X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Kessa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no to u mnie też ta sama szczepionka i 400 zł. Tak z ciekawości chciałam dopytać 🫣

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Mi_Lusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to ja się trochę przerobiłam z tymi meningokokami, bo istnieje taki program jak zdrowe Mazowsze i w nim dzieci od 3 mż mogą uzyskać darmowe pełne szczepienie, tylko mnie w poz nikt nie poinformował, że cos takiego istnieje, no i fakt, że pod koniec roku przychodnie miały już limity wyczerpane, bo później dzwoniłam w różne miejsca i pytałam. Ale teraz dawką przypominającą będziemy szczepić za darmo.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Jakie żelazo nie powoduje u Waszych maluszków zaparć ? Dzisiaj mamy szczepienie i możliwe, że ten temat powróci to wolę być przygotowana
    Sideral gocce jako jedyny bez problemów z brzuchem. Podnosi ładnie tylko trzeba go odpowiednio dawkować

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Mamy sideral gocce i u małej morfologie trzyma, ale słabo podnosi ferrytynę. Skończę zapasy i spróbujemy wrócić do actiferolu. Sideral nie powoduje bólu brzuszka, dlatego tak się go trzymam.
    Odkąd dajemy minimum 2 -3 mg żelaza na kilogram masy ciała topodnosi super ferrytyne. Dawka 2 krople tylko na hemoglobinę była. U nas wszystkie dzieci na sideralu z neonatologii i wszystkim ładnie podniósł ;)

• Mi_Lusia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Odkąd dajemy minimum 2 -3 mg żelaza na kilogram masy ciała topodnosi super ferrytyne. Dawka 2 krople tylko na hemoglobinę była. U nas wszystkie dzieci na sideralu z neonatologii i wszystkim ładnie podniósł ;)
    No jak widać nie wszystkim dzieciom, bo mojej małej nie podnosi ferrytyny. Cały czas dostaje minimum 2 mg/kg. Więc nie można uogólniać.

• monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    No jak widać nie wszystkim dzieciom, bo mojej małej nie podnosi ferrytyny. Cały czas dostaje minimum 2 mg/kg. Więc nie można uogólniać.
    No ja mówię na przykładzie wcześniaków z mojej sali. Widocznie Twoja mała ma większe zapotrzebowanie niż te 2 mg/kg. Natomiast pisze tak bo oficjalne dawkowanie to 1-2 krople na kilogram. A to jest raptem 0,7- 1,4. Na pubmed są fajne badania i właśnie tam było porównanie sideralu do innych preparatow - i była grupa kontrolna co dostawała 2 mg i taka co dostawała 3 mg - ta druga miała szybki wzrost ferrytyny. Więc tym bardziej nie wiem skąd się wzięło zalecane dawkowanie producenta. inne preparaty osiągały takie stężenie dopiero przy dwukrotnej dawce - czyli odpowiednio 4 mg i 6 mg żelaza na kilogram masy ciała. Tylko mega drogie to leczenie sideralem wychodzi

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z Was w trakcie karmienia piersią była u dentysty i brała znieczulenie? Jak wtedy z karmieniem? Czytałam w internetach że niby bez problemu można karmić. Jak myślicie? Wybieram się jutro na wizytę i tak rozmyślam 🤔

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ