Test po zastrzyku ovitrelle
-
WIADOMOŚĆ
-
ENDOGIRL+PCOS, 🥰 dziękuję! ❤️
Martolina, dziękuję za super odpowiedź 😍 Pomogła mi!
Ja od razu po zastrzyku: 38C i migrena. Na drugi dzień pojechałam na inseminację z wielkim bólem głowy. Wracając, zajechałam na orlen po apap, bo lekarz pozwolił wziąć. Czekając w kolejce zaczęłam wymiotować i biegiem do łazienki na stacji z niezapłaconym apapem w ręce z tego rozpędu 🙈 Wymiotowałam już do wieczora. Dziś już lepiej, ale faktycznie bardzo ciążowo i ciężko mi normalnie funkcjonować, nie myśleć o tym i się nie nakręcać.
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
IUI 02.2025
Wyniki ok. -
MoniaB wrote:ENDOGIRL+PCOS, 🥰 dziękuję! ❤️
Martolina, dziękuję za super odpowiedź 😍 Pomogła mi!
Ja od razu po zastrzyku: 38C i migrena. Na drugi dzień pojechałam na inseminację z wielkim bólem głowy. Wracając, zajechałam na orlen po apap, bo lekarz pozwolił wziąć. Czekając w kolejce zaczęłam wymiotować i biegiem do łazienki na stacji z niezapłaconym apapem w ręce z tego rozpędu 🙈 Wymiotowałam już do wieczora. Dziś już lepiej, ale faktycznie bardzo ciążowo i ciężko mi normalnie funkcjonować, nie myśleć o tym i się nie nakręcać.
Oj, bardzo dobrze to znam, ja po pierwszym zastrzyku ostatnie na co miałam ochotę to „starania” i musiałam się zmuszać taka ledwo żywa 😅 ale ta temperatura jest podejrzana, nie słyszałam nigdy o takim objawie, może to Ci się nałożyło z jakąś infekcją? Grypa teraz strasznie szaleje… a kiedy wypada Ci testowanie ?👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
Starania na luzie od 01.2024
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro -
Martolina. Też nigdy nie słyszałam o takim objawie zastrzyku by tak temp skakała. Ale gin mówił, że to normalne, rzadko ale bywa. 1,5 godziny po zastrzyku zaczęło mi się robić zimno i dreszcze. Leżałam pod kocem i się trzęsłam. 2,5 godz. po zmierzyłam i 38,0C. Zmartwiłam się, że infekcja i nie będzie inseminacji. Ale od razu zaczęło spadać. Po 4 godz od zastrzyku już było 37,5. Całą noc poty, a rano 36,6. Przez cały czas podniesionej temp żadnych objawów infekcji. Lekarz mówił, że to taka reakcja na zastrzyk.
Ale nie było o tym w ulotce, w internecie, tu na forum też nie widziałam.
Ale nawet fajnie, bo tak to bym szła do pracy i byłoby mi ciężej, a zadzwoniłam że rośnie mi gorączka, chyba chora i wzięłam czw i pt wolne i mogłam się skupić na IUI.
Jeśli chodzi o to kiedy test to jeszcze długo. Zastrzyk miałam 12.02, a inseminację 13.02. Gin mówił by od dziś (16.02) brać duphaston przez 14 dni. I wtedy testować.
Ale chyba nie wytrzymam i zrobię test 15tego dnia po zastrzyku, czyli 27.02
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 08:03
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
IUI 02.2025
Wyniki ok. -
MoniaB wrote:Martolina. Też nigdy nie słyszałam o takim objawie zastrzyku by tak temp skakała. Ale gin mówił, że to normalne, rzadko ale bywa. 1,5 godziny po zastrzyku zaczęło mi się robić zimno i dreszcze. Leżałam pod kocem i się trzęsłam. 2,5 godz. po zmierzyłam i 38,0C. Zmartwiłam się, że infekcja i nie będzie inseminacji. Ale od razu zaczęło spadać. Po 4 godz od zastrzyku już było 37,5. Całą noc poty, a rano 36,6. Przez cały czas podniesionej temp żadnych objawów infekcji. Lekarz mówił, że to taka reakcja na zastrzyk.
Ale nie było o tym w ulotce, w internecie, tu na forum też nie widziałam.
Ale nawet fajnie, bo tak to bym szła do pracy i byłoby mi ciężej, a zadzwoniłam że rośnie mi gorączka, chyba chora i wzięłam czw i pt wolne i mogłam się skupić na IUI.
Jeśli chodzi o to kiedy test to jeszcze długo. Zastrzyk miałam 12.02, a inseminację 13.02. Gin mówił by od dziś (16.02) brać duphaston przez 14 dni. I wtedy testować.
Ale chyba nie wytrzymam i zrobię test 15tego dnia po zastrzyku, czyli 27.02
Faktycznie dziwna ta gorączka 🤔 Pierwszy raz slysze żeby ktoś tak zareagował na ten zastrzyk. No ale może faktycznie jestes jakimś wyjatkowym przypadkiem 🤭
Myślę że 15 dni po zastrzyku to tak akurat idealny dzień. Potrafi sie skubany długo utrzymywać 🤭
Trzymam kciuki ❤️MoniaB lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Ja zaczęłam już brać zastrzyki Decapeptyl. Oj ciężko mi to idzie 🤭 Dawno sie nie kułam igłami 🙄 Za chwile koncze antykoncepcje i będę zaczynała kolejne zastrzyki, te już na stymulacje
Migotka96 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Cześć dziewczyny,
dziękuję za odpowiedzi. Niestety, ciężko z tym nienakręcaniem się, dziś 10 dni po zastrzyku, bóle dalej się utrzymują, dzień w dzień jest to samo. Nie wytrzymałam i zrobiłam test, negatywny. Oczywiście wiem, że to za wcześnie, a mimo to, widząc tę biel coś zabolało… -
Nikz wrote:Cześć dziewczyny,
dziękuję za odpowiedzi. Niestety, ciężko z tym nienakręcaniem się, dziś 10 dni po zastrzyku, bóle dalej się utrzymują, dzień w dzień jest to samo. Nie wytrzymałam i zrobiłam test, negatywny. Oczywiście wiem, że to za wcześnie, a mimo to, widząc tę biel coś zabolało…
Biel zawsze boli i jest rozczarowująca, także totalnie Cię rozumiem!▫️ 28 lat
▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
▫️ półtora roku starań naturalnych
▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji
05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle -
Ola_45 wrote:Ja zaczęłam już brać zastrzyki Decapeptyl. Oj ciężko mi to idzie 🤭 Dawno sie nie kułam igłami 🙄 Za chwile koncze antykoncepcje i będę zaczynała kolejne zastrzyki, te już na stymulacje
Trzymam kciuki za stymulację i punkcje 🫶 obyś zniosła to dobrze !Ola_45 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Trzymam kciuki za stymulację i punkcje 🫶 obyś zniosła to dobrze !
Martolina lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Dziewczyny, widzicie cień cienia?
https://zapodaj.net/plik-KtL8dO0o1iWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 19:11
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Dziewczyny, widzicie cień cienia?
https://zapodaj.net/plik-KtL8dO0o1iWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 20:41
-
https://zapodaj.net/plik-KtL8dO0o1i
Też widzę 🥹Martolina lubi tę wiadomość
▫️ 28 lat
9 dpo- rano siknęłam i była biel, ten test jest z popołudnia… wczoraj ok 17 miałam plamienie, taka dosłownie kropla krwi a w nocy bardzo bolał mnie brzuch jak na okres. Myślałam że lada moment mnie zaleje ale od tamtej pory jest czysto więc zaczęłam robić testy. Jutro jadę na betę, jeśli coś jest na rzeczy to na pewno się wyjaśni!👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:9 dpo- rano siknęłam i była biel, ten test jest z popołudnia… wczoraj ok 17 miałam plamienie, taka dosłownie kropla krwi a w nocy bardzo bolał mnie brzuch jak na okres. Myślałam że lada moment mnie zaleje ale od tamtej pory jest czysto więc zaczęłam robić testy. Jutro jadę na betę, jeśli coś jest na rzeczy to na pewno się wyjaśni!
Zrób jeszcze jutro rano przed betą test (jeśli masz) i daj znać co wyjdzie 👏🏻
Pamiętaj żeby tylko faktycznie te 5 minut odczekać bo mi pierwsze testy wybarwiały się dużo po czasie, już chciałam wyrzucać i dopiero po 5 minutach zaczęły przebijać się cienieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 21:18
-
https://zapodaj.net/plik-KtL8dO0o1i
Widzę 🤗 Zrób rano kolejny test 🤗 Mam nadzieję, ze to jest to. Trochę dziwnie ta kreseczka wygląda ale nie puszczam kciuków 🤗❤️03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Dzięki dziewczyny - ja używam tych testów od początku, zużyłam ich ze 100 i nigdy żaden nie pokazał cienia (chyba że po zastrzyku) więc trochę mam mieszane uczucia. Trzymacie kciuki, będę się odzywać jutro !
Finch11 lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
Martolina wrote:Dzięki dziewczyny - ja używam tych testów od początku, zużyłam ich ze 100 i nigdy żaden nie pokazał cienia (chyba że po zastrzyku) więc trochę mam mieszane uczucia. Trzymacie kciuki, będę się odzywać jutro !
Zaciskam kciuki i nie puszczam ❤️Martolina lubi tę wiadomość
▫️ 28 lat
Martolina wrote:Dzięki dziewczyny - ja używam tych testów od początku, zużyłam ich ze 100 i nigdy żaden nie pokazał cienia (chyba że po zastrzyku) więc trochę mam mieszane uczucia. Trzymacie kciuki, będę się odzywać jutro !
-
Finch11 wrote:🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻 trzymam i nie puszczam!
Finch mega mi dodałaś otuchy jak napisałaś żeby sprawdzać test po kilku minutach 😅 bo ja właśnie jak zrobiłam ten test to spojrzałam tak po minucie, był biały , potem poszłam sprzątać i wróciłam za 20 minut i była kreska. A niby mówią że wyschnięty się nie liczy, ale ja każdy test oglądałam po wyschnięciu i nigdy ta kreska się nie pojawiała. Więc mam nadzieję że tu jednak coś się kroi !ENDOGIRL+PCOS lubi tę wiadomość
👩 1993
AMH 1,72
🧔🏻♂️1986
Morfologia 4%
4 cykle z ovitrelle 💉✖️
🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro