X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Szarlotka90 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Z tym okresem do też jest teoria że jeśli karmisz 100 minut na dobę to okres nie przyjdzie 😃 albo jeśli karmisz w nocy. To wszystko jednak jest tylko chyba życzeniem, bo nie znam osoby, u której by się to sprawdziło. Jestem tak bardzo odzwyczajona od miesiączek, że potrafię po prysznicu się ubrać , łażę już po domu i nagle czuje że mnie zalewa -a ja zapomniałam podpaski/tamponu założyć 😃😅
    Także dobrze że człowiek w domu siedzi bo jeczze by w pracy zapomniał,😃

Dziwne teorie ale u mnie jakby pasują :) U nas kp właśnie głównie w nocy i to są normalne 10 minutowe karmienia a do południa jest "wolne cycowanie". Bo mała lubi się delektować... Chciałabym żeby to było raczej jem 10-15 minut i lecimy dalej ale u niej to zwykle bliżej 20-30. Ale tyle walczyłam o te militry mleka dla niej że żal mi teraz jej to zabierać, napewno wytrzymam do RD a później zobaczymy.

age.png
  • AnkaSłomianka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ale długo nie miałaś, super. Ja już po 3 mcach dostałam.
    A macie jeszcze linea negra? Bo moja jakoś się trzyma, tylko odrobinę zbladła, ale jest 🤔
    U mnie wciąż widoczna, jaśniejsza ale jest

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    U mnie są 2-3 nocne karmienia, zaraz mała będzie miała 8 miesięcy i miesiączki na horyzoncie brak (oby jak najdłużej) 😉 moja koleżanka dopóki nie odstawiła nocnego karmienia też nie dostała okresu, a ona chciała szybko starać się o drugie. Mojej siostrze po pierwszym dziecku okres wrócił dopiero po całkowitym zaprzestaniu kp. Ile kobiet tyle przypadków 🙂
    Jak mówiłam koleżance że dostałam po pół roku, to mówiła że ona nie będzie mieć, bo karmi nocami non stop i co ? Równo po 6 miesiącach dostała tak samo. To jest mocno osobnicze. Nie ma tu pewniaków. Jak będzie to będzie.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Mój waży 9700 i jesteśmy na 4 ale myślę że zużyjemy te 2 paczki i będę zamawiać 5. Nam nie przeciekają ale zawsze zmieniam jak widzę że te gumki się odciskają na nóżkach i jakoś przy zapięciu czuje różnicę kiedy już nie tak leżą na tyłku więc właśnie będę patrzeć jak sytuacja na koniec 2 paczki 🙂
    Ale duży 💪 My dobijamy teraz do 8500

37+3: 2600 g 🥰

age.png
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ