udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi_Lusia wrote:Jak sobie radzicie po twoim powrocie do pracy? Nie tęsknisz za małym przez te kilka godzin? Dajesz radę się skupić? Pytam, bo ja od połowy września też zaczynam pracę 90% to będzie ho i zastanawiam się czy damy radę. Niby mała będzie cały czas obok, ale ciężko mi na myśl, że jednak przez 8 godzin nie będę mogła poświęcić jej uwagi…
Póki co radzimy sobie super. Ja wróciłam w tryby zawodowych obowiązków dość płynnie. Poza tym już tu kiedyś pisałam, że to co robię zawodowo daje mi dużo satysfakcji i spełnienia i to się nie zmieniło. Tata z synkiem radzą sobie super.
Póki co mam bardzo duży komfort, bo wychodzę na czas pracy z mieszkania (chłopaki odwiedzaja mnie w trakcie dnia, wiec nie zdążę się stęsknić), ale w sierpniu to się skonczy i to będzie duża próba dla nas wszystkich. Do akcji wkracza niania (już od miesiąca mamy adaptację z nią), mąż wraca do pracy, a ja będę pracowala z domu. Przynajmniej taki mam plan. Mam też jednak już plan B. Na wypadek gdyby jednak nie udało się pracować jak Młody z nianią będą w tym samym czasie w domu. Zobaczymy jak to będzie. Na nic konkretnego się nie nastawiam.AnkaSłomianka, KateM, Mi_Lusia, Monita lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanko, trzymam kciuki!
My wstępnie za rok skorzystamy z pomocy żłobka, ale tylko na kilka godzin dziennie, resztę dnia mamy zamiar ogarniać ze starym w domu - ja na HO i stary własna firma. Ja się najbardziej boję że trzeba będzie z garażu pracować żeby się przed Młodym schować, ale może mu trochę minie ta mamozo- tatoza.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
AnkaSłomianka wrote:WiosnyFanko, trzymam kciuki!
My wstępnie za rok skorzystamy z pomocy żłobka, ale tylko na kilka godzin dziennie, resztę dnia mamy zamiar ogarniać ze starym w domu - ja na HO i stary własna firma. Ja się najbardziej boję że trzeba będzie z garażu pracować żeby się przed Młodym schować, ale może mu trochę minie ta mamozo- tatoza.
Gdybym miała garaż to osobiście bardzo chętnie bym z takiej opcji skorzystała
Mamy jednak miejsce postojowe w hali garażowej pod blokiem - głupio by chyba wyglądało jakbym tam sobie zamiast auta biurko wstawiłaAnkaSłomianka, Monita lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Gdybym miała garaż to osobiście bardzo chętnie bym z takiej opcji skorzystała
Mamy jednak miejsce postojowe w hali garażowej pod blokiem - głupio by chyba wyglądało jakbym tam sobie zamiast auta biurko wstawiłaAnkaSłomianka, WiosnyFanka, Monita lubią tę wiadomość
-
Fajnie, że macie jakieś opcje. Nie tylko żłobek na 7-8 godzin. Ja pracuję hybrydowo. Zdalna 2-3 w tygodniu, ale nikt mi przy Miłoszu nie pomoże. A sama z nim i praca to raczej nieteges. Zresztą pozostałe dni idę do biura.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Za tydzień zaczynamy adaptację. Mam doła jak 150👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
AnkaSłomianka wrote:WiosnyFanko, trzymam kciuki!
My wstępnie za rok skorzystamy z pomocy żłobka, ale tylko na kilka godzin dziennie, resztę dnia mamy zamiar ogarniać ze starym w domu - ja na HO i stary własna firma. Ja się najbardziej boję że trzeba będzie z garażu pracować żeby się przed Młodym schować, ale może mu trochę minie ta mamozo- tatoza.
-
Mas wrote:Za tydzień zaczynamy adaptację. Mam doła jak 150
My od września przejmujemy nianię od koleżanki, będzie do nas przyjeżdżać zapewne 3-4 dni w tygodniu, bo jeden dzień tata obiecał wygospodarować w swoim grafiku, trochę będziemy jeździć do moich rodziców i oni na zmianę ogarną małą. No mam spory komfort i chcę to wykorzystać, mimo tego że bardzo chciałabym być jeszcze mamą na pełen etat. Po prostu wiem, że później będzie mi tylko gorzej ruszyć do pracy.WiosnyFanka, Mas lubią tę wiadomość
-
Mi_Lusia wrote:U nas garaż nie przejdzie, bo tam stoi bum bum i jest pełno ciekawych narzędzi taty🤪
Bum bum może parkować pod chmurką, a taty graty na allegro - wpadnie jakiś grosz, a matka może urządzić sobie biuroNie ma za co
Mi_Lusia lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Będzie dobrze! Zobaczysz.
Natomiast rozumiem stres totalnie.Mas lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Jeszcze z polecajek zabawkowych- dla tych, które mają możliwość i przestrzeń. Trampolina. Małej wystarczy wrzucić dwie trzy piłki do trampoliny i dziecko ma godzinę zabawy zapewnione 😉 tylko niestety za szybko ogarnęła obsługę suwaka i trzeba ją pilnować żeby nie wyszła
-
WiosnyFanka wrote:Bum bum może parkować pod chmurką, a taty graty na allegro - wpadnie jakiś grosz, a matka może urządzić sobie biuro
Nie ma za co
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Mi_Lusia wrote:Jeszcze z polecajek zabawkowych- dla tych, które mają możliwość i przestrzeń. Trampolina. Małej wystarczy wrzucić dwie trzy piłki do trampoliny i dziecko ma godzinę zabawy zapewnione 😉 tylko niestety za szybko ogarnęła obsługę suwaka i trzeba ją pilnować żeby nie wyszła
Mówisz , żeby rozłożyć? Mam na strychu 😅
Raz miała przymiarki u rodziny, z kuzynką sobie chodziła , uciekała spodobało jej się 🤔
Zastanawiam się, czy nam jej nie porwie , mieszkamy na pustym , rolnym terenie i jak zawieje to wszystko lata 🙈 -
Mi_Lusia wrote:W pogodne dni planuję biuro w domu, bo mała całymi dniami mogłaby siedzieć w ogrodzie. A jak się zrobi zimno, to zobaczymy. Może w pralni będę się chować 😂
U nas pralnia a w zasadzie garderoba to najlepsze pomieszczenie, mnie jednak pozostaje garażMożna wyrzucać ubrania z szuflad, przekładać pomiędzy. Pralka i suszarka mają przyciski i pokrętła i wydają dźwięki. Już się nauczyłam że trzeba włączać kontrolę rodzicielską bo potrafi tak naklikać że np wyłączy wirowanie.
-
Trzymam kciuki! Przede wszystkim za Ciebie
Totalnie rozumiem brak pomocy, nam z mężem też nikt nie jest w stanie zostać z Młodym Choćby na godzinę.
Mas lubi tę wiadomość
-
AnkaSłomianka wrote:Trzymam kciuki! Przede wszystkim za Ciebie
Totalnie rozumiem brak pomocy, nam z mężem też nikt nie jest w stanie zostać z Młodym Choćby na godzinę. -
Osa 🐝 wrote:Mówisz , żeby rozłożyć? Mam na strychu 😅
Raz miała przymiarki u rodziny, z kuzynką sobie chodziła , uciekała spodobało jej się 🤔
Zastanawiam się, czy nam jej nie porwie , mieszkamy na pustym , rolnym terenie i jak zawieje to wszystko lata 🙈Osa 🐝 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
monester wrote:U nas tak samo, ale plany się nie zmieniły i ja zostanę z młodym. Muszę powiedzieć, że w macierzyństwie najbardziej denerwuje mnie to co z nim nie jest stricte związane zbytnio a że zwykłym życiem - czyli góra sprzątania po obiedzie i wymyślanie tych objawów. I brudna podłoga.
Gdyby magicznie czyściło się krzesełko, podłoga i te wszystkie okoloposiłkowe rzeczy świat byłby lepszy.
monester, Mas lubią tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Mówisz , żeby rozłożyć? Mam na strychu 😅
Zastanawiam się, czy nam jej nie porwie , mieszkamy na pustym , rolnym terenie i jak zawieje to wszystko lata 🙈
U nas stoi co prawda w cichym miejscu, ale mąż i tak przymocował ją do ziemi -
AnkaSłomianka wrote:U nas pralnia a w zasadzie garderoba to najlepsze pomieszczenie, mnie jednak pozostaje garaż
Można wyrzucać ubrania z szuflad, przekładać pomiędzy. Pralka i suszarka mają przyciski i pokrętła i wydają dźwięki. Już się nauczyłam że trzeba włączać kontrolę rodzicielską bo potrafi tak naklikać że np wyłączy wirowanie.