udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Szarlotka90 wrote:Jenny ja miałam 39 stopni, dreszcze, czerwona plamę na piersi i guzek, pierś bolesna w dotyku. Ścigałam tylko do uczucia ulgi, często przystawiałam mała, też nie wiedziałam że nie można masować więc... Masowałam lejac ciepła woda z prysznica. Nocą dwie dawki ibuprofenu i na szczęście pamiętam że jakoś koło dwóch dni dochodziłam do siebie tylko (w sensie te dwa były najgorsze), te zaczerwienienie na piersi tylko utrzymywało się jakoś dłużej.
Jak mi się kiedyś zrobił zastój a mały jeszcze ssał pierś to też szybko zeszło. Obyło się wtedy bez zapalenia, gorączki i bólu. Teraz już nie jest tak lekko. Jak to jutra nie zwalczę gorączki to zostaje tylko lekarz i pewnie antybiotyk -
Dziewczyny a w jakim wieku jaki smoczek butelki avent wam się sprawdza ?
Kupiłam z nr 4 to jest 3m+ szybki przepływ i mały się nie krztusił ale szybko wypijał i miał mokrą brodę to dzisiaj wróciłam do tego z nr 3 on jest 1m+ wolny przepływ to już dłużej mu mleko zajęło i pił ale czasem się denerwował i teraz nie wiem którego używaćStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
xxMiaxx wrote:Dziewczyny a w jakim wieku jaki smoczek butelki avent wam się sprawdza ?
Kupiłam z nr 4 to jest 3m+ szybki przepływ i mały się nie krztusił ale szybko wypijał i miał mokrą brodę to dzisiaj wróciłam do tego z nr 3 on jest 1m+ wolny przepływ to już dłużej mu mleko zajęło i pił ale czasem się denerwował i teraz nie wiem którego używać
My mieliśmy butelki lovi momfeel, było ok do momentu przełożenia smoczka na 3, który ja zalewał.
Na szybko pojechałam i kupiłam avent 3+ i jest o niebo lepiej. W dzień piję spokojnie, w nocy wiadomo jak ja obudzi głód to ciągnie jak oszalała i zdarza się, że coś wyleci 🙈 ale zdecydowanie butelka na +. Żałuje, ze od razu ich nie miałam. Lovi leci samo, a tu musi się pomęczyć troszkę i zmobilizować.xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:Dziewczyny a w jakim wieku jaki smoczek butelki avent wam się sprawdza ?
Kupiłam z nr 4 to jest 3m+ szybki przepływ i mały się nie krztusił ale szybko wypijał i miał mokrą brodę to dzisiaj wróciłam do tego z nr 3 on jest 1m+ wolny przepływ to już dłużej mu mleko zajęło i pił ale czasem się denerwował i teraz nie wiem którego używać
U nas prawie 3 miesiące i używamy 2 aventaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 10:32
xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
My mamy przepływ 3 kropeczki w Avent. Od dziecka zależy jak szybko chce wypić. Jak głodny to szybko potrafi wypić a jak chce possać i się zrelaksować to też się da. To są jedyne butelki na rynku, z których nie leci samo. Mamy 8 miesięcy skończone a na tej butelce jesteśmy właściwie prawie od początku.
-
Muszę pochwalić starego.
U małej infekcja się rozwinęła, pokasłuje i zaczęła nam wymiotować... Haftnęła dwukrotnie, zanim ogarnęłam dziecko i siebie, bo oczywiście oberwałam i ja to zdążył już posprzątać, umył krzesełko i podłogę w kuchni, ogarnął wszystko, a po drugim razie wyczyścił kanapę nim przebrałam małą. Trochę w szoku jestem, ale aż tak inaczej jak człowiek sam nie musi wszystkiego robić.monester, Monita, izabelka90, Mimi09, WiosnyFanka, Jenny93, Rosa_13, Nowa na forum, Kasiek789 lubią tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Kessa wrote:Muszę pochwalić starego.
U małej infekcja się rozwinęła, pokasłuje i zaczęła nam wymiotować... Haftnęła dwukrotnie, zanim ogarnęłam dziecko i siebie, bo oczywiście oberwałam i ja to zdążył już posprzątać, umył krzesełko i podłogę w kuchni, ogarnął wszystko, a po drugim razie wyczyścił kanapę nim przebrałam małą. Trochę w szoku jestem, ale aż tak inaczej jak człowiek sam nie musi wszystkiego robić.Kessa lubi tę wiadomość
-
On jest 6+
AventWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 14:24
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Dziewczyny zdrówka dla wszystkich maluszków które obecnie chorują ♥️🙏
Kessa lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
My dopiero przeszliśmy na aventa 1m+ czyli 3 kropelki, wcześniej mieliśmy parę podejść ale mała się krztusiła.xxMiaxx lubi tę wiadomość
-
xxMiaxx wrote:Dziewczyny pod siurkiem na skórce moszny mamy jakieś odparzenie, cały czas czerwoną skórka w jednym miejscu, staram się wietrzyć mu , smaruje bephanthenem ale nie pomaga , co mogę zrobić ?
-
Jenny93 wrote:Mi tego naprawdę nie musisz tłumaczyć 😅. Ja jemu też na początku mówiłam, że jak nie będzie budował relacji od początku to po prostu jej nie będzie. Teraz już nawet nie naciskam. Sam powinien chcieć, a jemu jest tak wygodnie. Przyjdzie dać buziaka na dzień dobry i dobranoc, chwilę ponosi, wleje wodę do kąpieli i tyle. Może zawsze taki był a ja po prostu tego nie widziałam. Tak, na szczęście mam się chociaż komu wygadać bo chyba bym oszalała. Teraz i tak jest taki etap, że jestem w stanie cokolwiek zrobić. Trudniejsze były początki no i pewnie schody się zaczną jak będzie bardziej ruchliwy, ale na razie nie chcę o tym myśleć 🙈
Nie wiem serio jak ty to znosisz, bo ja jestem już chodząca nerwicą 🫣🫣Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Kessa wrote:My mamy meningokoki we wtorek też. Jaka u Was cena za szczepionkę? 🙈
420 za Bexero w doz
A tej drugiej jeszcze nie szukałam ceny...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
U mnie i Maji jeszcze katar, bo walczymy z infekcja obie...
Prywatnie do dupy. Chodzę tylko z nerwami, trudno mi się Maja zajmować... Chyba nie nadaje się do dzieci serio...
Nie wiem czy pisałam czy nie...wywaliłam ojca Maji i jestem samotną mamą. Chyba wyczuła smutna mamę, bo śpi jak nigdy... Już kilka nocy.. szok. Nie pamiętam bym tyle spała... Nie ustawiam nawet budzika na jedzenie... Pitolę.
Co do rd to ja jestem dumna z Mąki. Woli przecierane, ale kombinuje jej z blw też. Je na stojąco, bo nie siedzi haha
Ładnie trzyma w rączkach, wkłada do buzi, memla, ale strasznie woooolno je 😁 bardziej się chyba bawi... Odkrywa, że manna się klei do ściany itp 🤪
I jeszcze dzień babci i teściowa nas wszystkich oczekuje... Kolejny trudny dzień...
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Aguśka, jesteś super mamą , a do gorszych momentów każdy ma prawo. Nie trzeba być dzielnym!
Samodzielne rodzicielstwo to musi być ogromne wyzwanie i ja szczerze wszystkich samodzielnych rodziców podziwiam ❤️
Aguśka lubi tę wiadomość
-
Aguśka wrote:U mnie i Maji jeszcze katar, bo walczymy z infekcja obie...
Prywatnie do dupy. Chodzę tylko z nerwami, trudno mi się Maja zajmować... Chyba nie nadaje się do dzieci serio...
Nie wiem czy pisałam czy nie...wywaliłam ojca Maji i jestem samotną mamą. Chyba wyczuła smutna mamę, bo śpi jak nigdy... Już kilka nocy.. szok. Nie pamiętam bym tyle spała... Nie ustawiam nawet budzika na jedzenie... Pitolę.
Co do rd to ja jestem dumna z Mąki. Woli przecierane, ale kombinuje jej z blw też. Je na stojąco, bo nie siedzi haha
Ładnie trzyma w rączkach, wkłada do buzi, memla, ale strasznie woooolno je 😁 bardziej się chyba bawi... Odkrywa, że manna się klei do ściany itp 🤪
I jeszcze dzień babci i teściowa nas wszystkich oczekuje... Kolejny trudny dzień...
Przykro mi, że zostałaś sama - może go to otrzeźwi i się zmieni - a jeśli nie - to po prostu może będziesz po trudnych chwilach czerpać więcej radości jeśli w domu nie będzie cię dodatkowo ktoś wkurzał. A dzieci czują emocje nasze niesamowicie!Aguśka lubi tę wiadomość
-
I jeszcze dzień babci i teściowa nas wszystkich oczekuje... Kolejny trudny dzień... -
Aguśka wrote:Nie wiem serio jak ty to znosisz, bo ja jestem już chodząca nerwicą 🫣🫣
Ja go trochę ostatnio rzuciłam na głęboką wodę ale też w sumie nie miałam wyjścia, bo zaczęłam chodzić na rehabilitację i codziennie zostają sami po godzinie. Dobre tyle 😁 Chociaż no wiadomo, że trochę inaczej to sobie wyobrażałam i to normalne że każdy jest zmęczony. Ja też bym się chciała czasami wyspać. Też czuję głód ale no dla mnie zawsze młody jest priorytetem żeby był najedzony, czysty i przebrany. -
Teraz doczytałam. Wiesz, na pewno nie jesteś słaba. To wymagało ogromu odwagi. Jesteś cudowną mamą. Może taki 'policzek' da mu do myślenia i zacznie zauważać co jest w życiu ważne.Aguśka lubi tę wiadomość