WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli wasze dzieci się budzą nad ranem 4-5-6 to też są takie rozbudzone, że najpierw sobie muszą świat pooglądać potem pogadać potem pobawić się butelka i dopiero zjeść i iść znów spać ? Czy to raczej są karmienia na śpiocha takie podczas tego teoretycznego nocnego odpoczynku

• gosinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Wiesz co wydaje mi się, że to zaszło tak daleko, że bez terapii sobie nie poradzicie. Musisz tylko sobie zadać pytanie czy tego chcesz. Jeżeli jesteś daleko od niego i nie tęsknisz no to coś jest nie tak. Jak byłaś u rodziców to chociaż rozmawialiście w tym czasie przez telefon, na kamerce, pisaliście? Jeżeli on nie rozmawia to też ciężko domyślić się co ma w głowie. Wcześniej ok usprawiedliwiłabym go, że przez zwolnienie z pracy czuł się gorszy, niedowartościowany. No ale teraz ma pracę, więc można powiedzieć że stanął na nogi. Wydaje mi się, że ten problem narastał, narastał i coś w Was pękło. Długo się staraliście? Bo czasami jest tak, że pary jak coś nie gra to decydują się na dziecko licząc, że scali związek, a to raczej znikome szanse na powodzenie. Jeżeli prośby na niego nie działają, rozmawiać nie chce, terapii nie chce no to spróbowałabym właśnie groźbą rozstania. Musisz szczerze sobie odpowiedzieć czy wgl chcesz walczyć o ten związek. Jeżeli nie podejmiecie działań teraz to będzie tylko gorzej, a on do cholery jest ojcem i oprócz zarabiania kasy powinien się też wywiązywać z obowiązków jako mąż i ojciec. Trzymaj się 🫂❤️

Staraliśmy się 3 lata. Czynnik głównie męski. Patrząc z perspektywy czasu, byliśmy szczęśliwą parą do momentu bezskutecznych starań o dziecko. Im dłużej to trwało, tym bardziej się od siebie oddalaliśmy, takie mam wrażenie. Może trzeba było się wtedy poddać i rozstać. Chociaż wydawało mi się, że mąż zawsze chciał mieć dziecko. Świadomie transferowaliśmy dwa zarodki. Nie wiem skąd w nim taka zmiana zachowania. Uważam, że nasze problemy jesteśmy w stanie rozwiązać sami rozmową, terapia niewiele tu pomoże. Jeśli już terapia to indywidualna. Wiele zachowań mojego męża wynika też z rodziny w jakiej się wychował. Ojciec despota, matka maskująca się alkoholiczka, siostra z zaburzeniami osobowości.
    Jak byłam u rodziców to nawet nie zapytał czy szczęśliwie dojechaliśmy. Dopiero następnego dnia napisał jak pobyt. Olałam to, bo miałam żal o brak zainteresowania i empatii po podróży, potrzebowałam z resztą odpocząć psychicznie od jego afer i niego samego.

age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziewczyny jeśli wasze dzieci się budzą nad ranem 4-5-6 to też są takie rozbudzone, że najpierw sobie muszą świat pooglądać potem pogadać potem pobawić się butelka i dopiero zjeść i iść znów spać ? Czy to raczej są karmienia na śpiocha takie podczas tego teoretycznego nocnego odpoczynku

Mój budzi się od dłuższego czasu tak 5.30-6.15. Już wyspany j gotowy na nowy dzień. Czasem, ale rzadko, zaśnie po karmieniu, tak góra na 40 min. Najczęściej jednak nie i dopiero po drugim karmieniu, między 7 a 8 ma króciutką drzemkę, taka na cycu przerywaną ciumkaniem.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami.N wrote:
    Gosinka przychylam się do wiadomości Jenny o tym, że musi zacząć wywiązywać się ze swoich obowiązkow. Ty dałaś radę bo po prostu musiałaś, jak nie Ty to nikt by tego nie zrobił. Teraz jego kolej.
    Co się musi stać...- musi się stać Twoja decyzja, inaczej będzie dalej jak jest. Twój wyjazd, ewentualnie Twoje postawienie sprawy jasno, po powrocie z pracy "wychodzę na zakupy/paznokcie/cokolwiek", wrócę za 2/3 godziny".
    Jedyne co, w pierwszej wiadomości zauważyłam jeszcze "nie mam wolnych wieczorów czy weekendow od bycia mamą"- tutaj też coś alarmuje. Bo nie będziesz przecież ich miała. To nie jest tak że Twoje wyjście na manicure powoduje o wolnym wieczorze, ani że jego powrót z pracy równa się wolny wieczór dla Ciebie. Zapewnie nie wynika to z tego, że tego nie wiesz, ale z ilości żalu jaki już w sobie nosisz.
    A może ten typ relacji nie jest odpowiedni do prowadzenia wspólnej rodziny? Co Ci teraz po namiętności i kłótniach, kiedy tu trzeba partnerstwa i współpracy?

Napisałam o wolnych wieczorach w kontekście tego, że ja nie zamykam laptopa o 17, żeby sobie odpocząć, iść na siłownię, na zakupy czy do koleżanki na kawę. Więc argument mojego męża o zarabianiu na rodzinę jest z dupy, bo ja też wykonuje ciężka pracę, jak widać nie doceniana i od której nie mogę i nawet nie chce brać wolnego. Z normalnym i dojrzałym człowiekiem nie trzeba rezygnować z bycia sobą i innego życia poza macierzyństwem, bo ludzie dzielą się opieką nad dzieckiem.

Nowa na forum, Jenny93 lubią tę wiadomość

age.png
  • zosiaaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuje Waszą rozmowę o problemach z tatusiami... Szczerze, jestem w szoku. Przykro się to czyta, a co dopiero jak się jest w danej sytuacji... Jednak nie bez powodu się mówi, że pojawienie się dziecka jest próbą dla związku i mocno weryfikuje relacje.... Pytanie, czy w relacji mimo wszystko wcześniej było tak naprawdę okej. Jak jedna z Was napisała, że pracują z mężem w budżetówce. Idealnie to ujęła. Ja też jestem zdania, że wolę mieć mniej i męża/tatę w domu i mimo wszystko spokojniejsze życie, bez wyścigu za niewiadomo za czym. Jak widzę moje nieszczęśliwe i sfrustrowane "samotnym" macierzyństwem koleżanki, których mężowie robią karierę, ale dom traktują jak hotel, do którego przyjeżdżają tylko przenocować, to się w tym jeszcze bardziej utwierdzam.

Mas, Nowa na forum, monester, Osa 🐝, gosinka lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    01.2022r. pierwsza wizyta Gameta Rzgów
    05.2022r. FET: 4AB beta 0
    06.2022r. FET: 4CC beta 0
    10.2022r. histeroskopia: przewlekły stan zapalny endometrium
    03.2023r. FET: 4CC
    beta 10dpt: 253,8 mlU/ml
    beta 12dpt: 799,7 mlU/ml
    41+2 CC 4180g 60cm 10 pkt ♥️

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appa wrote:
    Czesc dziewczyny. Moze mozecie rozwiac moje watpliwosci. Jako ze jest tu duzo swiezych mam chcialam dopytac o szczepienia. Mam 6 tyg bobasa ktirego czekaja szczepienia. Bylam przekonana do szczepienia 6 w 1. Ale rozmiawialam ostatnio ze znajomymi i wdzyscy odradzaja i sami szczepili tymi darmowymi. Mozecie cos doradzic jakie macie doświadczenia i jak dzieciaki zniosly szczepienia?
    Dzisiaj idę szczepić synka szczepionką 5w1 bo akurat ma za darmo jako wcześniak 🙂 a do tego będę go zapisywać dodatkowo na meningokoki 🙂

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Dziewczyny, podczytuje Waszą rozmowę o problemach z tatusiami... Szczerze, jestem w szoku. Przykro się to czyta, a co dopiero jak się jest w danej sytuacji... Jednak nie bez powodu się mówi, że pojawienie się dziecka jest próbą dla związku i mocno weryfikuje relacje.... Pytanie, czy w relacji mimo wszystko wcześniej było tak naprawdę okej. Jak jedna z Was napisała, że pracują z mężem w budżetówce. Idealnie to ujęła. Ja też jestem zdania, że wolę mieć mniej i męża/tatę w domu i mimo wszystko spokojniejsze życie, bez wyścigu za niewiadomo za czym. Jak widzę moje nieszczęśliwe i sfrustrowane "samotnym" macierzyństwem koleżanki, których mężowie robią karierę, ale dom traktują jak hotel, do którego przyjeżdżają tylko przenocować, to się w tym jeszcze bardziej utwierdzam.

Mój mąż zarabia na swoje własne konto 😉 I przede wszystkim to on czerpie korzyści ze swojej pracy. Ja też pracuję i zarabiam i mam swoj udział w finansach proporcjonalny do wynagrodzenia. A mam wrażenie, że mój mąż o tym całkiem zapomina. I jestem dokładnie tego samego zdania, że wolałabym nie mieć dóbr materialnych, ale mieć w swoim mężu przyjaciela i wsparcie.

Nowa na forum, Kasiek789 lubią tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

O tej porze to "środek nocy" :-)
    Młody około 4 dostaje butlę i po karmieniu od razu idzie dalej spać. Tym razem zamiast do swojego łóżeczka to do naszego łóżka. Dzień zaczynamy wraz z kolejnym karmieniem, czyli około7-8 Wówczas najpierw albo butla, albo pogaduchy i uśmiechy w łóżku - w zależności od tego w jakim nastroju Księciunio wstaje. Dzis np. wstał o 7:30 z grymasem. Powisiał na cycku i teraz na nim sobie drzemie.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Napisałam o wolnych wieczorach w kontekście tego, że ja nie zamykam laptopa o 17, żeby sobie odpocząć, iść na siłownię, na zakupy czy do koleżanki na kawę. Więc argument mojego męża o zarabianiu na rodzinę jest z dupy, bo ja też wykonuje ciężka pracę, jak widać nie doceniana i od której nie mogę i nawet nie chce brać wolnego. Z normalnym i dojrzałym człowiekiem nie trzeba rezygnować z bycia sobą i innego życia poza macierzyństwem, bo ludzie dzielą się opieką nad dzieckiem.
    Gosinka my dzielimy po równo a jeszcze żadne z nas nigdzie nie dało rady wyjść 😅 albo zrobić coś dla siebie. Jak w niedzielę sobie zaplanowałan że pójdę do piekarni po ciasto do kawy tak do 12 nie dałam rady a już była godzina odciagania, no to się rozpłakałam 😅 bo jak jedno ma młodego na rękach to drugie myje butelki szykuje kanapki albo robi pranie. Tym bardziej nie wiem jak wy z Nową ogarniacie zycie

• monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    O tej porze to "środek nocy" :-)
    Młody około 4 dostaje butlę i po karmieniu od razu idzie dalej spać. Tym razem zamiast do swojego łóżeczka to do naszego łóżka. Dzień zaczynamy wraz z kolejnym karmieniem, czyli około7-8 Wówczas najpierw albo butla, albo pogaduchy i uśmiechy w łóżku - w zależności od tego w jakim nastroju Księciunio wstaje. Dzis np. wstał o 7:30 z grymasem. Powisiał na cycku i teraz na nim sobie drzemie.
    Czyli już powoli anektuje łóżko rodziców 😅?

• monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosny fanka i Nowa - patrzcie, we 3 transferowalysmy z różnicą max 7 dni a nasze dzieciaki są w różnym wieku 😅

WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Mój budzi się od dłuższego czasu tak 5.30-6.15. Już wyspany j gotowy na nowy dzień. Czasem, ale rzadko, zaśnie po karmieniu, tak góra na 40 min. Najczęściej jednak nie i dopiero po drugim karmieniu, między 7 a 8 ma króciutką drzemkę, taka na cycu przerywaną ciumkaniem.
    A o której zasypia ? My dzisiaj uwaga sen bez jedzenia 7 godzin ! A tak rozkminiam bo wszędzie pisze że sen nocny 3-4 miesięcznego dziecka to 11 godzin 😅

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Czyli już powoli anektuje łóżko rodziców 😅?

Nawet nie tyle Młody atakuje co matka uwielbia te przytulanki i bierze go do siebie. No kocham te 3 godziny jak możemy leżeć wtuleni w siebie. Oczywiście ja już wówczas nie śpię tylko jednym okiem drzemię, a drugim patrzę na niego i wącham te małe stópki :-)

monester, Mas, Nowa na forum lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiosny fanka i Nowa - patrzcie, we 3 transferowalysmy z różnicą max 7 dni a nasze dzieciaki są w różnym wieku 😅

Taaak! A my miałyśmy wyznaczony termin porodu z OM na ten sam dzień :-)

monester lubi tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A o której zasypia ? My dzisiaj uwaga sen bez jedzenia 7 godzin ! A tak rozkminiam bo wszędzie pisze że sen nocny 3-4 miesięcznego dziecka to 11 godzin 😅

11 godzin? To chyba po zsumowaniu wszystkich drzemek z całej doby ;-)

Młody spał Wam 7 godzin? Wow! U nas rekord to 5 godzin, ale najczęściej nie przekracza 4.

monester lubi tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Moja ma pierwszą pobudkę w okolicy 5, trochę musi pobuszować, nagadać się, na koniec cyc i śpi do 7-7:30. Wtedy już wstaje

• monester Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_lusia wrote:
    Moja ma pierwszą pobudkę w okolicy 5, trochę musi pobuszować, nagadać się, na koniec cyc i śpi do 7-7:30. Wtedy już wstaje
    U mnie tak samo tylko butla na koniec a ja już rozbudzona zasypiam znów - i drugi raz się obudziłam nieprzytomna. Kolejna drzemka po 2 godzinach około

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Dzisiaj idę szczepić synka szczepionką 5w1 bo akurat ma za darmo jako wcześniak 🙂 a do tego będę go zapisywać dodatkowo na meningokoki 🙂

Cześć, daj znać jak szczepienie, my też mamy darmowe 5w1, bo niska masa urodzeniowa ponizej 2500 g, więc będzie traktowany do szczepień jak wcześniak. My mamy szczepienie 27.08.

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Mas Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gosinka my dzielimy po równo a jeszcze żadne z nas nigdzie nie dało rady wyjść 😅 albo zrobić coś dla siebie. Jak w niedzielę sobie zaplanowałan że pójdę do piekarni po ciasto do kawy tak do 12 nie dałam rady a już była godzina odciagania, no to się rozpłakałam 😅 bo jak jedno ma młodego na rękach to drugie myje butelki szykuje kanapki albo robi pranie. Tym bardziej nie wiem jak wy z Nową ogarniacie zycie

To u nas jest tak samo. Wczoraj miałam plany na spacer. Dupa. Miłosz marudził. To pomyślałam, że chociaż sama wyjdę na moment do paczkomatu się rozerwać 😜 Dupa. Z marudzenia zrobił się ryk i tyle se wyszłam. Normalnie mąż go nosi i zabawia, ale to już była taka rozpacz, że tylko cyc mógł uratować sytuację i to na krótko. Skok czy co...
    No i też mi się ryczeć chciało, bo cały dzień w domu a na dworze tak pięknie.
    Sama to bym chyba nie przetrwała tych miesięcy

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    26t2d 914 g. Synka
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Nawet nie tyle Młody atakuje co matka uwielbia te przytulanki i bierze go do siebie. No kocham te 3 godziny jak możemy leżeć wtuleni w siebie. Oczywiście ja już wówczas nie śpię tylko jednym okiem drzemię, a drugim patrzę na niego i wącham te małe stópki :-)

My też zawsze przekładamy Miłosza nas ranem do nas, tylko że małe dramatów od jakiegoś ponad miesiąca już nie śpi, tylko gada, nudzi się, łapie stopy. Także nici że spania a nawet tulenia...

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    21t1d 464 g. Synka
    26t2d 914 g. Synka
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    age.png
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ