Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, żeby nie było to u nas tych seksów też jest tyle co nic, poza tym ja przy dziecku po prostu nie umiem 😉 ale wiecie jak jest, jak się bardzo nie chce, to wtedy przez przypadek można idealnie trafić w TEN moment. I ja mimo wszystko uważam, że głowy pozbawione presji też robią swoje.

05.2025 🩷
    preg.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    My też osobno śpimy.. i to totalnie gasi płomień 😂
    Może faktycznie czas się umówić ? Będzie wiadomo co i kiedy😅

Tak się nakręcamy co i jak będziemy sobie robić, a skończy się na tym, że pójdziemy spać 😃🤷‍♀️

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    O tym nie wiedziałam. A mixy sałat sałat były serwowane prawie codziennie podczas mojego miesięcznego pobytu w szpitalu 😐

Często te opakowania są aż zaparowane od środka, co jest idealnym środowiskiem dla rozwoju pleśni, grzybów i pasożytów. Jeśli już kupię taką sałatę to namaczam w wodzie z sodą. I nigdy nie sugeruję się opisem na opakowaniu, że była myta.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A ktoś jeszcze poza mną zachowuje obecnie czystość małżeńska 😅? Czy jak to się tam nazywa?

My! Nie ma ani siły, ani czasu, ani ochoty.
    Od czasu pojawienia się na świecie Młodego seksy można policzyć na palcach jednej ręki.

age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Xxxmiaxx o jakich tabletkach mówiłaś że ostatnia kiedy wzięłaś ? Te na obniżenie prolaktyny ?
    To pięknie ci obniżyła 😅😉 nie zdziwię się jak wypuscilas więcej niż jedno jajo a wcześniej w staraniach to jaki mieliście problem ?
    Brałam dostinex i lekarz z kliniki rozpisał mi 8 tabletek na 3 tygodnie.
    Generalnie nie mieliśmy określonej głównej przyczyny , u męża było ok , u mnie jajowody drożne i co któryś cykl blokowało się jajeczko a mi się wydaje że problemem było endometrioza, niby najmniejszy stopień ale mogła powodować zapalenie organizmu dlatego encorton miałam przy transferze a teraz jednak było uśpiona przez brak okresu prze tyle miesięcy i nagle odrazu załapało ☺️ zobaczymy jak to się rozwinie , jutro pierwsza beta 🙂

Bunkierka, Monita lubią tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    38+1 N 2500g 48 cm 🩷
    age.png
    age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    My w tygodniu śpimy osobno, co niestety nie sprzyja bliskości. A w weekend młody często ląduje w naszym łóżku, więc nie ma jak. Ostatnio było już bardzo gorąco, ale okres mnie powstrzymywał 🥲 Jesteśmy UMÓWIENI w ten weekend na jakieś bzykanko, ale zobaczymy co nam z tego finalnie wyjdzie 😀 Stary jak zobaczy kurewskie majtki zamiast bezszwowych to możemy nie doczekać do akcji 😂🫢

My też się Umawiamy ale jakoś zawsze coś, moja Mała to zawsze akurat wtedy ma słaba noc 🤣🤣 jak już ostatnio wszystko szło po naszej myśli to przyszedł okres 🤣🤣

gosinka lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    W opisie badania jest zmiana dysplastyczna z kilkoma mniejszymi torbielami. Nie miałam zleconej biopsji i rzeczywiście z czasem guzek się zmniejszył i jest praktycznie niewyczuwalny.
    Wiem, że łatwo powiedzieć, ale postaraj się nie martwić. Ja oczywiście miałam tak jak Ty, że w myślach najgorsze scenariusze, ale dziewczyny tutaj mnie wtedy uspokoiły, że wiele zmian w piersiach jest niegroźnych i wymaga jedynie regularnej obserwacji. Kiedy masz biopsję? Jak duży ten guzek?

Ja już miałam wcześniej wykryte zmiany, ale zawsze były łagodne, a ta niestety jest bogato unaczyniona i dlatego lekarz kazał zrobić biopsję. 1,5 cm. Czekam na wyznaczenie terminu bo próbuję się umówić z pakietu medycznego

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy poza basenem chodzicie ze swoimi dziećmi na jakieś zorganizowane zajęcia, sale zabaw itd.?

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    My też się Umawiamy ale jakoś zawsze coś, moja Mała to zawsze akurat wtedy ma słaba noc 🤣🤣 jak już ostatnio wszystko szło po naszej myśli to przyszedł okres 🤣🤣

Brzmi znajomo 😀

Umawianie się jest spoko, przynajmniej mogę się w porę odgruzować tu i ówdzie 😅
    My z mężem zgodnie uważamy, że w trakcie starań wyczerpaliśmy limit seksu na najbliższe 10 lat 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2025, 18:28

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka nie wiem co się zadziało ale fajnie że już zazegnaliscie kryzys małżeński ;)

gosinka lubi tę wiadomość

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, wow, wow, gratulacje, Mia. Kciuki, niech to szczęście rośnie 🧡

Czy nocki u Was jakoś się poprawiły, odkąd przeszliście w pełni na mm? Próbuję zejść z liczbą karmień w nocy, bo jest przeginka 😵‍💫

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Synek na świecie
    2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem
    Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Tak się nakręcamy co i jak będziemy sobie robić, a skończy się na tym, że pójdziemy spać 😃🤷‍♀️

Dziś wychodzę na dzień kobiet, parsknęłam, że może coś tego tamtego 😅 chodzi od 15 w skowronkach 🥹 wyjdzie z tego tyle, że jak wrócę pójdę spać 😂
    Btw. Mała od dziś daje popalić z zabkami, nie śpi marudna itp. Także fajne plany wyjdą 😂

gosinka, Jenny93, izabelka90, Rosa_13 lubią tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gosinka nie wiem co się zadziało ale fajnie że już zazegnaliscie kryzys małżeński ;)

❤️

Czas jak zwykle okazał się najlepszym lekarstwem na wszystko… Mamy dla kogo walczyć o naszą rodzinę, choć czasami jest piekielnie trudno.

Monita, izabelka90, monester, Rosa_13, WiosnyFanka, Mimi09 lubią tę wiadomość

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Dziś wychodzę na dzień kobiet, parsknęłam, że może coś tego tamtego 😅 chodzi od 15 w skowronkach 🥹 wyjdzie z tego tyle, że jak wrócę pójdę spać 😂
    Btw. Mała od dziś daje popalić z zabkami, nie śpi marudna itp. Także fajne plany wyjdą 😂

Nie no słuchaj, jak już chłopu obiecałaś to nie wypada się wycofać 😀 Ewentualnie niech działa na śpiocha 😉
    Moje dziecko jak zostaje z tatą to jest aniołem, więc może Twoja Mała wyczuje powagę sytuacji i da Wam te 5 min 😂

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj ekspresowy numerek po około miesiącu postu..stary pierwsze co powiedział, że już chyba nie pamięta jak 🤣🤣

Ale szczerze dziewczyny, ja to kiedyś miała libido na wzgórzu, a teraz? Mnie się nawet myśleć nie chce o seksie 🙈

Osa 🐝, gosinka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 marca 2025, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    U nas dzisiaj ekspresowy numerek po około miesiącu postu..stary pierwsze co powiedział, że już chyba nie pamięta jak 🤣🤣

Ale szczerze dziewczyny, ja to kiedyś miała libido na wzgórzu, a teraz? Mnie się nawet myśleć nie chce o seksie 🙈
    A ty masz laktację dalej ? Bo raz że wysoka prolaktyna, dwa zmęczenie, niewyspanie, brak czasu - no niestety potrzeby seksualne są ostatnie na liście ;/
    A jak byśmy mogli już coś zrobić to dziecko jęczy albo my ledwo widzimy na oczy. Jakby nie miał drzemek kontaktowych to by było łatwiej ;)

• Kessa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2025, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A ty masz laktację dalej ? Bo raz że wysoka prolaktyna, dwa zmęczenie, niewyspanie, brak czasu - no niestety potrzeby seksualne są ostatnie na liście ;/
    A jak byśmy mogli już coś zrobić to dziecko jęczy albo my ledwo widzimy na oczy. Jakby nie miał drzemek kontaktowych to by było łatwiej ;)
    Laktacji już nie mam.

Ostatnio tak mi doskwiera ból kręgosłupa, że jak już mała na noc pójdzie spać to myślę tylko o tym żeby się legnąć i już nic nie robić. Jednak calutki dzień człowiek na nogach, a jak już walnie się na tą matę z dzieckiem to dziecko po nim łazi i skacze 🙈 staram się dawać jej tyle energii na ile mogę, na tyle że już potem poprostu nie chce mi się nic.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 marca 2025, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Laktacji już nie mam.

Ostatnio tak mi doskwiera ból kręgosłupa, że jak już mała na noc pójdzie spać to myślę tylko o tym żeby się legnąć i już nic nie robić. Jednak calutki dzień człowiek na nogach, a jak już walnie się na tą matę z dzieckiem to dziecko po nim łazi i skacze 🙈 staram się dawać jej tyle energii na ile mogę, na tyle że już potem poprostu nie chce mi się nic.
    Łącze się w bólu. Też mi napier. Kręgosłup. A który odcinek najgorzej? Bo mnie piersiowy od łopatki i jakby po skosie.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2025, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Łącze się w bólu. Też mi napier. Kręgosłup. A który odcinek najgorzej? Bo mnie piersiowy od łopatki i jakby po skosie.
    U mnie lędźwiowy jak już się odezwie to tydzień bity jest tragedia, potem trochę odpuszcza na kilka dni i tak sobie nawraca znów. Plus cała łopatka prawa i ramię prawe, kiedyś miałam tu kontuzje, to od szyjnego już idzie u mnie... i od jakiegoś czasu odezwało mi się to, no i to to już na codziennie napierdziela. Chodzę jak takie próchno się czuję czasami 🫠 wszędzie coś 🙈

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 marca 2025, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które wasze spacerówki po rozłożeniu na płasko mają miejsce żeby schować rączki , tak żeby nie wychodziły poza obreb wozka? Chodzi mi o takie przodem do prowadzącego

‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ