X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Na pół roku 12.02 miał 8340g a tydzień temu 9770g i taka waga od miesiąca,także chwila i pewnie przystopuje. I żadeb lekarz nie czepiał się wagi ani wyglądu, wręcz przeciwnie mowili że fajny bobas jest 😉 i też jest długi, teraz w ogóle się wysmukla i taki chłopiec się robi.

Mama śmietanka karmisz to chłopak rośnie 😜

U nas tydzień temu w poniedziałek miała 9,8 kg wystopowala , bo jak ja ważyłam w domu to od miesiąca tyle miała. Więcej ruchu i kombinowania robi swoje 😁 ubranka 74/80 ale i 80 niektóre za duże. Jedne body z hm ma 68 😅
    Rampersy 80 jej wiszą, chyba zimą założymy 😂
    Apetyt też ma po mnie 😂 ja już jeść przy niej nie moge, zje swoje, wisi na mnie i krzyczy 😆

Czaję się na zakup merino na jesień , znalazłam fajne na Vinted, ale czy 80 będą ok ?🧐 to jak wróżenie z kart. Chyba poszukam 86 🙈

izabelka90 lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    U nas tydzień temu w poniedziałek miała 9,8 kg wystopowala , bo jak ja ważyłam w domu to od miesiąca tyle miała. Więcej ruchu i kombinowania robi swoje 😁 ubranka 74/80 ale i 80 niektóre za duże. Jedne body z hm ma 68 😅
    Rampersy 80 jej wiszą, chyba zimą założymy 😂
    Apetyt też ma po mnie 😂 ja już jeść przy niej nie moge, zje swoje, wisi na mnie i krzyczy 😆

Czaję się na zakup merino na jesień , znalazłam fajne na Vinted, ale czy 80 będą ok ?🧐 to jak wróżenie z kart. Chyba poszukam 86 🙈
    Mój też się rwie do mojego,a jak widzi , że mam truskawkawki to jest w ogóle szał 🫣 ale staramy się jeść razem,ja swoje, młody swoje (czasem nawet to samo) no tylko nie zawsze się tak uda ,dziś jadłam w kuchni na stojąco to małemu szafę z pralka otworzyłam , żeby sie czymś zajął i nie wisiał na mnie 😅

A to my z hm 80 nosimy i niektóre nawet 86 krótkie rękawki, trochę luźniejsze ale spoko są, w jedną piżamkę 74 wchodzi z hm , rampersiki ma 80 i są takie niby luźne ale dobre.

Merino bym wzięła 86 jednak, jak będzie za luźne to podwiniesz po prostu 😉 my mamy 80 niedawno założył jeszcze jak była licha pogoda,ale pewnie do jesieni to już mi wyrośnie 🤔

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Tak czytam ile ważą Wasze maluchy... A mój 7,5 miesiąca 8,5 kg 😅 Co prawda 77 cm ale lekarka też się patrzyła na mnie jak na jakiegoś oszołoma. A na koniec zdziwiona skomentowała hmm ale na siatce ok wygląda. Ile ważyły Wasze dzieciaczki na tym etapie? 🙈 Mój apetyt ma na pewno po mamusi. Chociaż tyle, bo reszta cały tata 🤣

U nas na tym etapie było 8,7 kg a cm dużo mniej niż u Ciebie :) nikt się nie czepiał wagi. Zwolni. My teraz mamy 10,5 kg i od miesiąca stoi prawie w miejscu.

Jenny93 lubi tę wiadomość

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Mój też się rwie do mojego,a jak widzi , że mam truskawkawki to jest w ogóle szał 🫣 ale staramy się jeść razem,ja swoje, młody swoje (czasem nawet to samo) no tylko nie zawsze się tak uda ,dziś jadłam w kuchni na stojąco to małemu szafę z pralka otworzyłam , żeby sie czymś zajął i nie wisiał na mnie 😅

A to my z hm 80 nosimy i niektóre nawet 86 krótkie rękawki, trochę luźniejsze ale spoko są, w jedną piżamkę 74 wchodzi z hm , rampersiki ma 80 i są takie niby luźne ale dobre.

Merino bym wzięła 86 jednak, jak będzie za luźne to podwiniesz po prostu 😉 my mamy 80 niedawno założył jeszcze jak była licha pogoda,ale pewnie do jesieni to już mi wyrośnie 🤔

O dziekuje ! Tak myślałam, żeby poszukać 86, a macie czapkę ??

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    O dziekuje ! Tak myślałam, żeby poszukać 86, a macie czapkę ??
    Tak mamy komin z merino kupiłam w listopadzie na Zalando taki cieńszy ale nie wiem czy jeszcze zmieści na główkę 😁

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Tak mamy komin z merino kupiłam w listopadzie na Zalando taki cieńszy ale nie wiem czy jeszcze zmieści na główkę 😁

W razie w Zameczek wszyj 😅

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeej laski, u nas się jeszcze lato na dobre nie zaczęło, a Wy już o czapkach i kombinezonach 🤣 bo nam słońce przestraszycie i wcale nie wyjdzie

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Eeej laski, u nas się jeszcze lato na dobre nie zaczęło, a Wy już o czapkach i kombinezonach 🤣 bo nam słońce przestraszycie i wcale nie wyjdzie
    Haha 😂 my czekamy czy nam dzieci z rampersow i krótkich rękawków nie wyrosną zanim się pojawi 😂

AnkaSłomianka, Osa 🐝 lubią tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak xd to też znam. Zrobiłam zapasy na lato stulecia a u nas by się kalosze przydały 😛

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Haha 😂 my czekamy czy nam dzieci z rampersow i krótkich rękawków nie wyrosną zanim się pojawi 😂

Od wczoraj śmiga w rampersach!🤣 przebieram jej 2 x dziennie , żeby wynosiła xd 🤣

Mia , podejrzałam Twój suwaczek, czy Ty już jesteś w 18 tc ??🥹😱

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które śpią z dziećmi - do tej pory to dziecko spało pierwsze, potem ja na małej poduszce, potem chłop na normalnej poduszce.Tylko że widzę, że zanim przyjdę do łóżka to młody lata po łóżku szukając dogodnej pozycji- a zwykle znajduje ja z głową na poduszce. Ja wiem że on ma rok już, ale ciągle mnie stresuje że mógłby się udusić nosem w poduszce. Jak to jest u was ?

• _Pina Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziewczyny które śpią z dziećmi - do tej pory to dziecko spało pierwsze, potem ja na małej poduszce, potem chłop na normalnej poduszce.Tylko że widzę, że zanim przyjdę do łóżka to młody lata po łóżku szukając dogodnej pozycji- a zwykle znajduje ja z głową na poduszce. Ja wiem że on ma rok już, ale ciągle mnie stresuje że mógłby się udusić nosem w poduszce. Jak to jest u was ?
    Ja mam z jednej strony barierkę z siatki a z drugiej grzejnik, który zakrywam normalną poduszką męża i tak dziecko zostawiam do spania. Pozycję są różne, najczęściej na boku śpi ale jak się gibonie na brzuch to potrafi się obrócić o 180 stopni aż znajdzie odpowiednie miejsce. Jak jest moja mała poduszka zostawiona to raczej na niej się nie kładzie ani nie stuka ustami. Póki co jest mało poduszkowa.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U nas to wygląda tak, że nad ranem już nie mam poduszki wcale a i o miejsce ciężko 😅 u nas raczej śpi na pleckach ale no na poduszce i teraz pytanie czy ona tak może ?

event.png[/url]
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

U nas jak śpimy razem to ja śpię na takiej średniej poduszce, mała w środku bez poduszki a na miejscu taty ( tata śpi w salonie bo chrapie 😛) leżą dwie małe poduszki na skraju łóżka żeby mała się przez przypadek nie skulała, wiem średnie to zabezpieczenie ale żyję nadzieją że jest dobre 😝 też póki co mam stracha jeżeli chodzi o poduszkę dla Małej.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młodsza córka czasem zabiera mi poduszkę a'la jasiek, ale nie kładzie na niej głowy, a przewraca się na bok i przytula do niej. Natomiast zdarza jej się tak obrócić we śnie że twarzą leży centralnie w dół i nos ma przyklejony do materaca, zawsze po kilku-kilkunastu minutach takiego spania sama zmienia pozycję, nigdy nie miała problemów z odwróceniem główki, całe ciałko czasem tak - w śpiworze się czasem zamota nogami, że nie może się przekręcić, ale samą głowę zawsze jest w stanie odwrócić tak aby nosek mieć drożny.

Starsza zaczęła spać ze swoją poduszką - takim płaskim naleśnikiem jak miała około 2 lat, a na poduszkach takich doroślejszych jeszcze pewnie z rok później, natomiast tak jak mlodsza teraz zabierała nam do wtulania się dużo wcześniej, pewnie nie raz nos sobie zasłoniła taką podusią, ale problemów z oddechem nie miała z tego powodu.

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • monester Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wydaje się że nie może bo to niezdrowo ale i chyba niezbyt bezpieczne , ale on tak się kula że obraca się w każdą stronę, poza tym jego pozycje też nie są jakies klasyczne- noga wywalona albo ręką albo pupa w górze ale najczęściej właśnie w poprzek i tak trafia na poduszkę. Ogólnie jak przychodzę ostatnia do łóżka to zwykle nie mam miejsca. Kupno małej płaskiej poduszki dla dziecka też nic nie da bo on właśnie leci w poprzek.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Rosa my mamy całe łóżko obudowane barierkami, a mały i tak zaczyna już sięgać ponad to i się wspina na palcach i wychyla więc nawet takie zabezpieczenie u starszaka by się już nie sprawdziło. Najlepiej to chyba na podłodze zostawić poduszki albo zwinięty koc żeby trochę amortyzowało upadek w razie czego.

My śpimy po bokach, a mały po środku bez poduszki, ale oczywiście w nocy też migruje albo lądując głową w zagłówku, albo w poprzek, albo wywalając nogi/ręce na nas. Głowę na poduszkę kładzie najczęściej jak nas jeszcze nie ma w łóżku a on już śpi. Wtedy śpi taki powykręcany we wszystkie strony świata właśnie z głową w poduszce ale zawsze buzię ma na któryś bok, nigdy płasko w poduchę. Zawsze po prostu sama go zdejmowałam. Główką też kręci we wszystkie strony i ogólnie on tak zasypia. Przytula się do mojej poduszki, trzyma moją rękę, ja go głaszczę po plecach a później jak już widzę że zasypia i zabieram rękę to on chwyta też rączką moją poduszkę. Odsuwam mu ją od buzi żeby miał dopływ powietrza. A rano jak mąż wstaje do pracy to swoją poduszkę chowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 04:18

Kasiek789 lubi tę wiadomość

• PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Mikuszelek spi sam u siebie na poduszce z kompletu dziecięcego pościeli od 11 miesiąca, wszystko okejka 👌

Marcelka migruje w nocy do nas do łóżka na środek, śpi poniżej poduszek

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    U nas jak śpimy razem to ja śpię na takiej średniej poduszce, mała w środku bez poduszki a na miejscu taty ( tata śpi w salonie bo chrapie 😛) leżą dwie małe poduszki na skraju łóżka żeby mała się przez przypadek nie skulała, wiem średnie to zabezpieczenie ale żyję nadzieją że jest dobre 😝 też póki co mam stracha jeżeli chodzi o poduszkę dla Małej.

To u mnie podobnie :-) ja na poduszce, obok mała, a na miejscu taty poduszka zabezpieczająca. Obok łóżka też mam poduszki poukładane i dodatkową kołdrą jako zabezpieczenie. I dobrze, bo raz się przebudzam, dziecka nie ma, patrze a spadła ale tak miękko że spała tam obok na tej konstrukcji 🙈

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała wchodzi na poduszkę jak chce się przytulić albo szuka piersi. A tak to śpimy we dwie z jednej strony ja z drugiej barierka, w nogach zapora z poduszeni kołdry. Czasem jak śpimy w 3, to oczywiście ja jestem najbardziej niewyspana, bo walczę z chrapaniem starego i pilnuje, żeby małej nie staranował i oczywiście szukam na łóżku mruczącego dziecka.

‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ