X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀
Odpowiedz

🍀 Udane IVF - ciążowe rozważania - edycja III 🍀

Oceń ten wątek:
  • Maggie. Autorytet

Wysłany: 21 października, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silenka wrote:
    Dziewczyny, a przy tych 3 - 4 stalych posilkach , ilosc mleka w jaki sposob dostowujecie? Robicie wiecej i ile wypije tyle wypije??

Ja robie nadal taką samą porcję, a Mała czasem nie wypije wszystkiego - 200 ml mleka. Na noc daję jej 230 ml i wypija zazwyczaj wszystko, mimo że zjada około 150 g kolacji.

Kiedy wasze dzieci potrafiły zjeść cały posiłek tylko w kawałkach? RD to najbardziej stresujący etap dla mnie. Cały czas zastanawiam się, czy dieta, która proponuję jest wystarczająco urozmaicona, czy nie jesteśmy za bardzo do tyłu z jedzeniem kawałków, itp.

Klara wcześniej zdecydowanie bardziej nastawiona była na stałe posiłki, a teraz powróciła jej chęć do picia mleka. Przyjaciółka odstawiła swoją córkę od piersi w 11 miesiącu i po uzgodnieniu z pediatrą nie wchodziły już w mm. Myślę, że u nas pozostaniemy na butelce lub dwóch w ciągu dnia po skończeniu roku, bo córka raczej nie będzie gotowa na tylko „stałą” dietę.

02.2024 - IVF ❄️❄️❄️
    04.04.2024 - FET (4.1.2)
    11 dpt - betaHCG 1 058 😍

09.12.2024 (38+2) baby girl 🎀 3250 g / 57 cm (CC)

age.png
  • Silenka Autorytet

Wysłany: 21 października, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje raczej sporo jedza tego stalego jedzenia 🫣 synek ile bym mu mleka nie zrobila tyle by wypil 😅 corka raczej w granicach 150-180 i to czasem zostawia

age.png
‹‹ 784 785 786 787 788
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ