X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Wiem, że był temat ale co polecacie z filtrem dla dzieci?
    Ewentualnie macie już okularki do polecenia?
    Mamy okularki izipizi i są fajne, ale moja córka miłością do nich nie pała 😉
    Krem z filtrem mamy Gamarde, nie jest najtańszy ale super się go aplikuje, no i jest mineralny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 11:50

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    My mamy doky i są śliczne, ale Młody odmawia noszenia. Podobnie gardzi nakryciami głowy 😭
    Moja mała na etapie twojego synka też nie akceptowała żadnej czapki, teraz nie jest lepiej, ale ku mojej radości nosi jeden bawełniany kapelusik z newbie. Czapką od kostiumu kąpielowego z filtrem uv rzuca dalej niż widzi 😅

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Mamy krem w tubie sunbrella i okularki dooky- z noszeniem różnie albo okej albo ściąga i gryzie 😜

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na głowę też nic nie da sobie założyć bo zaraz ściąga i gryzie

age.png
  • zosiaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Przerobiłam kilka i dla mnie najlepsze jest mleczko w sprayu Dermedic Sunbrella.
    Okularki firmy Kietla, zaakceptowała od razu.

Hope_89, Kasiek789 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    01.2022r. pierwsza wizyta Gameta Rzgów
    05.2022r. FET: 4AB beta 0
    06.2022r. FET: 4CC beta 0
    10.2022r. histeroskopia: przewlekły stan zapalny endometrium
    03.2023r. FET: 4CC
    beta 10dpt: 253,8 mlU/ml
    beta 12dpt: 799,7 mlU/ml
    41+2 CC 4180g 60cm 10 pkt ♥️

age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okularki dooky a spf Bubble&CO krem przeciwsłoneczny

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Monita Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaaa wrote:
    Przerobiłam kilka i dla mnie najlepsze jest mleczko w sprayu Dermedic Sunbrella.
    Okularki firmy Kietla, zaakceptowała od razu.
    My tez mamy Kietla, coraz dłużej utrzymują się na nosie 🙂

👩89'
    ➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx

👨80'
    ➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego

Rozpoczęcie starań - 2015
    IUI - 4 ❌
    2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔

01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
    12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
    Mamy 2❄ 5 A.A. 😍

11.02.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸ ❌CB 😪

17.03.2023 transfer FET ❌ 😪

06.2023 II procedura IVF
    5 zarodków 😍

07.06.2023 transfer ET ❌ 😪

29.09.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn, których maluchy zasypiają same, bez piersi czy noszenia na rękach. Też podczas zasypiania na noc mocno pocą im się główki? Na drzemki nie ma tego problemu, ale na noc dosłownie aż mu cieknie po głowie. Wit D mamy w normie. Czytałam o niedojrzałym układzie termoregulacji, ale to się dzieje od niedawna, a gdyby to było to, to raczej wcześniej też by tak miał. Macie jakieś pomysły?

Jeszcze edytuję :)

Przegrzany też nie jest, bo śpi w bodziaku, albo rampersie i ogólnie jak już zaśnie i go wytrę to drugi raz się nie poci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 20:10

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn, których maluchy zasypiają same, bez piersi czy noszenia na rękach. Też podczas zasypiania na noc mocno pocą im się główki? Na drzemki nie ma tego problemu, ale na noc dosłownie aż mu cieknie po głowie. Wit D mamy w normie. Czytałam o niedojrzałym układzie termoregulacji, ale to się dzieje od niedawna, a gdyby to było to, to raczej wcześniej też by tak miał. Macie jakieś pomysły?

Przegrzany też nie jest, bo śpi w bodziaku, albo rampersie i ogólnie jak już zaśnie i go wytrę to drugi raz się nie poci.

U nas tak jest, jak zaśnie to główka bardzo się poci. Jak kładę ja spać daje jej pod główkę pieluchę tetrowa i po jakimś czasie wyciągam mokra. Potem już całą noc jest ok, tak jakby tylko w tej pierwszej fazie snu nadmiernie się pociła.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    U nas tak jest, jak zaśnie to główka bardzo się poci. Jak kładę ja spać daje jej pod główkę pieluchę tetrowa i po jakimś czasie wyciągam mokra. Potem już całą noc jest ok, tak jakby tylko w tej pierwszej fazie snu nadmiernie się pociła.

Też właśnie zaczęłam tak robić żeby nie spał na tym mokrym, chociaż on się tak wierci, że kilku minut nie poleży w jednej pozycji 🙈No właśnie albo jakby samo zaśnięcie wymagało ogromnego wysiłku

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Też właśnie zaczęłam tak robić żeby nie spał na tym mokrym, chociaż on się tak wierci, że kilku minut nie poleży w jednej pozycji 🙈No właśnie albo jakby samo zaśnięcie wymagało ogromnego wysiłku

My mamy tak ciepło teraz w domu że Mała śpi w body na krótki rękaw bez przykrywania bo nawet sam śpiworek plus pieluszka był już za ciepły (0,5 tog). Mamy aktualnie 28 stopni 🥵🥵 spać przy otwartym oknie się nie da bo mieszkamy przy ruchliwej drodze i co 15 minut jedzie autobus, albo coś na sygnałach 🙈

age.png

• Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś sprawdzony prezent na roczek ?:)
    Coś co Wam się sprawdziło ?

event.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam że głowa się poci chyba że ma ją na ręce lub poduszce, za to ślina leci przez sen i też mokre.
    Ja mam pytanie czy któreś z dzieci też preferuje jedzenie w ruchu ? Bo matka i ojciec chcą osiwiec przez to że stresu a nasz dziec napcha buzię i chce uciekać z krzesełka lub zbiera to co zrzucil i je z podłogi ale skacząc. Równiez chce coś dostać to jak dostanie to ucieka i je w biegu. Co mam z tym robić jak inaczej nie zje ? Ja za nim nie biegam z jedzeniem tylko on bierze jedzenie i chodu

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    My mamy tak ciepło teraz w domu że Mała śpi w body na krótki rękaw bez przykrywania bo nawet sam śpiworek plus pieluszka był już za ciepły (0,5 tog). Mamy aktualnie 28 stopni 🥵🥵 spać przy otwartym oknie się nie da bo mieszkamy przy ruchliwej drodze i co 15 minut jedzie autobus, albo coś na sygnałach 🙈

Znam ten ból. U nas ok 25-26 🙈, ale też śpimy odkryci. W sypialni mamy zamknięte okna żeby nie było hałasu, bo z kolei ja nie mogę zasnąć. Wystarczy chrapiący mąż 🤣 ale za to w pozostałych pomieszczeniach otwarte żeby trochę się wychłodziło przez noc

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

Wiesz co, ja zauważyłam ogólnie, że po nocy mała na tłuste włosy 🤔 serio, wstaje i ma takie wiecie, jak my mamy 2-3 dni po umyciu 😅 ma dosyć dużo ich, nachodzą na oczka, ale zazwyczaj po dniu ma się tłuste, bo odgarnianie ich, całowanie tulenie itp. Ale ewidentnie poci jej się główka w nocy. Mamy tak 22/23 st. W domu, nie ma tragedii , ja śpię przykryta, a jestem z tych chlodnoludnych, najlepiej 18 st.

Do tego na pleckach na wysokości gumki od pampersa pasek suchych dziwnych wybroczyn. W pon. Dzwonię na teleporade , wyślę zdjęcie niech coś poradzi. Rano nie ma tragedii, zaogniają się pod wieczór, pot, brak powietrza itp. Kremy/mascie/kapiel krochmal nie pomagają , ale i nie pogarszają.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, mojej córce też mocno poci się główka przy zasypianiu, tak samo jest w foteliku - jak ją wyciągam to ma główkę mokrą, jak po myciu.

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Jenny, mojej córce też mocno poci się główka przy zasypianiu, tak samo jest w foteliku - jak ją wyciągam to ma główkę mokrą, jak po myciu.

Do fotelika polecam wkładkę antypotową z wełny merino. Robi robotę, wyciągam mała suchutką z auta suchutką ☺️

Krakus, Jenny93 lubią tę wiadomość

age.png

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja nie zauważyłam że głowa się poci chyba że ma ją na ręce lub poduszce, za to ślina leci przez sen i też mokre.
    Ja mam pytanie czy któreś z dzieci też preferuje jedzenie w ruchu ? Bo matka i ojciec chcą osiwiec przez to że stresu a nasz dziec napcha buzię i chce uciekać z krzesełka lub zbiera to co zrzucil i je z podłogi ale skacząc. Równiez chce coś dostać to jak dostanie to ucieka i je w biegu. Co mam z tym robić jak inaczej nie zje ? Ja za nim nie biegam z jedzeniem tylko on bierze jedzenie i chodu

My śniadanie, obiad i kolację w krzesełku, ale zdarza mi się dawać jej drugie śniadanie czy przekąskę w biegu bo przecież nie wysiedzi. Taki etap, musi minąć. Moja to w krzesełku wstaje, siada na tacce, no ręce opadają 🙈🤦🏼‍♀️ no i jesczez obrażona że mama nie chce usiąść na tacce razem z nią 🤣

age.png

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    My dla odmiany jemy kanapki na podłodze, lub właśnie w ruchu. Nie chce za długo lub wcale jeść w krzesełku

event.png[/url]
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dzisiaj się urlopujemy, ale nie byłam zbyt odważna i jesteśmy tylko 80 km od domu 🙈 Ale nie o tym chciałam pisać, tylko użalić się nad swoim baby brain - nie wzięliśmy kilku rzeczy których używamy na codzień - nożyczki do paznokci dla małej, mokry papier toaletowy dla starszej, takie tam głupotki w sumie damy radę 5 dni bez tego. Ale hit hiciorów - nie spakowałam małej butelek do mleka do bagażu (je jeszcze 4 x na dobę) 😱 Uratowała mnie tylko rezerwowa butelka z torby podręcznej w wózku, w innym wypadku trzeba byłoby wracać do domu bo oczywiście dziś niedziela wszystko pozamykane - tutaj w sumie i tak nie ma gdzie kupić butelki dla dziecka, najbliższy taki sklepy 30 km 😉
    Tak więc wracam do czasów noworodzia i będę po nocy myła tę jedną sierotkę butelkową 😜
    Może jutro okaże się, że czegoś równie ciekawego jeszcze nie wzięłam 🙈

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ