X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:
    Tak, ja też mam plan na transfer w przyszłym roku.
    Podpytywałam na wątku "wracamy po rodzeństwo" i tam dziewczyny pisały różnie, niektóre musiały zrezygnować KP ze względu na leki, inne z KP przystępowały do transferu. Co do zakończenia KP to muszę się wybrać do kliniki, żeby ustalić to z nimi jak to jest😖
    Najlepiej 3 miesiece przed transferem odstawić od piersi organizm musi się zregenerować zanim znowu wpuścisz w niego małego pasożyta;-)..Mi tak endokrynolog powiedział...

Krakus, izabelka90 lubią tę wiadomość

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Już ??? Omg 3.5 miesiąca tylko

Właśnie miałam pisać, czy mam się za miesiąc szykować 🙈szok jak każdy maluch jest inny 😊

event.png

👩🏽 🐕‍🦺 32
    immunologia ✔️genetyka ✔️
    04/2022 histeroskopia ✔️
    04/2022 drożność j. ✔️
    09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
    Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️

👨🏼‍🦲 🐈 30
    Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
    Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️

INVIMED Wrocław
    💉ivf. 11/2023

27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
    6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
    12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
    16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00

11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
    17+0 227 g 👧🏻.
    23+3 połówkowe 695g
    33+5 2500 g
    36+5 3200 g 🩷

39+1 4000g 56cm ☀️

Ferie:❄️❄️
    👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻 👧🏻♡
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jak sobie radzicie z dużymi dziećmi i kąpielą w pojedynkę ? Bo wcześniej nie było problemu a teraz taka się wyrywa chlapie- zawsze robimy to w dwójkę . Jak by siedział to co innego ale teraz taki dziwny czas. Chciałby usiąść a nie może a poleżeć nie polezy
    Kochana w Rossman sa takie gumowe zabawki do kąpieli kilka sztuk w na bank jest hipopotam krokodyl,żabka i coś jeszcze ...Ja generalnie wsadzam do do wanienki siedzi sobie w garści trzyma te zabawki i jest problem z głowy...wcześniej niedosc że ja cała mokra byłam to jeszcze pół łazienki pływało...

monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Taka standardowa mi się wydaje:
    4e3df76b8bcd1.jpghttps://zapodaj.net/plik-Y1rlEGPN06

I sam zaczął przewracać się z pleców na brzuch także teraz chce zasypiać tylko na lewym boku z którego potrafi się na brzuch przewrócić a na brzuchu nie zaśnie tylko się rozgląda i potem płacze bo nie umie wrócić na plecy 🙈 teraz już śpi ale uspokajać go musiałam blokować swoim ciałem by na boku się zatrzymał i na brzuch nie poszedł i tak zasnął , śpimy razem na kanapie więc miejsca sporo tylko że on musi trzymać pieluchę między rękoma i teraz ciągle patrzę by nosa do niej nie przyłożył 🥹
    Ja też tego typu tylko ze ja z odzysku dostałam już bez stojaka ale mam w łazience długa pojemna umywalkę gdzie nalewam wodę i potem przesuwam ją na blat.

• xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    No i mamy pierwszy przebity ząbek, na szczęście wszystko poszło gładko i praktycznie bez płaczu.
    O jejku jak szybko 🙈

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 30 października 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Już ??? Omg 3.5 miesiąca tylko
    No szybko strasznie. U synka było to później. Chociaż dziś moja babcia mi opowiadała że jej siostry córka miała 2 miesiące i 2 zęby na dole już miała.

age.png
  • Appa Ekspertka

Wysłany: 31 października 2024, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    No właśnie w listopadzie możliwe że powoli będziemy się za to brali tylko że on butelkę nawet z moim mlekiem to pije dopiero jak już jest naprawdę głodny tak to się tylko bawi smoczkiem 🙈
    A twoje maleństwo ile ma ?☺️

Prawie tyle samo za tydzien skonczy 4 miesiące.

xxMiaxx lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy maluszek którejś z Was zmagał się z kolkami na tak wczesnym etapie? Niestety wczoraj wylądowaliśmy w szpitalu. Mały płakał, prężył się, wyginał i miał twardy brzuszek. Ewidentnie nie mógł zrobić kupki. Odgazowali go i na szczęście noc przespał już spokojnie. Czekamy na wizytę lekarza. Stosowałyście jakieś probiotyki albo Espumisan itp od pierwszych dni życia? Z tego co patrzyłam esputicon jest dopiero po pierwszym miesiącu życia.

Mały prawdopodobnie łyka tyle powietrza podczas kp bo zawsze wtedy jest niespokojny, kręgi się, a
    Łapie i puszcza brodawkę, jak nie może złapać to płacze i aż się wygina. Nie wiem jak na przyszłość mu pomóc 😭😭😭 Ciągle coś... To prężenie to ma od początku. Nawet podejrzewałam wzmożone napięcie mięśniowe ale położna kazała się jeszcze wstrzymać z fizjo.

monester lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Czy maluszek którejś z Was zmagał się z kolkami na tak wczesnym etapie? Niestety wczoraj wylądowaliśmy w szpitalu. Mały płakał, prężył się, wyginał i miał twardy brzuszek. Ewidentnie nie mógł zrobić kupki. Odgazowali go i na szczęście noc przespał już spokojnie. Czekamy na wizytę lekarza. Stosowałyście jakieś probiotyki albo Espumisan itp od pierwszych dni życia? Z tego co patrzyłam esputicon jest dopiero po pierwszym miesiącu życia.

Mały prawdopodobnie łyka tyle powietrza podczas kp bo zawsze wtedy jest niespokojny, kręgi się, a
    Łapie i puszcza brodawkę, jak nie może złapać to płacze i aż się wygina. Nie wiem jak na przyszłość mu pomóc 😭😭😭 Ciągle coś... To prężenie to ma od początku. Nawet podejrzewałam wzmożone napięcie mięśniowe ale położna kazała się jeszcze wstrzymać z fizjo.
    Polubiłam przez przypadek. Z tego co wiem to dają lekarze Espumisan maluszkom też. Ale poczekaj na zalecenia. I umów się z cdl żeby ocenila jak ssie. I żeby wędzidełko sprawdzili

Jenny93 lubi tę wiadomość

• xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Może nie takie kolki ale mój mały często miał bóle brzuszka z początku i w sumie czasem mu dawałam espumisan i dużo termoforkiem masowałam, nawet myślałam że to przeze moje mleko , w 3 tygodniu życia mieliśmy wizytę u CDL i ssał prawidłowo, wędzidełko okej ale też pewnie tego powietrza zbierał, bóle brzuszka uspokoiły się jakoś po skończonym 2 miesiącu ☺️ uważaj też by nie podawać twardej piersi , mi się zdarzyło i po wtedy najgorzej się czuł także później zawsze starałam się trochę spuścić by miększa była i ja karmiłam w pozycji naturalnej że synek leżał brzuszek do brzuszka na mnie jakby bokiem w sensie przerzucony przeze mnie że jak pij z lewej piersi to nóżki miał z prawej , jego miednica była oparta o moje biodro brzuszek do brzuszka i karmiłam na kanapie że siadałam na jej końcu i odchylałam się do tyłu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 08:30

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Ćwicz codziennie bioderka.
    Ja dałam Espumisan za noworodka 🫣
    Masuj brzuszek
    Okłady z pestek wiśni

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wreszcie wyspana. Co za uczucie po tygodniu zarwanych nocy...

Nowa na forum, Szarlotka90, Monita lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Mi_Lusia Ekspertka

Wysłany: 31 października 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

U mojej mamy w szpitalu podają dzieciom przed usg brzuszka duże dawki symetykonu (z tego co pamiętam to ok 20 kropelek espumisanu). To wszystko są noworodki, a USG mają robione profilaktycznie. Więc można bezpiecznie podać. Oczywiście to jest jednorazowe podanie, nie wiem jak wygląda sytuacja z dłuższym podawaniem.
    Koniecznie do sprawdzenia wędzidełko i napięcie mięśniowe. Możesz też rozważyć konsultację z neurologopedą.
    I ja bym się uparła na usg brzuszka, jeśli nie miał robionego

• Mojra Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Hej Mojra, dziękuję za info. A Ty planujesz transfer na cyklu sztucznym, czy naturalnym?

Raczej na sztucznym, bardziej przewidywalny

Krakus lubi tę wiadomość

👩37 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
    👨39 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
    ▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm❤

age.png

Na feriach:
    ❄❄blastocysty po PGT-A
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Polubiłam przez przypadek. Z tego co wiem to dają lekarze Espumisan maluszkom też. Ale poczekaj na zalecenia. I umów się z cdl żeby ocenila jak ssie. I żeby wędzidełko sprawdzili

Wędzidełko jest ok. Cdl już była u nas. Mówiła że ssie super. Tyle że zdarza mu się zasypiać przy piersi no i jak brodawka mu wypadnie i nie może złapać to się denerwuje, krzyczy przez co też później ma czkawki jak się nałyka powietrza. Ma też głębokie podniebienie

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Może nie takie kolki ale mój mały często miał bóle brzuszka z początku i w sumie czasem mu dawałam espumisan i dużo termoforkiem masowałam, nawet myślałam że to przeze moje mleko , w 3 tygodniu życia mieliśmy wizytę u CDL i ssał prawidłowo, wędzidełko okej ale też pewnie tego powietrza zbierał, bóle brzuszka uspokoiły się jakoś po skończonym 2 miesiącu ☺️ uważaj też by nie podawać twardej piersi , mi się zdarzyło i po wtedy najgorzej się czuł także później zawsze starałam się trochę spuścić by miększa była i ja karmiłam w pozycji naturalnej że synek leżał brzuszek do brzuszka na mnie jakby bokiem w sensie przerzucony przeze mnie że jak pij z lewej piersi to nóżki miał z prawej , jego miednica była oparta o moje biodro brzuszek do brzuszka i karmiłam na kanapie że siadałam na jej końcu i odchylałam się do tyłu 🙂

Spróbuję. My się karmimy głównie klasycznie, ewentualnie na boku leżąc do siebie brzuchem do brzuszka

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    U mojej mamy w szpitalu podają dzieciom przed usg brzuszka duże dawki symetykonu (z tego co pamiętam to ok 20 kropelek espumisanu). To wszystko są noworodki, a USG mają robione profilaktycznie. Więc można bezpiecznie podać. Oczywiście to jest jednorazowe podanie, nie wiem jak wygląda sytuacja z dłuższym podawaniem.
    Koniecznie do sprawdzenia wędzidełko i napięcie mięśniowe. Możesz też rozważyć konsultację z neurologopedą.
    I ja bym się uparła na usg brzuszka, jeśli nie miał robionego

Miał robione USG po porodzie i teraz drugi raz. Czyściciutko. USG główki też ok

Nowa na forum lubi tę wiadomość

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Miał robione USG po porodzie i teraz drugi raz. Czyściciutko. USG główki też ok
    To najważniejsze. Jeśli to kolki, to będzie trudno, ale minie, masaż, ćwiczenia na rozluźnienie przy kolkach u niemowląt (na YouTube są), Espumisan i trzeba przeczekać. Przykro, że się męczy, ale ważne że e brzuszku usg dobrze wyszło.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93, u nas była męczarnia z bólami brzuszka córki od początku tak przez dwa miesiące. Po skończonym miesiącu zaczęłam podawać na zmianę espumisan baby i delicol. Jak córka miała 3 tyg to byliśmy już u fizjoterapeutki, która ją odgazowala i pokazała nam cwiczenia na brzuszek. Oprócz tego, co dziewczyny wyżej pisały, to mojej pomagało noszenie brzuszkiem do dołu i przykładanie w tej pozycji termoforka. Ulgę tez dawało kładzenie na brzuszku, bo dzięki temu gazy i kupka łatwiej szły.

* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
    * IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie <3
  • monester Autorytet

Wysłany: 31 października 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny probiotyk, który ma udowodnione dzialanie w kolkach to biogaja. I chodzi o to że skraca czas płaczu

‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ