WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 marca, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka jezcze dwa ważne pytania - co to był za guzek ?
    A drugie - czy rozwiązałas problem ze stokke 😅

• gosinka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gosinka jezcze dwa ważne pytania - co to był za guzek ?
    A drugie - czy rozwiązałas problem ze stokke 😅

Haha szacuneczek za pamięć 😅 akcja podnóżek zakończona sukcesem, Stary skręcał krzesełko trzy razy, ale w końcu jest jak należy 😃
    A guzek był pozostałością po laktacji, aktualnie w cyckach czysto.

monester, Nowa na forum, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Haha szacuneczek za pamięć 😅 akcja podnóżek zakończona sukcesem, Stary skręcał krzesełko trzy razy, ale w końcu jest jak należy 😃
    A guzek był pozostałością po laktacji, aktualnie w cyckach czysto.

A to z kolei ja dopytam też o guzek. Co to dokładnie było? Chodzę po ścianach, bo też w czasie USG wyszedł mi guzek i czekam na biopsję. W głowie już najgorsze myśli co będzie z małym, że mąż sam sobie nie poradzi itd 😭

• Krakus Autorytet

Wysłany: 7 marca, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miaxxx gratulacje! Myślałam, że razem zaczniemy procedury w maju, a tu taka zmiana. Zazdroszczę Ci :)
    Ja kończę KP w tym miesiącu, ale u mnie były cykle bezowulacyjne, więc nie spodziewam się cudów. Pomijając zbliżenia z częstotliwością raz na miesiąc 😴

xxMiaxx lubi tę wiadomość

* HyCoSy; CLO/Letrozol + Ovitrelle/Zivafert ❌; 3x IUI ❌
    * IVF - transfer 11.2023 -> 07.2024 córeczka na świecie <3
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A ktoś jeszcze poza mną zachowuje obecnie czystość małżeńska 😅? Czy jak to się tam nazywa?

My 🤣🫣😳
    Ale dwa razy było blisko, tylko młody wstał
    On juz do wizji bycia jedynakiem się chyba nastroił ;)

monester lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A to z kolei ja dopytam też o guzek. Co to dokładnie było? Chodzę po ścianach, bo też w czasie USG wyszedł mi guzek i czekam na biopsję. W głowie już najgorsze myśli co będzie z małym, że mąż sam sobie nie poradzi itd 😭

W opisie badania jest zmiana dysplastyczna z kilkoma mniejszymi torbielami. Nie miałam zleconej biopsji i rzeczywiście z czasem guzek się zmniejszył i jest praktycznie niewyczuwalny.
    Wiem, że łatwo powiedzieć, ale postaraj się nie martwić. Ja oczywiście miałam tak jak Ty, że w myślach najgorsze scenariusze, ale dziewczyny tutaj mnie wtedy uspokoiły, że wiele zmian w piersiach jest niegroźnych i wymaga jedynie regularnej obserwacji. Kiedy masz biopsję? Jak duży ten guzek?

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    My 🤣🫣😳

Pocieszam że u nas mała ma rok a my dalej jak w zakonie 🤣 no kurde ale nie ma kiedy 🙈 ale już podjęta decyzja, przenosimy się do innej sypialni a w obecnej robimy małej pokój. Jadę dzisiaj zobaczyć farby 😍

monester, izabelka90, gosinka, Monita, Nowa na forum, WiosnyFanka, Krakus lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    My 🤣🫣😳
    No właśnie właśnie bo to jest kwestia tego że jak my jesteśmy przytomni i moglibyśmy to dziecko płacze 😅 albo śpi niespokojnie i co chwila trzeba łazić do niego

• monester Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Pocieszam że u nas mała ma rok a my dalej jak w zakonie 🤣 no kurde ale nie ma kiedy 🙈 ale już podjęta decyzja, przenosimy się do innej sypialni a w obecnej robimy małej pokój. Jadę dzisiaj zobaczyć farby 😍
    Ja mam plan przygotować drugie łóżko ale niekoniecznie dla młodego bo nie wiem czy się uda go teraz wytransportowac 😅

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seksy coraz częściej ale w ogumieniu jeszcze. Raz mieliśmy taką akcję, że mały w dostawce się przewracal i stękał, ja w śmiech bo zaczął to robić jak Stary za mamę zaczął się zabierać 😅 no śmieszne to seksy były 😅

Ogólnie próbuje małego w łóżeczku w swoim pokoju zostawiać, pierwsza noc za nami i jak do 24 obudził mi się 3 razy tak wylądował ze mną w łóżku już ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 09:43

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Hej dziewczyny !
    Ja z najnowszymi wieściami , pokarm w piersiach zaniknął, wydaje mi się że miałam dni płodne bo był etap sporych upławów i że synek jakoś szybciej zasypiał to rodzice skorzystali może z dwa razy i znów dawno nic nie było 😅 w niedzielę wzięłam ostatnią tabletkę no i tak sobie czekałam na ten okres biorąc pod uwagę że może się coś wydarzyć ale po tylu latach starań nie sądziłam że może 😅 wczoraj jakoś średnio się czułam , taka zmęczona bardzo i dzisiaj to samo , ledwo po 6 wstałam z małym a w ciągu dnia zmęczenie nie odpuszczało , więc stwierdziłam a co mi tam siknę sobie i nagle naturalne dwie kreski 🙈
    3ef4bef450f7b.jpghttps://zapodaj.net/plik-8UHZSv1wsT

I to z testu popołudniowego także trochę szok, ze może skończy się bez tej miesiączki 😅 wiecie jak to na początku , może być różnie , na dniach postaram się zrobić betę i zobaczymy czy się prawidłowo to rozwinie bo to nigdy nie wiadomo .
    Pierwsze co jak przyszłam do mojego męża z tym testem to powiedziałam że mam nadzieję że więcej niż jedno jajko mój organizm nie wypuścił po takim czasie 🙈
    Super informacja, jednak ludzki organizm jest nieobliczalny 😁

xxMiaxx lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No właśnie właśnie bo to jest kwestia tego że jak my jesteśmy przytomni i moglibyśmy to dziecko płacze 😅 albo śpi niespokojnie i co chwila trzeba łazić do niego

My w tygodniu śpimy osobno, co niestety nie sprzyja bliskości. A w weekend młody często ląduje w naszym łóżku, więc nie ma jak. Ostatnio było już bardzo gorąco, ale okres mnie powstrzymywał 🥲 Jesteśmy UMÓWIENI w ten weekend na jakieś bzykanko, ale zobaczymy co nam z tego finalnie wyjdzie 😀 Stary jak zobaczy kurewskie majtki zamiast bezszwowych to możemy nie doczekać do akcji 😂🫢

izabelka90, Nowa na forum, AnkaSłomianka, monester, WiosnyFanka, Mimi09 lubią tę wiadomość

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka 😂😂😂

gosinka lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png

Wysłany: 7 marca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    My dziś w dresiku, komin i czapka bawełniane :) pod spodem body krótki rękaw, jak zasnęła to kocyk na nóżki :) meeega ciepło, na słoneczku na pewno miałyśmy 20 st. Ja krótki rękawek to młodej dodatkowa warstwę. Właśnie dziś w szafie zauważyłam kombinezon dresowy, który dostała w prezencie 🙈 ten baby brain mnie wykańcza.. też Wam się nasiliło?? Ja czuję się jak idiotka 😂
    Dziś robiłam sobie kolację i o czymś pomyślałam, że muszę zrobić - dodam, że to było ważne.. poszłam zalać herbatę i zapomniałam 😤 czaicie, że do teraz nie pamiętam co to było 😆
    Na początku, podczas prób poprawy laktacji, brałam m in.lecytynę. Miałam wrażenie, że psychicznie lepiej się po niej czułam. Potem już po pewnym czasie wróciłam do samej lecytyny, i nie wiem czy to efekt placebo, czy faktycznie działa, ale poprawiło się ogólne kojarzenie faktów, pamięć itp. 🤔

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A ktoś jeszcze poza mną zachowuje obecnie czystość małżeńska 😅? Czy jak to się tam nazywa?

Czyli nie jestem zła żona ?🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 10:05

monester lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    My w tygodniu śpimy osobno, co niestety nie sprzyja bliskości. A w weekend młody często ląduje w naszym łóżku, więc nie ma jak. Ostatnio było już bardzo gorąco, ale okres mnie powstrzymywał 🥲 Jesteśmy UMÓWIENI w ten weekend na jakieś bzykanko, ale zobaczymy co nam z tego finalnie wyjdzie 😀 Stary jak zobaczy kurewskie majtki zamiast bezszwowych to możemy nie doczekać do akcji 😂🫢

My też osobno śpimy.. i to totalnie gasi płomień 😂
    Może faktycznie czas się umówić ? Będzie wiadomo co i kiedy😅

gosinka lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja księżniczka ma dziś 6miesiecy 🎂 🎁 kiedy to zleciało 🥹 codziennie mnie czymś zaskakuje i rozśmiesza od samego rana 😍 dziś np. Po przebudzeniu śmiesznie wypychała językiem dolną wargę😂 tak się uśmiałam 🥹

Monita, Nowa na forum, AnkaSłomianka, Szarlotka90, KateM, gosinka, monester, izabelka90, WiosnyFanka, Krakus, EBa, Dzoana88 lubią tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡

Wysłany: 7 marca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    W ciąży też się nie powinno jeść. Tak samo zresztą jak tych wszystkich pakowanych mixów sałat itp.
    O tym nie wiedziałam. A mixy sałat sałat były serwowane prawie codziennie podczas mojego miesięcznego pobytu w szpitalu 😐

age.png

Wysłany: 7 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Co do filmu - to patrzyłam na niego jak stara matrona komentując sobie w głowie - ta, cycki cię zabolały to myślisz że w ciąży jesteś, po jednej inseminacji. Naiwna. Ale potem emocje wróciły w momencie punkcji i czekania na ten telefon z laboratorium. I to nerwowe patrzenie na telefon. Żaden film o niepłodności mnie chyba tak nie poruszył. Z tym, że potem zastanowiłam się, czy ta jej reakcja nie była przerysowana ? 1.5 roku starań i taka reakcja na brak wyników ? My tu jakoś dalej tkwiliśmy w związkach po 5-7-10 latach nieskutecznych działań. I co, mniej nam zależało ?
    Moja droga, z uwagi na późny start, była o wiele krótsza: dwie nieudane stymulacje i decyzja o kd. Potem 3 nieudane transfery, długa przerwa na badania, leki, konsultacje i kolejna próba udana. Niemniej, zryczałam się w kilku momentach, bo doskonale rozumiem, co czuła, pamiętam jak wyszłam zapłakana z kliniki po informacji o przerwaniu stymulacji, jak robiłam betę i było 0 po transferach...
    Mnie irytowało w tym filmie tylko to, że on ciągle jakieś alko popijał i jeszcze do tego popalał...nikt mu nie powiedział, że min 3 mce bez używek???

age.png

Wysłany: 7 marca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja...z różnych powodów...ale fakt jest faktem 🙈

monester, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ