Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:Dziewczyny, widzicie cień cienia?
https://zapodaj.net/plik-KtL8dO0o1i
Edit: doczytałam ze biel 🫂 dawaj znac jaka beta 😘 kciuków nie puszczam 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 18:25
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
27.02 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
Kwiecień: powtórzenie badań nasienia -
Dziewczyny muszę się Wam wyżalić trochę. Od sierpnia chodziłam do ginekolog która od razu zaczęła ze mną stymulację i rozpoznała u mnie endometriozę, endometrioza ta objawiała się torbielą w lewym jajniku ok 3x3cm. Zaufałam tej ginekolog w 100% i chyba wiele rzeczy pominęłam będąc zaślepiona ta stymulacja 🙈
W listopadzie zleciła mężowi badanie nasienia i okej zrobił, natomiast badanie drożności zostało zupełnie pominięte, dopiero wspomniała o nim na wizycie w styczniu kiedy ją uświadomiłam jak mnie zapytała „bo my mamy wszystko drożne tak?” że nie mam pojęcia… do tego moja torbiel z miesiąca na miesiąc rośnie średnio o 1cm, na wizytach mówiła „trzeba pomyśleć żeby się jej pozbyć ale dajmy sobie jeszcze czas”, mówiłam okej. Na chwile obecna torbiel ma 9cm, trafiłam wczoraj do gienkologa który dał mi skierowanie w trybie pilnym na laparoskopię do szpitala, torbiel grozi pęknięciem lub może spowodować skręt jajnika… gdyby nie to ze jestem chora aktualnie to w czwartek miałabym zabieg, na chwile obecna czekam na decyzje anastezjologia czy z takim przeziębieniem znieczulenie ogólne bedzie mogło zostać podane.
I tak z perspektywy czasu nie wiem co i tym myśleć… ta ginekolog ma tyle dobrych opinii, specjalistka od niepłodności i endometriozy, a taki kwitek wyszedł 🙈 miałam 8 marca robić u niej drożność ale lekarz u którego byłam wczoraj powiedział ze podczas laparoskopii postarają się to sprawdzić👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Migotka96 wrote:Dziewczyny muszę się Wam wyżalić trochę. Od sierpnia chodziłam do ginekolog która od razu zaczęła ze mną stymulację i rozpoznała u mnie endometriozę, endometrioza ta objawiała się torbielą w lewym jajniku ok 3x3cm. Zaufałam tej ginekolog w 100% i chyba wiele rzeczy pominęłam będąc zaślepiona ta stymulacja 🙈
W listopadzie zleciła mężowi badanie nasienia i okej zrobił, natomiast badanie drożności zostało zupełnie pominięte, dopiero wspomniała o nim na wizycie w styczniu kiedy ją uświadomiłam jak mnie zapytała „bo my mamy wszystko drożne tak?” że nie mam pojęcia… do tego moja torbiel z miesiąca na miesiąc rośnie średnio o 1cm, na wizytach mówiła „trzeba pomyśleć żeby się jej pozbyć ale dajmy sobie jeszcze czas”, mówiłam okej. Na chwile obecna torbiel ma 9cm, trafiłam wczoraj do gienkologa który dał mi skierowanie w trybie pilnym na laparoskopię do szpitala, torbiel grozi pęknięciem lub może spowodować skręt jajnika… gdyby nie to ze jestem chora aktualnie to w czwartek miałabym zabieg, na chwile obecna czekam na decyzje anastezjologia czy z takim przeziębieniem znieczulenie ogólne bedzie mogło zostać podane.
I tak z perspektywy czasu nie wiem co i tym myśleć… ta ginekolog ma tyle dobrych opinii, specjalistka od niepłodności i endometriozy, a taki kwitek wyszedł 🙈 miałam 8 marca robić u niej drożność ale lekarz u którego byłam wczoraj powiedział ze podczas laparoskopii postarają się to sprawdzić
O matko, współczuję Ci strasznie! Jestem w szoku, że dopuściła do czegoś takiego 🤯
Ja na razie jej ufam, zobaczymy w dalszej perspektywie... Ja bym w tej sytuacji udała się do dr Zaczyka do Barska Clinic, który współpracuje tam z dr Janowcem. Po czymś takim nie zaufałabym ponownie...▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji
05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle -
ENDOGIRL+PCOS wrote:O matko, współczuję Ci strasznie! Jestem w szoku, że dopuściła do czegoś takiego 🤯
Ja na razie jej ufam, zobaczymy w dalszej perspektywie... Ja bym w tej sytuacji udała się do dr Zaczyka do Barska Clinic, który współpracuje tam z dr Janowcem. Po czymś takim nie zaufałabym ponownie...
Ginekolog nową mam już na oku, pracuje właśnie w tym szpitalu i zajmuje się niepłodnością i endometrioza wiec zobaczę jak ona to widzi 😊
Co do dalszych planów wybieramy się już do kliniki niepłodności konkretnej gdzie zostanę od A do Z poprowadzona. Muszę tylko wybrać najlepsza dla mnie opcje, chodź postawie w 90% na Gyncentrum👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Migotka96 wrote:Wiesz dojeżdżanie do ginekologa taki kawał drogi jest trochę problematyczne😓 wybrałam już szpital w którym zrobię laparoskopię, czekam tylko na telefon z terminem.
Ginekolog nową mam już na oku, pracuje właśnie w tym szpitalu i zajmuje się niepłodnością i endometrioza wiec zobaczę jak ona to widzi 😊
Co do dalszych planów wybieramy się już do kliniki niepłodności konkretnej gdzie zostanę od A do Z poprowadzona. Muszę tylko wybrać najlepsza dla mnie opcje, chodź postawie w 90% na Gyncentrum
Jasne, rozumiem! I trzymam kciuki, żeby to wszystko się poukładało ❤️Migotka96 lubi tę wiadomość
▫️ 28 lat
A jak to jest z badaniem droznosci czy prywatnie trzeba mieć skierowanie czy mozna sie umowic od tak ?
Ja mialam juz trzech ginekologow i niby każdy miał 5.0 opinię.
Kazdy mowił cos innego. Pani doktor stwierdziła, że nie mam pcos, teraz ginekolog twierdzi, że mam. Inny lekarz zlecała mi milion badań , teraz lekarz daje mi recepte na ovitrelle. Jak zapytałam o drożność to wszscy mi mowia że to jeszcze nie czas, ze to trzeci etap leczenia.
Jakies mam dziwne wrazenie, ze po ponad roku starań z lekarze powinnam miec zrobiona drożność
+ jestem po 5 dniu po zastrzyku, ktos ostatnio mi doradzil zeby 8 dnia zrobic test, zeby potwierdzić czy juz nie ma leku w organizmie. No i potem trzeba czekac -
Badanie drożności jajowodów czasem bywa intensywne i ma skutki uboczne. Zależy jaką technikę ma lekarz, ale jak laparoskopię to wolą unikać by nie uszkodzić. Fajne story o tym ma drjanowiec na instagramie w wyróżnionej relacji.37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
IUI 02.2025
Wyniki ok. -
Mnia wrote:A jak to jest z badaniem droznosci czy prywatnie trzeba mieć skierowanie czy mozna sie umowic od tak ?
Ja mialam juz trzech ginekologow i niby każdy miał 5.0 opinię.
Kazdy mowił cos innego. Pani doktor stwierdziła, że nie mam pcos, teraz ginekolog twierdzi, że mam. Inny lekarz zlecała mi milion badań , teraz lekarz daje mi recepte na ovitrelle. Jak zapytałam o drożność to wszscy mi mowia że to jeszcze nie czas, ze to trzeci etap leczenia.
Jakies mam dziwne wrazenie, ze po ponad roku starań z lekarze powinnam miec zrobiona drożność
+ jestem po 5 dniu po zastrzyku, ktos ostatnio mi doradzil zeby 8 dnia zrobic test, zeby potwierdzić czy juz nie ma leku w organizmie. No i potem trzeba czekac
Moja poprzednia ginekolog nawet mi nie zaproponowała ze mogę to zrobić w ramach NFZ, dopiero wczoraj na wizycie doktor tak mi powiedział i pytałam na innym wątki dziewczyn które robiły drożność w szpitalu ze miały skierowanie pd swoich prywatnych lekarzy i tez nie musiały płacić.
Trzeba niestety o wszystko się prosić w tym kraju bo inaczej słono przepłacisz. A drożność jak to drożność, nie wiem czy idzie ja wykonać lepiej lub gorzej 🤔
Co do testu 8 dni po zastrzyku to chyba jakieś żarty, zastrzyk nieraz utrzymuje się nawet do 14 dni po 😊👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
ENDOGIRL+PCOS wrote:Jasne, rozumiem! I trzymam kciuki, żeby to wszystko się poukładało ❤️👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Zerknijcie co drjanowiec pisze na instagramie. On odradza laparoskopię. Sporo dziewczyn nie ma niedrożności, a tym badaniem laparoskopią sobie pogorszy.
https://zapodaj.net/plik-CV0yCSprS8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 21:06
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
IUI 02.2025
Wyniki ok. -
MoniaB wrote:Zerknijcie co drjanowiec pisze na instagramie. On odradza laparoskopię. Sporo dziewczyn nie ma niedrożności, a tym badaniem laparoskopią sobie pogorszy.
https://zapodaj.net/plik-CV0yCSprS8👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
MoniaB wrote:Tak, bardziej to do Mnia pisałam.
A za Ciebie trzymam kciuki. Przykro mi, że ta gin dopuściła by tak urosła torbiel. Zdrowia!MoniaB lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
👱🏼♂️32 lata
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
🫶🏼 10 cs
Plan 2025:
Ja jutro jadę jeszcze do dr Zaczyka do Barska Clinik, żeby zobaczył mój "przypadek". Co dwie głowy to nie jedna, a jednak po moich przejściach tutaj na Podkarpaciu (półtora roku bagatelizacji) stwierdziłam, że się tam przejadę jeszcze do Nowego Sącza. Akurat wypada mi jutro/czwartek potwierdzenie owulacji to mi sprawdzi w USG 😅▫️ 28 lat
Martolina wrote:Oszukał mnie skubany, dziś rano niestety biel 🫣 ale na betę i tak pojadę
Mimo wszystko betę zrób bo nigdy nie wiadomo03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r