X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀
Odpowiedz

🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie. wrote:
    U nas jest teraz regres z jedzeniem. Wczoraj aż z bezsilności się popłakałam. Przetrawiłam to już i wiem, że nakładam na córkę i siebie zbyt dużą presję. Najgorsze było to, że ona jakby zapomniała, jak się połyka jedzenie w kawałkach. Mieliła, mieliła i potem nie wiedziała, co ma robić, więc wypluwała. Na szczęście bez wymiotów, które wcześniej się zdarzały. Naoglądałam się instagrama i dzieci, które jedzą pięknie całe posiłki w kawałkach i trochę na głowę za bardzo wjechało. Oczywiście nadal trenujemy, daję jej coś do rączki kilka razy dziennie. Trochę zbyt dużo dawałam gładkich papek, mam w związku z tym wyrzuty sumienia, ale czasu nie cofnę.
    Jako mama dziecka które też jedzeniem raczej się bawilo od razu ci powiem że dawanie kawałków nie miało moim zdaniem wpływu na to- ja też najpierw się naogladlaam Instagrama - a potem poszłam po rozum do głowy. Każde dziecko ma swój rytm. Ty możesz tylko posadzić ja w krześle i zaproponować coś. A co z tym zrobić to już wpływu nie masz. Każde dziecko jest inne, ja obserwowałam każdy etap z ciekawością i widziałam jak powoli przesuwa sobie odruch wymiotny, jak ładuje całe buzię a potem wypluwa, jak zaczelo mu jedzenie wypadać z buzi bo uczył się przeżuwania i przesuwania z prawej na lewą stroną itd. przede wszystkim pozwalaj wkładać ręce do buzi tak głęboko jak chce - zwykle aż do zrzygu bo to odwrazliwienie jamy ustnej . I powoli powoli. My się bardzo zdziwiliśmy jak tyle czasu grudki mu przeszkadzały a nagle złapał sam nasz chleb z ziarnami i go zjadł . Wiadomo internet ci powie że natychmiast to neurologopedy, pewnie nie zaszkodzi też, ale ja jestem zdania że nie wszystkie dzieci muszą wszystko umieć robić w tym samym czasie. A dzieci to tak wyczuwają presję że mój w ogóle zamknął buzię w pewnym momencie. Toteż zmądrzałam i teraz ja podążam że nim.

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka413 wrote:
    No właśnie o takie gadanie chodzi. Moja nic takiego nie robi
    Ale wydaje z siebie w ogóle jakieś dźwięki ?

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezcze wam powiem, że nieważne czy dziecko je z zapałem czy nie - w wieku około 2 lat i tak każde będzie jadło tylko podstawowe produkty 🤣 jedynie to jak mało produktów z żelazem to trzeba suplementowac je.
    WHO mówi, że średnio dzieci w wieku 1-2 lata 45 procent energii czerpią z mleka - to dotyczy tych karmionych piersią - ale właściwie oba mleka mają taką samą kaloryczność.

‹‹ 785 786 787 788 789
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ