X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
Odpowiedz

Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰

Oceń ten wątek:
  • KateM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dallia wrote:
    Ania mysle że jakny cos bylo to byś zauważyła jakieś wstrząśnienie. Ja po upadku ostatnio byłam na sorze bo mała zwymiotowała po kolacji w ten sam dzień. I tam.lekarze mówili mi że w większości przypadków da się poznać że jest wstrząśnienie dziecko jest płaczliwe takie nieobecne nie chce się bawić ani jeść. Myślę że po takich akcjach widzimy rzeczy i sobie wkręcamy. Ale super ze macie kontrolę to napewno was uspokoi

Kate jak tam Gucio? Mam nadzieje ze się nie pogarsza ❤️

Mi mały przy grypie sie zsunął z łóżka. Mamy nisko, poleciał na rękę, ale byłam tak zaspana, że nie ogarnęłam, że obszedł moją górę poduszek. Od tamtej pory nie śpię z nim sama w łóżku, ale to mi pokazało poziom nocnego zmęczenia. Ostatnio też nie wiedziałam co robię, więc mąż wkroczył do akcji, bo zasypiałam na stojąco, a mamy wąskie przejścia, dużo rogów ze ścian.

U nas dzień był stabilny, najgorsze są wieczory, kaszel się rozkręca, wczoraj było tak samo. Jesteśmy na soli fizjologicznej i inhalacji, plus paracetamol wjechał w dzień bo było widać, że go rozkłada. Jednak lekarz odradzał sterydy i nebud, więc zobaczymy, co mój pediatra powie. Niby już śpi, ale mąż biega co chwilę, bo kaszle tak, że zaczyna okrutnie plakac. Ostatnia noc nasłuchiwałam czy oddycha i wszystko ok. Ogólnie to jestem wściekła na tych ludzi, co posyłają chore dzieci do placówek, bo 6.02 idę do pracy, a Misio jeszcze jest w lesie ze żłobkiem.

Nasz mały nie mówi dużo, po swojemu coś szeptuszy, krzyczy mama, Ba(kot), baba, i JA, tata miesza z mamą, a mame z tatą. 😀

Dziewczyny, ja Już się nie mogę doczekać waszych transferów! Ale teraz korzystajcie z uroków bycia (nie)w ciąży i delektujcie się pyszna kawka!

Ogólnie nie wiem czy jesteście kawoszkami, ale spoko palarnia jest w Karkonoszach - sprzedają Laborante 😀polecam 😛

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • dallia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Mi mały przy grypie sie zsunął z łóżka. Mamy nisko, poleciał na rękę, ale byłam tak zaspana, że nie ogarnęłam, że obszedł moją górę poduszek. Od tamtej pory nie śpię z nim sama w łóżku, ale to mi pokazało poziom nocnego zmęczenia. Ostatnio też nie wiedziałam co robię, więc mąż wkroczył do akcji, bo zasypiałam na stojąco, a mamy wąskie przejścia, dużo rogów ze ścian.

U nas dzień był stabilny, najgorsze są wieczory, kaszel się rozkręca, wczoraj było tak samo. Jesteśmy na soli fizjologicznej i inhalacji, plus paracetamol wjechał w dzień bo było widać, że go rozkłada. Jednak lekarz odradzał sterydy i nebud, więc zobaczymy, co mój pediatra powie. Niby już śpi, ale mąż biega co chwilę, bo kaszle tak, że zaczyna okrutnie plakac. Ostatnia noc nasłuchiwałam czy oddycha i wszystko ok. Ogólnie to jestem wściekła na tych ludzi, co posyłają chore dzieci do placówek, bo 6.02 idę do pracy, a Misio jeszcze jest w lesie ze żłobkiem.

Nasz mały nie mówi dużo, po swojemu coś szeptuszy, krzyczy mama, Ba(kot), baba, i JA, tata miesza z mamą, a mame z tatą. 😀

Dziewczyny, ja Już się nie mogę doczekać waszych transferów! Ale teraz korzystajcie z uroków bycia (nie)w ciąży i delektujcie się pyszna kawka!

Ogólnie nie wiem czy jesteście kawoszkami, ale spoko palarnia jest w Karkonoszach - sprzedają Laborante 😀polecam 😛

Oh pamiętam ten kaszel tez mnie przerażał a u nas w sumie zwykle przeziębienie i spływało jej przez katar. No nasza mała tez nie mówi za bardzo ciągle mówi ba i pokazuje palcem na wszystko. Ale z pokazywaniem odblokowała się jak zaczęła chodzić. Wydaje mi się że mówi tak takie tia bardziej 😅 no i po swojemu to dużo dziwnych słów.

Muszę popatrzeć bo w Karkonosze mnie ciągnie od dłuższego czasu tak dawno nie byłam 🫣

Kurcze oby wam przsszlo jak najszybciej i jakoś ten powrót do pracy się udal bez większych komplikacji.

U nas byl wypadek na sankach 🤣 pierwszych i jedynych w tym roku. Wypadek byl niegroźny w sumie zdarła sobie policzek o śnieg 🫣 no ale to że zwymiotowała nie dawało mi spokoju. A w łóżku tez wlasnie czasami z nią spałam sama to raz w ostatniej chwili ja złapałam i teraz tylko między nami juz nad ranem czasami spi

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 29 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91 😔
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 34 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
    2.05 - FET 🥰🙏 --> 17.01.2024 Buba 3430g 52 cm <3
  • ABK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:

Szczerze ja przy chorowaniu Zosi widzę duża różnicę między tym jak dostaje sama inhalacje a jak ma nebulizacje, ten kaszel jest inny łatwiej odchodzi i szybciej przechodzi.
    W grudniu była chora dostała sama inhalacje i tak kaszlała cały czas bo się cały czas wszystko oczyszczało do teraz. Chodziła do żłobka chociaż kaszlała, ale była osluchiwana raz w tyg i sprawdzana czy jest wszystko okey.

Czasami można Kate do żłobka/przedszkola wysłać zdrowe dziecko a może wrócić chore i nawet nie wiesz że zaraza. Mi Panie w żłobku powiedziały w piątek ze Zosia kaszle, ale kurna no kaszlała jak za dużo pobiegała etc, w tym samym dniu Zosia była osłuchowo czysta i zdrowa bo została dopuszczona do szczepienia. A okazało się że w poniedziałek Zosia z innymi dziećmi że żłobka jest chora

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • KateM Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Szczerze ja przy chorowaniu Zosi widzę duża różnicę między tym jak dostaje sama inhalacje a jak ma nebulizacje, ten kaszel jest inny łatwiej odchodzi i szybciej przechodzi.
    W grudniu była chora dostała sama inhalacje i tak kaszlała cały czas bo się cały czas wszystko oczyszczało do teraz. Chodziła do żłobka chociaż kaszlała, ale była osluchiwana raz w tyg i sprawdzana czy jest wszystko okey.

Czasami można Kate do żłobka/przedszkola wysłać zdrowe dziecko a może wrócić chore i nawet nie wiesz że zaraza. Mi Panie w żłobku powiedziały w piątek ze Zosia kaszle, ale kurna no kaszlała jak za dużo pobiegała etc, w tym samym dniu Zosia była osłuchowo czysta i zdrowa bo została dopuszczona do szczepienia. A okazało się że w poniedziałek Zosia z innymi dziećmi że żłobka jest chora

Tak, my też w piątek byliśmy zdrowie, w sobotę dodatni. Ale jednak czujesz kiedy małe chore a kiedy kaszle poinfekcyjnie.

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ