤭
Ogólnie jestem dobrze nastawiona i wierze ze lekarze na których ostatnio trafiłam wiedza co robią 🥰
Jedynie czego się boje to tej narkozy, nigdy wcześniej nie byłam na takim zabiegu 😱 No i pobyt 3 dni w szpitalu ale później już z górki
Najważniejsze, że czujesz się zaopiekowana przez lekarzy! Trzymam mocno kciuki za zabieg i myślę, że narkoza tylko tak groźnie brzmi i zaśniesz w sekundę 🙌▫️28 lat
Cześć dziewczyny,
Chwilę śledziłam grupę z przerwami na dołki i choroby
Mam pytania , ale kilka zdań o mnie
Od kiedy starania trudno określić z uwagi na problemy między staraniami.
05.2022 biopsja wyniki Cin3
08.2022 elektrokonizacja Szyjki
Starania naturalne zaczynamy
11.2022 plamienia przed miesiączką
Infekcję bakterie i antybiotykoterapia do 06 .2023
06.2023 - starania naturalne miały być rok
11.2023 - kontrolna wizyta skierowanie na markery Roma wynik podwyższone/skierowanie do szpitala u ginekologa onkologa
12.2023 - laparoskopia
02.2024 starania wznowione naturalne plamienia dalej
05 2024 - wypalanie koagulacja
10.2024 histeroskopia, stan zapalny zrosty skrzepy
Koniec plamien od połowy cyklu
Hormony ok
Amh 1,74
Tsh ok .
On
Morfologia 1%
Suplementacja od 07 2024
Jajowody drożne sprawdzone przy laparoskopii
Od stycznia zaczęłam letrozole+ ovitrelle cykl nie udany :+ 31. 01 monitoring, 2 pęcherzyki , lewy jajnik 18mm prawy 19 mam 2 .02 po poludniu zastrzyk czy nie za późno? Takie było zalecenie .
Moje pytanie nie dostałam żadnych leków po ovitrelle i tak czytam i się zastanawiam czy to źle ?
Drugie pytanie czy macie plemienia na brązowo 3-4 dni przed miesiączką?
Testu nawet nie robiłam bo jak zobaczyłam po 13 dniach od zastrzyku plamienie straciłam nadzieję i za kilka dni @.
Kolejne pytanie czy przy braniu letrozole skróciła się komuś @ ? Zaczynam nowy cykl i dziś 3 dzień letrozole 28.02 monitoring i zobaczmy kiedy zastrzyk.
Zaczęłam przeżywac znowu odkąd zaczęłam stymulację i się bać tych rozczarowań, które ciągle przychodzą.
-
Wiolonczela:) wrote:Cześć dziewczyny,
Chwilę śledziłam grupę z przerwami na dołki i choroby
Mam pytania , ale kilka zdań o mnie
Od kiedy starania trudno określić z uwagi na problemy między staraniami.
05.2022 biopsja wyniki Cin3
08.2022 elektrokonizacja Szyjki
Starania naturalne zaczynamy
11.2022 plamienia przed miesiączką
Infekcję bakterie i antybiotykoterapia do 06 .2023
06.2023 - starania naturalne miały być rok
11.2023 - kontrolna wizyta skierowanie na markery Roma wynik podwyższone/skierowanie do szpitala u ginekologa onkologa
12.2023 - laparoskopia
02.2024 starania wznowione naturalne plamienia dalej
05 2024 - wypalanie koagulacja
10.2024 histeroskopia, stan zapalny zrosty skrzepy
Koniec plamien od połowy cyklu
Hormony ok
Amh 1,74
Tsh ok .
On
Morfologia 1%
Suplementacja od 07 2024
Jajowody drożne sprawdzone przy laparoskopii
Od stycznia zaczęłam letrozole+ ovitrelle cykl nie udany :+ 31. 01 monitoring, 2 pęcherzyki , lewy jajnik 18mm prawy 19 mam 2 .02 po poludniu zastrzyk czy nie za późno? Takie było zalecenie .
Moje pytanie nie dostałam żadnych leków po ovitrelle i tak czytam i się zastanawiam czy to źle ?
Drugie pytanie czy macie plemienia na brązowo 3-4 dni przed miesiączką?
Testu nawet nie robiłam bo jak zobaczyłam po 13 dniach od zastrzyku plamienie straciłam nadzieję i za kilka dni @.
Kolejne pytanie czy przy braniu letrozole skróciła się komuś @ ? Zaczynam nowy cykl i dziś 3 dzień letrozole 28.02 monitoring i zobaczmy kiedy zastrzyk.
Zaczęłam przeżywac znowu odkąd zaczęłam stymulację i się bać tych rozczarowań, które ciągle przychodzą.
Widzę, że już bardzo dużo przeszłaś. Podziwiam! Co do leków po Ovitrelle to ja osobiście żadnych nie przyjmuję, a zastrzyk u Ciebie wcale nie był późno, jest ok. Ja zazwyczaj mam monitoring w 9 dniu cyklu i w 12 zastrzyk. Teraz trwa mój drugi cykl stymulowany i miesiączka wydawała mi się mniej obfita, ale nie wiem czy to przez letrozol czy suplementy i dietę. Przed miesiączką nigdy nie miałam plamień.▫️28 lat
Na razie się nie poddaje , chociaż różnie było, mój Pan doktor jak przychodziłam to już się bał że znowu coś się dzieję. Jak idexl na kontrolę to samego USG już się bałam czy coś się znowu nie pojawiło. Na szczęście od kilku miesięcy spokój i spokojnie mogłam zacząć stymulację. Przy ostatniej się bałam, bo infekcja pęcherza mnie złapała i miałam dylemat czy brać furagine. Wzięłam bo bym nie wytrzymała z bólu. Na razie jest ok . Zrobię badania posiewu i moczu kontrolnie.
Mnie niepokoją znowu te plamienia zobaczymy jak będzie w tym cyklu z ovitrelle.
A po letrozole i ovitrelle mam takie wahania nastroju od płaczu do złości, chwilami omijam męża żeby nie ukąsićczuje jak wszytko we mnie chodzi.
Trzymam kciuki, ja też zaczynam drugi cykl z ovitrelle.
Duża masz tą torbiel? -
Wiolonczela:) wrote:Na razie się nie poddaje , chociaż różnie było, mój Pan doktor jak przychodziłam to już się bał że znowu coś się dzieję. Jak idexl na kontrolę to samego USG już się bałam czy coś się znowu nie pojawiło. Na szczęście od kilku miesięcy spokój i spokojnie mogłam zacząć stymulację. Przy ostatniej się bałam, bo infekcja pęcherza mnie złapała i miałam dylemat czy brać furagine. Wzięłam bo bym nie wytrzymała z bólu. Na razie jest ok . Zrobię badania posiewu i moczu kontrolnie.
A po letrozole i ovitrelle mam takie wahania nastroju od płaczu do złości, chwilami omijam męża żeby nie ukąsićczuje jak wszytko we mnie chodzi.
Duża masz tą torbiel?
3 cm na lewym jajniku▫️28 lat
Hejo dziewczyny wczoraj (6dpo)wzięłam drugą połówkę ovitrelle teraz mam zamiar codziennie testować aż do wypłukania się zobaczymy jak to będzie niby wiesz że to lek miło zobaczyć 2 kreski chociaż na chwilę 😅Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
————————————————-
💊4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
🔬06.25 Wpisani do kolejki in vitro
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Monini15 wrote:Hejo dziewczyny wczoraj (6dpo)wzięłam drugą połówkę ovitrelle teraz mam zamiar codziennie testować aż do wypłukania się zobaczymy jak to będzie niby wiesz że to lek miło zobaczyć 2 kreski chociaż na chwilę 😅
Myślę że to nie jest najlepszy pomysł z tym codziennym testowaniem bo to nie jest dobre dla "głowy"MoniaB lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem dzisiaj taka szczęśliwa robiłam wyniki 8dpo i zawsze mimo suplementacji progiem to i tak były do dupy a teraz
progesteron 35ng/ml zawsze na suplementacji besinsem był do 12 max a tu 35 😳)
estradiol 115pg/ml widać że te zastrzyki z ovitrelle po owulacji pomogły jezu spadnę z wysokiego konia jak nic nie będzie.
Co do testowania po prostu czekam na biel i tyle nie wiążąc z tym wielkich nadzieji bardziej wyniki mnie nakręciły że w końcu suplementacja jest dobra
Edit : pisałam do lekarki jutro mam wziąć jeszcze jedno pół ovitrelleWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 13:11
ENDOGIRL+PCOS, Kaliope lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
————————————————-
💊4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
🔬06.25 Wpisani do kolejki in vitro
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Wiolonczela:) wrote:Na razie się nie poddaje , chociaż różnie było, mój Pan doktor jak przychodziłam to już się bał że znowu coś się dzieję. Jak idexl na kontrolę to samego USG już się bałam czy coś się znowu nie pojawiło. Na szczęście od kilku miesięcy spokój i spokojnie mogłam zacząć stymulację. Przy ostatniej się bałam, bo infekcja pęcherza mnie złapała i miałam dylemat czy brać furagine. Wzięłam bo bym nie wytrzymała z bólu. Na razie jest ok . Zrobię badania posiewu i moczu kontrolnie.
Duża masz tą torbiel?
Ja mialam podobne plamienie miesiac temu, powiedzialam lekarzowi mówił, że to moze sie zdarzyc. Nietety naczytalam sie, że takie plamienia moga byc przy poczatku ciazy itp. Wiec nie radze zaglądać do internetu;)
Od dluzszego czasu mialam dlugie cykle po 31/33 dni. Pierwszy zastrzyk mialam 19 stego dnia cyklu. Teraz przez letrozol i ovitrelle cykl mi sie skraca, w tym 14 dnia mialam pecherzyk 23 mm i przyjelam zastrzyk. Ale miesiac temu mnie wszystko bolało i czulam, ze ktos mi szpile wbija. Za to w tym nie mam zadnych obiawów....
Ja po sobie widze, że zastrzyk dziala bardzo różnie. Dzis 11 dni po, test bialy i tylko czekam czy przyjdzie okres.
Czekanie jest najgorsze ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 13:32
-
Moja niepłodna głowa chciała sobie zobaczyć czy wyjdzie test pozytywny po 8 dniach od Ovitrelle i tak, wychodzi 🤣 Fajnie zobaczyć test pozytywny, ale jednocześnie wiem, że to tylko przez zastrzyk 😅 Od owulacji tydzień i tydzień do okresu, także czekanko. Ale totalnie się nie nastawiam na ciążę, bo to bez sensu jednak. Dobrze, że jestem w terapii i mogłam sobie zrobić taki test bez jednoczesnego dołowania się 🫶
MoniaB, Monini15 lubią tę wiadomość
▫️28 lat
Monini15 wrote:Hejo dziewczyny wczoraj (6dpo)wzięłam drugą połówkę ovitrelle teraz mam zamiar codziennie testować aż do wypłukania się zobaczymy jak to będzie niby wiesz że to lek miło zobaczyć 2 kreski chociaż na chwilę 😅Starania od 04.2024 🌱
Klinika leczenia niepłodności 05.2025
👱🏼♀️ 29 lat
🆘 Endometrioza
✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
✅ ANA1 1:80, ANA3
✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
👱🏼♂️33 lata
HLA-C C1C2
morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
✅ pasożyty, helicobakter pyroli -
Dziewczyny, 13 dzień po zastrzyku
stwórz serwer minecraft
Czekam na pobranie krwi, żeby sprawdzić betę 🙉 stres maxOla_45, Migotka96, Mnia lubią tę wiadomość
-
Agni97 wrote:Dziewczyny, 13 dzień po zastrzyku
stwórz serwer minecraft
Czekam na pobranie krwi, żeby sprawdzić betę 🙉 stres max
TRZYMAM KCIUKI!!! 🫶▫️28 lat
▫️06.2025 - ponowna drożność, tym razem lipiodolem - oba jajowody drożne