X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Test po zastrzyku ovitrelle
Odpowiedz

Test po zastrzyku ovitrelle

Oceń ten wątek:
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Masakra, przecież transfer na stan zapalny może się nie przyjąć - właśnie tak było u mojej przyjaciółki - 2 transfery nieudane, potem histero i biopsja endometrium, wyszedł stan zapalny a po wyleczeniu od razu się przyjął. A jak to wygląda w Niemczech z invitro ? Musisz za to płacić czy też mają jakiś program? To jest frustrujące że trzeba samemu się dopytywać i im sugerować co powinni zrobić a nie można po prostu im zaufać… szczególnie że wyleczenie stanu zapalnego to jest kwestia brania leków a nie jakiegoś nie wiadomo czego :/ nie dziwię się że jesteś sfrustrowana, może umów się na calla z tą lekarka i jej to wszystko powiedz ?

Ola a do Ciebie mam pytanko - długi protokół wygląda tak że 1 dnia nowego cyklu zaczynasz brać antykoncepcje, potem odstawiasz, dostajesz krwawienia i w 2-3 cyklu krwawienia zaczynasz stymulację do invitro?

w Niemczech refundowane jest 50% za leki, transfer, monitoringi, jakieś badania etc. Pod warunkiem, że transfer jest świeży. Jeśli musi być odroczony, a u mnie na 90% byłby ze wzgledu na wysokie amh- płacisz sama. To jest jakieś 900-1100 euro plus 50% za leki, punkcję, monitoringi etc. Za hodowlę do stadium blastki też płacisz sama. Koszt około 600 euro. Mrożenie- prywatnie. Około 400 euro za pół roku. I to nie jest tak, że możesz sobie zapłodnić, ile chcesz i do hodowli blastki wysłać ile chcesz. Możesz tylko tyle, ile zamierzasz transferować na jeden raz (prawo dopuszcza maksymalnie 3 zarodki na raz). I po co? Żeby sie nie udało, bo w ignorują podstawową wiedzę medyczną?
    Z tym zapaleniem u mnie to nie jest prosta sprawa niestety. Mam 26 plazmocytów na 1 mm kwadratowy. Wyobraź sobie, że dziewczyny tu na forum z zapaleniem mają tak po 3-5, 10 to juz jest bardzo dużo. Miałam robione wszystkie posiewy i wymazy. Nic nie wyszło. Kompletnie nic. Albo to zapalenie wynikało ze zrostów (lub było ich przyczyną), albo z tej maluteńkiej endometriozy (w co nie wierzę), albo z problemów hormonalnych lub co gorsza- immunologicznych. 26 komórek to jakiś kosmos. Wolałabym mieć jakąś ureaplasmę, czy inne dziadostwo- przynajmniej bym wiedziała, że to od tego.
    Orientujesz się może, jak duży był stan zapalny u Twojej koleżanki i czym leczyła? Miała biopsję kontrolną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:30

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Martolina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to faktycznie u Ciebie jest skomplikowana sytuacja… miała napisane w wyniku biopsji obecne komórki CD 138 i 15 komórek/10 HPF. Dokładnych nazw antybiotyków nie znam ale wiem że brała 3 różne, jeden po drugim, lekarka nie kazała jej robić kontrolnej biopsji, tylko po zakończeniu antybiotyków w kolejnym cyklu transfer na cyklu naturalnym i w tym transferze się zarodek zagnieździł.
    Zupełnie inaczej to wygląda niż w Polsce, nie dość że tyle siana wydajesz to jeszcze nie chcą tak naprawdę Cię leczyć. Będziesz się umawiać na tą wizytę online jeszcze u nich ?

👩 1993
    AMH 1,72
    🧔🏻‍♂️1986
    Morfologia 4%

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle 💉✖️

🔜 05.03.2025 Kwalifikacja do programu invitro
‹‹ 544 545 546 547 548
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ