udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojra wrote:Tak, ja też mam plan na transfer w przyszłym roku.
Podpytywałam na wątku "wracamy po rodzeństwo" i tam dziewczyny pisały różnie, niektóre musiały zrezygnować KP ze względu na leki, inne z KP przystępowały do transferu. Co do zakończenia KP to muszę się wybrać do kliniki, żeby ustalić to z nimi jak to jest😖Krakus, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Już ??? Omg 3.5 miesiąca tylko
Właśnie miałam pisać, czy mam się za miesiąc szykować 🙈szok jak każdy maluch jest inny 😊
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
👩🏻❤️💋👨🏻 👧🏻♡ -
monester wrote:Jak sobie radzicie z dużymi dziećmi i kąpielą w pojedynkę ? Bo wcześniej nie było problemu a teraz taka się wyrywa chlapie- zawsze robimy to w dwójkę . Jak by siedział to co innego ale teraz taki dziwny czas. Chciałby usiąść a nie może a poleżeć nie polezy
monester, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:Taka standardowa mi się wydaje:
https://zapodaj.net/plik-Y1rlEGPN06
I sam zaczął przewracać się z pleców na brzuch także teraz chce zasypiać tylko na lewym boku z którego potrafi się na brzuch przewrócić a na brzuchu nie zaśnie tylko się rozgląda i potem płacze bo nie umie wrócić na plecy 🙈 teraz już śpi ale uspokajać go musiałam blokować swoim ciałem by na boku się zatrzymał i na brzuch nie poszedł i tak zasnął , śpimy razem na kanapie więc miejsca sporo tylko że on musi trzymać pieluchę między rękoma i teraz ciągle patrzę by nosa do niej nie przyłożył 🥹 -
kasia12323 wrote:No i mamy pierwszy przebity ząbek, na szczęście wszystko poszło gładko i praktycznie bez płaczu.Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx wrote:No właśnie w listopadzie możliwe że powoli będziemy się za to brali tylko że on butelkę nawet z moim mlekiem to pije dopiero jak już jest naprawdę głodny tak to się tylko bawi smoczkiem 🙈
A twoje maleństwo ile ma ?☺️
Prawie tyle samo za tydzien skonczy 4 miesiące.xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Czy maluszek którejś z Was zmagał się z kolkami na tak wczesnym etapie? Niestety wczoraj wylądowaliśmy w szpitalu. Mały płakał, prężył się, wyginał i miał twardy brzuszek. Ewidentnie nie mógł zrobić kupki. Odgazowali go i na szczęście noc przespał już spokojnie. Czekamy na wizytę lekarza. Stosowałyście jakieś probiotyki albo Espumisan itp od pierwszych dni życia? Z tego co patrzyłam esputicon jest dopiero po pierwszym miesiącu życia.
Mały prawdopodobnie łyka tyle powietrza podczas kp bo zawsze wtedy jest niespokojny, kręgi się, a
Łapie i puszcza brodawkę, jak nie może złapać to płacze i aż się wygina. Nie wiem jak na przyszłość mu pomóc 😭😭😭 Ciągle coś... To prężenie to ma od początku. Nawet podejrzewałam wzmożone napięcie mięśniowe ale położna kazała się jeszcze wstrzymać z fizjo.monester lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Czy maluszek którejś z Was zmagał się z kolkami na tak wczesnym etapie? Niestety wczoraj wylądowaliśmy w szpitalu. Mały płakał, prężył się, wyginał i miał twardy brzuszek. Ewidentnie nie mógł zrobić kupki. Odgazowali go i na szczęście noc przespał już spokojnie. Czekamy na wizytę lekarza. Stosowałyście jakieś probiotyki albo Espumisan itp od pierwszych dni życia? Z tego co patrzyłam esputicon jest dopiero po pierwszym miesiącu życia.
Mały prawdopodobnie łyka tyle powietrza podczas kp bo zawsze wtedy jest niespokojny, kręgi się, a
Łapie i puszcza brodawkę, jak nie może złapać to płacze i aż się wygina. Nie wiem jak na przyszłość mu pomóc 😭😭😭 Ciągle coś... To prężenie to ma od początku. Nawet podejrzewałam wzmożone napięcie mięśniowe ale położna kazała się jeszcze wstrzymać z fizjo.Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Czy maluszek którejś z Was zmagał się z kolkami na tak wczesnym etapie? Niestety wczoraj wylądowaliśmy w szpitalu. Mały płakał, prężył się, wyginał i miał twardy brzuszek. Ewidentnie nie mógł zrobić kupki. Odgazowali go i na szczęście noc przespał już spokojnie. Czekamy na wizytę lekarza. Stosowałyście jakieś probiotyki albo Espumisan itp od pierwszych dni życia? Z tego co patrzyłam esputicon jest dopiero po pierwszym miesiącu życia.
Łapie i puszcza brodawkę, jak nie może złapać to płacze i aż się wygina. Nie wiem jak na przyszłość mu pomóc 😭😭😭 Ciągle coś... To prężenie to ma od początku. Nawet podejrzewałam wzmożone napięcie mięśniowe ale położna kazała się jeszcze wstrzymać z fizjo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2024, 08:30
Jenny93 lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
Łapie i puszcza brodawkę, jak nie może złapać to płacze i aż się wygina. Nie wiem jak na przyszłość mu pomóc 😭😭😭 Ciągle coś... To prężenie to ma od początku. Nawet podejrzewałam wzmożone napięcie mięśniowe ale położna kazała się jeszcze wstrzymać z fizjo.
Ćwicz codziennie bioderka.
Ja dałam Espumisan za noworodka 🫣
Masuj brzuszek
Okłady z pestek wiśniJenny93 lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Dziś wreszcie wyspana. Co za uczucie po tygodniu zarwanych nocy...
Nowa na forum, Szarlotka90, Monita lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Łapie i puszcza brodawkę, jak nie może złapać to płacze i aż się wygina. Nie wiem jak na przyszłość mu pomóc 😭😭😭 Ciągle coś... To prężenie to ma od początku. Nawet podejrzewałam wzmożone napięcie mięśniowe ale położna kazała się jeszcze wstrzymać z fizjo.
Koniecznie do sprawdzenia wędzidełko i napięcie mięśniowe. Możesz też rozważyć konsultację z neurologopedą.
I ja bym się uparła na usg brzuszka, jeśli nie miał robionego -
Krakus wrote:Hej Mojra, dziękuję za info. A Ty planujesz transfer na cyklu sztucznym, czy naturalnym?
Raczej na sztucznym, bardziej przewidywalnyKrakus lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Polubiłam przez przypadek. Z tego co wiem to dają lekarze Espumisan maluszkom też. Ale poczekaj na zalecenia. I umów się z cdl żeby ocenila jak ssie. I żeby wędzidełko sprawdzili
Wędzidełko jest ok. Cdl już była u nas. Mówiła że ssie super. Tyle że zdarza mu się zasypiać przy piersi no i jak brodawka mu wypadnie i nie może złapać to się denerwuje, krzyczy przez co też później ma czkawki jak się nałyka powietrza. Ma też głębokie podniebienie -
xxMiaxx wrote:Może nie takie kolki ale mój mały często miał bóle brzuszka z początku i w sumie czasem mu dawałam espumisan i dużo termoforkiem masowałam, nawet myślałam że to przeze moje mleko , w 3 tygodniu życia mieliśmy wizytę u CDL i ssał prawidłowo, wędzidełko okej ale też pewnie tego powietrza zbierał, bóle brzuszka uspokoiły się jakoś po skończonym 2 miesiącu ☺️ uważaj też by nie podawać twardej piersi , mi się zdarzyło i po wtedy najgorzej się czuł także później zawsze starałam się trochę spuścić by miększa była i ja karmiłam w pozycji naturalnej że synek leżał brzuszek do brzuszka na mnie jakby bokiem w sensie przerzucony przeze mnie że jak pij z lewej piersi to nóżki miał z prawej , jego miednica była oparta o moje biodro brzuszek do brzuszka i karmiłam na kanapie że siadałam na jej końcu i odchylałam się do tyłu 🙂
Spróbuję. My się karmimy głównie klasycznie, ewentualnie na boku leżąc do siebie brzuchem do brzuszka -
Mi_Lusia wrote:U mojej mamy w szpitalu podają dzieciom przed usg brzuszka duże dawki symetykonu (z tego co pamiętam to ok 20 kropelek espumisanu). To wszystko są noworodki, a USG mają robione profilaktycznie. Więc można bezpiecznie podać. Oczywiście to jest jednorazowe podanie, nie wiem jak wygląda sytuacja z dłuższym podawaniem.
Koniecznie do sprawdzenia wędzidełko i napięcie mięśniowe. Możesz też rozważyć konsultację z neurologopedą.
I ja bym się uparła na usg brzuszka, jeśli nie miał robionego
Miał robione USG po porodzie i teraz drugi raz. Czyściciutko. USG główki też okNowa na forum lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Miał robione USG po porodzie i teraz drugi raz. Czyściciutko. USG główki też ok
-
Jenny93, u nas była męczarnia z bólami brzuszka córki od początku tak przez dwa miesiące. Po skończonym miesiącu zaczęłam podawać na zmianę espumisan baby i delicol. Jak córka miała 3 tyg to byliśmy już u fizjoterapeutki, która ją odgazowala i pokazała nam cwiczenia na brzuszek. Oprócz tego, co dziewczyny wyżej pisały, to mojej pomagało noszenie brzuszkiem do dołu i przykładanie w tej pozycji termoforka. Ulgę tez dawało kładzenie na brzuszku, bo dzięki temu gazy i kupka łatwiej szły.
* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
* IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie