udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
xxMiaxx wrote:Dziewczyny jeszcze odnośnie RD , nie potrafię trafić z rozszerzaniem diety odpowiednio w okno aktywności mojego dziecka , na początku jak zaczynaliśmy z cukinią czy brokoulem taty na kolanach to się cieszył a później już jakoś nie bardzo , ja wiem że wystarczą dwie łyżeczki ale jedyne na co on się cieszy go na gryzienie śliniaka, łyżeczki bądź miseczki , z łyczka stoję przy jego ustach i czekam aż otworzy by wogole coś z niej ściągnął , tak to ja bierze i włada na boki gryząc dziąsłami , jakby żadnej radości przy tym nie miał , od dwóch dni próbuje bez taty bo w pracy to na kolanach się wygina i nie chce , w krzesełku chciałam posadzić na czas karmienia a lekko odchylonym oparciem bo mamy z neno to też nie chce siedzieć i nie wiem jak dobrze trafić z tym posilkem . W jakich godzinach podajecie ? Ile od piersi czy butelki ?
xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, a zarazem zagwostke.
Chciałabym „normalnie” wrócić do pożycia małżeńskiego, gdzieś coś tam było, ale było więcej strachu jak przyjemności. Byłam już na wizycie u swojego prowadzącego, przepisał jakieś tab. Ale koniec końców ich nie wykupiłam, bo naczytałam się pierdol- wtedy jeszcze karmiłam.
Zastanawiam się nad wkładka, ale jak ona się ma do późniejszych transferów ? Boję się bałaganu w organizmie jak już się zdecydujemy 🙂
Ostatni raz taki strach miałam w wieku 20 lat. Wiem, że są inne sposoby anty. Ale jednak się boooje 🥵
Może sprowadzicie mnie na ziemie 🙈
U nas nigdy ciąży nie było, 5 lat bez zabezpieczeń.
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
👩🏻❤️💋👨🏻 👧🏻♡ -
Osa 🐝 wrote:Dziewczyny mam pytanie, a zarazem zagwostke.
Chciałabym „normalnie” wrócić do pożycia małżeńskiego, gdzieś coś tam było, ale było więcej strachu jak przyjemności. Byłam już na wizycie u swojego prowadzącego, przepisał jakieś tab. Ale koniec końców ich nie wykupiłam, bo naczytałam się pierdol- wtedy jeszcze karmiłam.
Zastanawiam się nad wkładka, ale jak ona się ma do późniejszych transferów ? Boję się bałaganu w organizmie jak już się zdecydujemy 🙂
Ostatni raz taki strach miałam w wieku 20 lat. Wiem, że są inne sposoby anty. Ale jednak się boooje 🥵
U nas nigdy ciąży nie było, 5 lat bez zabezpieczeń.
Totalnie rozumiem Twoje obawy. U nas też 5 lat współżycia bez zabezpieczeń i zero ciąż. My totalnie nie jesteśmy nastawieni na kolejne dziecko, ja póki co nie chcę faszerować się tabletkami anty, więc wróciliśmy do "startch (dobrych)" prezerwatyw. Natomiast jeśli chodzi o antykoncepcję to ja najlepiej/najwygodniej wspominam plastry Evra.Osa 🐝 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Totalnie rozumiem Twoje obawy. U nas też 5 lat współżycia bez zabezpieczeń i zero ciąż. My totalnie nie jesteśmy nastawieni na kolejne dziecko, ja póki co nie chcę faszerować się tabletkami anty, więc wróciliśmy do "startch (dobrych)" prezerwatyw. Natomiast jeśli chodzi o antykoncepcję to ja najlepiej/najwygodniej wspominam plastry Evra.
Ja brałam 12 lat Evre, miałam po niej taki bajzel w hormonach po odstawieniu, że mimo wszystko myślę że cząstka tej antykoncepcji zaprowadziła nas do ivf
Aktualnie czekam żeby założyć wkładkę 🍑
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:44
Osa 🐝 lubi tę wiadomość
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm -
Osa 🐝 wrote:Dziewczyny mam pytanie, a zarazem zagwostke.
U nas nigdy ciąży nie było, 5 lat bez zabezpieczeń.Osa 🐝 lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:Dziewczyny jeszcze odnośnie RD , nie potrafię trafić z rozszerzaniem diety odpowiednio w okno aktywności mojego dziecka , na początku jak zaczynaliśmy z cukinią czy brokoulem taty na kolanach to się cieszył a później już jakoś nie bardzo , ja wiem że wystarczą dwie łyżeczki ale jedyne na co on się cieszy go na gryzienie śliniaka, łyżeczki bądź miseczki , z łyczka stoję przy jego ustach i czekam aż otworzy by wogole coś z niej ściągnął , tak to ja bierze i włada na boki gryząc dziąsłami , jakby żadnej radości przy tym nie miał , od dwóch dni próbuje bez taty bo w pracy to na kolanach się wygina i nie chce , w krzesełku chciałam posadzić na czas karmienia a lekko odchylonym oparciem bo mamy z neno to też nie chce siedzieć i nie wiem jak dobrze trafić z tym posilkem . W jakich godzinach podajecie ? Ile od piersi czy butelki ?
-
Szarlotka90 wrote:A ja z innej beczki - w ilu stopniach pierzecie teraz ubranka waszych maluszków?
Izabelka ty chyba jesteś weteranka nosidła i kurtki. Mam kurtke softshell z greys i zastanawiam się jak ubrac mała pod nią do nosidła body na długi rękaw, rajstopki i cieplejszy pajacyk wystarczy?
Piorę w 40 stopniach.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Czytam Was na bieżąco, zwykle wieczorami, ale zazwyczaj brak już czasu i sił aby pisać częściej.
Dzisiaj stuknęło nam 19 tygodni i chyba aby to uczcić mała przekręciła się samodzielnie z plecków na brzuszek. Najpierw na kanapie 2 razy w krótkim odstępie czasu, a po chwili daliśmy ją na matę i też dwa razy tam tak zrobiła. Ten ostatni raz, czwarty, udało nam się nagrać dla potomności 😉
Już od jakiegoś czasu się zapowiadało, bo wszystkie składowe obrotu, o których mówiła i pokazywała fizjo widzieliśmy, brakowało połączenia w całość. Aż się zdziwiłam, że miała chęć i siłę dzisiaj na takie wygibasy bo od wczorajszego wieczora nie spała zbyt dobrze, dziś nie miała dlugiej drzemki w dzień, tylko tak po 30 minut drzemała. To i humor słaby i płaczki, ale jak się o tej 14:25 obróciła to dodałam dwa do dwóch i wyszło skąd ten cięższy dzień - oby to rzeczywiście było to i nocka minęła spokojnie, bo padła o 19:15 i jak na razie śpi najdłużej dzisiaj. Zobaczymy czy te dzisiejsze obroty zostaną już z nami i będzie doskonalić już, czy jednak to na razie za dużo dla jej rozumku i będzie musiała najpierw ogarnąć to umysłowo zanim dalej ruszy z wprawianiem się.
Z innych kwestii o których pisałyście, nasza mierzy okolo 68 cm teraz i waży pewnie okolo 7,5 kg (ważyliśmy tydzień temu to było 7,37 kg). Jest więc długa jak starsza siostra, ale za to sporo cięższa od niej w tym samym wieku. Nie widać po niej tego, jest proporcjonalnym, fajnym bobaskiem. Większość ubranek mamy 68, lub ten łamany 62/68. Nowe są idealne z komfortowym luzem, a te używane wcześniej przez starszą takie na styk, pewnie się pokurczyly. Pogoniłam już męża aby zdjął ze strychu worek na 74 do przejrzenia co jest, a co trzeba dokupić. My to team bodziak z długim plus półśpiochy/rajstopy, a na noc pajacyk. Innych typów ubranek właściwie nie używamy. Do pajacyka na noc śpiworek, na oko taki średni w grubości, jak kupowałam przed urodzeniem starszej to nie widziałam aby miał te oznaczenia tog. Myślę, że za jakiś miesiąc zmienimy na większy, mamy muślinowe od 6 mscy, w sypialni mamy ciepło więc raczej jej wystarczą. Najgorszą zimę prześpi jeszcze w tych cieplejszych.
Rozszerzanie diety - powiem Wam szczerze, że mi nie śpieszno do tego z racji, że mała przybiera nawet za dobrze. Ale wszyscy w kolo mi gadają, że już powinna zaczynać jeść. A wiecie co podają za argument? Że na słoiczkach jest, że od 4 miesiąca 😎 Specjaliści od siedmiu boleści. Planuję coś ruszyć od początku 6 miesiąca, czyli za jakieś 3 tygodnie. Ładnie otwiera buźkę na widok łyżeczki z witaminą C, patrzy zainteresowana jak jemy. Myślę, że trochę się ustabilizuje z pozycją półsiedzącą przez ten czas i na początku lutego zaczniemy powoli.
Tyle mi się skojarzyło z tego co chciałam Wam napisać 🙂 Spokojnej nocy dla nas wszystkich 😉Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -