X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Dziękuję za wskazówki 😉
    No nie doczytałam że z policzka, takie to tylko chyba pcr mają szansę

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych wszystkich infekcji..

Nas dopiero czekają konkretne pewnie jak wróci do żłobka.. bo pracuje z chorymi pacjentami jednak...

Co do chodzenia nam fizjo mówiła jasno
    po domu gołe stopy
    na dworze buciki.

Narazie nie jest zainteresowana chodzeniem. Trzy, cztery kroki maks. Nie zmuszam. Ma czas.

Dziś miała tylko jedna drzemkę o 15.. pół godziny...
    Wcześniejsze dni dwie po kwadrans. Może się zmienia na jedną długa??

Idą dwa zęby jednak górne. Drugi w trakcie przebijania...
    Wczoraj pobudki co trzy godziny, zobaczymy jak dziś.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

Nas dopiero czekają konkretne pewnie jak wróci do żłobka.. bo pracuje z chorymi pacjentami jednak...

po domu gołe stopy
    na dworze buciki.

Narazie nie jest zainteresowana chodzeniem. Trzy, cztery kroki maks. Nie zmuszam. Ma czas.

Drzemki u nas też w kratkę. Czasami 2x 45 min. A innym razem 45 min. I 1:30 h. 🙈 dziś spała niecałe 2 h. I od 13-18:30 oczy jak 5 zł. Zero chęci na drzemkę.. za to padła przed 19.
    Dziś się uśmiałam, zostawiłam ją w łóżeczku, patrzę w kamerkę, a ona ćwiczy w pozycji czworaka się buja 😆 miękko to się nie boi 🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

po domu gołe stopy
    na dworze buciki.

U nas z drzemkami miks totalny. Mamy od jednej do trzech w ciągu dnia - no i weź tu człowieku cokolwiek zaplanuj...

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No nie doczytałam że z policzka, takie to tylko chyba pcr mają szansę
    To pobrałas z wydzieliny z nosa?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    To pobrałas z wydzieliny z nosa?
    Teraz normalnie patyczek do nosa, ale dosłownie koniuszek. A kiedyś robiłam z odessanej wydzieliny z aspiratora.

• monester Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi Ty jesteś kp nie ? Znalazłas coś bezpiecznego dobrego na zatoki ? Bo chce się wykończyć. Po męskim katarze nie ma śladu . A mnie dopadło.

• gosinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czasu mija tak orientacyjnie od przebicia dziąsła do wyjścia zęba w pełni?

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    U nas z drzemkami miks totalny. Mamy od jednej do trzech w ciągu dnia - no i weź tu człowieku cokolwiek zaplanuj...

U nas to samo. Czasem jedna długa 2h, a czasami dwie po 30min. Nie mam kompletnie pojęcia od czego to zależy 🤷‍♀️

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    U nas to samo. Czasem jedna długa 2h, a czasami dwie po 30min. Nie mam kompletnie pojęcia od czego to zależy 🤷‍♀️

Uspokoilyscie mnie.. bo fakt, zalezy od dnia, ale jak się budzi po 40 min. To jest pogodna, nie że coś ją wybudziło. Oczywiście tłumaczę to skokiem 😅 albo poprostu szybko śpi 😂

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był temat bucików typu niechodki- na szybko kupiłam w Pepco m.in takie jak link - są miękkie ale no do chodzenia to mam z certyfikatem zdrowa stopa - ale u nas daleka droga- teraz skarpetki a jak chłodniej to założę te. No i jedne Ala skarpetki takie fajne kupiłam.
    https://pepco.pl/produkty/buty-niemowlece-chlopiece-618283/
    Jaki rozmiar stopy mają wasze dzieci? Mój tylko 11,5 - mało się wydaje przy jego wzroście

• gosinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Był temat bucików typu niechodki- na szybko kupiłam w Pepco m.in takie jak link - są miękkie ale no do chodzenia to mam z certyfikatem zdrowa stopa - ale u nas daleka droga- teraz skarpetki a jak chłodniej to założę te. No i jedne Ala skarpetki takie fajne kupiłam.
    Jaki rozmiar stopy mają wasze dzieci? Mój tylko 11,5 - mało się wydaje przy jego wzroście

Ja te niechodki ze Smyka mam w rozmiarze 20 😱 u nas dziecko wózkowe, więc zakładam buciki po prostu na chłodniejsze dni.

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Moja na stopę 11,5 cm. Ja polecam butki Komuelo, super są, takie jak attipas. Wzięłam jednak komuello bo wzory bardziej mi się podobały. u nas narazie mała nie chodzi ale na dworze jak będę chciała ją wyciągnąć z wózka, będzie chciała postać przy wózku czy ławce to będą jak znalazł

Monster a tak z ciekawości ile ma Twój maluch wzrostu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 14:13

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

A jaki ma wzrost? Kupowałam teraz niechodki do Chrztu w rozmiarze 19. Miałam też 18, ale były zdecydowanie za małe. Nie było w ogóle luzu. 19 mają długość wkładki 12 cm

• monester Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A jaki ma wzrost? Kupowałam teraz niechodki do Chrztu w rozmiarze 19. Miałam też 18, ale były zdecydowanie za małe. Nie było w ogóle luzu. 19 mają długość wkładki 12 cm
    Ubrania na 86 😅

• monester Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Dziewczyny ile czasu mija tak orientacyjnie od przebicia dziąsła do wyjścia zęba w pełni?
    U nas długo, kiedyś znalazłam info że 18 dni do połowy zęba i wtedy ustaje nerwowość. Ale jak u nas idzie jeden za drugim to nie ustaje wcale

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Mojej wchodziły na nóżki 19/20 🙈 ale kopytko po mamusi , pediatra od początku mówiła, że będzie wysoka, bo stópki długie 😅

Kasiek789 lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

My zaczynaliśmy od rozm 20 atipasow, pierwsze buciki 21 a teraz mamy 24, więc nie polecam kupowania wielu par u szybko rosnących dzieci, bo my wymieniamy co 2-3 miesiące 😅 mamy 2-3 pary, jak kiepsko chodził to wystarczała nam jedna, ale teraz podwórko wyniszcza buty 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 16:26

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mierzyłam stopę i jest 11.5 cm
    Zamówiłam na zalando lounge jakieś duńskie w 3 rozmiarach i będziemy mierzyć

Te attipasy bardzo mi się podobają ale trochę się martwię ich zakładaniem, młody średnio współpracuje 🫣

W temacie drzemek- wstał dziś o 5.30 a o 6.30 poszedł spać na 2h😬cośtam na siedząco z nim podrzemalam 🤯
    Następne drzemki co 3h, właśnie zamarzam w lesie

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki przewidywalne, chociaż trochę mniej niż to bywało. Są na razie 3, rano i popołudniu max 30 minut, w południe dłuższa - w dobrych czasach bywało i 3 h, ale o tych czasach już zapomniałam 😉 Teraz rutyną jest to, że drzemka środkowa jest przerywana, trzeba dolulać lub dobujać po 30 minutach do godziny od uśpienia na spacerze, czasem dolulalnie polega na tym że do końca pozostaje to już drzemka kontaktowa wiec zrobić nie da się wiele w tym czasie. W sumie ta drzemka nie przekracza 2 h już dłuższy czas, a najczęściej dochodzi do 1,5 h. Łudzę się, że wrócą jeszcze czasy gdy pośpi ciągiem bez potrzeby interwencji 2 h w środku dnia.

Dzisiaj natomiast rutyna runęła nam konkretnie bo dzidzia się pomyliła i zamiast drzemać rano swoich 30 minut to drzemała 1h i 30 minut 😉 Ale to raczej incydent po wczorajszych szczepieniach. Oczywiście odbiło się to na drzemce środkowej, która trwała około 40 minut, nie zdążyłam wrócić ze spaceru i juz oczy jak 5 zł były.
    Fakt taki, że ma co odreagowywać malutka bo i zęby idą - pierwsza jedynka przebita, i ruszyła z kopyta z rozwojem motorycznym, choć długo się zbierała. Także umysł i ciałko muszą jakoś to wszystko ogarnąć.
    Z wczorajszych pomiarów w przychodni wyszło, że ma 73 cm i 9 kg (7 miesięcy i 5 dni), duży człowiek jak to skomentowała pediatra. Może jak ruszyła z tym rozwojem ruchowym to zacznie zwalniać teraz z wagą.

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ