udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Co sytuacji gdy dałam syrop a ma gorączkę a ona go wypluła? Lub dosłownie wpadła w szał i zwymiotowała?
-
gosinka wrote:Ja kupiłam w Smyku takie miękkie buciki/kapcie na rzepy.
Skarpetek też poszukuje, najlepiej bezuciskowe z szerokim ściągaczem i duża zawartością bawełny.
I może wiecie gdzie kupię spodnie z takim szerokim pasem wywijanym? Miałam wielopak z HM, ale już z nich wyrósł i nie ma już ich w sprzedaży.
Takie spodnie znajdziesz w smyku online-mieliśmy kilka par
Mają też spodnie różnych firm z gumką nie wszywaną, którà można bez problemu wyjąć z tego tunelu.
https://www.smyk.com/p/spodnie-dresowe-dzieciece-granatowe-sailor-pinokio-iC1-02-2302-14/i7443575
https://www.smyk.com/p/spodnie-dresowe-chlopiece-granatowe-nicol-iC112-SS24/i7720746
gosinka lubi tę wiadomość
-
Mi_Lusia wrote:A wypluła całość od razu czy po jakimś czasie? No i jaki lek podałaś? Jeżeli np. podałaś teraz ibuprofen i zwróciła wszystko, to możesz spróbować paracetamol za chwilę (odwrotnie tak samo - dałaś paracetamol odczekaj chwilę i spróbuj podać ibuprofen). Jeżeli zobaczysz że przy innym leku dziecko też ma odruch wymiotny to ja bym jednak podała czopek, bo w końcu wyjdzie tak, że podasz trochę tego, trochę tego, żaden lek nie osiągnie dawki potrzebnej do zbicia temperatury i na minimum 4 godziny zostaną Ci tylko zimne okłady w pachwiny czy na kark
[/url]
-
Mi_Lusia wrote:A wypluła całość od razu czy po jakimś czasie? No i jaki lek podałaś? Jeżeli np. podałaś teraz ibuprofen i zwróciła wszystko, to możesz spróbować paracetamol za chwilę (odwrotnie tak samo - dałaś paracetamol odczekaj chwilę i spróbuj podać ibuprofen). Jeżeli zobaczysz że przy innym leku dziecko też ma odruch wymiotny to ja bym jednak podała czopek, bo w końcu wyjdzie tak, że podasz trochę tego, trochę tego, żaden lek nie osiągnie dawki potrzebnej do zbicia temperatury i na minimum 4 godziny zostaną Ci tylko zimne okłady w pachwiny czy na kark
[/url]
-
Odpowiem zbiorczo
My zazwyczaj pomykamy w samych skarpetkach. Jak jest chłodniej to dokładam niechodki merino z Engela. A jak ciepło to same Attipasy.
Skarpetek przetestowałam całe mnóstwo i dla nie najlepsze są z Sinsay. Mają relatywnie luźny sciągacz, a u nas to podstawa.
Leginsy z szerokim, wywijanym pasem many z Newbie. Natomiast nie wiem czy są jeszcze dostępne w wiosenej kolekcji, kupowałam stacjonarnie kilka ładnych tygodni temuAnkaSłomianka, gosinka lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dla nas najlepsze skarpetki to happy socksy dla dzieci, świetnie się piorą i wyglądają, nie kulkuja i ładnie leżą na stopie 🙂 nie znalazłam nigdzie lepszej jakości 💖
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 11:02
AnkaSłomianka, gosinka lubią tę wiadomość
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Hope współczuję bo widze, że infekcja się rozkręca. Ja właśnie odkrywam, że można nie spać kilka dob pod rząd - dziecko trochę drzemie na mnie co chwila zmiana pozycji no i ja ciągle wypatruje duszności - nie wiem czy jestem nienormalna czy co. U nas kijowo ale stabilnie jak to mówią . Czyli nie gorzej niż Wczoraj. W nocy zwymiotował sama flegma.
-
monester wrote:Hope współczuję bo widze, że infekcja się rozkręca. Ja właśnie odkrywam, że można nie spać kilka dob pod rząd - dziecko trochę drzemie na mnie co chwila zmiana pozycji no i ja ciągle wypatruje duszności - nie wiem czy jestem nienormalna czy co. U nas kijowo ale stabilnie jak to mówią . Czyli nie gorzej niż Wczoraj. W nocy zwymiotował sama flegma.
[/url]
-
monester wrote:Hope współczuję bo widze, że infekcja się rozkręca. Ja właśnie odkrywam, że można nie spać kilka dob pod rząd - dziecko trochę drzemie na mnie co chwila zmiana pozycji no i ja ciągle wypatruje duszności - nie wiem czy jestem nienormalna czy co. U nas kijowo ale stabilnie jak to mówią . Czyli nie gorzej niż Wczoraj. W nocy zwymiotował sama flegma.
[/url]
-
AnkaSłomianka wrote:Od weekendu ma wrócić wiosna❤️🌈
Co ubieracie swoim niechodzącym dzieciom na stopy?
Same skarpetki i kocyk?
Młody się rozkopuje i ściąga każde przykrycie dopóki nie zaśnie. tak się zastanawiam czy kupić mu jakieś buty/ kapcie, no bo same skarpetki przy 18-20 stopniach i ewentualnym wietrze to chyba może być mało.
Czy polecacie jakieś skarpetki maksymalnie bawełniane bez tych elementów antypoślizgowych? Na 100% bawełny to wiem że nie ma szans 🤷🏻♀️
Ja ubueram takie skarpetkowe buciki albo miękkie buciki. Na skarpetki.
Monster u nas też brak wymiotów przy rsv.. Zwymiotowała tylko raz ale po antybiotyku.
AnkaSłomianka lubi tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:W sensie z takiego pobrania z policzka?
Hope_89 lubi tę wiadomość
-
monester wrote:A ja myślę, że jest też za wcześnie - czasem musi się rozwinąć coś bardziej żeby ten wirus był w dobrej jakości w ten wydzielinie. Bo wiadomo profesjonalny wymaz to nosogardziel, ale to nie jest wykonalne samemu.
Hope_89 lubi tę wiadomość
-
U Was choroby, a u nas kombo - moje dziecko opanowało w piątek pełzanie, wczoraj pozycje amfibii i rocking, a dziś odkryłam dwa wychodzące zęby na dole 🤯 odliczam czas do 19 😉 Ale tak serio to się cieszę, bo w piątek kończy 10 miesięcy i ruszył z kopyta.
Dużo siły i zdrowia dla Was i dla maluchów Dziewczyny 😔monester, Mimi09, izabelka90, WiosnyFanka, Monita, _Pina lubią tę wiadomość
-
gosinka wrote:U Was choroby, a u nas kombo - moje dziecko opanowało w piątek pełzanie, wczoraj pozycje amfibii i rocking, a dziś odkryłam dwa wychodzące zęby na dole 🤯 odliczam czas do 19 😉 Ale tak serio to się cieszę, bo w piątek kończy 10 miesięcy i ruszył z kopyta.
Dużo siły i zdrowia dla Was i dla maluchów Dziewczyny 😔
U nas ten czas był przesłony bo cała noc ćwiczył. Budziłam się w nocy a on na czworakach się bujal -
Dziewczyny, mną nadzieję, że u nas najgorsze minęło bo dziecko znów gaworzy i nam ucieka. Wiadomo energia się szybko wyczerpuje i dużo śpi ale mam nadzieję, że już po kryzysie.
AnkaSłomianka, gosinka, izabelka90, WiosnyFanka, Monita, _Pina, Hope_89, Saimi lubią tę wiadomość
-
monester wrote:A ja myślę, że jest też za wcześnie - czasem musi się rozwinąć coś bardziej żeby ten wirus był w dobrej jakości w ten wydzielinie. Bo wiadomo profesjonalny wymaz to nosogardziel, ale to nie jest wykonalne samemu.
[/url]