udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa no to u mnie też ta sama szczepionka i 400 zł. Tak z ciekawości chciałam dopytać 🫣2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Ogólnie to ja się trochę przerobiłam z tymi meningokokami, bo istnieje taki program jak zdrowe Mazowsze i w nim dzieci od 3 mż mogą uzyskać darmowe pełne szczepienie, tylko mnie w poz nikt nie poinformował, że cos takiego istnieje, no i fakt, że pod koniec roku przychodnie miały już limity wyczerpane, bo później dzwoniłam w różne miejsca i pytałam. Ale teraz dawką przypominającą będziemy szczepić za darmo.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Jakie żelazo nie powoduje u Waszych maluszków zaparć ? Dzisiaj mamy szczepienie i możliwe, że ten temat powróci to wolę być przygotowana
-
Mi_Lusia wrote:Mamy sideral gocce i u małej morfologie trzyma, ale słabo podnosi ferrytynę. Skończę zapasy i spróbujemy wrócić do actiferolu. Sideral nie powoduje bólu brzuszka, dlatego tak się go trzymam.
-
monester wrote:Odkąd dajemy minimum 2 -3 mg żelaza na kilogram masy ciała topodnosi super ferrytyne. Dawka 2 krople tylko na hemoglobinę była. U nas wszystkie dzieci na sideralu z neonatologii i wszystkim ładnie podniósł
-
Mi_Lusia wrote:No jak widać nie wszystkim dzieciom, bo mojej małej nie podnosi ferrytyny. Cały czas dostaje minimum 2 mg/kg. Więc nie można uogólniać.
-
Dziewczyny mam pytanko, czy któraś z Was w trakcie karmienia piersią była u dentysty i brała znieczulenie? Jak wtedy z karmieniem? Czytałam w internetach że niby bez problemu można karmić. Jak myślicie? Wybieram się jutro na wizytę i tak rozmyślam 🤔
-