X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Jak sobie radzicie po twoim powrocie do pracy? Nie tęsknisz za małym przez te kilka godzin? Dajesz radę się skupić? Pytam, bo ja od połowy września też zaczynam pracę 90% to będzie ho i zastanawiam się czy damy radę. Niby mała będzie cały czas obok, ale ciężko mi na myśl, że jednak przez 8 godzin nie będę mogła poświęcić jej uwagi…

Póki co radzimy sobie super. Ja wróciłam w tryby zawodowych obowiązków dość płynnie. Poza tym już tu kiedyś pisałam, że to co robię zawodowo daje mi dużo satysfakcji i spełnienia i to się nie zmieniło. Tata z synkiem radzą sobie super.

Póki co mam bardzo duży komfort, bo wychodzę na czas pracy z mieszkania (chłopaki odwiedzaja mnie w trakcie dnia, wiec nie zdążę się stęsknić), ale w sierpniu to się skonczy i to będzie duża próba dla nas wszystkich. Do akcji wkracza niania (już od miesiąca mamy adaptację z nią), mąż wraca do pracy, a ja będę pracowala z domu. Przynajmniej taki mam plan. Mam też jednak już plan B. Na wypadek gdyby jednak nie udało się pracować jak Młody z nianią będą w tym samym czasie w domu. Zobaczymy jak to będzie. Na nic konkretnego się nie nastawiam.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ