Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a tak z innej beczki macie do polecenia jakieś ochraniacze na lozeczko szczebelków?
-
ABK wrote:Ja płakałam praktycznie do końca ciąży. Cały czas na podtrzymaniu w nerwach czy nic się nie stanie. Od samego początku Zosia była na granicy hipotrofi, pomimo diety białkowej z rozwalona wątroba (moja).
Pamiętam gdy już minął 24 tydzień (kupiłam pierwsze ubranka body i pajacyk) i myślałam że już jest bezpieczna, i pojechaliśmy na wizytę i lekarz pamiętam powiedział że przy jej wymiarach to nawet jakby ją próbowali ratować jakby coś się stało to jej nie uratują. Plus tylko taki że do mnie wszystko później dociera, dopiero następnego dnia rano zaczęłam płakać, na momencie przestałam cokolwiek kupować etc.
Do tej pory zresztą tak mam że coś się stanie i los mi Zosię zabierze, na początku ciąży 9/10tc powiedzmy osoba życzliwa zadzownila do mnie z gratulacjami etc z troską i mi powiedziała że na siłę nie ma sensu podtrzymywać ciąży, bo jak to dziecko nie jest dla mnie to i tak nie będzie. I cały czas żyje w takim przekonaniu
Oj myślałam, że tylko ja tak mam... Jak tylko pomyślę, że coś się Małej może stać, albo nie będę w stanie jej ochronic to od razu mam depresję i na płacz mi się zbiera...
No i wiesz co, MEGA się zbulwersowana, jak można kobiecie w ciąży po komplikacjach można coś takiego powiedzieć... No jpd, jak tak można, nawet mając dobre intencje. Niektórzy w ogóle nie myślą i mają empatię na poziomie zerowym... Przykro mi -
KateM wrote:My nawet jakbyśmy chcieli wpadkę naturalną, to nie byłby to czas radosny a mega stresu więc rozumiem. Historia robi swoje, ale byle dzień za dniem, tydzień za tygodniem.
W sobotę dziewczyna z bliskiego mi otoczenia powiedziała, że wpadli z kolejnym dzieckiem i aż tak mi się zrobiło smutno, że jedni lata walczą by mieć jedno i czas leci, a drudzy byle spodnie zdejmą i są w ciąży(jej słowa).
Chyba nie miałam takich emocji w przeszłości, ale może to temat, który gdzieś tam siedzi i się kotłuje w podświadomości.
Yuki my nie mówiliśmy nikomu o ciąży w sumie do 14-17 tygodnia. Czułam, że za chwilę coś się wydarzy, że nie wolno mi się cieszyć, by się nie rozczarować, miałam czarnowidztwo, ale to taki trochę mój charakter. Dopiero jak mały się urodził to uwierzyłam, że jest już dobrze.
Nie zadręczaj się, jak Ci to pogadaj z jakimś specjalistą o tym co Ciebie trapi, może chociaż chwilową ulgę będziesz miała.
Też nie będziemy nikomu mówić poza moimi rodzicami, bo mogą nam przy Małej pomóc, żebym nie musiała cały czas jej nosić, bo swoje już waży 🙈😍
Po prostu mam takie odczucia, objawy jak przy wcześniejszych poronieniach, nie tak nasilone, ale jednak... No i dzisiaj mocno czuje brzuch...stad te obawy chyba. Plus że naturalnie to już w ogóle wszystko może się zdarzyć 🤷♀️😔 -
Angel24 wrote:Dzis 13 dpt. Tak rozmawialam ale oni powiedzieli zebym czekala albo dostane okresu albo do usg w 8 tyg. Jak poprosilam o bete to powiedzieli ze nie bo to nic nie da. Rece mi opadly
Mocno trzymam kciuki i życzę Ci dużo siły! 🤗
Czekanie do 8tyg na usg w takiej sytuacji to po prostu jakaś paranoja, można oszaleć. Podejście lekarzy paskudne. Skoro nie masz jak bety zrobić to nie bardzo kijowo. Rozumiem co czujesz, bądź silna 💪 -
Angel24 wrote:Dzis 13 dpt. Tak rozmawialam ale oni powiedzieli zebym czekala albo dostane okresu albo do usg w 8 tyg. Jak poprosilam o bete to powiedzieli ze nie bo to nic nie da. Rece mi opadly
Oh Aniołku bardzo współczuję nic chyba nie możesz więcej zrobic niż czekac 😌 ja dalej liczę że to jakas felerna partia testów. Testowałaś dzisiaj?
Ania dzięki za kciuki 🤩 wlasnie czekam na monitoringWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:06
-
dallia wrote:Oh Aniołku bardzo współczuję nic chyba nie możesz więcej zrobic niż czekac 😌 ja dalej liczę że to jakas felerna partia testów. Testowałaś dzisiaj?
Ania dzięki za kciuki 🤩 wlasnie czekam na monitoring
Trzymam kciuki, cykl sztuczny czy naturalny?Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
ABK wrote:Trzymam kciuki, cykl sztuczny czy naturalny?
Sztuczny idziemy takim samym schematem jak przy ostatnim transferze. Czekam na wyniki proga endo 9mm transfer w środę za tydzień jak prog bedzie ok 🤗fortunate_bunia, ABK, Angel24, izabelka90, Yuki, Nadziejka30, aaaania87, KateM lubią tę wiadomość
-
dallia wrote:Oh Aniołku bardzo współczuję nic chyba nie możesz więcej zrobic niż czekac 😌 ja dalej liczę że to jakas felerna partia testów. Testowałaś dzisiaj?
Ania dzięki za kciuki 🤩 wlasnie czekam na monitoring
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze transfery. Niech sie dzieje magia. ❤️
Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się.......
Ona 35 lata , On 44 lat (azoospermia)
Starania od 2018
🔹️IUI AID ❌️
🔹️I IVF/ ICSI
25 jajeczek, 6 zarodkow, OHSS
12.2020 transfer❌️
04.2021 transfer❌️
🔹️II IVF/ ICSI
6 jajeczek, 0 zarodkow
🔹️III IVF/ ICSI
16 jajeczek, 1❄️
🔹️20.06.2022 transfer 3- dniowca
02.07 2022 ⏸️
15.07.2922 rocznica slubu i poronienie💔, podejrzenie cp❗️
🔹️17.11.2022 ❌️
🔹️27.02.2023 scratching endometrium
🔹️28.03.2023 IV ICSI punkcja
14 jajeczek,
🔹️31.03.2023 transfer 🐣🐣 3- dniowcow ( morula, 8bl)🙏
08.04 cienia cien⏸️
11dpt beta 58, 13dpt beta 138, 15dpt beta 299, 17dpt beta 750 jest pecherzyk OHSS szpital 🙏, 26dpt mamy ❤️
13.06 Nifty-ok👍💙
21.05.2025 transfer❄️🙏
5dpt🔍⏸️
6dpt ⏸️-cb -
Angel24 wrote:Tak rano testowalam i ta sama sytuacja ale po poludniu zaczelo sie krwawienie takze czar prysl. Ostatnie nadzieje zostaly pogrzebane😭 teraz musze sie pozbierac jakos do kupy.
Strasznie mi przykro. Jedyny plus że nie trzeba czekać w niepewności eh niesprawiedliwośc😌 moze wrócicie do walki trzymam kciuki za to -
dallia wrote:Strasznie mi przykro. Jedyny plus że nie trzeba czekać w niepewności eh niesprawiedliwośc😌 moze wrócicie do walki trzymam kciuki za to
A tak z innej beczki mam pytanie Dziewczyny. Wiem ze kazdy podchodzi do tego indywidualnie I ma inne przemyslenia ale chcialabym zebyscie podzielily sie swoimi jesli mozecie oczywiscie.
Co myslicie o inseminacji nasieniem dawcy jesli ma sie juz jedno dziecko z partnerem? Takie mam teraz przemyslenia troche I moze warto poczytac za i przeciw od innych....
Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się.......
Ona 35 lata , On 44 lat (azoospermia)
Starania od 2018
🔹️IUI AID ❌️
🔹️I IVF/ ICSI
25 jajeczek, 6 zarodkow, OHSS
12.2020 transfer❌️
04.2021 transfer❌️
🔹️II IVF/ ICSI
6 jajeczek, 0 zarodkow
🔹️III IVF/ ICSI
16 jajeczek, 1❄️
🔹️20.06.2022 transfer 3- dniowca
02.07 2022 ⏸️
15.07.2922 rocznica slubu i poronienie💔, podejrzenie cp❗️
🔹️17.11.2022 ❌️
🔹️27.02.2023 scratching endometrium
🔹️28.03.2023 IV ICSI punkcja
14 jajeczek,
🔹️31.03.2023 transfer 🐣🐣 3- dniowcow ( morula, 8bl)🙏
08.04 cienia cien⏸️
11dpt beta 58, 13dpt beta 138, 15dpt beta 299, 17dpt beta 750 jest pecherzyk OHSS szpital 🙏, 26dpt mamy ❤️
13.06 Nifty-ok👍💙
21.05.2025 transfer❄️🙏
5dpt🔍⏸️
6dpt ⏸️-cb -
Angel24 wrote:Ja bym bardzo chciala ale moj maz boi sie o moje zdrowie I jak narazie nie chce o tym slyszec. Mam nadzieje ze uda mi sie go przekonac....
A tak z innej beczki mam pytanie Dziewczyny. Wiem ze kazdy podchodzi do tego indywidualnie I ma inne przemyslenia ale chcialabym zebyscie podzielily sie swoimi jesli mozecie oczywiscie.
Co myslicie o inseminacji nasieniem dawcy jesli ma sie juz jedno dziecko z partnerem? Takie mam teraz przemyslenia troche I moze warto poczytac za i przeciw od innych....
Ja czytam forum to bardzo dużo dziewczyn tutaj korzystało z dawcy nasienia, komórki jajowej, zarodka i chyba dwie dziewczyny z surogatek . Niektórzy się do tego przyznają inni nie, bo obawiają się ostrego osądu przeciwników takich rozwiązań.
Rozumiem, że Ty to traktujesz tylko jako metodę leczenia więc chyba najważniejsze jest jak twój mąż będzie się z tym czuł, bo komórka jajowa byłaby twoja, w ciąży chodzilabyś Ty i urodzisz też Ty, a on jakby czeka w gabinecie obok.Angel24 lubi tę wiadomość
-
Angel bardzo mi przykro.
Ja tak szerzej byłabym otwarta na adopcje komórek więc dla mnie inseminacja z nasieniem dawcy brzmi ok. Więc w sumie kwestia jak Wy się z tym czujecie.
Na pewno nie mam takich myśli, że jak już się ma biologiczne dziecko to nie można korzystać z takich opcji.Angel24 lubi tę wiadomość
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
dallia wrote:Sztuczny idziemy takim samym schematem jak przy ostatnim transferze. Czekam na wyniki proga endo 9mm transfer w środę za tydzień jak prog bedzie ok 🤗
💪❤️❤️ -
Angel24 wrote:Tak rano testowalam i ta sama sytuacja ale po poludniu zaczelo sie krwawienie takze czar prysl. Ostatnie nadzieje zostaly pogrzebane😭 teraz musze sie pozbierac jakos do kupy.
Trzymaj się, przykro mi 😔 -
Angel24 wrote:Ja bym bardzo chciala ale moj maz boi sie o moje zdrowie I jak narazie nie chce o tym slyszec. Mam nadzieje ze uda mi sie go przekonac....
Jeśli dla Was obojga to ok i chcecie mieć drugie dziecko to chyba nie ma znaczenia, że jedno już macie. To przecież Wasza sprawa i przede wszystkim Wam to musi odpowiadać.Angel24 lubi tę wiadomość
-
Aniołku jak u Ciebie?
ABK czy Ty nie miałaś teraz wizyty? Czy coś pomyliłam -
Yuki wrote:Aniołku jak u Ciebie?
ABK czy Ty nie miałaś teraz wizyty? Czy coś pomyliłam
W poniedziałek jadę, ale ja nadal mam nieregularne cykle 😔
Dwa nic nie schudłamOna: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
dallia wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki macie do polecenia jakieś ochraniacze na lozeczko szczebelków?
https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-modulowy-do-lozeczka-jeden-ochraniacz-oslania-2-szczeble-7355921359
U mnie wchodzą na 3 szczeble
Choć u mnie łóżeczko stoi jako ekspozycjamłody śpi z nami
-
ABK wrote:W poniedziałek jadę, ale ja nadal mam nieregularne cykle 😔
Dwa nic nie schudłam
No to teraz może już zapamiętam
Ja w kwestiach diety jestem totalnie beznadziejna, nie umiem się ich trzymać 🤷♀️ -
Aniołku, bardzo mi przykro 🥺🥺
Trzymaj się ❤️I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb