udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Serniczku nigdzie błędu nie ma, dzieci są różne. Mój też zasypia na rękach więc bujam te ponad 7 kilo, w dzień strach odlozyc bo się obudzi jak drgniesz, a sam nie polezy. Jak nosimy normalnie przodem do siebie to odgina się okrutnie byleby jak najwięcej widzieć -glowe by okręcił gdyby mógł. Nosidło przodem do świata powyżej 4 miesiąca, więc już niedługo 😀 szczerze to ja nie noszę przodem a zrobiłam chyba więcej szkody bo się właśnie tak wykręca, a ostatnio widzialam na insta rolke jak nosić poprawnie jeśli przodem do świata - nie na wprost tylko taka jakby kołyska przodem i nogi podwiniete, jak znajdę to prześlę. No i mama nie ma racji, przecież nie można się mu dać wypłakać. A nie masz czasem odsuwanego panelu żeby położyć na brzuszku i żeby widział świat z gondoli ?
-
Mas wrote:Mu się tak bujany już 4 miesiące. Też przyzwyczailiśmy 😉 Tylko że od początku nie dało się inaczej. Fasolka była be. Być może przez wnm w barkach. Teraz łaskawie akceptuje noszenie na boki, przodem do świata. Przy okazji to forma rehabilitacji. No i oczywiście ukochana pozycja do uspokojenia, czyli jak do odbicia.
Gondola stoi i się kurzy. Spacerówka na płasko, średnio pasuje. Jedynie fotelik, ale to niezdrowo.
Drzemki na cycu albo właśnie na ramieniu. Podobnie usypianie na sen nocny.
Życie... 😜
Mnie to się śmiać chce z samej siebie jak się zapieralam że żadnych babybjornow bo niemowlę musi ćwiczyć na twardym materacu mięsnie 😀😀😀😀 a potem to samo niemowlę na materacu spędzalo może 5 godzin na dobę przy dobrych wiatrach a resztę na kościstym ojcu lub miękkiej mamusi 😅gosinka, Nowa na forum, Kasiek789, Mas, WiosnyFanka, pineapple89 lubią tę wiadomość
-
Gonia, Iza i inne "świeże" mamy - wy sobie nie dajcie czasem wmówić, że dziecko ma jakieś dolegliwości przez was ! No bo coś na pewno zjadlyscie. Nie, dziecko jest noworodkiem z niedojrzałym układem trawiennym i będzie mieć problemy a na buzi będzie mieć okrutny trądzik niemowlęcy zapewne i skóra się będzie mu łuszczyć na całym ciele. To tylko fizjologia w większości przypadków a nie to, że wypilyscie szklankę mleka! Albo jogurt.
Osa 🐝, Hope_89, gosinka, aganieszkam, izabelka90, Mimi09, Kasiek789, _Pina, Jenny93, Gonia.., pineapple89 lubią tę wiadomość
-
Gonia.. wrote:Izulka !!!! 🩵
Właśnie czytam, że jesteście już w domku !!!!!
Cudownie !!!!🩵
Jak maleństwo? Grzeczny ? Daje się wyspać? 🩵😘
Nasza chyba tylko raz płakała, a tak to coś tam się odezwie jak głodna czy mokra pieluszka .
Jest bardzo grzeczna i aż ciężko mi to pisać, aby to przypadkiem się nie zmieniło 😊
Oska kochanie ! Co u Ciebie? Masz już wyniki ?
Pamiętaj, że lepiej sprawdzić nawet 3 razy niż później mieć pełna głowę złych myśli i obaw 😘
Będzie dobrze 💪😊
Dziewczyny karmiące piersią czy uważacie na coś z produktów które mogą zaszkodzi i będzie bolal brzuszek czy raczej nie zwracacie uwagi ?
Na kursie pamiętam mówiła jesc wszystko bo to nie przenika do pokarmu ,a moja polozna mówi uważać.
Ja uważam ,ale np nie wiem co mogłoby zaszkodzić i dziś zjadłam arbuza ,a wczoraj dwie nektarynki i polozna powiedziała na wizycie ,że po tym w szczególności może ,ale też nie musi boleć brzuszek .
Jak to u was wygląda? 😘
Hejka mamusia 😁😍
Dobrze się czyta takie wiadomości🍀
U nas dalej bez zmian, czekamy za wynikiem, jest nadzieja, że będzie jutro. Wg. Położnej to tylko formalność , przepływy ok, ktg ok, morfologia też.
Jeśli jutro będą i będą ujemne to wychodzimy i jak na razie tego scenariusza się trzymam 🍀🙂↕️
Już chcę być w domu.
W środę wizyta u prowadzącego. Dziś miałam spotkanie ze swoją położną, którą będę mieć do porodu i uspokoiła bardzo. Mam na sali dziewczynę z cewnikiem i pomału się szykuje do porodu taka lekcja dla mnie trochę jak to wygląda.
Młoda jest, bardzo.. podejście trochę dziwne, ale mam nadzieję, że wszystko się u nich zmieni z przyjściem na świat dziecka.. bo patrząc na nich teraz to ciężko ciężko 🙈.
Dziś wieczorne ktg pokazalo fajne skurcze nieregularne co prawda, ale w granicach 80/90, macica sobie pracuje cieszę się.. i je czułam 😊
Piszcie co u Was 😭😍Gonia.. lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Gonia, Iza i inne "świeże" mamy - wy sobie nie dajcie czasem wmówić, że dziecko ma jakieś dolegliwości przez was ! No bo coś na pewno zjadlyscie. Nie, dziecko jest noworodkiem z niedojrzałym układem trawiennym i będzie mieć problemy a na buzi będzie mieć okrutny trądzik niemowlęcy zapewne i skóra się będzie mu łuszczyć na całym ciele. To tylko fizjologia w większości przypadków a nie to, że wypilyscie szklankę mleka! Albo jogurt.4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Gonia ja płakałam w szpitalu, że mój jest za mało aktywny, nie budzi się na jedzenie, czasem nawet na spiocha trzeba było to robić ale na szczęście to już się zmieniło 🙏🙏 daje pospać, ale czasem ma swoje akcje, że nawet smoczka uspokajacza czasem już dajemy 🙈
Osa 🐝, aganieszkam, Gonia.. lubią tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:Ja jem wszystko na zdrowie, że tak powiem, jak wcześniej, zjadłam brzoskwinie i nektarynki w szpitalu i mieszankę studencką. Ale właśnie w szpitalu trafiła się taka położna co lasce obok zrobiła przegląd jedzenia co jej mąż przywiózł, bo gadała że dziecko ma wysypke, najprawdopodobniej tą kontaktową, a ta do niej zero owoców z pestka, orzechów, nabial bleee, potem słyszałam jak z mama gadała przez telefon to jej to samo🙈 więc dziewczyna na samym chlebie i kiełbasie 🙈
-
Osa 🐝 wrote:Hejka mamusia 😁😍
Dobrze się czyta takie wiadomości🍀
U nas dalej bez zmian, czekamy za wynikiem, jest nadzieja, że będzie jutro. Wg. Położnej to tylko formalność , przepływy ok, ktg ok, morfologia też.
Jeśli jutro będą i będą ujemne to wychodzimy i jak na razie tego scenariusza się trzymam 🍀🙂↕️
Już chcę być w domu.
W środę wizyta u prowadzącego. Dziś miałam spotkanie ze swoją położną, którą będę mieć do porodu i uspokoiła bardzo. Mam na sali dziewczynę z cewnikiem i pomału się szykuje do porodu taka lekcja dla mnie trochę jak to wygląda.
Młoda jest, bardzo.. podejście trochę dziwne, ale mam nadzieję, że wszystko się u nich zmieni z przyjściem na świat dziecka.. bo patrząc na nich teraz to ciężko ciężko 🙈.
Dziś wieczorne ktg pokazalo fajne skurcze nieregularne co prawda, ale w granicach 80/90, macica sobie pracuje cieszę się.. i je czułam 😊
Piszcie co u Was 😭😍 -
monester wrote:No biedna no, potem tyle kobiet rezygnuje w ogóle z karmienia piersią bo ciągle słysza że wszystko to ich wina. Mnie też nonstop na wizytach ktoś coś gadał, zwykle to właśnie stare pielęgniarki były .. raz to jedna powiedziała że to nie potówki tylko skaza białkowa, o trądziku też to słyszałam, no rynce opadają. Dobrze że moja pediatra z tych młodych kumatych bo pewnie by się doczepili inni że mam za grube dziecko i kazali mu lać wodę zamiast mleka
-
zakręcona93 wrote:Mi dziś położna na ktg powiedziała, że obniżył sie… ja natomiast sama nie wiem czy to czuje, w sumie zgaga mi zniknęła to może to… generalnie mam takie napięcia tego brzucha, robi się twardy jak piłka z koszykówki i coraz trudniej się obrócić w nocy… ja osobiście jak usłyszałam o tym wywołaniu to już nawet wsparcie mojej położnej mi nic nie pomaga, bo mam wizję jakieś chore… zobaczymy co będzie w czwartek, latam dziś po schodach i działam wszystkimi sposobami licząc, że się samo zacznie do niedzieli…. 🥴
A właśnie, bo nie zapytam się z wrażenia, jeśli szyjka jest zamknięta, skrócona i zgładzona to następny etap jest jaki? 🙄
Trzymam mocno kciuki za naturalne rozkręcenie!! Mnie się akurat udało, też miałam całkowicie zgładzoną szyjkę potem pojawił się 1cm rozwarcia i na takim etapie odeszły mi wody po całym dniu naturalnego rozkręcania, zrobiłam chyba wszystko co możliwe:)- i na tym etapie od razu po odejściu wód ja miałam regularne skurcze co 2 minuty.
Wiem, że nie zawsze się udaje ale będę trzymała za Ciebie kciuki. To że brzuszek się stawia czyli robi twardy to też dobrze, coś już się tam dzieje.
starania od listopada 2020 roku
ONA 31lat:
AMH: 1,48
większość badań w normie
ON 32lata : znacznie obniżone parametry nasienia
maj 2023pierwsze podejście do IUI - odwołane -> monitoring cyklu wykazał polipy -> skierowanie na histeroskopię
czerwiec 2023 I IUI X
lipiec 2023 II IUI X
wrzesień 2023 przygotowania do IVF
październik punkcja, przesunięcie transferu
❄❄3AA
30.10 transfer mrozaczka 3AA
7dpt beta 10.60 prog 145.62, 8dpt beta 21,20, 11dpt beta 49,80 prog 98,91 14dpt beta 139,20 prog 78,78 16 dpt beta 331,80 prog 140,48, 18dpt 780,10 prog 60,33, 24dpt 3224
pierwsze USG mamy serduszko
-
monester wrote:O ta Oleśnica to ma super opinie że właśnie personel to złoto. A czemu tej młodej wywołują?
Tak, kobiety tu to anioły, ale trafił się oczywiście jeden wyjątek heheh 😀
Młoda w 39i3 trafiła tu, bo czuła mało ruchów.. na miejscu okazało się, że ma cukrzycę całą ciążę, o której nie wiedziała 🤦🏻♀️ uwaga ‼️ cukier na czczo 160 po godz. 80.. miała 2 pkt. Badana 2x w ciąży. Masakra.. jak tak słuchałam to zastanawiałam się jak to jest możliwe, że takie osoby z zerową wiedzą i zainteresowaniem mają, donoszą, urodzą.. i płodzą kolejne. Dziewczyna ma 20 lat. Dziś poszła na blok, przyszedł jej chłopak.. wszedł na salę zero dzień dobry, stanął z pretensją, że on nic nie zjadł, a jego największym problemem będzie to, że tyle godzin nie będzie palił 😳 ja słuchałam i nie mogłam zareagować bo byłam w takim szoku. Odezwałam się po chwili, że będzie miał dość emocji i atrakcji, na co zareagował przewróceniem oczami.
Patrzyłam i zastanawiałam się ile oni wytrzymają po narodzinach 🥹 rodzina rozbita, młoda można powiedzieć ogarnięta, ale wpakowała się w niezłego idiotę 🙏
-
Oleander92 wrote:Trzymam mocno kciuki za naturalne rozkręcenie!! Mnie się akurat udało, też miałam całkowicie zgładzoną szyjkę potem pojawił się 1cm rozwarcia i na takim etapie odeszły mi wody po całym dniu naturalnego rozkręcania, zrobiłam chyba wszystko co możliwe:)- i na tym etapie od razu po odejściu wód ja miałam regularne skurcze co 2 minuty.
Wiem, że nie zawsze się udaje ale będę trzymała za Ciebie kciuki. To że brzuszek się stawia czyli robi twardy to też dobrze, coś już się tam dzieje.
Podziel się sposobami ❤️❤️❤️
Ja mam: ananasa, migdały, olej z wiesiołka doustnie i dopochwowo, napar z liści malin, chodzenie, schody, współżycie, aromaterapia, głaskanie brzucha/sutkow, zioła szwedzkie, masaż krocza… 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2024, 08:18
starania od 08.2020
👩🏻 30
👦🏻 34
Czynnik męski MAR 95%
1 transfer FET 4AA 16.12.2023 r.
Beta 🤗
5 dpt - 26,
7 dpt 101,
11 dpt 433,
13 dpt 780,
17 dpt 3748
20 dpt USG pęcherzyk 10 mm
25 dpt CRL 0,51 cm i ❤️
9+1 2,5 cm ❤️
11+6 5,66 cm ❤️
12+1 6,28 cm, USG prenatalne ok 🍀 ryzyka niskie ✊🏻
15+0 110 g 🥰
18+1 210 g 🌸
20+6 połówkowe ✊🏻 391 g dziewczynki 🌸
22+0 467g
26+0 910 g
29+0 1210 g
32+3 1974 g
37+6 3070 g
39+3 poród SN Zuzanna 3600 g, 54 cm 🥰 -
monester wrote:Serniczku nigdzie błędu nie ma, dzieci są różne. Mój też zasypia na rękach więc bujam te ponad 7 kilo, w dzień strach odlozyc bo się obudzi jak drgniesz, a sam nie polezy. Jak nosimy normalnie przodem do siebie to odgina się okrutnie byleby jak najwięcej widzieć -glowe by okręcił gdyby mógł. Nosidło przodem do świata powyżej 4 miesiąca, więc już niedługo 😀 szczerze to ja nie noszę przodem a zrobiłam chyba więcej szkody bo się właśnie tak wykręca, a ostatnio widzialam na insta rolke jak nosić poprawnie jeśli przodem do świata - nie na wprost tylko taka jakby kołyska przodem i nogi podwiniete, jak znajdę to prześlę. No i mama nie ma racji, przecież nie można się mu dać wypłakać. A nie masz czasem odsuwanego panelu żeby położyć na brzuszku i żeby widział świat z gondoli ?
Mam panel odsuwany w gondoli ale młoda na brzuszku wytrzyma niewiele czasu… mały cwaniaczek🥰 -
izabelka90 wrote:Ja jem wszystko na zdrowie, że tak powiem, jak wcześniej, zjadłam brzoskwinie i nektarynki w szpitalu i mieszankę studencką. Ale właśnie w szpitalu trafiła się taka położna co lasce obok zrobiła przegląd jedzenia co jej mąż przywiózł, bo gadała że dziecko ma wysypke, najprawdopodobniej tą kontaktową, a ta do niej zero owoców z pestka, orzechów, nabial bleee, potem słyszałam jak z mama gadała przez telefon to jej to samo🙈 więc dziewczyna na samym chlebie i kiełbasie 🙈
O, to jak moja teściowa 🤡
Ja jem absolutnie wszystko i Mała raz miała zaparcie i ból brzuszka.
Gonia.. lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
monester wrote:Serniczku nigdzie błędu nie ma, dzieci są różne. Mój też zasypia na rękach więc bujam te ponad 7 kilo, w dzień strach odlozyc bo się obudzi jak drgniesz, a sam nie polezy. Jak nosimy normalnie przodem do siebie to odgina się okrutnie byleby jak najwięcej widzieć -glowe by okręcił gdyby mógł. Nosidło przodem do świata powyżej 4 miesiąca, więc już niedługo 😀 szczerze to ja nie noszę przodem a zrobiłam chyba więcej szkody bo się właśnie tak wykręca, a ostatnio widzialam na insta rolke jak nosić poprawnie jeśli przodem do świata - nie na wprost tylko taka jakby kołyska przodem i nogi podwiniete, jak znajdę to prześlę. No i mama nie ma racji, przecież nie można się mu dać wypłakać. A nie masz czasem odsuwanego panelu żeby położyć na brzuszku i żeby widział świat z gondoli ?
Noszenie dziecka w nosidle przodem do świata nie jest wskazane. Każdy dobry fizjo to potwierdzi. Ale wiadomo, zalecenia zaleceniami, a życie życiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2024, 09:43
-
zosiaaaa wrote:Noszenie dziecka w nosidle przodem do świata nie jest wskazane. Każdy dobry fizjo to potwierdzi. Ale wiadomo, zalecenia zaleceniami, a życie życiem.
👩87’
👨85’
Starania od 2015
2017 IUI😔
2018 IUI😔
2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
AMH 1, nasienie ok
Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
03.21 start 1 ivf
04.21 ET 2x3dniowce😞
06.21 2FET CB 😞
04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
26dpt- jest ❤️
6.12 -crl 9,4mm❤️
30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
254 g ❤️ 18+0
420 g❤️20+6 usg połówkowe
710 g❤️ 24+0
980g❤️27+0
1516g❤️ 30+0 usg III trym
2180❤️33+0
2606g❤️35+4
2960g❤️37+0
15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰 -
Zielona87 wrote:Dokładnie tak jak mówisz . Najgorsze jest wsadzić kilkumiesięcznego maluszka w takie nosidło „wisidło” przodem do świata 😳o zgrozo ,nie raz widziałam i aż mnie oczy bolały ,bo pewnie rodziców reklamy skusiły ,bo jest od 3-4msc 🫤tak jak mówisz nie wskazane ,a wręcz odradzane . Mój młody nie tolerował wózków i chust ,a ok 5msc dostaliśmy zielone swiatlo od fizjo ,na nosidełko kavka multiage i młody na początku protestował ,a potem tylko w nim spał i spacerował u taty na klacie 🥰przechodził tak całą zimę i wiosnę czyli ładne pół roku . Potem nosidełko było też już be ,ale uratowało nas to . W życiu bym się jednak nie zdecydowała na te nosidełka przodem ,pomimo tego że pewnie nie raz kusiło ,jak kompletnie się na tym jeszcze nie znałam 😀dobry fizjo i doradca chustowo/nosidełkiem na pewno coś każdemu dobierze i podpowie
-
_Pina wrote:Mam pytanie, piszesz, że korzystaliście z nosidła jesienią i zimą. Ja również chce kupić nosidło dla małej po kontrolnej wizycie u fizjo jeśli da zielone światło i noszenie w nim przypadnie na jesień/zime. Co wtedy z kurtką? Jak sobie radziliście? To nosidło na kurtkę się zakłada czy jak?
_Pina lubi tę wiadomość
-
Zielona87 wrote:Dokładnie tak jak mówisz . Najgorsze jest wsadzić kilkumiesięcznego maluszka w takie nosidło „wisidło” przodem do świata 😳o zgrozo ,nie raz widziałam i aż mnie oczy bolały ,bo pewnie rodziców reklamy skusiły ,bo jest od 3-4msc 🫤tak jak mówisz nie wskazane ,a wręcz odradzane . Mój młody nie tolerował wózków i chust ,a ok 5msc dostaliśmy zielone swiatlo od fizjo ,na nosidełko kavka multiage i młody na początku protestował ,a potem tylko w nim spał i spacerował u taty na klacie 🥰przechodził tak całą zimę i wiosnę czyli ładne pół roku . Potem nosidełko było też już be ,ale uratowało nas to . W życiu bym się jednak nie zdecydowała na te nosidełka przodem ,pomimo tego że pewnie nie raz kusiło ,jak kompletnie się na tym jeszcze nie znałam 😀dobry fizjo i doradca chustowo/nosidełkiem na pewno coś każdemu dobierze i podpowie
-
_Pina wrote:Mam pytanie, piszesz, że korzystaliście z nosidła jesienią i zimą. Ja również chce kupić nosidło dla małej po kontrolnej wizycie u fizjo jeśli da zielone światło i noszenie w nim przypadnie na jesień/zime. Co wtedy z kurtką? Jak sobie radziliście? To nosidło na kurtkę się zakłada czy jak?
_Pina, Nowa na forum lubią tę wiadomość
👩87’
👨85’
Starania od 2015
2017 IUI😔
2018 IUI😔
2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
AMH 1, nasienie ok
Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
03.21 start 1 ivf
04.21 ET 2x3dniowce😞
06.21 2FET CB 😞
04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
26dpt- jest ❤️
6.12 -crl 9,4mm❤️
30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
254 g ❤️ 18+0
420 g❤️20+6 usg połówkowe
710 g❤️ 24+0
980g❤️27+0
1516g❤️ 30+0 usg III trym
2180❤️33+0
2606g❤️35+4