udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:U nas tak samo, ale plany się nie zmieniły i ja zostanę z młodym. Muszę powiedzieć, że w macierzyństwie najbardziej denerwuje mnie to co z nim nie jest stricte związane zbytnio a że zwykłym życiem - czyli góra sprzątania po obiedzie i wymyślanie tych objawów. I brudna podłoga.
-
Jenny93 wrote:A czym właśnie czyścicie krzesełko i pół pokoju? Bo ja się przyznam, że pierwsze czyszczenie wjeżdżają waterwipesy ale to niezbyt ekonomiczne 🙈 a później płyn z froscha
-
Mi_Lusia wrote:O to to. Marzyłam o własnym domu i bardzo się cieszę, że mamy więcej przestrzeni, a przede wszystkim ogród. Ale nie zliczę ile razy przeklinałam sprzątanie i ogarnianie tego wszystkiego przy małym dziecku. Zwłaszcza, że my dopiero teraz kończymy etap wykańczania, więc sprzątania było i jest masa.
Mam te same odczucia. Marzyłam , mam , a szlag trafia z tym ogarnianiem. Co prawda mieszkamy dłużej, jeszcze przed dzieckiem, ale dom to skarbonka.
Zachciało się ogrodu - mam, ale weź to ogarnij z dzieckiem. Ostatnio wzięłam ją, poszłam zrywać ogórki i co? Siadła dupskiem na cukinie 😂 płotek długi, a akurat wybrała miejsce, gdzie rosła i złamała , oczywiście się uśmiałam, ale jednak szkoda 😂
Sprzątanie przy małej nie istnieje, tylko chwycę odkurzacz i już włącza bieg turbo.
Pomimo tego radość ogromna, bo budowaliśmy właśnie dla tego małego puzelka 🫶🏻
Co do pomocy przy małej , też mamy lipę.
Dzis awaryjna sytuacja, musiałam ją gdzieś ulokować na 2 h. I zawiozłam do mamy, ona trochę wystraszona, czy podoła, bo mała nie ostrzega, tylko od razu wybucha 😂 ale postawiła ją przy kwiatkach i obrywały płatki 🥹. Zero drzemki, dzień rozjechany jak sto pięćdziesiąt 🙈
Jeśli chodzi o pracę chciałabym wrócić chociaż na 1/2 etatu praca zdalna, ale czy dam radę z małą na pokładzie ? Piszecie o ucieczce i to dobry pomysł 😅
Jeszcze chwilę mam do namysłu, żłobek na te chwile odpada. Mam w okolicy jeden, który jest niezbyt „spoko”. -
Mi_Lusia wrote:O to to. Marzyłam o własnym domu i bardzo się cieszę, że mamy więcej przestrzeni, a przede wszystkim ogród. Ale nie zliczę ile razy przeklinałam sprzątanie i ogarnianie tego wszystkiego przy małym dziecku. Zwłaszcza, że my dopiero teraz kończymy etap wykańczania, więc sprzątania było i jest masa.
-
To ja jeszcze dorzucę do tych problemów pierwszego świata- ile się trzeba w domu nachodzić🤣
Mam na górze ze dwie torby na zakupy jak coś potrzebuję znieść razem z Młodym. -
Mi_Lusia wrote:A może właśnie takie rozwiązanie wyjdzie wam na dobre? Ty wyjdziesz do ludzi i trochę zapomnisz o tym, co się nie udało - drugi transfer, a mały ruszy w świat zdobywać nowe umiejętności 🙂
My od września przejmujemy nianię od koleżanki, będzie do nas przyjeżdżać zapewne 3-4 dni w tygodniu, bo jeden dzień tata obiecał wygospodarować w swoim grafiku, trochę będziemy jeździć do moich rodziców i oni na zmianę ogarną małą. No mam spory komfort i chcę to wykorzystać, mimo tego że bardzo chciałabym być jeszcze mamą na pełen etat. Po prostu wiem, że później będzie mi tylko gorzej ruszyć do pracy.
Ja też wiem, że im dłużej bym została, to byłoby trudniej. Dla mnie właśnie idealnie byłoby, żeby Miłosz mógł zostać w domu z babcią czy jakąś fajną nianią, a ja trochę w domu, trochę w biurze, bym popracowała.
No nie czuje tego żłobka zupełnie. Zwłaszcza, że nie wybrałam tego, który mi się najbardziej podobał, tylko niezły,ale głównie pod kątem lokalizacji, żeby jak najpóźniej go zawozić o jak najszybciej odbierać. A i tak będzie tam ponad 7 godzin 😐
Pierwsze pół roku macierzyństwa to był głównie płacz, Miłosza i mój, niepokój, czy wszystko ok. A tak na 100, to dopiero od niedawna zaczęłam się w pełni cieszyć macierzyństwem i szkoda mi to porzucić na rzecz pośpiechu, chorób i zrywania go o 6 do żłobka.
No ale, pomijając już nawet kwestie finansowe, które byśmy jakoś ogarnęli, obawiam się, że za rok czy dwa, to już może nie być dla mnie powrotu do pracy.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-