udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Wiem, że był temat ale co polecacie z filtrem dla dzieci?
Ewentualnie macie już okularki do polecenia?
Krem z filtrem mamy Gamarde, nie jest najtańszy ale super się go aplikuje, no i jest mineralnyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 11:50
-
AnkaSłomianka wrote:My mamy doky i są śliczne, ale Młody odmawia noszenia. Podobnie gardzi nakryciami głowy 😭
-
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Przerobiłam kilka i dla mnie najlepsze jest mleczko w sprayu Dermedic Sunbrella.
Okularki firmy Kietla, zaakceptowała od razu.Hope_89, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
zosiaaaa wrote:Przerobiłam kilka i dla mnie najlepsze jest mleczko w sprayu Dermedic Sunbrella.
Okularki firmy Kietla, zaakceptowała od razu.👩89'
➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx
👨80'
➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego
Rozpoczęcie starań - 2015
IUI - 4 ❌
2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔
01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
Mamy 2❄ 5 A.A. 😍
11.02.2023 transfer FET
6 dpt ⏸ ❌CB 😪
17.03.2023 transfer FET ❌ 😪
06.2023 II procedura IVF
5 zarodków 😍
07.06.2023 transfer ET ❌ 😪
29.09.2023 transfer FET
6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
-
Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn, których maluchy zasypiają same, bez piersi czy noszenia na rękach. Też podczas zasypiania na noc mocno pocą im się główki? Na drzemki nie ma tego problemu, ale na noc dosłownie aż mu cieknie po głowie. Wit D mamy w normie. Czytałam o niedojrzałym układzie termoregulacji, ale to się dzieje od niedawna, a gdyby to było to, to raczej wcześniej też by tak miał. Macie jakieś pomysły?
Jeszcze edytuję
Przegrzany też nie jest, bo śpi w bodziaku, albo rampersie i ogólnie jak już zaśnie i go wytrę to drugi raz się nie poci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 20:10
-
Jenny93 wrote:Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn, których maluchy zasypiają same, bez piersi czy noszenia na rękach. Też podczas zasypiania na noc mocno pocą im się główki? Na drzemki nie ma tego problemu, ale na noc dosłownie aż mu cieknie po głowie. Wit D mamy w normie. Czytałam o niedojrzałym układzie termoregulacji, ale to się dzieje od niedawna, a gdyby to było to, to raczej wcześniej też by tak miał. Macie jakieś pomysły?
Jeszcze edytuję
Przegrzany też nie jest, bo śpi w bodziaku, albo rampersie i ogólnie jak już zaśnie i go wytrę to drugi raz się nie poci.
U nas tak jest, jak zaśnie to główka bardzo się poci. Jak kładę ja spać daje jej pod główkę pieluchę tetrowa i po jakimś czasie wyciągam mokra. Potem już całą noc jest ok, tak jakby tylko w tej pierwszej fazie snu nadmiernie się pociła. -
Rosa_13 wrote:U nas tak jest, jak zaśnie to główka bardzo się poci. Jak kładę ja spać daje jej pod główkę pieluchę tetrowa i po jakimś czasie wyciągam mokra. Potem już całą noc jest ok, tak jakby tylko w tej pierwszej fazie snu nadmiernie się pociła.
Też właśnie zaczęłam tak robić żeby nie spał na tym mokrym, chociaż on się tak wierci, że kilku minut nie poleży w jednej pozycji 🙈No właśnie albo jakby samo zaśnięcie wymagało ogromnego wysiłku -
Jenny93 wrote:Też właśnie zaczęłam tak robić żeby nie spał na tym mokrym, chociaż on się tak wierci, że kilku minut nie poleży w jednej pozycji 🙈No właśnie albo jakby samo zaśnięcie wymagało ogromnego wysiłku
My mamy tak ciepło teraz w domu że Mała śpi w body na krótki rękaw bez przykrywania bo nawet sam śpiworek plus pieluszka był już za ciepły (0,5 tog). Mamy aktualnie 28 stopni 🥵🥵 spać przy otwartym oknie się nie da bo mieszkamy przy ruchliwej drodze i co 15 minut jedzie autobus, albo coś na sygnałach 🙈 -
Ja nie zauważyłam że głowa się poci chyba że ma ją na ręce lub poduszce, za to ślina leci przez sen i też mokre.
Ja mam pytanie czy któreś z dzieci też preferuje jedzenie w ruchu ? Bo matka i ojciec chcą osiwiec przez to że stresu a nasz dziec napcha buzię i chce uciekać z krzesełka lub zbiera to co zrzucil i je z podłogi ale skacząc. Równiez chce coś dostać to jak dostanie to ucieka i je w biegu. Co mam z tym robić jak inaczej nie zje ? Ja za nim nie biegam z jedzeniem tylko on bierze jedzenie i chodu -
Rosa_13 wrote:My mamy tak ciepło teraz w domu że Mała śpi w body na krótki rękaw bez przykrywania bo nawet sam śpiworek plus pieluszka był już za ciepły (0,5 tog). Mamy aktualnie 28 stopni 🥵🥵 spać przy otwartym oknie się nie da bo mieszkamy przy ruchliwej drodze i co 15 minut jedzie autobus, albo coś na sygnałach 🙈
Znam ten ból. U nas ok 25-26 🙈, ale też śpimy odkryci. W sypialni mamy zamknięte okna żeby nie było hałasu, bo z kolei ja nie mogę zasnąć. Wystarczy chrapiący mąż 🤣 ale za to w pozostałych pomieszczeniach otwarte żeby trochę się wychłodziło przez noc -
Jenny93 wrote:Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn, których maluchy zasypiają same, bez piersi czy noszenia na rękach. Też podczas zasypiania na noc mocno pocą im się główki? Na drzemki nie ma tego problemu, ale na noc dosłownie aż mu cieknie po głowie. Wit D mamy w normie. Czytałam o niedojrzałym układzie termoregulacji, ale to się dzieje od niedawna, a gdyby to było to, to raczej wcześniej też by tak miał. Macie jakieś pomysły?
Jeszcze edytuję
Przegrzany też nie jest, bo śpi w bodziaku, albo rampersie i ogólnie jak już zaśnie i go wytrę to drugi raz się nie poci.
Wiesz co, ja zauważyłam ogólnie, że po nocy mała na tłuste włosy 🤔 serio, wstaje i ma takie wiecie, jak my mamy 2-3 dni po umyciu 😅 ma dosyć dużo ich, nachodzą na oczka, ale zazwyczaj po dniu ma się tłuste, bo odgarnianie ich, całowanie tulenie itp. Ale ewidentnie poci jej się główka w nocy. Mamy tak 22/23 st. W domu, nie ma tragedii , ja śpię przykryta, a jestem z tych chlodnoludnych, najlepiej 18 st.
Do tego na pleckach na wysokości gumki od pampersa pasek suchych dziwnych wybroczyn. W pon. Dzwonię na teleporade , wyślę zdjęcie niech coś poradzi. Rano nie ma tragedii, zaogniają się pod wieczór, pot, brak powietrza itp. Kremy/mascie/kapiel krochmal nie pomagają , ale i nie pogarszają.
-
Krakus wrote:Jenny, mojej córce też mocno poci się główka przy zasypianiu, tak samo jest w foteliku - jak ją wyciągam to ma główkę mokrą, jak po myciu.
Do fotelika polecam wkładkę antypotową z wełny merino. Robi robotę, wyciągam mała suchutką z auta suchutką ☺️Krakus, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Ja nie zauważyłam że głowa się poci chyba że ma ją na ręce lub poduszce, za to ślina leci przez sen i też mokre.
Ja mam pytanie czy któreś z dzieci też preferuje jedzenie w ruchu ? Bo matka i ojciec chcą osiwiec przez to że stresu a nasz dziec napcha buzię i chce uciekać z krzesełka lub zbiera to co zrzucil i je z podłogi ale skacząc. Równiez chce coś dostać to jak dostanie to ucieka i je w biegu. Co mam z tym robić jak inaczej nie zje ? Ja za nim nie biegam z jedzeniem tylko on bierze jedzenie i chodu
My śniadanie, obiad i kolację w krzesełku, ale zdarza mi się dawać jej drugie śniadanie czy przekąskę w biegu bo przecież nie wysiedzi. Taki etap, musi minąć. Moja to w krzesełku wstaje, siada na tacce, no ręce opadają 🙈🤦🏼♀️ no i jesczez obrażona że mama nie chce usiąść na tacce razem z nią 🤣 -
monester wrote:Ja nie zauważyłam że głowa się poci chyba że ma ją na ręce lub poduszce, za to ślina leci przez sen i też mokre.
Ja mam pytanie czy któreś z dzieci też preferuje jedzenie w ruchu ? Bo matka i ojciec chcą osiwiec przez to że stresu a nasz dziec napcha buzię i chce uciekać z krzesełka lub zbiera to co zrzucil i je z podłogi ale skacząc. Równiez chce coś dostać to jak dostanie to ucieka i je w biegu. Co mam z tym robić jak inaczej nie zje ? Ja za nim nie biegam z jedzeniem tylko on bierze jedzenie i chodu[/url]
-
My od dzisiaj się urlopujemy, ale nie byłam zbyt odważna i jesteśmy tylko 80 km od domu 🙈 Ale nie o tym chciałam pisać, tylko użalić się nad swoim baby brain - nie wzięliśmy kilku rzeczy których używamy na codzień - nożyczki do paznokci dla małej, mokry papier toaletowy dla starszej, takie tam głupotki w sumie damy radę 5 dni bez tego. Ale hit hiciorów - nie spakowałam małej butelek do mleka do bagażu (je jeszcze 4 x na dobę) 😱 Uratowała mnie tylko rezerwowa butelka z torby podręcznej w wózku, w innym wypadku trzeba byłoby wracać do domu bo oczywiście dziś niedziela wszystko pozamykane - tutaj w sumie i tak nie ma gdzie kupić butelki dla dziecka, najbliższy taki sklepy 30 km 😉
Tak więc wracam do czasów noworodzia i będę po nocy myła tę jedną sierotkę butelkową 😜
Może jutro okaże się, że czegoś równie ciekawego jeszcze nie wzięłam 🙈Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024