udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
izabelka90 wrote:Jenny jeśli podajecie żelazo to kupa może być zielona. A Wy chyba podajcie prawda ? 🤔
Właśnie nie. Podawałam ale przerwałam już jakiś czas temu bo pediatra przepisując powiedziała że daje tylko dlatego że odrzucił pierś a normalnie przy takim poziomie by nie dała. Jutro mu powtórzę wyniki. -
Jenny93 wrote:Dziewczyny czy u Waszych maluchów zdarzały się zielone kupy? Już drugi raz taką mamy. Przedwczoraj i dzisiaj znowu. Już się naczytałam o nietolerancji bmk, o bakteriach w kale itp, a w czwartek mamy szczepienie na rota i tak się trochę martwię
Jenny93 lubi tę wiadomość
* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
* IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie -
A w czym śpią wasze maluchy teraz ? U nas w sypialni 23 stopnie , mały nie akceptuje spiworka więc ma body z długim rękawem i przykrywam kocykiem wełnianym ale jak się przekręca to często nogi zostają na wieszku i się budzi jak ich mu nie przykryję 🙈Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli, ciąży brak.Nie można wykluczyć podłoża owulacyjnego - LUF.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
-
xxMiaxx wrote:A w czym śpią wasze maluchy teraz ? U nas w sypialni 23 stopnie , mały nie akceptuje spiworka więc ma body z długim rękawem i przykrywam kocykiem wełnianym ale jak się przekręca to często nogi zostają na wieszku i się budzi jak ich mu nie przykryję 🙈
U nas śpi pod kołdrą, bo ze mną w łóżku 🙈 ale przykrywam tak do brzuszka i ręce na zawsze na wierzchu. Na początku spał w śpiworku, ale u nas się to nie sprawdziło ze względu na ulewanie. A ubrany jest w pajacyk i czasem skarpety, chociaż w nocy nie wiem jak ale i tak je zrzuca 😅 To akurat ma po mamusi 😁xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:A w czym śpią wasze maluchy teraz ? U nas w sypialni 23 stopnie , mały nie akceptuje spiworka więc ma body z długim rękawem i przykrywam kocykiem wełnianym ale jak się przekręca to często nogi zostają na wieszku i się budzi jak ich mu nie przykryję 🙈
xxMiaxx lubi tę wiadomość
* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
* IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie -
Młody śpi w śpioszkach albo body z długim rękawem i półśpioszki do tego śpiworek 2,5 tog. W sypialni mamy 21stopni.
Jak był malutki spał w rożku bo tylko tak dało się go przełożyć z łóżka na którym karmiłam do łóżeczka 🫣xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Jenny, a Ty nie przyjmiesz czegoś z żelazem? Bo to też może wpływać.
Nie wiem jak na tym etapie laktacji ale na samym początku kiedy dziecko nie pije mleka jednorazowo długo to wypija tą część najbogatszą w cukry a nie tłuszcze i właśnie cukry rozkładając się w jelicie mogą sprawiać że kupa jest zielona.Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Krakus wrote:Tak, u nas byly parę razy zielone jakoś w pierwszych dwóch miesiącach, wtedy też było dużo bólu brzuszka u córki, kupki bardzo częste. Pediatra to widziała i mówiła, że tak może być na kp, jak szybko mleko przechodzi przez dziecko i że to minie z czasem. I faktycznie minęło. U córki oprócz tego koloru nie było nic niepokojącego i prawidłowo przybierała na wadze.
Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś U nas też są problemy z brzuszkiem, ale już nie tak intensywne i długie jak na początku -
AnkaSłomianka wrote:Jenny, a Ty nie przyjmiesz czegoś z żelazem? Bo to też może wpływać.
Nie wiem jak na tym etapie laktacji ale na samym początku kiedy dziecko nie pije mleka jednorazowo długo to wypija tą część najbogatszą w cukry a nie tłuszcze i właśnie cukry rozkładając się w jelicie mogą sprawiać że kupa jest zielona.
Przyjmuję prenatal. Tam rzeczywiście jest żelazo, ale przyjmuję od samego początku, a dopiero w ostatnich dniach się zdarzają zielone kupki. -
Nic się nie dzieje Jenny na razie obserwuj czy się coś nie rozwinie
Może być taka zielona od czasu do czasu nawet bez żelaza, co Ty jadłaś ? te kupy to po rota będą zielone i brzydkie, przynajmniej u nas takie były okropne- w sensie że wiem, że przed wami do kolejne szczepienie
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:33
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
My mamy 19/20 st. Pajacyk, skarpetki i kocyk. Odkryję się czasami. Próbowałam w śpiworku, ale się denerwowała. Przy wyższej temp. Nie umiała spać. Ja też jestem zimnolubna 😀
Czaję się kupić śpiworek z nogawkami, ale chyba max 1 tog 🙈xxMiaxx lubi tę wiadomość
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
👩🏻❤️💋👨🏻 👧🏻♡ -
-
monester wrote:Nic się nie dzieje Jenny na razie obserwuj czy się coś nie rozwinie
Może być taka zielona od czasu do czasu nawet bez żelaza, co Ty jadłaś ? te kupy to po rota będą zielone i brzydkie, przynajmniej u nas takie były okropne- w sensie że wiem, że przed wami do kolejne szczepienie
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
No właśnie analizowałam i jedyne co jadłam zielone to sałata. I tona słodyczy... ale już wyrzuciłam ostatni pasek czekolady i koniec z nocnym obżarstwem, bo mam +5 na wadze 🙈 Po tym pierwszym szczepieniu to przede wszystkim były okropnie cuchnące. Aż się boję co teraz będzie. -
U nas w sypialni 20/21 stopni malutka śpi w cienkim pajacu bez stopek i spiworek całoroczny 2,5 tog. Czekam na pierwszy spiworek z nogawkami zobaczymy jak się sprawdzi chociaż ja długo walczyłam żeby jej jeszcze nie ubrać w jedną warstwę bo ja z kolei wieczny zmarzlak...
-
Szarlotka90 wrote:U nas w sypialni 20/21 stopni malutka śpi w cienkim pajacu bez stopek i spiworek całoroczny 2,5 tog. Czekam na pierwszy spiworek z nogawkami zobaczymy jak się sprawdzi chociaż ja długo walczyłam żeby jej jeszcze nie ubrać w jedną warstwę bo ja z kolei wieczny zmarzlak...
-
Mi_Lusia wrote:A śpiworki z nogawkami to nie bardziej dla starszych dzieci?
Ogólnie tak bo dzidzie mogą sobie połazić ale kupuje już teraz na spróbowanie bo zdarza się że zjedzie jej trochę dupka w spiworku i nie ma pełnej swobody nóżek a ona musi mieć totalny luz bo zaraz się denerwuje, rzuca nogami i nie ma spania.
PS. No i jest ogólnie długa bo nosimy już pajace na 74 także nie było problemu z rozmiarem bo fakt, dla maluchów raczej bez nóżek są modele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 22:41
-
U nas 22 stopnie.
Młody śpi w pajacyku bez stópek i pod cienką, muślinową kołderką.xxMiaxx lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Szarlotka90 wrote:Ogólnie tak bo dzidzie mogą sobie połazić ale kupuje już teraz na spróbowanie bo zdarza się że zjedzie jej trochę dupka w spiworku i nie ma pełnej swobody nóżek a ona musi mieć totalny luz bo zaraz się denerwuje, rzuca nogami i nie ma spania.
PS. No i jest ogólnie długa bo nosimy już pajace na 74 także nie było problemu z rozmiarem bo fakt, dla maluchów raczej bez nóżek są modele.
Moja też wchodzi pomału w 74🙈 jaka waga u Was?
Na smyku patrzyłam śpiworki z nóżkami, to jest info ze od 0-2 l. Nie umiem sobie tego wyobrazić 😅
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍