X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam drożność praktycznie od razu, miesiąc po pierwszej wizycie u ginekolog od niepłodności.
    @Migotka96 współczuję tego co cię spotkało :( to była lekarka z Krakowa ? Estera?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 11:14

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    trochę mnie tu nie było, bo musiałam przerwać stymulację na jakiś czas - mąż ma słabe wyniki nasienia.
    Ale ten miesiąc jedziemy już Lametta, Ovitrelle i Duphaston.

Czytałam trochę Waszych wiadomości w tył i jestem przerażona Waszymi dolegliwościami po Ovitrelle. Ja jestem w 6 dniu po zastrzyku i nie czuję nic. Bardzo Wam współczuję, że tak ciężko to znosicie.

Migotka, jestem w szoku, że lekarka nie działała od razu. Smutne jest to, że pomimo ciężkich pieniędzy jakie płacimy za wizyty i tak nie możemy się czuć zaopiekowani. Lekarze często nie pamiętają/ogarniają co już zlecili, czego nie. Ciężko w tej sposób prowadzić “długodystansowe” leczenie…

Ja dziś 2 dzień na Duphastonie i chyba trochę żałuję, bo jednak siada mi na psyche. Od wczoraj wszystko jest na nie, chodzę smutna, przekonana, że i tak się nie uda, że na pewno czeka nas in vitro, które na pewno też się nie uda, że wyniki męża na pewno się też nie poprawią i najchętniej to bym siedziała i wyła. A jeszcze kilka dni temu byłam pozytywną bombą energii… Ech, ten żal że starania dla nas muszą być takie trudne chyba nigdy mi nie przejdzie :/

Przepraszam za marudzenie, już uciekam i zabieram te negatywna energię z dala od was! Nie pozarażajcie się czasem 😅 Miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na testowanie! :)

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • ENDOGIRL+PCOS Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Cześć dziewczyny,
    trochę mnie tu nie było, bo musiałam przerwać stymulację na jakiś czas - mąż ma słabe wyniki nasienia.
    Ale ten miesiąc jedziemy już Lametta, Ovitrelle i Duphaston.

Czytałam trochę Waszych wiadomości w tył i jestem przerażona Waszymi dolegliwościami po Ovitrelle. Ja jestem w 6 dniu po zastrzyku i nie czuję nic. Bardzo Wam współczuję, że tak ciężko to znosicie.

Migotka, jestem w szoku, że lekarka nie działała od razu. Smutne jest to, że pomimo ciężkich pieniędzy jakie płacimy za wizyty i tak nie możemy się czuć zaopiekowani. Lekarze często nie pamiętają/ogarniają co już zlecili, czego nie. Ciężko w tej sposób prowadzić “długodystansowe” leczenie…

Ja dziś 2 dzień na Duphastonie i chyba trochę żałuję, bo jednak siada mi na psyche. Od wczoraj wszystko jest na nie, chodzę smutna, przekonana, że i tak się nie uda, że na pewno czeka nas in vitro, które na pewno też się nie uda, że wyniki męża na pewno się też nie poprawią i najchętniej to bym siedziała i wyła. A jeszcze kilka dni temu byłam pozytywną bombą energii… Ech, ten żal że starania dla nas muszą być takie trudne chyba nigdy mi nie przejdzie :/

Przepraszam za marudzenie, już uciekam i zabieram te negatywna energię z dala od was! Nie pozarażajcie się czasem 😅 Miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na testowanie! :)

Masz prawo czuć się źle ❤️ Trzymam za Ciebie mocno kciuki!

Pustynia lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat
    ▫️ endometrioza III stopnia + PCOS + adenomioza
    ▫️ oba jajowody drożne (na lewym jajniku torbiel endometrialna)
    ▫️ półtora roku starań naturalnych
    ▫️ styczeń 2025 - rozpoczęcie stymulacji

05.02. - 2 cs Lametta + Ovitrelle
  • MoniaB Znajoma

Wysłany: 19 lutego, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia to masz odwrotnie jak ja. Po zastrzyku u mnie źle, a po Duphastonie miło. Na mnie to działa uspokajająco, zamulająco, lekko sennie. Przed nim się stresowałam pracą. A jak łykam to mam taki dystans, i tylko bym poszła na drzemkę :D
    Lepiej się czuje na Duphastonie niż zazwyczaj w 2giej części cyklu.

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2023
    Strania intensywne od 08.2024
    IUI 02.2025

Wyniki ok.
  • Cari09 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Ja mam laparoskopię nie ze względu na drożność tylko mam 9cm torbiel na jajniku z której muszę odsączyć zawartość, nie będę jej miała wycinanej żeby nie obniżyć rezerwy jajnikowej ;)
    Hej, niestety torbiele endometrialne mają to do siebie, że szybko wracają :( przy laparoskopii warto usunąć inne zmiany endometrialne- w usg zwykły lekarz tego nie widzi (a torbiel endometrialna jest już postacią zaawansowana przy endometriozie, dochodzi do tego masa zrostów i trzeba sprawdzić tez inne narządy w miednicy mniejszej- w usg tego nie widac). Dopiero przy laparoskopi lekarz "widzi" te wszystkie zmiany i często nie wie co i jak z tym zrobić, jeśli nie jest doswiadczonym operatorem laparoskopii w endometriozie. Dlatego zaleca się wybór lekarza/klinki która ma doświadczenie w laparoskopii przy endometriozie, bo czesto kończy się to kolejną laparoskopią (kolejny lekarz poprawia po tym pierwszym). Lub wykonanie przed laparoskopią rezonansu magnetycznego z wlewką I kontrastem w kierunku endometriozy (są wtedy opisane wszystkie zmiany endo I sprawdzone inne narzady- jest to wykonywane prywatnie nie na NFZ, koszt około 1600) lub specjalistyczne usg endometriozy przed laparoskopia, gdzie zostanie opisany zakres laparo (wcześniej wspomniana np.Barska clinik lub instytut endometriozy we wroclawiu). Na laparoskopie bez dokładnego opisu zmian bym się nie zgodziła przy endometriozie, a opróżnić samą torbiel i sprawdzac droznosc to znowu zbyt mało, jeśli i tak tam będą "zaglądać".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 13:31

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS
    bardzo Ci dziękuję! 🩷

MoniaB
    Rozwaliłaś mnie! Rzeczywiście duphaston działa tak zamulająco - może to kwestia mojego mindsetu i powinnam do niego podejść jak do leku na uspokojenie? 😂😂😂 Jakie to jest ciekawe, że te odczucia są tak różne!

MoniaB lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91

Ona:
    podejrzenie IO ❌
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On:
    morfologia 2% ❌
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

• Martolina Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, jestem w szoku 😱 człowiek zawierza swoje zdrowie lekarzowi a tu takie przeoczenie :( pomijając już nawet starania to przecież taka wielka torbiel to zagrożenie dla zdrowia ;( myślę że mogłabyś pozwać tą babę i ubiegać się o odszkodowanie. Grunt że teraz jesteś w dobrych rękach i Ci to usuną. A kiedy idziesz na laparoskopię?

My dostaliśmy wyniki dodatkowych badań które nam zlecili przed kwalifikacją - moja cytologia jest ok, w wymazach mucha nic nie wyszło, fragmentacja dna plemników 12%, i stres oksydacyjny też poniżej górnej granicy więc póki co wydaje się że jest wszystko ok i raczej start stymulacji się nie odwlecze w czasie.

Ola8999, Finch11, Kaliope lubią tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle 💉✖️

🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro
  • Monini15 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny głównie udzielam się w wątkach miesięcznych ale widzę, że tutaj też kupa wsparcia i dobra atmosfera a, że ovitrelle nie jest mi obcy dołączę do waszej ekipy.
    Zacznę od pytania w piątek dostałam ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka, owulacja w niedzielę dzisiaj wyniki 3dpo i niski estradiol. Ginekolog zaleciła aby dzisiaj podać pół ampułki i za 3 dni drugie pół któraś z Was tak robiła ma jakie doświadczenie? Jak z testowaniem wtedy

MoniaB, Pustynia lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia czynnik V Leidena hetero, PAI 1 homo, MTHFR(A1298) homo❌, reszta hormonów i witamin z krwi ✅ MUCH✅ wymazy bakterie tlen i beztlen ✅ HSG-wszystko drożne ✅
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie: morfologia 6% pH 8,3(posiewy czyste), a+b 32,42, a+b+c 42,32, liczba 72,10 mln/ml 223,51 mln/ ejakulat. Upłynnienie słabe po 30 min✅ HBA 68% 🤔Fragmentacja 11% 😍
    ——————————————————-
    🩷6cs start 30.01
    🔜 HSG 10.02. Jajowody drożne
    💊letrozole bluefish+ovitrelle + progesteron besins+cyclogest
    🥚16.02
    🤞28.02/03.03
    ———————————————————
    💊fertistim4000, miovelia NAC(3-7dc), Swanson Folian 800, wit b12, wit d3, Avamina 1000 SR, Acard 75, Omega 3 1000, Tenfertil ona amh, euthyrox 50
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    ENDOGIRL+PCOS
    bardzo Ci dziękuję! 🩷

MoniaB
    Rozwaliłaś mnie! Rzeczywiście duphaston działa tak zamulająco - może to kwestia mojego mindsetu i powinnam do niego podejść jak do leku na uspokojenie? 😂😂😂 Jakie to jest ciekawe, że te odczucia są tak różne!

Mnie po duphastonie też muliło a wręcz było mi niedobrze ! I miałam turbo huśtawki nastroju. Powiedziałam lekarce i zmieniła mi na luteinę i to jest niebo a ziemia

MoniaB, Pustynia lubią tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

4 cykle z ovitrelle 💉✖️

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ja miałam drożność praktycznie od razu, miesiąc po pierwszej wizycie u ginekolog od niepłodności.
    @Migotka96 współczuję tego co cię spotkało :( to była lekarka z Krakowa ? Estera?
    Tak dokładnie ona😓

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
    27.02 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cari09 wrote:
    Hej, niestety torbiele endometrialne mają to do siebie, że szybko wracają :( przy laparoskopii warto usunąć inne zmiany endometrialne- w usg zwykły lekarz tego nie widzi (a torbiel endometrialna jest już postacią zaawansowana przy endometriozie, dochodzi do tego masa zrostów i trzeba sprawdzić tez inne narządy w miednicy mniejszej- w usg tego nie widac). Dopiero przy laparoskopi lekarz "widzi" te wszystkie zmiany i często nie wie co i jak z tym zrobić, jeśli nie jest doswiadczonym operatorem laparoskopii w endometriozie. Dlatego zaleca się wybór lekarza/klinki która ma doświadczenie w laparoskopii przy endometriozie, bo czesto kończy się to kolejną laparoskopią (kolejny lekarz poprawia po tym pierwszym). Lub wykonanie przed laparoskopią rezonansu magnetycznego z wlewką I kontrastem w kierunku endometriozy (są wtedy opisane wszystkie zmiany endo I sprawdzone inne narzady- jest to wykonywane prywatnie nie na NFZ, koszt około 1600) lub specjalistyczne usg endometriozy przed laparoskopia, gdzie zostanie opisany zakres laparo (wcześniej wspomniana np.Barska clinik lub instytut endometriozy we wroclawiu). Na laparoskopie bez dokładnego opisu zmian bym się nie zgodziła przy endometriozie, a opróżnić samą torbiel i sprawdzac droznosc to znowu zbyt mało, jeśli i tak tam będą "zaglądać".
    Tak zdaje sobie sprawę ze trzeba mieć w tym doświadczenie. Oprócz sklerotyzacji torbieli to oczywiste ze sprawdza inne narządy i czy nie porobiły się zrosty. W piątek udało mi się umówić do ginekolog która zajmuje się niepłodnością i endometrioza, jestem ciekawa jej punktu widzenia.

@Martoilina terminu laparoskopii jeszcze nie mam, muszę wyleczyć najpierw przeziębienie
    Ale się cieszę ze masz ujemne wyniki wymazow 🥰 czyli marzec pod znakiem 👶🏼?❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 21:12

Martolina lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota

👱🏼‍♂️32 lata
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Tak zdaje sobie sprawę ze trzeba mieć w tym doświadczenie. Oprócz sklerotyzacji torbieli to oczywiste ze sprawdza inne narządy i czy nie porobiły się zrosty. W piątek udało mi się umówić do ginekolog która zajmuje się niepłodnością i endometrioza, jestem ciekawa jej punktu widzenia.

@Martoilina terminu laparoskopii jeszcze nie mam, muszę wyleczyć najpierw przeziębienie
    Ale się cieszę ze masz ujemne wyniki wymazow 🥰 czyli marzec pod znakiem 👶🏼?❤️

To zdrowiej, oby jak najszybciej Ci przeszło!
    Dziś mam pierwszy dzień cyklu, kwalifikacje mam 5 marca więc to będzie pewnie ok połowy cyklu - i od kolejnego myślę że już będzie początek stymulacji, nie wiem tylko czy lekarka będzie chciała iść długim czy krótkim protokołem - jeśli krótkim to w marcu stymulacja i punkcja a jeśli długim to w kwietniu

Ola8999, Migotka96, Finch11, Kaliope lubią tę wiadomość

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

4 cykle z ovitrelle 💉✖️

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Tak dokładnie ona😓
    Ja miałam u niej pierwszą wizytę niepłodnosciowa, od razu wymazy i zalecenie drożności w kolejnym cyklu. Drożność robiła mi inna ginekolog bo ona była na urlopie. Później u niej byłam jeszcze raz, a później na stałe zaczęłam chodzic do tej drugiej, bo do E. zaczęły się problemy z terminami. Może przez popularność na insta, nie wiem. Ogólne wrażenie robiła dobre, pierwsza wizyta super ale ta druga była bardzo szybka i byłam trochę zawiedziona. USG, recepta i tyle. Może miała cięższy dzień (to już był wieczór), może powinnam więcej pytać nie wiem. Później poszłam do tej drugiej i pytala czy E. przedstawiła mi jakiś plan działania, a nic takiego nie było. Zostałam już u tej drugiej lekarki, powiedziała ile stymulacji u mnie widzi, kiedy powtórzyć jakie badania itp. kiedy zacząć myśleć o inseminacji itd.

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ja miałam u niej pierwszą wizytę niepłodnosciowa, od razu wymazy i zalecenie drożności w kolejnym cyklu. Drożność robiła mi inna ginekolog bo ona była na urlopie. Później u niej byłam jeszcze raz, a później na stałe zaczęłam chodzic do tej drugiej, bo do E. zaczęły się problemy z terminami. Może przez popularność na insta, nie wiem. Ogólne wrażenie robiła dobre, pierwsza wizyta super ale ta druga była bardzo szybka i byłam trochę zawiedziona. USG, recepta i tyle. Może miała cięższy dzień (to już był wieczór), może powinnam więcej pytać nie wiem. Później poszłam do tej drugiej i pytala czy E. przedstawiła mi jakiś plan działania, a nic takiego nie było. Zostałam już u tej drugiej lekarki, powiedziała ile stymulacji u mnie widzi, kiedy powtórzyć jakie badania itp. kiedy zacząć myśleć o inseminacji itd.
    Mówisz o J.K.? Byłam ostatnio u niej jak moja była na urlopie i zrobiła mi wymazy ale w sumie to nie zainteresowała się głębiej bo widziała ze jestem pacjentka E.
    No wiesz ja tez zazwyczaj krótkie wizyty, USG i recepta. Planu jako taka od początku nie było, tylko wspomniane co kilka wizyt ze tu nasienie, tu drożność, a jak się nie uda to trzeba pomyśleć o IUI.
    Badań z krwi itp. Nie miałam zleconych żadnych.
    Progesteron dodatkowy dostałam bez zbadania mojego naturalnego. Nie wiem… może tak funkcjonują teraz lekarze.
    Jutro udało mi się wcisnąć na wizytę do nowej ginekolog zobaczę czy ona jakiś plan na mnie znajdzie.

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota

👱🏼‍♂️32 lata
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:

Wysłany: 20 lutego, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Mówisz o J.K.? Byłam ostatnio u niej jak moja była na urlopie i zrobiła mi wymazy ale w sumie to nie zainteresowała się głębiej bo widziała ze jestem pacjentka E.
    No wiesz ja tez zazwyczaj krótkie wizyty, USG i recepta. Planu jako taka od początku nie było, tylko wspomniane co kilka wizyt ze tu nasienie, tu drożność, a jak się nie uda to trzeba pomyśleć o IUI.
    Progesteron dodatkowy dostałam bez zbadania mojego naturalnego. Nie wiem… może tak funkcjonują teraz lekarze.
    Jutro udało mi się wcisnąć na wizytę do nowej ginekolog zobaczę czy ona jakiś plan na mnie znajdzie.

Daj znać, jak będziesz po wizycie u nowej lekarki 😊

Ja wczoraj byłam u dr Zaczyka w Nowym Sączu i jestem zadowolona. Dał mi od razu do siebie prywatny numer, powiedział, że na razie stymulacja do maja, a w maju chce mi zrobić minihsteroskopię. Z uwagi na wysokie AMH (4,48) mówi, że stymulacja u mnie jest ok i ma nadzieję, że do maja uda mi się zajść w ciążę. Sama mam taką nadzieję 😅

Migotka96 lubi tę wiadomość

▫️ 28 lat

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENDOGIRL+PCOS wrote:
    Daj znać, jak będziesz po wizycie u nowej lekarki 😊

Ja wczoraj byłam u dr Zaczyka w Nowym Sączu i jestem zadowolona. Dał mi od razu do siebie prywatny numer, powiedział, że na razie stymulacja do maja, a w maju chce mi zrobić minihsteroskopię. Z uwagi na wysokie AMH (4,48) mówi, że stymulacja u mnie jest ok i ma nadzieję, że do maja uda mi się zajść w ciążę. Sama mam taką nadzieję 😅
    Super ze ma takie podejście. A powiedz mi ty tez masz torbiel w jajniku. Jest duża ?
    Powiem ci ze jesteśmy podobne bardzo w parametrach zdrowotnych 🤭 tez mam amh 4,45. Jedynie mam stwierdzonego PCOS

👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota

👱🏼‍♂️32 lata
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

🫶🏼 10 cs

Plan 2025:
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    To zdrowiej, oby jak najszybciej Ci przeszło!
    Dziś mam pierwszy dzień cyklu, kwalifikacje mam 5 marca więc to będzie pewnie ok połowy cyklu - i od kolejnego myślę że już będzie początek stymulacji, nie wiem tylko czy lekarka będzie chciała iść długim czy krótkim protokołem - jeśli krótkim to w marcu stymulacja i punkcja a jeśli długim to w kwietniu
    Trzymam kciuki żeby poszło jak najszybciej! ❤️ kompletnie nie znam się na tych protokołach, ale wydaje mi się, że ten krótki jest korzystniejszy, więc trzymam mocno kciuki, żeby udało się załapać na ten pierwszy ❤️ teraz w tym cyklu nie stymulujecie ani nic, prawda? Czy będziesz też coś brała

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    19.02 pierwsze USG - mamy 1.6 mm Kropka 💛

preg.png

Wysłany: 20 lutego, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Super ze ma takie podejście. A powiedz mi ty tez masz torbiel w jajniku. Jest duża ?
    Powiem ci ze jesteśmy podobne bardzo w parametrach zdrowotnych 🤭 tez mam amh 4,45. Jedynie mam stwierdzonego PCOS

Też zauważyłam, że mamy podobnie 🤭 U mnie torbiel ma 32 mm, także nie jest aż tak poważnie, jak u Ciebie. Też wczoraj pytałam lekarza o tą torbiel, ale mówił, że nie będziemy jej ruszać z uwagi na to, że jest mała.

▫️ 28 lat

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Tak chodzę do JK. Miałam badania krwi na samym początku, ale duphaston też dostałam od razu w pierwszym cyklu. Oni działają masowo i idą wyznaczonym schematem. Ale narazie jestem zadowolona.

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Mnie po duphastonie też muliło a wręcz było mi niedobrze ! I miałam turbo huśtawki nastroju. Powiedziałam lekarce i zmieniła mi na luteinę i to jest niebo a ziemia

No ja właśnie trwałam przy Duphastonie, bo takich “fizycznych” odczuc nie miałam, jedynie ten mocno obniżony nastrój i trochę senność. I tyle go mam nakupionego…. 😂 Zapytam przy następnym cyklu, może rzeczywiście czas się przerzucić.

💃 '95 🕺'91

Ona:
    podejrzenie IO ❌
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On:
    morfologia 2% ❌
    hormony w normie ✅

‹‹ 548 549 550 551 552
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ