X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka - nie pomogę, ale bardzo współczuję :-(

gosinka lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Dziewczyny, czy jest jakiś sposób na złagodzenie biegunki po antybiotyku?
    Zrobiłam na własną rękę morfologię i mocz i wyszły bardzo liczne bakterie w moczu. Zapomniałam o CRP, ale i tak rodzinna przepisała Zinnat. Podaje probiotyk, ale dziś młody walczy z biegunka, jest mega marudny.
    Swoją drogą jakieś tipy na podanie tej zawiesiny? Dziecko na sam zapach ma odruch wymiotny. 7ml to taki konkretny łyk. Ani łyżeczka ani strzykawka się nie sprawdzają 🥴
    U nas wysokie leukocyty w moczu i crp i też dostaliśmy Zinnat ale my mamy dawkę 2ml i podaje strzykawką ale moja to wszystkie syropy, zawiesiny połyka.. chyba że macie niższa dawkę. My mamy 250mg/5ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 22:12

age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka, mam taką polecajkę od koleżanki farmaceutki:
    "Enterol 1x1 saszetka lub kapsułka przy biegunce a przy silnej można 2x
    Jeśli bierzemy enterol przy antybiotyku to nie musimy czekać 2h od podania leku

Probiotyk przechowywany w lodówce:
    Lacidofil 1x1 profilaktycznie
    przy antybiotyku i biegunce 2x1
    Podajemy 2h po antybiotyku

Dicoflor 1x5kropli profilaktycznie
    Przy antybiotyku i biegunce 2x10kropli

Jeszcze probiotyk który jest spoko to
    Sanprobi ibs krople, biogaia, vivomixx i lakcid"

Może coś Ci się przyda z tego

gosinka lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy "starszaków". Czy Wasze dzieci też reagują złością na słowa "nie" lub "nie wolno", czy tylko mój egzemplarz to taki złośnik? Jak teraz tak jest to aż strach pomyśleć jak bedzie wyglądał ten legendarny bunt dwulatka.

Zakończenie szaleństwa na placu zabaw też zazwyczaj kończy się wyciem i niemożnością włożenia Młodego do wózka (bo tak się pręży i wygina). Dziś jak zwinęłam Go z piaskownicy i wzięłam na rece to zdjął mi z nosa okulary przeciwloneczne i wyrzucił...

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Zrobiłam na własną rękę morfologię i mocz i wyszły bardzo liczne bakterie w moczu. Zapomniałam o CRP, ale i tak rodzinna przepisała Zinnat. Podaje probiotyk, ale dziś młody walczy z biegunka, jest mega marudny.
    Swoją drogą jakieś tipy na podanie tej zawiesiny? Dziecko na sam zapach ma odruch wymiotny. 7ml to taki konkretny łyk. Ani łyżeczka ani strzykawka się nie sprawdzają 🥴
    Nie pomogę z podaniem. Natomiast jeśli chodzi o biegunkę jak mój syn był malutki to bral antybiotyk dożylnie i po tym mieliśmy 3 tygodnie biegunki okrutnej. Myślałam że w życiu to się nie skończy. Przy antybiotyku jest tylko jeden zasadny probiotyk, który może pomóc i to jest dicoflor. Polepszyło się nam po nim. A jak ci się udało pobrać próbkę ? I jak wcześniej umylas okolice cewki ? Pytam z ciekawości bo nam napletek nie schodzi i ciekawe jestem jak to się robi. I jakie mial syn objawy ?

• Mas Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Drogie mamy "starszaków". Czy Wasze dzieci też reagują złością na słowa "nie" lub "nie wolno", czy tylko mój egzemplarz to taki złośnik? Jak teraz tak jest to aż strach pomyśleć jak bedzie wyglądał ten legendarny bunt dwulatka.

Zakończenie szaleństwa na placu zabaw też zazwyczaj kończy się wyciem i niemożnością włożenia Młodego do wózka (bo tak się pręży i wygina). Dziś jak zwinęłam Go z piaskownicy i wzięłam na rece to zdjął mi z nosa okulary przeciwloneczne i wyrzucił...

Tak. Bardzo często tak jest. A włożenie do wózka to często wkładanie deski, nie dziecka.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Ach, ja się tylko uśmiechnę 😃
    Wcale nie złośnik, matka mu kończy super zabawę, każdy by się wkurzył. Mój to robi afery chyba dla zasady 😂 my ogólnie pozwalamy na to co jest bezpieczne. Ale oczywiście dziec ma inną definicje. My nie chodzimy na plac zabaw jeszcze, to tu nie pomogę ale w domu system się po prostu zaoferować coś innego w zamian. Tylko nie wiem, w tej piaskownicy dałabym do ręki zabawkę /książeczkę i z tym niosła do wózka ? Ale no mój jak się wygina to nie jestem w stanie go utrzymać na rękach. Tak samo jak chce na ręce to potrafi mi spodnie zdjac tak ciągnie 😂

• PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Taaak 🤣 to się nie kończy, a się rozkręca

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak próbuje gdzieś wejść albo zrobić coś zakazanego i ja go probuję powstrzymać to tak się wygina, że się boję że wyrżnie głową w podłogę. Rzuca się jak Rejtan i Oczywiście krzyczy przy tym.

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nie pomogę z podaniem. Natomiast jeśli chodzi o biegunkę jak mój syn był malutki to bral antybiotyk dożylnie i po tym mieliśmy 3 tygodnie biegunki okrutnej. Myślałam że w życiu to się nie skończy. Przy antybiotyku jest tylko jeden zasadny probiotyk, który może pomóc i to jest dicoflor. Polepszyło się nam po nim. A jak ci się udało pobrać próbkę ? I jak wcześniej umylas okolice cewki ? Pytam z ciekawości bo nam napletek nie schodzi i ciekawe jestem jak to się robi. I jakie mial syn objawy ?

Zalecenie położnej: oczyścić octeniseptem. Czy pomaga gwarancji nie dam, ale nam badanie wyszło czyste.

monester lubi tę wiadomość

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Ja moją małą zaczęłam już nazywać „terrorystką”. Ostatnio wpadła w histerię, bo matka powiedziała że chowa cyca i zaczęłam zapinać bluzkę 😂 Niedawno były tutaj rozmowy o pokazywaniu palcem i u nas już od pewnego czasu jest to właśnie palec rozkazywacz. A już najbardziej kocha uciekać na schody i im głośniej powiesz nie, tym szybciej zaczyna się wspinać 😅 generalnie zapowiada się ciekawie 😉

• monester Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ja moją małą zaczęłam już nazywać „terrorystką”. Ostatnio wpadła w histerię, bo matka powiedziała że chowa cyca i zaczęłam zapinać bluzkę 😂 Niedawno były tutaj rozmowy o pokazywaniu palcem i u nas już od pewnego czasu jest to właśnie palec rozkazywacz. A już najbardziej kocha uciekać na schody i im głośniej powiesz nie, tym szybciej zaczyna się wspinać 😅 generalnie zapowiada się ciekawie 😉
    Noo a jeczze wyrwij coś z tej rączki jak one już takie silne.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Zalecenie położnej: oczyścić octeniseptem. Czy pomaga gwarancji nie dam, ale nam badanie wyszło czyste.

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Mojej młodej w szpitalu zanim przykleiły woreczek do pobrania to właśnie przemyly octaniseptem. U nas wysokie leukocyty a kolejne badanie moczu mamy zrobić kilka dni po zakończeniu antybiotyku

age.png
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Kurczę, a wyszły wam w tym moczu podwyższone leukocyty? Bo sama obecność licznych bakterii w próbce moczu to jeszcze nie jest wskazanie do leczenia, chyba że na 100% pobraliście super jałowo.
    Co do podania to jeśli masz tą 125mg/5ml to może poproś o 250mg/5ml- zawsze to o połowę mniejszą objętość do podania dziecku.

• gosinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

U nas jest to samo i zaczęło się mniej więcej po roczku.
    Wściekły potrafi z całym impetem rzucać przedmiotami. Pręży się i wygina, kopie nogami we mnie albo w podłogę. I gryzie! Co „ciekawe”, przy ojcu się tak nie zachowuje. Ale ojciec to dla niego odmiana i atrakcja, więc może dlatego…

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Gosinka - nie pomogę, ale bardzo współczuję :-(

❤️

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    U nas wysokie leukocyty w moczu i crp i też dostaliśmy Zinnat ale my mamy dawkę 2ml i podaje strzykawką ale moja to wszystkie syropy, zawiesiny połyka.. chyba że macie niższa dawkę. My mamy 250mg/5ml

My mamy dawkę 125mg/5ml.
    Zastanawiam się teraz czy ten antybiotyk nie został wdrożony zbyt pochopnie, bo w moczu poza bakteriami było czysto. Do tego trochę rozjechana morfologia wskazująca na delikatne odwodnienie i minimalny stan podgorączkowy rano.
    Na ile dni macie kurację?

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Gosinka, mam taką polecajkę od koleżanki farmaceutki:
    "Enterol 1x1 saszetka lub kapsułka przy biegunce a przy silnej można 2x
    Jeśli bierzemy enterol przy antybiotyku to nie musimy czekać 2h od podania leku

Probiotyk przechowywany w lodówce:
    Lacidofil 1x1 profilaktycznie
    przy antybiotyku i biegunce 2x1

Dicoflor 1x5kropli profilaktycznie
    Przy antybiotyku i biegunce 2x10kropli

Jeszcze probiotyk który jest spoko to
    Sanprobi ibs krople, biogaia, vivomixx i lakcid"

Może coś Ci się przyda z tego

Dziękuję pięknie ❤️ kupię Dicoflor.

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Moja jak się złości to gryzie 🤦🏼‍♀️ szczypie 🙈 i wygina się na wszystkie strony. A jak szczypie to dodatkowo mówi Ała ała 😬 skąd się to w tych maluchach bierze to nie wiem.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
‹‹ 1565 1566 1567 1568 1569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ