udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
izabelka90 wrote:Jenny jeśli podajecie żelazo to kupa może być zielona. A Wy chyba podajcie prawda ? 🤔
Właśnie nie. Podawałam ale przerwałam już jakiś czas temu bo pediatra przepisując powiedziała że daje tylko dlatego że odrzucił pierś a normalnie przy takim poziomie by nie dała. Jutro mu powtórzę wyniki. -
Jenny93 wrote:Dziewczyny czy u Waszych maluchów zdarzały się zielone kupy? Już drugi raz taką mamy. Przedwczoraj i dzisiaj znowu. Już się naczytałam o nietolerancji bmk, o bakteriach w kale itp, a w czwartek mamy szczepienie na rota i tak się trochę martwię
Jenny93 lubi tę wiadomość
* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
* IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie -
A w czym śpią wasze maluchy teraz ? U nas w sypialni 23 stopnie , mały nie akceptuje spiworka więc ma body z długim rękawem i przykrywam kocykiem wełnianym ale jak się przekręca to często nogi zostają na wieszku i się budzi jak ich mu nie przykryję 🙈Starania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
xxMiaxx wrote:A w czym śpią wasze maluchy teraz ? U nas w sypialni 23 stopnie , mały nie akceptuje spiworka więc ma body z długim rękawem i przykrywam kocykiem wełnianym ale jak się przekręca to często nogi zostają na wieszku i się budzi jak ich mu nie przykryję 🙈
U nas śpi pod kołdrą, bo ze mną w łóżku 🙈 ale przykrywam tak do brzuszka i ręce na zawsze na wierzchu. Na początku spał w śpiworku, ale u nas się to nie sprawdziło ze względu na ulewanie. A ubrany jest w pajacyk i czasem skarpety, chociaż w nocy nie wiem jak ale i tak je zrzuca 😅 To akurat ma po mamusi 😁xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:A w czym śpią wasze maluchy teraz ? U nas w sypialni 23 stopnie , mały nie akceptuje spiworka więc ma body z długim rękawem i przykrywam kocykiem wełnianym ale jak się przekręca to często nogi zostają na wieszku i się budzi jak ich mu nie przykryję 🙈
xxMiaxx lubi tę wiadomość
* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
* IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie -
Młody śpi w śpioszkach albo body z długim rękawem i półśpioszki do tego śpiworek 2,5 tog. W sypialni mamy 21stopni.
Jak był malutki spał w rożku bo tylko tak dało się go przełożyć z łóżka na którym karmiłam do łóżeczka 🫣xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Jenny, a Ty nie przyjmiesz czegoś z żelazem? Bo to też może wpływać.
Nie wiem jak na tym etapie laktacji ale na samym początku kiedy dziecko nie pije mleka jednorazowo długo to wypija tą część najbogatszą w cukry a nie tłuszcze i właśnie cukry rozkładając się w jelicie mogą sprawiać że kupa jest zielona.Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Krakus wrote:Tak, u nas byly parę razy zielone jakoś w pierwszych dwóch miesiącach, wtedy też było dużo bólu brzuszka u córki, kupki bardzo częste. Pediatra to widziała i mówiła, że tak może być na kp, jak szybko mleko przechodzi przez dziecko i że to minie z czasem. I faktycznie minęło. U córki oprócz tego koloru nie było nic niepokojącego i prawidłowo przybierała na wadze.
Dzięki, trochę mnie uspokoiłaśU nas też są problemy z brzuszkiem, ale już nie tak intensywne i długie jak na początku
-
AnkaSłomianka wrote:Jenny, a Ty nie przyjmiesz czegoś z żelazem? Bo to też może wpływać.
Nie wiem jak na tym etapie laktacji ale na samym początku kiedy dziecko nie pije mleka jednorazowo długo to wypija tą część najbogatszą w cukry a nie tłuszcze i właśnie cukry rozkładając się w jelicie mogą sprawiać że kupa jest zielona.
Przyjmuję prenatal. Tam rzeczywiście jest żelazo, ale przyjmuję od samego początku, a dopiero w ostatnich dniach się zdarzają zielone kupki. -
Nic się nie dzieje Jenny na razie obserwuj czy się coś nie rozwinie
Może być taka zielona od czasu do czasu nawet bez żelaza, co Ty jadłaś ?te kupy to po rota będą zielone i brzydkie, przynajmniej u nas takie były okropne- w sensie że wiem, że przed wami do kolejne szczepienie
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:33
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
My mamy 19/20 st. Pajacyk, skarpetki i kocyk. Odkryję się czasami. Próbowałam w śpiworku, ale się denerwowała. Przy wyższej temp. Nie umiała spać. Ja też jestem zimnolubna 😀
Czaję się kupić śpiworek z nogawkami, ale chyba max 1 tog 🙈xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
-
monester wrote:Nic się nie dzieje Jenny na razie obserwuj czy się coś nie rozwinie
Może być taka zielona od czasu do czasu nawet bez żelaza, co Ty jadłaś ?te kupy to po rota będą zielone i brzydkie, przynajmniej u nas takie były okropne- w sensie że wiem, że przed wami do kolejne szczepienie
https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html
No właśnie analizowałam i jedyne co jadłam zielone to sałata. I tona słodyczy... ale już wyrzuciłam ostatni pasek czekolady i koniec z nocnym obżarstwem, bo mam +5 na wadze 🙈 Po tym pierwszym szczepieniu to przede wszystkim były okropnie cuchnące. Aż się boję co teraz będzie. -
U nas w sypialni 20/21 stopni malutka śpi w cienkim pajacu bez stopek i spiworek całoroczny 2,5 tog. Czekam na pierwszy spiworek z nogawkami zobaczymy jak się sprawdzi
chociaż ja długo walczyłam żeby jej jeszcze nie ubrać w jedną warstwę bo ja z kolei wieczny zmarzlak...
-
Szarlotka90 wrote:U nas w sypialni 20/21 stopni malutka śpi w cienkim pajacu bez stopek i spiworek całoroczny 2,5 tog. Czekam na pierwszy spiworek z nogawkami zobaczymy jak się sprawdzi
chociaż ja długo walczyłam żeby jej jeszcze nie ubrać w jedną warstwę bo ja z kolei wieczny zmarzlak...
-
Mi_Lusia wrote:A śpiworki z nogawkami to nie bardziej dla starszych dzieci?
Ogólnie tak bo dzidzie mogą sobie połazić ale kupuje już teraz na spróbowanie bo zdarza się że zjedzie jej trochę dupka w spiworku i nie ma pełnej swobody nóżek a ona musi mieć totalny luz bo zaraz się denerwuje, rzuca nogami i nie ma spania.
PS. No i jest ogólnie długa bo nosimy już pajace na 74 także nie było problemu z rozmiarem bo fakt, dla maluchów raczej bez nóżek są modele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 22:41
-
U nas 22 stopnie.
Młody śpi w pajacyku bez stópek i pod cienką, muślinową kołderką.xxMiaxx lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Szarlotka90 wrote:Ogólnie tak bo dzidzie mogą sobie połazić ale kupuje już teraz na spróbowanie bo zdarza się że zjedzie jej trochę dupka w spiworku i nie ma pełnej swobody nóżek a ona musi mieć totalny luz bo zaraz się denerwuje, rzuca nogami i nie ma spania.
PS. No i jest ogólnie długa bo nosimy już pajace na 74 także nie było problemu z rozmiarem bo fakt, dla maluchów raczej bez nóżek są modele.
Moja też wchodzi pomału w 74🙈 jaka waga u Was?
Na smyku patrzyłam śpiworki z nóżkami, to jest info ze od 0-2 l. Nie umiem sobie tego wyobrazić 😅