X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Jaką nianię elektroniczną macie i polecacie? Nasza zakończyła żywot. Muszę kupić coś innego

Ja mam kamerkę Xiaomi i jestem bardzo zadowolona. Przez apkę podglądam młodego z dowolnego miejsca.

https://allegro.pl/oferta/kamera-ip-xiaomi-c200-smart-camera-360-1080p-fhd-obrotowa-wykrywanie-ruchu-10718613762

Jenny93 lubi tę wiadomość

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka czytając co napisałaś widzę , że decyzja podjęta i rękawy zakasane ✊🏼 dużo siły życzę.
    Walcz o siebie i synka! Masz wsparcie wokół siebie? To dużo daje🍀
    Tak silne kobiety są dla mnie bohaterkami, bo większość siedzi w schemacie , bo po 1 wygodnie, po drugie „szkoda dziecka”, bo jak można rozbijać rodzinę 🥵
    Jesteśmy tu i przychodź jeśli będziesz potrzebowała się wygadac 🍀

gosinka lubi tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    A tak „poza konkursem”, dziękuję Wam za odzew i ratunek w problemie 😘 Postaram się zorganizować na cito poradę u pediatry i jeszcze raz zweryfikować konieczność antybiotyku, bo może niepotrzebnie męczę dziecko.
    Mało się odzywam i ostatnio nawet nie śledzę wpisów, bo podjęłam najtrudniejszą decyzję w moim życiu o rozwodzie z mężem, podręcznikowym narcyzem. Wszystkie moje wysiłki skupiam aktualnie nad zorganizowaniem nowej rzeczywistości, żeby jak najszybciej się z tego uwolnić. Zawsze lepiej jednak otrzeźwieć po 9 latach niż 30 😉
    Mam nadzieję, że Wasze dzieciaczki rosną zdrowo i Wy też macie się w porządku ❤️

Przykro mi, że Wam nie wyszło.
    Z drugiej strony jestem pewna, że to najlepsza decyzja jaką miałaś podjąć. Brawo! Życie jest za krótkie, żeby dzielić je z zapatrzonym w siebie narcyzem. Jestem pewna, że za rogiem czeka na Ciebie piękna, nowa rzeczywistość. Ściskam!

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Ja mam kamerkę Xiaomi i jestem bardzo zadowolona. Przez apkę podglądam młodego z dowolnego miejsca.

https://allegro.pl/oferta/kamera-ip-xiaomi-c200-smart-camera-360-1080p-fhd-obrotowa-wykrywanie-ruchu-10718613762
    Ja mam kamerkę z Tapo, jest świetna. Tak jak Gosinka na mojej moge podejrzeć czy mała śpi jak jestem poza domem. Albo sprawdzić, czy nie słychać płaczu, jak zostaje z mężem 😅 Super widoczność na trybie nocnym.

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/urzadzenia-sieciowe/kamery-ip/kamera-obrotowa-tp-link-tapo-c200-bezprzewodowa?gad_source=1&gad_campaignid=20659853161&gclid=Cj0KCQjw64jDBhDXARIsABkk8J6PEzKR7VirIphQbYD0aN9yP-Am6ht8itBu7aiSJmJNUpMK-dBAawEaAosxEALw_wcB

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 17:08

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Przykro mi, że Wam nie wyszło.
    Z drugiej strony jestem pewna, że to najlepsza decyzja jaką miałaś podjąć. Brawo! Życie jest za krótkie, żeby dzielić je z zapatrzonym w siebie narcyzem. Jestem pewna, że za rogiem czeka na Ciebie piękna, nowa rzeczywistość. Ściskam!

Dziękuję za słowa, które podnoszą na duchu 🥹❤️
    Życie jest za krótkie na okruchy czyjejś uwagi i czasu, pozory bycia rodziną, kłamstwa, manipulacje i przemoc w białych rękawiczkach. Gdyby nie mój syn, pewnie dalej żyłabym w tej bańce 🤢
    Mam dla kogo żyć i każdą komórką w ciele czuję, że ta lepsza połowa życia dopiero przede mną 🙂 Ściskam!

WiosnyFanka, monester, Jenny93, Osa 🐝, Mi_Lusia, AnkaSłomianka, Mas, Monita lubią tę wiadomość

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Gosinka czytając co napisałaś widzę , że decyzja podjęta i rękawy zakasane ✊🏼 dużo siły życzę.
    Walcz o siebie i synka! Masz wsparcie wokół siebie? To dużo daje🍀
    Tak silne kobiety są dla mnie bohaterkami, bo większość siedzi w schemacie , bo po 1 wygodnie, po drugie „szkoda dziecka”, bo jak można rozbijać rodzinę 🥵
    Jesteśmy tu i przychodź jeśli będziesz potrzebowała się wygadac 🍀

Jesteście kochane ❤️ wzrusza mnie to, choć jak to napisała Monester, jesteśmy dla siebie wszystkie tylko „anonimami” z forum 😉
    Mam ogromne wsparcie moich rodziców, oni chyba najbardziej odetchnęli z ulgą 🙂 Wracam na rok, może dwa do swojej rodzinnej miejscowości. Czuję, że tu nie jest moje miejsce na ziemi. Zmęczył mnie pęd wielkiego miasta, odległości i czas stracony w stale rosnących korkach. Żłobek już czeka. Mały będzie miał dziadków i całą rodzinę na co dzień. A ja pomoc i wsparcie, choć mieszkać będziemy stanowczo osobno 😀
    Ze względu na siebie może bym dalej tkwiła w swoim małżeństwie z „wygody” i strachu przed zmianą. Ale chcę ochronić moje dziecko przed toksycznymi wzorcami. Zanim będzie bardziej świadomy i zapyta czemu jednego dnia ojciec bawi się z nim i czyta mu bajki, a kolejne trzy dni ignoruje jakby nie istniał. Zanim będzie rozumiał te wszystkie obelgi pod moim adresem i ciągle kłótnie. Szkoda życia, ale w słabszych momentach walczę z poczuciem winy, że nie zorientowałam się wcześniej z kim mam do czynienia i przez to moje dziecko będzie wychowywać się w rozbitej rodzinie 💔

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Jesteście kochane ❤️ wzrusza mnie to, choć jak to napisała Monester, jesteśmy dla siebie wszystkie tylko „anonimami” z forum 😉
    Mam ogromne wsparcie moich rodziców, oni chyba najbardziej odetchnęli z ulgą 🙂 Wracam na rok, może dwa do swojej rodzinnej miejscowości. Czuję, że tu nie jest moje miejsce na ziemi. Zmęczył mnie pęd wielkiego miasta, odległości i czas stracony w stale rosnących korkach. Żłobek już czeka. Mały będzie miał dziadków i całą rodzinę na co dzień. A ja pomoc i wsparcie, choć mieszkać będziemy stanowczo osobno 😀
    Ze względu na siebie może bym dalej tkwiła w swoim małżeństwie z „wygody” i strachu przed zmianą. Ale chcę ochronić moje dziecko przed toksycznymi wzorcami. Zanim będzie bardziej świadomy i zapyta czemu jednego dnia ojciec bawi się z nim i czyta mu bajki, a kolejne trzy dni ignoruje jakby nie istniał. Zanim będzie rozumiał te wszystkie obelgi pod moim adresem i ciągle kłótnie. Szkoda życia, ale w słabszych momentach walczę z poczuciem winy, że nie zorientowałam się wcześniej z kim mam do czynienia i przez to moje dziecko będzie wychowywać się w rozbitej rodzinie 💔
    Gosinka- super wiadomość ! Z tą pomocą bliskich świetna sprawa. Tylko powiedz jak on zareagował ? Bo wśród znajomych mam takie rozstania i dopiero wyszły psychopatyczne zapędy

• gosinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Gosinka- super wiadomość ! Z tą pomocą bliskich świetna sprawa. Tylko powiedz jak on zareagował ? Bo wśród znajomych mam takie rozstania i dopiero wyszły psychopatyczne zapędy

Mój jeszcze mąż wciąż myśli, że ja blefuje, bo nie mam odwagi, żeby odejść, ale jednocześnie trzęsie tyłkiem, bo boi się stracić darmową służbę domową i wygodne życie, jakie ma. Życie singla i rodzinę jako element jego wizerunku. Tak się boi, że już mi zapowiedział, że mnie zniszczy, niczego nie daruje i wszystko będzie utrudniał, bo on nie zna żadnej pary co się rozwodziła bez walki 😀 Dojrzałość ameby. Ja mam przeciwko niemu tyle materiałów, że lepiej, żeby mnie nie prowokował 😉

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Mój jeszcze mąż wciąż myśli, że ja blefuje, bo nie mam odwagi, żeby odejść, ale jednocześnie trzęsie tyłkiem, bo boi się stracić darmową służbę domową i wygodne życie, jakie ma. Życie singla i rodzinę jako element jego wizerunku. Tak się boi, że już mi zapowiedział, że mnie zniszczy, niczego nie daruje i wszystko będzie utrudniał, bo on nie zna żadnej pary co się rozwodziła bez walki 😀 Dojrzałość ameby. Ja mam przeciwko niemu tyle materiałów, że lepiej, żeby mnie nie prowokował 😉
    Właśnie kluczem jest odpowiednie przygotowanie wcześniej, koleżanka też tak miała. Gosinka- super babka z Ciebie. Szkoda że nie możemy iść na kawke !

• monester Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jak mówiłam jestem przed włożeniem dziecka do piaskownicy. Powiedzcie mi czy wasze dzieci zjadają piasek ? 😂 Bo mój ostatnio co leży na ziemi to zjada. Może mu ten piasek do zabawy dam w krześle do karmienia to wtedy będzie się bawić

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziewczyny tak jak mówiłam jestem przed włożeniem dziecka do piaskownicy. Powiedzcie mi czy wasze dzieci zjadają piasek ? 😂 Bo mój ostatnio co leży na ziemi to zjada. Może mu ten piasek do zabawy dam w krześle do karmienia to wtedy będzie się bawić
    Jak byliśmy nad morzem to moja pierwsze co na czworaka z koca i od razu piasek do buzi🤣dziś za to trawę na działce zrywała i też od razu do buzi

age.png
  • Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka, najtrudniejsze dopiero przed Tobą, dlatego oprócz organizacji pomocy przy synku pamiętaj o sobie i wsparciu dla Ciebie jako jednostki. Reakcja męża na Twoją decyzję mówi o nim wszystko. Nic sobie nie wyrzucaj, robisz co trzeba na dany moment. Powodzenia. Będzie dobrze, jesteś fajnym człowiekiem, czuję 🌹

1 IV: start wrzesień '23
    Punkcja: 5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻

Zostały ❄️❄️

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester mój młodszy,do piaskownicy go nie dałam, ale byliśmy na piaskowej plaży nad jeziorem i degustacja piasku była 😂😜 a jak do wody zasuwał na czworakach 🫣

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka,silna babka z Ciebie 💪 nie daj się, ściskam mocno 🫂

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    My aktualnie nad morzem i nie je piasku. Wiadomo coś w rączkach się trafi.
    Generalnie spacer na plaży boso w piachu najlepsza frajda, pięknie to wygląda 😊

monester lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:

Często takie osoby okazują się tchórzami i w zaciszu domowym same ze sobą nie potrafią wytrzymać.
    Masz wsparcie i to jest najważniejsze. Zmiana otoczenia zrobi dużo dla Was. Maluch wystartuje w żłobku , mama zadba o siebie i mam nadzieję, że to wszystko skończy się szybko i bezboleśnie.
    Człowiek, który żyje w takim „czymś” z czasem się przyzwyczaja i tak wygląda jego życie. Ty masz swój skarb, który zmienił Cię o 180st. Bo z dzieckiem rodzi się również Matka. Ten rok z synkiem na świecie Ci po prostu otworzył oczy i z tego co piszesz to chwała Bogu 🥵.

Trzymajcie się !🍀

izabelka90, gosinka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Drogie mamy "starszaków". Czy Wasze dzieci też reagują złością na słowa "nie" lub "nie wolno", czy tylko mój egzemplarz to taki złośnik? Jak teraz tak jest to aż strach pomyśleć jak bedzie wyglądał ten legendarny bunt dwulatka.

Zakończenie szaleństwa na placu zabaw też zazwyczaj kończy się wyciem i niemożnością włożenia Młodego do wózka (bo tak się pręży i wygina). Dziś jak zwinęłam Go z piaskownicy i wzięłam na rece to zdjął mi z nosa okulary przeciwloneczne i wyrzucił...
    Mój młodszy ale już chyba wiem co mnie czeka,bo zapędy ma 🫣 na oj oj nie wolno potrafi się burmuszyc aż czoło na czerwone albo jak dinozaur wyć, jak przebieram na leżąco dramat, kopie,odpycha się nogami, wrzeszczy,ryczy. Jak nie chce na rączkach siedzieć to się pręży,wygina.
    Chodzimy na plac zabaw ale jeszcze "normalnie" z niego wracamy bo na razie to tylko w huśtawce siedzi, przejdzie sobie przez rurę,postoi przy takich elementach którymi można pomajstrować rączkami.

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Właśnie kluczem jest odpowiednie przygotowanie wcześniej, koleżanka też tak miała. Gosinka- super babka z Ciebie. Szkoda że nie możemy iść na kawke !

Ja też szczerze żałuję!
    Ale lato to czas urlopów i wyjazdów, więc gdybyś była
    nad morzem albo na Mazurach to koniecznie mi daj znać na priv! 🙂

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Kamienie, piasek i trawa to najlepsze przysmaki 🤷‍♀️🙂

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za polecajki. Właśnie najbardziej zależy mi na tym trybie nocnym kamerki, bo jak mąż ma ii zmianę to boję się nawet iść wziąć prysznic jakby mały się w tym czasie wybudził.

Gosinka jesteś silną i mądrą kobietą 🫂❤️ Dobrze, że stawiasz wasze dobro na pierwszym miejscu. Od razu przypomniała mi się taka grafika. Wklejam link bo oczywiście kalafior zapomniał jak wrzucić zdjęcie 🙈 Nawet jak teraz zgrywa twardziela to prędzej czy później będzie żałował

https://memy.jeja.pl/11371,po-rozstaniu.html

‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ