X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Co sytuacji gdy dałam syrop a ma gorączkę a ona go wypluła? Lub dosłownie wpadła w szał i zwymiotowała?
    A wypluła całość od razu czy po jakimś czasie? No i jaki lek podałaś? Jeżeli np. podałaś teraz ibuprofen i zwróciła wszystko, to możesz spróbować paracetamol za chwilę (odwrotnie tak samo - dałaś paracetamol odczekaj chwilę i spróbuj podać ibuprofen). Jeżeli zobaczysz że przy innym leku dziecko też ma odruch wymiotny to ja bym jednak podała czopek, bo w końcu wyjdzie tak, że podasz trochę tego, trochę tego, żaden lek nie osiągnie dawki potrzebnej do zbicia temperatury i na minimum 4 godziny zostaną Ci tylko zimne okłady w pachwiny czy na kark

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Ja kupiłam w Smyku takie miękkie buciki/kapcie na rzepy.

Skarpetek też poszukuje, najlepiej bezuciskowe z szerokim ściągaczem i duża zawartością bawełny.

I może wiecie gdzie kupię spodnie z takim szerokim pasem wywijanym? Miałam wielopak z HM, ale już z nich wyrósł i nie ma już ich w sprzedaży.
    Te skarpety to jest jakiś dramat, jak bezuciskowe to akurat mają te gumowe wypustki na stopie🤬
    Takie spodnie znajdziesz w smyku online-mieliśmy kilka par
    Mają też spodnie różnych firm z gumką nie wszywaną, którà można bez problemu wyjąć z tego tunelu.

https://www.smyk.com/p/spodnie-dresowe-dzieciece-granatowe-sailor-pinokio-iC1-02-2302-14/i7443575

https://www.smyk.com/p/spodnie-dresowe-chlopiece-granatowe-nicol-iC112-SS24/i7720746

gosinka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    A wypluła całość od razu czy po jakimś czasie? No i jaki lek podałaś? Jeżeli np. podałaś teraz ibuprofen i zwróciła wszystko, to możesz spróbować paracetamol za chwilę (odwrotnie tak samo - dałaś paracetamol odczekaj chwilę i spróbuj podać ibuprofen). Jeżeli zobaczysz że przy innym leku dziecko też ma odruch wymiotny to ja bym jednak podała czopek, bo w końcu wyjdzie tak, że podasz trochę tego, trochę tego, żaden lek nie osiągnie dawki potrzebnej do zbicia temperatury i na minimum 4 godziny zostaną Ci tylko zimne okłady w pachwiny czy na kark
    Podałam ibum, trochę na siłę bo nie chciała 😔 tak się wściekła, płakała że kaszlała o wszystko poszło , reszta starego mleczka

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ale wczoraj i w nocy brała bez problemu

event.png[/url]
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem zbiorczo :-)

My zazwyczaj pomykamy w samych skarpetkach. Jak jest chłodniej to dokładam niechodki merino z Engela. A jak ciepło to same Attipasy.

Skarpetek przetestowałam całe mnóstwo i dla nie najlepsze są z Sinsay. Mają relatywnie luźny sciągacz, a u nas to podstawa.

Leginsy z szerokim, wywijanym pasem many z Newbie. Natomiast nie wiem czy są jeszcze dostępne w wiosenej kolekcji, kupowałam stacjonarnie kilka ładnych tygodni temu

AnkaSłomianka, gosinka lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nas najlepsze skarpetki to happy socksy dla dzieci, świetnie się piorą i wyglądają, nie kulkuja i ładnie leżą na stopie 🙂 nie znalazłam nigdzie lepszej jakości 💖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 11:02

AnkaSłomianka, gosinka lubią tę wiadomość

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope współczuję bo widze, że infekcja się rozkręca. Ja właśnie odkrywam, że można nie spać kilka dob pod rząd - dziecko trochę drzemie na mnie co chwila zmiana pozycji no i ja ciągle wypatruje duszności - nie wiem czy jestem nienormalna czy co. U nas kijowo ale stabilnie jak to mówią . Czyli nie gorzej niż Wczoraj. W nocy zwymiotował sama flegma.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hope współczuję bo widze, że infekcja się rozkręca. Ja właśnie odkrywam, że można nie spać kilka dob pod rząd - dziecko trochę drzemie na mnie co chwila zmiana pozycji no i ja ciągle wypatruje duszności - nie wiem czy jestem nienormalna czy co. U nas kijowo ale stabilnie jak to mówią . Czyli nie gorzej niż Wczoraj. W nocy zwymiotował sama flegma.
    Ale noc w miarę przespaną miała, wiadomo kręciła się ale na szczęście spala. Ale musiałam budzić na syrop bo gorąca byla

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Zrobiłam test combo, negatywny. Ale z buźki, tym co pluje jak kaszle. Czy powtórzyć?

event.png[/url]
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Zrobiłam test combo, negatywny. Ale z buźki, tym co pluje jak kaszle. Czy powtórzyć?
    Ja bym nie ufała takiemu testowi

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ja bym nie ufała takiemu testowi
    W sensie z takiego pobrania z policzka?

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Od weekendu ma wrócić wiosna❤️🌈
    Co ubieracie swoim niechodzącym dzieciom na stopy?
    Same skarpetki i kocyk?
    Młody się rozkopuje i ściąga każde przykrycie dopóki nie zaśnie. tak się zastanawiam czy kupić mu jakieś buty/ kapcie, no bo same skarpetki przy 18-20 stopniach i ewentualnym wietrze to chyba może być mało.
    Czy polecacie jakieś skarpetki maksymalnie bawełniane bez tych elementów antypoślizgowych? Na 100% bawełny to wiem że nie ma szans 🤷🏻‍♀️

Ja ubueram takie skarpetkowe buciki albo miękkie buciki. Na skarpetki.

Monster u nas też brak wymiotów przy rsv.. Zwymiotowała tylko raz ale po antybiotyku.

AnkaSłomianka lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    No tak. Jeżeli już to musisz pobrać z gardła wymaz.

• monester Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A ja myślę, że jest też za wcześnie - czasem musi się rozwinąć coś bardziej żeby ten wirus był w dobrej jakości w ten wydzielinie. Bo wiadomo profesjonalny wymaz to nosogardziel, ale to nie jest wykonalne samemu.

Hope_89 lubi tę wiadomość

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A ja myślę, że jest też za wcześnie - czasem musi się rozwinąć coś bardziej żeby ten wirus był w dobrej jakości w ten wydzielinie. Bo wiadomo profesjonalny wymaz to nosogardziel, ale to nie jest wykonalne samemu.
    Lepiej płytko włożyć do nosa niż brać wymaz z jamy ustnej, która jest stale obmywana przez ślinę

Hope_89 lubi tę wiadomość

• gosinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was choroby, a u nas kombo - moje dziecko opanowało w piątek pełzanie, wczoraj pozycje amfibii i rocking, a dziś odkryłam dwa wychodzące zęby na dole 🤯 odliczam czas do 19 😉 Ale tak serio to się cieszę, bo w piątek kończy 10 miesięcy i ruszył z kopyta.

Dużo siły i zdrowia dla Was i dla maluchów Dziewczyny 😔

monester, Mimi09, izabelka90, WiosnyFanka, Monita, _Pina lubią tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    U Was choroby, a u nas kombo - moje dziecko opanowało w piątek pełzanie, wczoraj pozycje amfibii i rocking, a dziś odkryłam dwa wychodzące zęby na dole 🤯 odliczam czas do 19 😉 Ale tak serio to się cieszę, bo w piątek kończy 10 miesięcy i ruszył z kopyta.

Dużo siły i zdrowia dla Was i dla maluchów Dziewczyny 😔
    Pięknie !
    U nas ten czas był przesłony bo cała noc ćwiczył. Budziłam się w nocy a on na czworakach się bujal

• monester Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mną nadzieję, że u nas najgorsze minęło bo dziecko znów gaworzy i nam ucieka. Wiadomo energia się szybko wyczerpuje i dużo śpi ale mam nadzieję, że już po kryzysie.

AnkaSłomianka, gosinka, izabelka90, WiosnyFanka, Monita, _Pina, Hope_89, Saimi lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jak synek ? Mam nadzieję, że dobrze, ale ten żłobek go jednak ciora chorobowo. A z ciekawości szczepiliscie się na grypę w tym sezonie ?

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziękuję za wskazówki 😉

event.png[/url]
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ