udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek789 wrote:Widzę że pojawia się po mału temat spacerówek. Też zaczynam się rozglądać za czymś, co łatwo zapakować do auta i na wakacje / weekend. Koleżanki mi polecały Cybex Coya, ale sama nie wiem, drogi.
Nie wiem czy ciut nie za bardzo przereklamowane. Typowy wózek miejski więc tutaj jest 0 jakiejkolwiek amortyzacji (o ile w spacerowkach tego typu można mówi o amortyzacji).
Ja Ci zaproponuje to co ja zrobiłam jedz do sklepu i pooglądaj weź męża i dziecko też, w końcu dziec będzie jeździł w środku. I proponuje nie jechać do jednego sklepu, tylko wybrać się do 2-3 sklepów gdzie mają większy wybór wózków żeby coś doradzili. Żebyś sama zobaczyła jak się składają rozkładają. Wsadzić maluszka do środka pojeździć z nim po sklepie. Ja nawet w ten sposób testowałam nawet rowerek trójkołowy.Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Jenny93 wrote:Zaraz zaraz 🙈 teraz karmiłam małego i do mnie dotarło. To ma znaczenie czy zaworek jest skierowany do dołu czy do góry? Nigdy nie zwracałam na to uwagi
-
Jenny93 wrote:Zaraz zaraz 🙈 teraz karmiłam małego i do mnie dotarło. To ma znaczenie czy zaworek jest skierowany do dołu czy do góry? Nigdy nie zwracałam na to uwagi
Ja tak usłyszałam i się tego trzymam 😆 po ciemku jest wesoło, mała robi awanturę a ja kręcę butelka zaspana 😅Jenny93 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:No niby mi mówili w szpitalu, że ma, ale próbowałam znaleźć taką informację na stronie Philips i nie ma o tym mowy - dodatkowo teraz wkładamy jak leci i też słuchać sssss powietrza. Z tą reklamacja do Avent to zrobiłaś mi dzień 🤣
Myślę, że im też 🤣monester lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w aptece Gemini Baby Week
Mimi09 lubi tę wiadomość
👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2
📌2023 Start 1. procedury🍀
▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm❤
Na feriach:
❄❄ blastocysty po PGT-A
📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀 -
Przetestowałam wózek ping 2 co Patrycja ma i mam ja. Do tej pory jeździłam nim tylko po płaskim to było ok- dzisiaj wzięłam go na wertepy - chodnik dziurawy, kostka , wysokie krawężniki - super. Niosłam wózek po schodach w jednej ręce, w drugiej dziecko. Wózek jest prosty, nieprofilowany, składa się w naprawdę małe rozmiary i szybko, mój chlop mówi że mu się gorzej prowadzi niż ten 2 w 1 bo nie jest tak stabilny - no ale to trzeba pamiętać że to nie jest ten wielki z 2 w 1, wg mnie wcale nie jest wywrotowy. Z minusów -rączka nie jest regulowana na wysokości, jest dość wysoko - więc dla wysokich osób będzie fajna, siedzenie nie jest profilowane w żaden sposób, materiał - nie mam porównania za dużego - poliester i trzeba prać ręcznie. Jest szeroki bo siedzisko ma az 33 cm szerokości więc spokojnie na długo wystarczy. Z minusów to to że oczywiście tylko tyłem do mnie a żadne z nas nie jest na to gotowe chociaż dzisiaj widziałam że najbardziej niegotowa to jestem ja 🤣 ciągle się gapiłam przez ten wizjer na niego
Mimi09, KateM lubią tę wiadomość
-
Melduję, drogie mamy, że u nas wjechała mamoza przez wielkie M.
Młody uwiesza mi się na kolanie przy każdej okazji - jak jestem w kuchni i szykuję jedzenie, jak myję zęby, jak siedzę na kiblu. Jak traci nie z oczu to od razu odpala swój napęd na 4 kopyta i rusza po mieszkaniu w poszukiwaniu matki. Jestem w szoku jakie to moje dziecko już "dorosłe". Dziś pierwszy raz stanął w łóżeczku, ma dwa dolne zęby i grzywkę tak długą, że trzeba się wybrać do fryzjera. Nie ogarniam tego upływającego czasu...izabelka90, Jenny93, Kessa, Saimi, Monita, monester, Mimi09, AnkaSłomianka, KateM, Sernik, Nowa na forum lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Melduję, drogie mamy, że u nas wjechała mamoza przez wielkie M.
Młody uwiesza mi się na kolanie przy każdej okazji - jak jestem w kuchni i szykuję jedzenie, jak myję zęby, jak siedzę na kiblu. Jak traci nie z oczu to od razu odpala swój napęd na 4 kopyta i rusza po mieszkaniu w poszukiwaniu matki. Jestem w szoku jakie to moje dziecko już "dorosłe". Dziś pierwszy raz stanął w łóżeczku, ma dwa dolne zęby i grzywkę tak długą, że trzeba się wybrać do fryzjera. Nie ogarniam tego upływającego czasu...WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
kasia12323 wrote:Moja ma długą grzywkę że do oczu prawie wchodzi i z tyłu po bokach takie długie jej wiszą a tak to ma resztę krótkich. I śmiejemy się bo to ogólnie ma blond włosy a te z tyłu co jej wisza są ciemny brąz
Zazdroszczę czuprynki 😍
U nas wygląda podobnie. Tył jeszcze włosy płodowe brązowe , środek wytarty i boki , na górze rosną ciemne 😅 -
Osa 🐝 wrote:Zazdroszczę czuprynki 😍
U nas wygląda podobnie. Tył jeszcze włosy płodowe brązowe , środek wytarty i boki , na górze rosną ciemne 😅 -
Mam pytanko:
Któraś z Was miała monitor Snuza Hero? Chciałam kupić w celu używania w dostawce z Chicco ale według producenta łóżeczko dziecka nie może się stykać z łóżkiem rodzica, żeby monitor dobrze działał 🤔 i teraz nie wiem czy jest sens kupować. Już mam Baby Sense 7.
Michaś 29.04.25(38+1tc)💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
WiosnyFanka wrote:Melduję, drogie mamy, że u nas wjechała mamoza przez wielkie M.
Młody uwiesza mi się na kolanie przy każdej okazji - jak jestem w kuchni i szykuję jedzenie, jak myję zęby, jak siedzę na kiblu. Jak traci nie z oczu to od razu odpala swój napęd na 4 kopyta i rusza po mieszkaniu w poszukiwaniu matki. Jestem w szoku jakie to moje dziecko już "dorosłe". Dziś pierwszy raz stanął w łóżeczku, ma dwa dolne zęby i grzywkę tak długą, że trzeba się wybrać do fryzjera. Nie ogarniam tego upływającego czasu...
U nas podobnie, wszystko oprócz grzywki 😉WiosnyFanka lubi tę wiadomość
[/url]
-
aganieszkam wrote:Mam pytanko:
Któraś z Was miała monitor Snuza Hero? Chciałam kupić w celu używania w dostawce z Chicco ale według producenta łóżeczko dziecka nie może się stykać z łóżkiem rodzica, żeby monitor dobrze działał 🤔 i teraz nie wiem czy jest sens kupować. Już mam Baby Sense 7.
My się zastanawialiśmy ze względu na bezdechy w szpitalu ale opinie były tak skrajne, że odpuściliśmy. Mamy babysense, ale i on się nie przydał, bo synek śpi w łóżku 😁 -
Młody uwiesza mi się na kolanie przy każdej okazji - jak jestem w kuchni i szykuję jedzenie, jak myję zęby, jak siedzę na kiblu. Jak traci nie z oczu to od razu odpala swój napęd na 4 kopyta i rusza po mieszkaniu w poszukiwaniu matki. Jestem w szoku jakie to moje dziecko już "dorosłe". Dziś pierwszy raz stanął w łóżeczku, ma dwa dolne zęby i grzywkę tak długą, że trzeba się wybrać do fryzjera. Nie ogarniam tego upływającego czasu...WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:My się zastanawialiśmy ze względu na bezdechy w szpitalu ale opinie były tak skrajne, że odpuściliśmy. Mamy babysense, ale i on się nie przydał, bo synek śpi w łóżku 😁
Mnie ratował na początku podczas drzemek 🙏 aktualnie nocne zasypianie, pomimo kamerki jakoś jestem spokojniejsza 😉 -
monester wrote:Wiosnyfanka to mój to jest totalny niemowlak dalej z fryzurka 🤣
Jak poszło ząbkowanie?
Na szczęście ząbkowanie obyło się zupełnie bezproblemowo póki coStarania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g