udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:No tak, ale to w takim razie co macie wyregulowane, że te barierki są maksymalnie wysokie? U nas młody ma 77 cm, a materac 26 czy 28 cm. Już teraz nie pamiętam no i tak jak mówiłam głową już sięga ponad nią a jeszcze jak zadrze nóżki albo stanie na paluszkach to już wgl 🙈
-
Zerkam tu do was bo mam pytanie, czy możecie polecić jakiś aspirator do noska? Kompletuję wyprawkę i jestem zielona 🤓
-
Mi_Lusia wrote:Przychodzi moment, że żadne zabezpieczenie nie jest na tyle bezpieczne, żeby zostawić dziecko samo. Ja te barierki traktuję jako taki bufor bezpieczeństwa w nocy i na drzemkach, zanim się przebudzę albo zerknę w kamerkę, że mała już wstała.
Ale tu nie chodzi o zostawienie samo. Od tego mamy kojec, ale młody jak wstanie to nie płacze, nie budzi. Pierwsze co robi to leci do barierki i albo obserwuje bo coś zobaczy poza łóżkiem, albo tam tańce uskutecznia -
Jenny93 wrote:Ale tu nie chodzi o zostawienie samo. Od tego mamy kojec, ale młody jak wstanie to nie płacze, nie budzi. Pierwsze co robi to leci do barierki i albo obserwuje bo coś zobaczy poza łóżkiem, albo tam tańce uskutecznia
-
#mikasik wrote:Zerkam tu do was bo mam pytanie, czy możecie polecić jakiś aspirator do noska? Kompletuję wyprawkę i jestem zielona 🤓
My mamy katarek plus podłączany do odkurzacza 😁 przy małych gilach odciągam ustami, a przy katarze odkurzacz idzie w ruch (najniższe ssanie) i wszystko fajnie się oczyszcza 😊 jak zasysasz odkurzaczem to trzeba pamiętać żeby dzidziusiowi otwierać usta bo jest nieprzyjemnie na zatokach- sprawdzone przez męża 🤣🤣Starania 6 lat
👱♀️Ona 86' MTHFR hetero,Pai1 4G homo
👨🦱 on 89' niska koncentracja plemników 2mln/ml,morfologia 5%, CFTR ✅️ AZF ✅️
II ICSI -> 03.23 krótki protokół, pobrano 13🥚11 dojrzałych i zapłodnionych,7 zarodków 🥰 ->2 podane w 2 dobie, zostalo 5 ❄️❄️❄️❄️❄️,
beta 13dpt 0 😭
Crio 2 dwudniowców ->27.09.23, w poczekalni jeszcze 3 ❄️❄️❄️
9dpt ⏸️
13dpt beta 76,6 ❤️
22dpt pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🥰
30dpt crl-6,4mm i bijące ❤️
7w+3d crl 1,21cm i ❤️
12w+4d prenatalne ok 🍀 crl 7,4cm będzie chłopiec 💙
Nifty ryzyka niskie 🥳
20w+2d połówkowe ok, 379g zdrowego chłopca 🥰
29w+1d 1232g 🐻
33+0-1923g❤️
36+3-2442g🥰
39+1 Oliwier 3190g i 49cm 🩵
-
Na tych barierkach to nawet jest piktogram że trzeba mieć dziecko na oku
U nas kilka dni temu wstal i wyrzucił kamerę 🫣dziś przyjdzie nowa 🤣
Ostatnie dwa dni ratowaliśmy się moim służbowym telefonem i dzwonieniem na FaceTime. Po ciemku średnio się sprawdza ale lepsze niż nic, poza tym od razu po przebudzeniu bierze telefon do łapki. -
Mi_Lusia wrote:No to nic innego nie wymyślisz. Jeżeli w nocy jego ruch was nie budzi to musisz pomyśleć o jakimś łóżku podłogowym dla niego +dorosły, albo zwykłe łóżeczko i materac na sam dół. Przynajmniej na chwilę go to spowolni. Na dzień polecam kamerkę. My mamy sypialnię na górze i jak mała śpi to ja zwykle krzątam się na dole, bo tam mamy kuchnię, pralnię i cały czas zerkam na ekran. Mam też chwilę na wypicie kawy na tarasie, bo dzięki barierce mam te kilkanaście sekund na dobiegnięcie do niej. Wiem jak to zabrzmi, ale próbuj uczyć małego, żeby chwilę po przebudzeniu posiedział na łóżku. Zostaw mu w zasięgu wzroku jakąś zabawkę to zawsze da ci chwilkę na reakcję.
Mój syn nie przespał w łóżeczku ani jednej nocy 😛 Nie licząc tych w szpitalu. Wątpię, że jest na to gotowy. Noce na szczęście przesypia, więc tu nie mamy problemu.
AnkaSłomianka nasz zrobił to samo 🤣Widocznie nie lubią paparazzi 🙈 -
AnkaSłomianka wrote:Na tych barierkach to nawet jest piktogram że trzeba mieć dziecko na oku
U nas kilka dni temu wstal i wyrzucił kamerę 🫣dziś przyjdzie nowa 🤣
Ostatnie dwa dni ratowaliśmy się moim służbowym telefonem i dzwonieniem na FaceTime. Po ciemku średnio się sprawdza ale lepsze niż nic, poza tym od razu po przebudzeniu bierze telefon do łapki. -
Jenny93 wrote:Mój syn nie przespał w łóżeczku ani jednej nocy 😛 Nie licząc tych w szpitalu. Wątpię, że jest na to gotowy. Noce na szczęście przesypia, więc tu nie mamy problemu.
AnkaSłomianka nasz zrobił to samo 🤣Widocznie nie lubią paparazzi 🙈 -