X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ponieważ Izabelka podniosła wyraźnie poprzeczkę to będziemy się starać jej dorównać ;-)

Temat - przyczepka rowerowa dla Malucha. Czy któraś z Was ma? Planuję zakup? Na co zwrócić uwagę? Rozbieżność cen jest gigantyczna.

My planujemy. Chcieliśmy z amortyzacja jakoś ale ciężko znaleźć coś wow i ma dodatek w miarę dobrej cenie.
    U mnie mąż to ogarnia całe szczęście. Kupiliśmy rowerki elektryczne i pod nie chcemy przyczepkę. Na długie wycieczki 😂 zobaczymy czy młoda polubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 22:04

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram chociaż raz w tygodniu wyskoczyć na fitness na trampolinach. Jak mąż pracuje na rano to nawet uda się 2 razy w tygodniu. Gorzej jak na popołudniu bo nie zawsze jest z kim dzieciaki zostawić. I chociaż mała zostanie z moją mamą albo babcia bez problemu, tak znowu starszy syn nie zawsze chce z nimi zostać i jęczy za mamą. A akurat zanim ja wrócę do domu to on już chce spać iść i marudzi im ciągle że mamy nie ma.

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Zostawiliśmy małego u moich rodziców na drzemce koło 16, film mieliśmy na 17, jak wróciliśmy był uśpiony na sen nocny w wózku i na noc zostaliśmy.

Ale zazdro że udało się Wam wyjsc do kina! 😍 U nas to moja mała dopiero 2 razy po 40 minut z moją mama została bo miałam wizytę u dentysty 🙈

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Ale zazdro że udało się Wam wyjsc do kina! 😍 U nas to moja mała dopiero 2 razy po 40 minut z moją mama została bo miałam wizytę u dentysty 🙈
    U nas jeczze nikt nie został i się nie zanosi żeby się zmieniło to. Ale jakoś dajemy radę - ja zostawiam z tatą i mi się uda w ciągu dnia gdzieś wyjść bo wieczory zawsze moje. Nie mogę się doczekać zmiany pogody na wiosenna

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U nas jeczze nikt nie został i się nie zanosi żeby się zmieniło to. Ale jakoś dajemy radę - ja zostawiam z tatą i mi się uda w ciągu dnia gdzieś wyjść bo wieczory zawsze moje. Nie mogę się doczekać zmiany pogody na wiosenna

U nas to samo. Nie została jeszcze z nikim, a jak się uda to wychodzimy osobno 🙈 i również czekamy na wiosnę 😍

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Mojra Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas niestety dopadło choróbsko, mała ma RSV🤦‍♀️ dzisiaj dopiero 3 doba, narazie dzielnie wszystko znosi i jakoś się trzyma, oby tak zostało🤞
    Od 13.02 zaczeła raczkować, a potem wyczyniać inne cuda, uprawiać jogę, pokonywać przeszkody, a i obecnie wspinać się na kanapę🙈 Robi się ciężko, bo z oczu już nie można jej spuścić, bo nie wiadomo co zrobi.

Najfajniejszą rzeczą są kable, ładowarki, odkurzacz samojezdny (to hit) , szuranie krzesłami, lizanie nóg stołu, wędrówki do łazienki i wchodzenie pod prysznic, kapcie, i oczywiście wszystko co leży na kanapie, a jak sie wdrapie to sięgnie🙈
    Dlatego u nas na tapecie również temat zakupu kojca🤦‍♀️
    Co do aktywności to u mnie tylko spacery z mała, robimy codziennie kilometry co prawda, ale na nic innego obecnie nie mam ani czasu ani siły😖 a rower stacjonarny stoi i się kurzy🤡

👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
    👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

📌2023 Start 1. procedury🍀
    ▪️04.2023 -☃️1. FET- nieudany
    ▪️10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm💗
    age.png

📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
    ▪️06.2025 - ☃️3. FET- nieudany

❌ Cross-match 32%
    ✅ Homocysteina 10.3%-->7%
    ✅ Allo-mlr- 64%

⏳ Antybiotykoterapia, Immunosupresja,
    ❓Transfer 10.2025

Na feriach:
    ☃️blastocysta po PGT-A - ostatnia szansa
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Usypiasz teraz w nosidełku ? Jakie masz? Lubi w nim być ?
    W pewnym momencie waga zaczęła już być tak odczuwalna, że zaczęłam usypiać w nosidełku i okazało się, że jest szybciej. Wygoda to oczywiste. Synek zasypia prędzej niż przy normalnym noszeniu, więc chyba mu wygodnie. Niestety zasypia tylko podczas noszenia, w nocy jedynie wystarczy trzymanie na rękach (czasem bardziej na nogach sobie kładę lub przytulam w pionie). Mam lionelo margareet.

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 22 lutego, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Mój sie nie daje zamknąć w bujaku więc wkładam go do łóżeczka turystycznego w którym obecnie śpi jak jestem sama w domu a jest potrzeby wyższa skorzystania z toalety 😅 odpalam tylko kamerkę by widzieć co robi 😅 odkąd zaczął szybko pełzać to praktycznie w spoczynku nie jest , ciągle gdzieś idzie , coś robi że jak w końcu położę go na plecy i oglądamy książeczkę to nawet dyszeć mu się zdarza , nie wiem jak go w miejscu zatrzymać na chwilę dłużej 🙈 jak teraz pijemy mm to u usypianie łatwiej nam idzie , przestał chcieć zasypiać na ręku w sensie kładkę go na poduszce , daje butelkę i sam ją trzyma , aż wypije do końca , jeżeli nie śpi to do obijam bo tylko wtedy beknie jak zaśnie to mogę nosić i nosić a nie odbije , po czym odkładam do łóżeczka , odpalam na telefonie kołysanki i kładę się obok na materacu a on chwilę będzie łapał kołdrę aż przewraca się na bok i śpi 😅
    Ojeny, zazdroszczę... mojego jak położę... położę za dużo powiedziane..bez przerwy się turla, wstaje, pada na pupę... nie ma opcji, żeby zasnął

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:
    Nas niestety dopadło choróbsko, mała ma RSV🤦‍♀️ dzisiaj dopiero 3 doba, narazie dzielnie wszystko znosi i jakoś się trzyma, oby tak zostało🤞
    Od 13.02 zaczeła raczkować, a potem wyczyniać inne cuda, uprawiać jogę, pokonywać przeszkody, a i obecnie wspinać się na kanapę🙈 Robi się ciężko, bo z oczu już nie można jej spuścić, bo nie wiadomo co zrobi.

Najfajniejszą rzeczą są kable, ładowarki, odkurzacz samojezdny (to hit) , szuranie krzesłami, lizanie nóg stołu, wędrówki do łazienki i wchodzenie pod prysznic, kapcie, i oczywiście wszystko co leży na kanapie, a jak sie wdrapie to sięgnie🙈
    Co do aktywności to u mnie tylko spacery z mała, robimy codziennie kilometry co prawda, ale na nic innego obecnie nie mam ani czasu ani siły😖 a rower stacjonarny stoi i się kurzy🤡
    Zdrówka dla córki ! Jakie były pierwsze objawy ?

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojra wrote:

Dużo zdrówka dla Was 😘 oby szybko odpuściło 🙏🏼

Moja 3 miesiące starsza a zabawy ma takie same 🤣🤣 lizanie wszystkiego niestety nadal też nie minęło 🙈

Mojra lubi tę wiadomość

age.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niedługo pierwsze urodziny, zamówiłam już trochę ozdób w tym balony. Taka podekscytowana od razu jednego napompowałam i dałam małej, a ta w ryk, krzyk, trzęsie się ze strachu 🙈 no tak się Mała Koza boi balonów że szok. Wczoraj znowu jej pokazałam żeby ją jakoś oswoić i znowu to samo, pokazała palcem żeby wynieść go z pokoju i koniec. Chyba będą urodziny bez balonów 🤣

age.png

• Mojra Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zdrówka dla córki ! Jakie były pierwsze objawy ?

Lekki kaszel i katar, a potem każdego dnia coraz silniejszy kaszel, obyło się bez gorączki...

Mąż miał rsv, więc wiedzieliśmy, że to moze być to...

👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
    👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

📌2023 Start 1. procedury🍀
    ▪️04.2023 -☃️1. FET- nieudany
    ▪️10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm💗
    age.png

📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
    ▪️06.2025 - ☃️3. FET- nieudany

❌ Cross-match 32%
    ✅ Homocysteina 10.3%-->7%
    ✅ Allo-mlr- 64%

⏳ Antybiotykoterapia, Immunosupresja,
    ❓Transfer 10.2025

Na feriach:
    ☃️blastocysta po PGT-A - ostatnia szansa
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A który masz ten kojec ? Ja szukam jakiegoś może bardziej plotka niż kojca bo jednak otwarta kuchnia to bym wolała zasłonić wejscie do niej na przykład.
    A basen z kulkami się podoba ? Duży macie ? Chyba nie znajdę miejsca na takie coś ale no kusi
    My mamy wysoki basen i super bo mogła sobie stać jak chciała. A kojce modułowe ze strony https://sklepk4.pl/presta/strona-glowna/686-kojec-dla-dziecka-modulowy-plastikowy-suchy-basen-szary-200-x-180.html

event.png[/url]

Wysłany: 23 lutego, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    U nas niedługo pierwsze urodziny, zamówiłam już trochę ozdób w tym balony. Taka podekscytowana od razu jednego napompowałam i dałam małej, a ta w ryk, krzyk, trzęsie się ze strachu 🙈 no tak się Mała Koza boi balonów że szok. Wczoraj znowu jej pokazałam żeby ją jakoś oswoić i znowu to samo, pokazała palcem żeby wynieść go z pokoju i koniec. Chyba będą urodziny bez balonów 🤣
    🤣🤣🤣 Może nie lubi tego dźwięku, jaki wydaje balon, tego skrzypienia 🙉 ja nie jestem w stanie tego słuchać

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie kaszki polecacie?

💓 39+0

age.png

Wysłany: 23 lutego, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dziewczyny jakie kaszki polecacie?
    Tu jest fajny opis
    https://rozszerzaniediety.pl/kaszki-dla-niemowlat/

age.png
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam ostatnio w kinie, sama 😅 ale to było moje drugie wyjście z domu na dłużej niż 2h 🥰 (dalej jestem KP i choć chce już skończyć to niestety córka ma inne plany...)
    Niestety nie mamy komu zostawić Małej 😔 trochę mi będzie brakowało chociaż raz do roku weekendu tylko z mężem. A z kolei Mała nie bardzo lubi gdzieś wychodzić poki co.

My wczoraj obnizylismy materac w łóżeczku na dol, bo już się podciąga i dostawka nie jest już bezpieczna. Była pierwsza noc w łóżeczku w jej pokoju, i to kolejne zabójstwo dla mojego kręgosłupa 😔 wyciąganie jej z dna tego łóżka w nocy kilka razy, w ciągu dnia dziesiątki razy przenoszenie z jednego miejsca w drugie, bo czworakuje nie tam gdzie trzeba, noszenie do usypiania, bo inaczej nie zaśnie. Jade na przeciwbólowych 😔 ale jak długo tak można. Naprawdę kręgosłup mam w opłakanym stanie, miałam problemy przed ciąża i teraz to jest gwóźdź do trumny.

Ale ogólnie jak zasypiałam i spojrzałam na tą pusta dostawkę obok łóżka naszego w sypialni to taki wzrusz 🥺🥺 rosnie jak na drożdżach ta nasza córa. A ostatnie tygodnie to taki przeskok, zaczęła czworakowac, siadać, jest bardziej kontaktowa, więcej mówi, śmieje się 🥺

My mamy kojec, bo inaczej nawet do kibelka bym nie mogła iść czasem. Na razie daje się tam włożyć na trochę.

Macie do polecenia jakieś zabawki fajne na ten okres 8-12 miesiecy?
    Mam wrażenie, że nie mamy nic fajnego. Choć poki co i tak każda zabawka sluzy głównie tylko do gryzienia, bo dalej czekamy na pierwszy ząbek i dziąsła dokuczają mocno.

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Ja byłam ostatnio w kinie, sama 😅 ale to było moje drugie wyjście z domu na dłużej niż 2h 🥰 (dalej jestem KP i choć chce już skończyć to niestety córka ma inne plany...)
    Niestety nie mamy komu zostawić Małej 😔 trochę mi będzie brakowało chociaż raz do roku weekendu tylko z mężem. A z kolei Mała nie bardzo lubi gdzieś wychodzić poki co.

My wczoraj obnizylismy materac w łóżeczku na dol, bo już się podciąga i dostawka nie jest już bezpieczna. Była pierwsza noc w łóżeczku w jej pokoju, i to kolejne zabójstwo dla mojego kręgosłupa 😔 wyciąganie jej z dna tego łóżka w nocy kilka razy, w ciągu dnia dziesiątki razy przenoszenie z jednego miejsca w drugie, bo czworakuje nie tam gdzie trzeba, noszenie do usypiania, bo inaczej nie zaśnie. Jade na przeciwbólowych 😔 ale jak długo tak można. Naprawdę kręgosłup mam w opłakanym stanie, miałam problemy przed ciąża i teraz to jest gwóźdź do trumny.

Ale ogólnie jak zasypiałam i spojrzałam na tą pusta dostawkę obok łóżka naszego w sypialni to taki wzrusz 🥺🥺 rosnie jak na drożdżach ta nasza córa. A ostatnie tygodnie to taki przeskok, zaczęła czworakowac, siadać, jest bardziej kontaktowa, więcej mówi, śmieje się 🥺

My mamy kojec, bo inaczej nawet do kibelka bym nie mogła iść czasem. Na razie daje się tam włożyć na trochę.

Macie do polecenia jakieś zabawki fajne na ten okres 8-12 miesiecy?
    Mam wrażenie, że nie mamy nic fajnego. Choć poki co i tak każda zabawka sluzy głównie tylko do gryzienia, bo dalej czekamy na pierwszy ząbek i dziąsła dokuczają mocno.
    Zazdroszczę tego siedzenia 🥹 mój nie czworakuje a pełza i też tam gdzie nie trzeba i również ciagle go gdzieś przenoszę że po paru godzinach kręgosłup boli 🙈 śpi w łóżeczku turystycznym to też na samym dole , na szczęście nie lubi zasypiać na ręku więc daje się położyć i zasypia sam przy kołysankach a ja siedzie obok 🙂 jakby siedział to byśmy większe pole do popisu mieli odnośnie zabawek bo bawi się nimi leżąc na brzuchu a nagle przekręca się na plecy i bierze to nad siebie i nieważne co to jest i to bada i tym macha ale nigdy sobie jeszcze niczym nie przywalił chociaż jestem zawsze obok ☺️
    I będę chciała skierowanie od pediatry do neurologopedy bo mały niestety nie mówi nawet ma , da , pa tylko dalej tak po swojemu i z zamkniętymi ustami i mało a jak ssie butelkę to wciąga górna warge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 12:12

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
    preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxmiax ale co ma mówić ? Przecież to nie ten etap, na razie po swojemu ma gadać. Górna podwinięte warga co się zdarzała u mnie nie jest jakimś problemem wg cdl. Obecnie z wargami robi cuda, bo dziąsła mega swędzą - więc miny robi takie, jak by coś bezzębny staruszek jadł. Prześmieszne. Poza tym na siadanie ma czas do 10 miesiąca! Wrzuć na luz.
    Terapii to potrzebujemy my - chociaż u mnie fizjo też już rozkłada ręce i mówi że muszę codziennie ćwiczyć plus basen, bo ona już nie może pomóc z kręgosłupem. Ciekawe jak mam to zrobić. No i właśnie mam dodatkowy argument do sypiania w łóżku rodziców - nie trzeba się nigdzie schylać po dziecko 😆

Krakus, izabelka90, Mimi09, Nowa na forum, _Pina lubią tę wiadomość

• Krakus Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    I będę chciała skierowanie od pediatry do neurologopedy bo mały niestety nie mówi nawet ma , da , pa tylko dalej tak po swojemu i z zamkniętymi ustami i mało a jak ssie butelkę to wciąga górna warge
    Dziewczyny 7 miesiąc to jest czas kiedy te krótkie "słówka" jak u Miaxx w przykładzie powinny się pojawić, tak?
    Nasza fizjo stwierdziła, że skoro moja córka się tak szybko rozwija fizycznie ( nie skończyła jeszcze 7 mies a już siedzi, czworakuje, wstaje i stoi z oparciem) to może się później zacząć ta mowa rozwijać. I ja to w sumie wtedy uznalam za logiczne, skoro jej głowa procesuje ten rozwój fizyczny i 4 ząbki. Ale może to źle i po skończeniu 7 miesięcy dzieci już zaczynają coś mówic? Nie mam porównania 🤔 Jak było u Was?

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🍀
‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ