X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka słownik zmienił - preparat to DEW

gosinka lubi tę wiadomość

• gosinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Gosinko, o możliwość położenia w łóżeczku zapytali( mamy na parterze dodatkowe łóżeczko w którym młody głównie stoi ) ale ostatecznie położyli go w wózku.
    Ja tylko dodam do kontekstu, że to nie są nasi znajomi.
    Mieliśmy do przegadania sąsiedzką sprawę, nie spotykamy się towarzysko na codzień. Byli u nas w domu pierwszy raz.

W domu do dezynfekcji ( jak był noworodkiem) to używałam takiego mocniejszego biobója na alkoholu

Skoro to właściwie obcy ludzie to też bym się pewnie wkurzyła, że się tak nadmiernie rozgościli u mnie 😉
    Koleżanki to jednak trochę inny poziom wyrozumiałości i zażyłości.
    Nie ma co ciągnąć tematu, na przyszłość lepiej umawiać się na neutralnym gruncie 😀

Mimi09 lubi tę wiadomość

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gosinka słownik zmienił - preparat to DEW

Tak tak, domyśliłam się z drugiej części zdania 😀

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Korzystając z tego, że trzymam śpiącego dziedzica opiszę wam wczorajszą sytuację i zapytam z kim jest coś nie tak. Z nami czy naszymi sąsiadami?
    Wpadli do nas na kawę, na nasze zaproszenie, sąsiedzi ze swoim 6 miesięcznym synem( młody na etapie początków pełzania)
    Weszli do kuchni i od razu wsadzili dziecko do kojca naszego syna, bez pytania i zastanowienia że leżą tam gryzaki itp.
    Przytomnie stary szybko sprzątnął gryzaki itp i dyskretnie mnie zapytał czy ma ich wyprosić z domu i z kojca.
    Nasz syn przez całą wizytę był na naszych rękach lub na podłodze a po ich wyjściu cały kojec umyliśmy i zdezynfekowaliśmy, pluszaki poszły do pralki itd
    Karmili swoje dziecko jabłkami z szarlotki którą upiekłam i kupnym sernikiem 😳
    Jak wyszli, to obydwoje ze starym byliśmy w totalnym szoku że tak w ogóle można 🤯
    No ja owszem, jestem trochę sanepid w wielu kwestiach, ale to chyba było srogie przegięcie, prawda?

U mnie ostatnio była koleżanka z dziećmi i też po wyjściu myłam i dezynfekowałam wszystkie zabawki 🙈 miała przyjść sama więc nawet się nie zdążyłam przygotować żeby wszystko pochować. Ale ja też 'sterylny inkubator ' jak to mówi moja teściowa nie do mnie tylko koło mnie 🤣

AnkaSłomianka lubi tę wiadomość

• gosinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    U mnie ostatnio była koleżanka z dziećmi i też po wyjściu myłam i dezynfekowałam wszystkie zabawki 🙈 miała przyjść sama więc nawet się nie zdążyłam przygotować żeby wszystko pochować. Ale ja też 'sterylny inkubator ' jak to mówi moja teściowa nie do mnie tylko koło mnie 🤣

Bardzo miło ze strony teściowej.
    Moja ma tak nudne życie, że jak jej mój mąż wysłał zdjęcie z nauki samodzielnego jedzenia to pytała czemu to dziecko jest takie brudne!!! Siedzi i kurwa z lupą analizuje chyba każdy szczegół 😀

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Taki 4 w 1. u nas tez właśnie zwrócił butelkę
    Ale jak zaczął kaszleć ? Wtedy zwrócił?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ale jak zaczął kaszleć ? Wtedy zwrócił?
    Tak. Już kolejny raz ;( a tak ładnie jadł i pociągnął go kaszel

• Mimi09 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Gosinko, o możliwość położenia w łóżeczku zapytali( mamy na parterze dodatkowe łóżeczko w którym młody głównie stoi ) ale ostatecznie położyli go w wózku.
    Ja tylko dodam do kontekstu, że to nie są nasi znajomi.
    Mieliśmy do przegadania sąsiedzką sprawę, nie spotykamy się towarzysko na codzień. Byli u nas w domu pierwszy raz.

W domu do dezynfekcji ( jak był noworodkiem) to używałam takiego mocniejszego biobója na alkoholu

Myslalam, że to byli Twoi znajomi których zaprosiłaś 😊 Skoro to byli obcy ludzie to trochę zmienia optykę. Tak czy siak zawsze warto reagować według własnego uznania i otwarcie się komunikować, bo tak jak napisałaś każdy jest inny i może nawet się nie domyślić ze coś nam nie pasuje.

Do czyszczenia zabawek, mat, krzesełek do jedzenia używam płynu z Laveco (do kupienia na allegro). To co mogę to piorę. Ostatnio nawet prałam misia z jakimiś kabelkami i dźwiękami i po wysuszenia w suszarce nadal działał 😅

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po rsv u was się zdarzały takie wymioty? Tylko to nie że wymioty typowo tylko dosłownie wróciło niezmienione to co przed sekunda wlał w siebie czyli nie z żołądka nawet chyba

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Mi_lusia, ja sie z Tobą nie spieram. Ja odpowiedziałam na Twoje pytanie : co takiego zrobiło to dziecko że trzeba wszystko myć i prać ;)

Abstrahując od śliny, patogenów itp mnie wydaje się po prostu dziwne że można tak totalnie nie uszanować cudzej przestrzeni i nawet nie zapytać po prostu.
    Ale możliwe że to my jesteśmy dziwni🤷🏻‍♀️

Idąc do kogoś w gości przecież nie położymy się ot tak do czyjegoś łóżka bo akurat nas naszło na sen 😅 nie uważam żeby to było coś dziwnego, że masz takie podejście. Mogli po prostu najpierw zapytać

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie z czystej ciekawości- jak Wam się udaje zrobić dziecku test wymazowy z nosa? Maluchy dają sobie włożyć ten patyk do noska? Jak głęboko go wkładacie?

Ja robiłam Młodemu test raz (kilka tygodni temu) i za nic w świecie nie mogłam się przełamać, żeby włożyć mu ten patyczek wystarczająco głęboko.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziewczyny po rsv u was się zdarzały takie wymioty? Tylko to nie że wymioty typowo tylko dosłownie wróciło niezmienione to co przed sekunda wlał w siebie czyli nie z żołądka nawet chyba

U nas nie było w ogóle wymiotów przy RSV. Nie było żadnych objawów brzuszkowo-jelitowych. Jedynie spadek apetytu.

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    U nas nie było w ogóle wymiotów przy RSV. Nie było żadnych objawów brzuszkowo-jelitowych. Jedynie spadek apetytu.
    To nie są brzuszkowe- to taki kaszel i ta flegma ciągnie.

• monester Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, pytanie z czystej ciekawości- jak Wam się udaje zrobić dziecku test wymazowy z nosa? Maluchy dają sobie włożyć ten patyk do noska? Jak głęboko go wkładacie?

Ja robiłam Młodemu test raz (kilka tygodni temu) i za nic w świecie nie mogłam się przełamać, żeby włożyć mu ten patyczek wystarczająco głęboko.
    Tak bym nie robiła - odciągnięte do czystego aspiratora możesz, albo z plwociny pobrać, albo delikatnie nosek ale teraz to włożyłam sam koniuszek patyczka wymazowego i trzymałam go od góry żeby jak się ruszy to się nie wbiło czasem. I to wyszło w sekundę z tak nieprofesjonalnie pobranego materiału.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• KateM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Jedynie odciągnięta zawartość noska, a że katar przy każdej infekcji to jest prostsze.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od weekendu ma wrócić wiosna❤️🌈
    Co ubieracie swoim niechodzącym dzieciom na stopy?
    Same skarpetki i kocyk?
    Młody się rozkopuje i ściąga każde przykrycie dopóki nie zaśnie. tak się zastanawiam czy kupić mu jakieś buty/ kapcie, no bo same skarpetki przy 18-20 stopniach i ewentualnym wietrze to chyba może być mało.
    Czy polecacie jakieś skarpetki maksymalnie bawełniane bez tych elementów antypoślizgowych? Na 100% bawełny to wiem że nie ma szans 🤷🏻‍♀️

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sytuacji gdy dałam syrop a ma gorączkę a ona go wypluła? Lub dosłownie wpadła w szał i zwymiotowała?

event.png[/url]
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Od weekendu ma wrócić wiosna❤️🌈
    Co ubieracie swoim niechodzącym dzieciom na stopy?
    Same skarpetki i kocyk?
    Młody się rozkopuje i ściąga każde przykrycie dopóki nie zaśnie. tak się zastanawiam czy kupić mu jakieś buty/ kapcie, no bo same skarpetki przy 18-20 stopniach i ewentualnym wietrze to chyba może być mało.
    Czy polecacie jakieś skarpetki maksymalnie bawełniane bez tych elementów antypoślizgowych? Na 100% bawełny to wiem że nie ma szans 🤷🏻‍♀️

Ja kupiłam w Smyku takie miękkie buciki/kapcie na rzepy.

Skarpetek też poszukuje, najlepiej bezuciskowe z szerokim ściągaczem i duża zawartością bawełny.

I może wiecie gdzie kupię spodnie z takim szerokim pasem wywijanym? Miałam wielopak z HM, ale już z nich wyrósł i nie ma już ich w sprzedaży.

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Co sytuacji gdy dałam syrop a ma gorączkę a ona go wypluła? Lub dosłownie wpadła w szał i zwymiotowała?

U nas podczas ostatniej choroby tak było 🙈 podałam ibum i od razu zwróciła, po jakiś kilkunastu minutach podałam znowu lek na gorączkę ale już paracetamol bo bałam się że będzie za duża dawka. I co? I też zwróciła 🙈🤦🏼‍♀️ skończyło się na czopkach. Podawałam i modliłam się żeby nie zrobiła kupy 🙈

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polećcie jeszcze proszę raz termometr jeśli jesteście zadowolone

event.png[/url]
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ