udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosinka - nie pomogę, ale bardzo współczuję
gosinka lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
gosinka wrote:Dziewczyny, czy jest jakiś sposób na złagodzenie biegunki po antybiotyku?
Zrobiłam na własną rękę morfologię i mocz i wyszły bardzo liczne bakterie w moczu. Zapomniałam o CRP, ale i tak rodzinna przepisała Zinnat. Podaje probiotyk, ale dziś młody walczy z biegunka, jest mega marudny.
Swoją drogą jakieś tipy na podanie tej zawiesiny? Dziecko na sam zapach ma odruch wymiotny. 7ml to taki konkretny łyk. Ani łyżeczka ani strzykawka się nie sprawdzają 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 22:12
-
Gosinka, mam taką polecajkę od koleżanki farmaceutki:
"Enterol 1x1 saszetka lub kapsułka przy biegunce a przy silnej można 2x
Jeśli bierzemy enterol przy antybiotyku to nie musimy czekać 2h od podania leku
Probiotyk przechowywany w lodówce:
Lacidofil 1x1 profilaktycznie
przy antybiotyku i biegunce 2x1
Podajemy 2h po antybiotyku
Dicoflor 1x5kropli profilaktycznie
Przy antybiotyku i biegunce 2x10kropli
Jeszcze probiotyk który jest spoko to
Sanprobi ibs krople, biogaia, vivomixx i lakcid"
Może coś Ci się przyda z tegogosinka lubi tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Drogie mamy "starszaków". Czy Wasze dzieci też reagują złością na słowa "nie" lub "nie wolno", czy tylko mój egzemplarz to taki złośnik? Jak teraz tak jest to aż strach pomyśleć jak bedzie wyglądał ten legendarny bunt dwulatka.
Zakończenie szaleństwa na placu zabaw też zazwyczaj kończy się wyciem i niemożnością włożenia Młodego do wózka (bo tak się pręży i wygina). Dziś jak zwinęłam Go z piaskownicy i wzięłam na rece to zdjął mi z nosa okulary przeciwloneczne i wyrzucił...Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
gosinka wrote:Dziewczyny, czy jest jakiś sposób na złagodzenie biegunki po antybiotyku?
Zrobiłam na własną rękę morfologię i mocz i wyszły bardzo liczne bakterie w moczu. Zapomniałam o CRP, ale i tak rodzinna przepisała Zinnat. Podaje probiotyk, ale dziś młody walczy z biegunka, jest mega marudny.
Swoją drogą jakieś tipy na podanie tej zawiesiny? Dziecko na sam zapach ma odruch wymiotny. 7ml to taki konkretny łyk. Ani łyżeczka ani strzykawka się nie sprawdzają 🥴 -
WiosnyFanka wrote:Drogie mamy "starszaków". Czy Wasze dzieci też reagują złością na słowa "nie" lub "nie wolno", czy tylko mój egzemplarz to taki złośnik? Jak teraz tak jest to aż strach pomyśleć jak bedzie wyglądał ten legendarny bunt dwulatka.
Zakończenie szaleństwa na placu zabaw też zazwyczaj kończy się wyciem i niemożnością włożenia Młodego do wózka (bo tak się pręży i wygina). Dziś jak zwinęłam Go z piaskownicy i wzięłam na rece to zdjął mi z nosa okulary przeciwloneczne i wyrzucił...
Tak. Bardzo często tak jest. A włożenie do wózka to często wkładanie deski, nie dziecka.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
WiosnyFanka wrote:Drogie mamy "starszaków". Czy Wasze dzieci też reagują złością na słowa "nie" lub "nie wolno", czy tylko mój egzemplarz to taki złośnik? Jak teraz tak jest to aż strach pomyśleć jak bedzie wyglądał ten legendarny bunt dwulatka.
Zakończenie szaleństwa na placu zabaw też zazwyczaj kończy się wyciem i niemożnością włożenia Młodego do wózka (bo tak się pręży i wygina). Dziś jak zwinęłam Go z piaskownicy i wzięłam na rece to zdjął mi z nosa okulary przeciwloneczne i wyrzucił...
Wcale nie złośnik, matka mu kończy super zabawę, każdy by się wkurzył. Mój to robi afery chyba dla zasady 😂 my ogólnie pozwalamy na to co jest bezpieczne. Ale oczywiście dziec ma inną definicje. My nie chodzimy na plac zabaw jeszcze, to tu nie pomogę ale w domu system się po prostu zaoferować coś innego w zamian. Tylko nie wiem, w tej piaskownicy dałabym do ręki zabawkę /książeczkę i z tym niosła do wózka ? Ale no mój jak się wygina to nie jestem w stanie go utrzymać na rękach. Tak samo jak chce na ręce to potrafi mi spodnie zdjac tak ciągnie 😂 -
Taaak 🤣 to się nie kończy, a się rozkręca
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
Jak próbuje gdzieś wejść albo zrobić coś zakazanego i ja go probuję powstrzymać to tak się wygina, że się boję że wyrżnie głową w podłogę. Rzuca się jak Rejtan i Oczywiście krzyczy przy tym.
-
monester wrote:Nie pomogę z podaniem. Natomiast jeśli chodzi o biegunkę jak mój syn był malutki to bral antybiotyk dożylnie i po tym mieliśmy 3 tygodnie biegunki okrutnej. Myślałam że w życiu to się nie skończy. Przy antybiotyku jest tylko jeden zasadny probiotyk, który może pomóc i to jest dicoflor. Polepszyło się nam po nim. A jak ci się udało pobrać próbkę ? I jak wcześniej umylas okolice cewki ? Pytam z ciekawości bo nam napletek nie schodzi i ciekawe jestem jak to się robi. I jakie mial syn objawy ?
Zalecenie położnej: oczyścić octeniseptem. Czy pomaga gwarancji nie dam, ale nam badanie wyszło czyste.monester lubi tę wiadomość
-
Zakończenie szaleństwa na placu zabaw też zazwyczaj kończy się wyciem i niemożnością włożenia Młodego do wózka (bo tak się pręży i wygina). Dziś jak zwinęłam Go z piaskownicy i wzięłam na rece to zdjął mi z nosa okulary przeciwloneczne i wyrzucił... -
Mi_Lusia wrote:Ja moją małą zaczęłam już nazywać „terrorystką”. Ostatnio wpadła w histerię, bo matka powiedziała że chowa cyca i zaczęłam zapinać bluzkę 😂 Niedawno były tutaj rozmowy o pokazywaniu palcem i u nas już od pewnego czasu jest to właśnie palec rozkazywacz. A już najbardziej kocha uciekać na schody i im głośniej powiesz nie, tym szybciej zaczyna się wspinać 😅 generalnie zapowiada się ciekawie 😉
-
Jenny93 wrote:Zalecenie położnej: oczyścić octeniseptem. Czy pomaga gwarancji nie dam, ale nam badanie wyszło czyste.
-
Swoją drogą jakieś tipy na podanie tej zawiesiny? Dziecko na sam zapach ma odruch wymiotny. 7ml to taki konkretny łyk. Ani łyżeczka ani strzykawka się nie sprawdzają 🥴
Co do podania to jeśli masz tą 125mg/5ml to może poproś o 250mg/5ml- zawsze to o połowę mniejszą objętość do podania dziecku. -
U nas jest to samo i zaczęło się mniej więcej po roczku.
Wściekły potrafi z całym impetem rzucać przedmiotami. Pręży się i wygina, kopie nogami we mnie albo w podłogę. I gryzie! Co „ciekawe”, przy ojcu się tak nie zachowuje. Ale ojciec to dla niego odmiana i atrakcja, więc może dlatego… -
kasia12323 wrote:U nas wysokie leukocyty w moczu i crp i też dostaliśmy Zinnat ale my mamy dawkę 2ml i podaje strzykawką ale moja to wszystkie syropy, zawiesiny połyka.. chyba że macie niższa dawkę. My mamy 250mg/5ml
My mamy dawkę 125mg/5ml.
Zastanawiam się teraz czy ten antybiotyk nie został wdrożony zbyt pochopnie, bo w moczu poza bakteriami było czysto. Do tego trochę rozjechana morfologia wskazująca na delikatne odwodnienie i minimalny stan podgorączkowy rano.
Na ile dni macie kurację? -
Mas wrote:Gosinka, mam taką polecajkę od koleżanki farmaceutki:
"Enterol 1x1 saszetka lub kapsułka przy biegunce a przy silnej można 2x
Jeśli bierzemy enterol przy antybiotyku to nie musimy czekać 2h od podania leku
Probiotyk przechowywany w lodówce:
Lacidofil 1x1 profilaktycznie
przy antybiotyku i biegunce 2x1
Dicoflor 1x5kropli profilaktycznie
Przy antybiotyku i biegunce 2x10kropli
Jeszcze probiotyk który jest spoko to
Sanprobi ibs krople, biogaia, vivomixx i lakcid"
Może coś Ci się przyda z tego
Dziękuję pięknie ❤️ kupię Dicoflor. -
Moja jak się złości to gryzie 🤦🏼♀️ szczypie 🙈 i wygina się na wszystkie strony. A jak szczypie to dodatkowo mówi Ała ała 😬 skąd się to w tych maluchach bierze to nie wiem.