X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żłobkach chyba najgorsze jest to że dzieci pozornie w tym samym wieku są często na totalnie innych poziomach rozwoju i ciężko jest znaleźć wspólny mianownik, dopasować wszystko tak żeby każde z nich było zaopiekowanie z uwzględnieniem swoich umiejętności.
    My staraliśmy się wybrać żłobek z względnie małymi grupami, a jak będzie przekonamy się niebawem.

age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    W żłobkach chyba najgorsze jest to że dzieci pozornie w tym samym wieku są często na totalnie innych poziomach rozwoju i ciężko jest znaleźć wspólny mianownik, dopasować wszystko tak żeby każde z nich było zaopiekowanie z uwzględnieniem swoich umiejętności.
    My staraliśmy się wybrać żłobek z względnie małymi grupami, a jak będzie przekonamy się niebawem.

Oczywiście. Wiedzę to właśnie po tej mojej grupie mam z kwietnia 2024. Przecież gdy Miłosz zaczynał siadać, niektóre siedzi już chodziły. Tak samo jest z rozwojem intelektualnym. Nieraz to przepaść, nawet przy zupełnie zdrowych dzieciach.
    Miłosz ponad miesiąc cieszył się tylko chodzeniem. Teraz chyba już "to ma" i zaczyna od paru dni pokazywać nowe umiejętności takie typowo "umysłowe ".
    A w naszej grupie będzie taki Miłosz, 16 miesięcy, i dzieci 2-letnie. Widzę po jego kuzynie, że to przepaść. Pod każdym względem. A grupa ma 32 dzieci...

Szarlotka90 lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie mógłby od września iść do innego, bardziej kameralnego, bliskościowego, żłobka. Tylko mamy tam problem, a raczej ja mam, z dojazdem. I przez to musiałby tam być dłużej.

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    26t2d 914 g. Synka
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Teoretycznie mógłby od września iść do innego, bardziej kameralnego, bliskościowego, żłobka. Tylko mamy tam problem, a raczej ja mam, z dojazdem. I przez to musiałby tam być dłużej.

Pomysl o tym jeżeli masz być spokojniejsza. Ja właśnie ze względu na dużą (28 dzieciaczków) grupę, zrezygnowałam że żłobka obok nas. Wybrałam żłobek w którym będzie grupa 15 dzieciaczków i 3 +1 panie do opieki.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ja się trochę nie zgodzę, bo pogadałam ze znajomymi odnośnie tego nocnika i ogólnie jak wyglądają ich żłobki i żadna z moich koleżanek nie spotkała się z „oswajaniem” nocnika. Po drugie jeśli coś nam od początku nie pasuje to warto wprost to zakomunikować, żeby panie też wiedziały, że nie mogą ot tak na wszystko sobie pozwalać. Wiadomo, że to jest praca z maluszkami, każde dziecko jest inne i trzeba znaleźć jakiś kompromis.
    Odnośnie śmieciowego jedzenia to moim zdaniem należy głośno mówić nie. Bo takie pozycje w menu pojawiają się właśnie dlatego, że rodzice dają na to przyzwolenie. Podobnie jest z nagradzaniem słodyczami od najmłodszych lat. I później w przedszkolach czy żłobkach jest garstka rodziców, którym zależy na prawidłowym żywieniu, a reszta ma to gdzieś. I to są moje wymysły, tylko prawdziwie sytuacje.

Ale z czym się nie zgodzisz? :) Ja nie napisałam nigdzie, że nie należy mówić o swoich wątpliwościach, tylko że jeżeli zostawiamy dziecko w żłobku, w grupie np 30 dzieci, będących na różnych etapach rozwoju to nie da się wszystkim dogodzić. A nie wierzę, że są placówki , które pójdą na to, że np jednego będą sadzać na nocniku, inne dziecko nie. Jednemu zrobią na śniadanie placuszki orkiszowe, a drugiemu parówki czy naleśniki z nutellą, bo w domu tylko to je. Uwierzcie, że są placówki, które nie mają placu zabaw. I to prywatne. Ze śmieciowym jedzeniem też. Przynajmniej w moim mieście.

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:

A jesteś kp? Bo nie pamiętam? Przy kp należy się godzina na karmienie, więc pracę można kończyć godzinę szybciej.

• Mas Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    Pomysl o tym jeżeli masz być spokojniejsza. Ja właśnie ze względu na dużą (28 dzieciaczków) grupę, zrezygnowałam że żłobka obok nas. Wybrałam żłobek w którym będzie grupa 15 dzieciaczków i 3 +1 panie do opieki.

Myślę, na tyle, że dzwoniłam czy mają wolne miejsca 😉 coś tam by się od września znalazło. Aż tak małe grupy nie są... marzenie. No ale bardzo nam się tam podobało.
    Tylko ten dojazd. Też nie chcę, żeby tam jakoś długo siedział. Obecny żłobek mamy 10 minut z buta od domu.

Szarlotka90 lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    21t1d 464 g. Synka
    26t2d 914 g. Synka
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    age.png
  • Mas Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    A jesteś kp? Bo nie pamiętam? Przy kp należy się godzina na karmienie, więc pracę można kończyć godzinę szybciej.

Tak, jestem kp. I na pewno to wykorzystam do oporu 😉

Jenny93 lubi tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    21t1d 464 g. Synka
    26t2d 914 g. Synka
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    age.png
  • DojrzałaMama Nowa

Wysłany: 30 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się wtrącam.

Mas- z tego co wiem to nasz miejski publiczny żłobek to "kij w ...upie i prl". Koleżanka miała syna na placu poznańskim i też opowiadała takie kwiatki, że głowa mała. Później przepisała go do innego (prywatnego), bo przeprowadziła się na drugi koniec miasta, a pracę miała pod domem. Opowiadała mi, że dopiero wtedy zauważyła w dziecku pozytywy żłobka (mimo, że od początku była bardzo pro placówkowa).
    Z moich obserwacji na osiedlu na pewno nie dałabym do klubu malucha pod arkadami. Często jak idę z dziewczynami na spacer czy plac zabaw koło górki to w lasku widzę jak dzieci siedzą w wózkach, pozostałe przyczepione "smyczami" do wózków, a panie w najlepsze ploteczki i telefon.
    Mogę z całego serca polecić chatkę smyka w bppt- bardzo bliska mi osoba pracuje tam i mówiła całkiem szczerze (a sporo placówek jako pracownik przeszła), że do tego punktu moje dziewczynki by wzięła. Trening czystości jest dopiero jak rodzice zgłaszają, że zaczęli, mała grupa, prywatna kuchnia (a nie catering).

• Gonia.. Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Gonia ja odstawiłam Synka i jakiś miesiąc bez piersi jesteśmy a transfer za rogiem 🫣
    Ja wiedząc że będę odstawiać redukowałam pierś i nie usypialam cyckiem w nocy na każdą pobudkę tylko glaskalam tuliłam,dwa razy jadł, później zastąpiłam jedno mm,drugie pierś, a ostatecznie nie je już w ogóle w nocy, budzi się ale zasypia głaskany i zdecydowanie lepiej zaczął spać.

Mój był młodszy jak zaczynałam odstawiać więc podałam mm, obecnie pije dwa razy mleczko z butelki, dałam posmakować krowie i też smakuje więc po roczku chce na krowie przejść i jak się uda przejść na kubek/ kubek ze słomka. Ale.... Jest smoczkowy i muszę chować przed nim smoka, bo dzik się rzucą 😅🫣

Ps, też śpię z małym 😁
    Nasza mala sama odstawila smoczka całkowicie. Jakos z 2 tyg nie ma wcale juz. W nocy jak budzi sie I próbuje, aby zasnęła bez cyca to krzyczy tak głośno az sie zanosi i koniec koncowi daje cycka :(
    Tak bardzo chciałabym juz wrócić do kliniki i tylko czekamy na odstawienie malej .
    Też budził Ci sie tak często w nocy ?
    Kurcze to jest męczące okropnie ,ale chyba juz jestem przyzwyczajona ,ze max 2h i sie budzimy 🙈
    W dzien sie nie domaga chyba ,ze mecza ja ząbki to kręci sie koło mnie i marudzi ,wiec wiem co by chciała dostac ,ale noc musi byc koniecznie .
    Przyjmę wszystkie rady 🩷
    Igorek juz chodzi ? Co u was ? 💙

👱‍♀️34l. 👨‍🦱41l.start 2021
    3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
    10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
    14dpt-bhcg 1270
    6t0d- poronienie jednego zarodka💔
    6t4d- 0,56cm 🥰
    6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
    8t3d-1,97cm 😍
    9t4d-2,89cm 😍
    10t5d- 3,87cm ❤️
    11t5d-4,83cm maluszka ❤️
    12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷
    16+6 -160g dziewczynki 🩷
    20+6-344g dziewczynki 🩷
    23+3 połówkowe-583g szczęścia 🩷
    24+4 mamy 650g szczęścia 🩷
    27+2 mamy 1017g kruszynki🩷
    28+4 mamy 1200g 🩷
    30+4 mamy 1550g szczęścia 🩷
    32+4 mamy 1800g 🩷
    34+4 mamy 2500g księżniczki 🩷
    36+4 mamy 2800g 🩷
    38+5 córeczka jest na świecie 🩷
    Na zimowisku ❄️❄️❄️ Blastocysty

age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Ja nie pomogę. Karmiłam go dziś na adaptacji 🤣
    Gdyby nie marzenie o kolejnym maluszku ,a niestety latka nam lecą to bym karmiła dalej 😳to takie magiczne uczucie 😳

14dpt-bhcg 1270
    6t4d- 0,56cm 🥰
    8t3d-1,97cm 😍
    9t4d-2,89cm 😍
    10t5d- 3,87cm ❤️
    11t5d-4,83cm maluszka ❤️
    16+6 -160g dziewczynki 🩷
    20+6-344g dziewczynki 🩷
    28+4 mamy 1200g 🩷
    32+4 mamy 1800g 🩷
    36+4 mamy 2800g 🩷

age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia.. wrote:
    Nasza mala sama odstawila smoczka całkowicie. Jakos z 2 tyg nie ma wcale juz. W nocy jak budzi sie I próbuje, aby zasnęła bez cyca to krzyczy tak głośno az sie zanosi i koniec koncowi daje cycka :(
    Tak bardzo chciałabym juz wrócić do kliniki i tylko czekamy na odstawienie malej .
    Też budził Ci sie tak często w nocy ?
    Kurcze to jest męczące okropnie ,ale chyba juz jestem przyzwyczajona ,ze max 2h i sie budzimy 🙈
    W dzien sie nie domaga chyba ,ze mecza ja ząbki to kręci sie koło mnie i marudzi ,wiec wiem co by chciała dostac ,ale noc musi byc koniecznie .
    Przyjmę wszystkie rady 🩷
    Igorek juz chodzi ? Co u was ? 💙

U nas też były płaczki i żale jak w nocy nie dostała cycusia a bardzo chciała, jedyna rada to taka że musisz być twarda i konsekwentna. Będzie ciężko ale Córcia w końcu się przyzwyczai że cycka nie będzie. Dacie rady❤️

Gonia.. lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny! Mam pytanie, czy Wasze dzieci w okolicy roku też stały się takie bardzo Mamowe? Jak tylko na chwilę zniknę dziecku z oczu jest płacz i histeria (czytałam, że to może być lęk seperacyjny). Wcześniej aż tak nie było. Nic też się chyba takiego nie wydarzyło, aby takie odczucie mogło się pojawić czy nasilić. I zamiast mniej cyca, mam wrażenie, że jest go dużo więcej...

Jak odstawiliście w nocy cycka? Jak do tego się zabraliscie? Generalnie podziwiam Wasze menu dla dzieci (gdzieś wpadł mi wpis, co Wasze dzieci jedzą). I szczerze mówiąc zazdroszczę i podziwiam, bo ja obecnie (pomijając bałagan w domu, a gotowanie dla mnie i męża idzie średnio, bo jedzenie dla dziecka to priorytet) jestem w stanie zrobić na śniadanie (różne) kaszkę z owocami, na obiad warzywa plus mięso lub rybę i kolacja to zazwyczaj jest to co nie zostało w ciągu dnia zjedzone i oczywiście cyc. Także czytając Wasze wpisy podziwiam bardzo, ale mam też duże wyrzuty sumienia, że nie ogarniam tego wszystkiego. ☹️

💓 39+0

age.png
  • Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Ja bym nie odstawiała i piersi i smoczka razem. To może być za dużo. My używamy smoczka, przed odstawieniem w sumie tylko przy zasypianiu i w samochodzie. Teraz jak już nie ma cycka to jak nie schowam to ciągle by go ssała. Ale chowam go, dostaje póki co tylko jak mocno płacze jak np się uderzy i do zasypiania, jak zaśnie wyciągam. Chciałabym powoli już odstawiać smoczek ale chyba dam sobie jeszcze chwilę bo zaraz mam nadzieję transfer i nie chce rewolucji 🙈

U nas smoczek też tylko do spania .
    Tak jak mówisz na razie zostawię .
    Mam jeszcze pytanie o nocne karmienia , bo o ile wieczorne mysle , ze nie będzie większego problemu ( wiadomo bedzie dłuższa walka żeby zasnęła ) to zastanawiają mnie nocne . Ostatnio jest ich u nas spoko … czasami 4,5,6 różnie . Zależy jaka noc . Myślę , że na to wpływ mają żeby . Jak z tym sobie radziłyście ? Podawałyście np co 2 raz czy trzeba po prostu na raz i nie ma wyjścia innego ?

Edit . Widzę że pytanie już padło 🫣 no więc jak w nocy postarać się podać co 2 raz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 19:40

event.png
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Hey dziewczyny! Mam pytanie, czy Wasze dzieci w okolicy roku też stały się takie bardzo Mamowe? Jak tylko na chwilę zniknę dziecku z oczu jest płacz i histeria (czytałam, że to może być lęk seperacyjny). Wcześniej aż tak nie było. Nic też się chyba takiego nie wydarzyło, aby takie odczucie mogło się pojawić czy nasilić. I zamiast mniej cyca, mam wrażenie, że jest go dużo więcej...

Jak odstawiliście w nocy cycka? Jak do tego się zabraliscie? Generalnie podziwiam Wasze menu dla dzieci (gdzieś wpadł mi wpis, co Wasze dzieci jedzą). I szczerze mówiąc zazdroszczę i podziwiam, bo ja obecnie (pomijając bałagan w domu, a gotowanie dla mnie i męża idzie średnio, bo jedzenie dla dziecka to priorytet) jestem w stanie zrobić na śniadanie (różne) kaszkę z owocami, na obiad warzywa plus mięso lub rybę i kolacja to zazwyczaj jest to co nie zostało w ciągu dnia zjedzone i oczywiście cyc. Także czytając Wasze wpisy podziwiam bardzo, ale mam też duże wyrzuty sumienia, że nie ogarniam tego wszystkiego. ☹️

Ty nie miej wyrzutów sumienia, nie da się wszystkiego robić na100% a w zasadzie to w ogóle nie potrzeba ;) dajesz zbilansowane i różnorodne posiłki - nie trzeba nic wymyślnego i czasochłonnego.
    U nas wszyscy domownicy są najedzeni, lepszym bądź gorszym jedzeniem, mają czyste ubrania i są szczesliwi. To że z braku troski padły nam rośliny na tarasie nie ma znaczenia;)
    Krzesełko młodego w dzień przecieram
    A wieczorem myję wodą z węża na tarasie 🤣
    Zimą będzie mi tego brakować

Młody musi mieć mnie albo swojego tatę obok, a najlepiej żebyśmy byli w trójkę. Mąż pracuje z domu i jak zejdzie np po kawę albo jak młody go usłyszy to rzuca się na niego i nie da się go odkleić🫣a jak już się uda to łzy jak grochy 😭
    Są takie dni że nic nie mogę zrobić bo musi mnie mieć obok - czyli albo na podłodze razem albo u mnie na rękach- wjeżdża wtedy jakiś słoik + warzywa a dla nas coś z zamrażalnika albo mąż gotuje jakiś makaron albo chińszczyznę

Z nocnym karmieniem nie pomogę bo sama potrzebuję pomocy:)
    W dzień je tylko raz lub dwa - tu kwestia kolejnych zębów sprawia że się przysysa częściej.
    W związku z tym że nie planuję kolejnej ciąży to pewnie jeszcze chwilę z tym nocnym kp zostaniemy, a zredukuję te w ciągu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 20:35

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    U nas też były płaczki i żale jak w nocy nie dostała cycusia a bardzo chciała, jedyna rada to taka że musisz być twarda i konsekwentna. Będzie ciężko ale Córcia w końcu się przyzwyczai że cycka nie będzie. Dacie rady❤️
    W nocy zamieniłaś na mleko w butelce ?
    Ja czytałam gdzies ,ze warto próbować na wodę zmieniać, aby później nie przechodzić tego samego z odstawianiem butelki ,ale nie wiem czy roczne dziecko nie powinno wlasnie w nocy pic jeszcze mleczko lub kaszkę.
    Dziekuje za dobre słowa 🩷

14dpt-bhcg 1270
    6t4d- 0,56cm 🥰
    8t3d-1,97cm 😍
    9t4d-2,89cm 😍
    10t5d- 3,87cm ❤️
    11t5d-4,83cm maluszka ❤️
    16+6 -160g dziewczynki 🩷
    20+6-344g dziewczynki 🩷
    28+4 mamy 1200g 🩷
    32+4 mamy 1800g 🩷
    36+4 mamy 2800g 🩷

age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ,ze jeszcze zapytam .....czy trzeba jakoś zasuszać pokarm ? Tabletki czy cos ?
    Czy jak ogranicze z dnia na dzien coraz bardziej to jakoś samo zacznie zanikać? 🤔

14dpt-bhcg 1270
    6t4d- 0,56cm 🥰
    8t3d-1,97cm 😍
    9t4d-2,89cm 😍
    10t5d- 3,87cm ❤️
    11t5d-4,83cm maluszka ❤️
    16+6 -160g dziewczynki 🩷
    20+6-344g dziewczynki 🩷
    28+4 mamy 1200g 🩷
    32+4 mamy 1800g 🩷
    36+4 mamy 2800g 🩷

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania słomianka u nas tez taka bliskość. Więc żeby coś zrobić to nie ma szans.
    a jakie słoiczki są zjadliwe ? Polecasz coś ? Coś żeby smakowało jak domowe ?

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    W temacie zębów - Wy tu piszecie, że już czwórki u Was, a u nas wciąż tylko jedynki. Dwójek ni widu, ni słychu.

Mas - ile godzin dziś byliście na adaptacji? Zwiększacie sobie jakoś ten czas?

U nas od poniedziałku niania zaczyna przychodzić na full time i już mam sraczkę ze stresu.

U nas są jedynki i dwojki na górze i na dole. Przebija sie też górna trójka.

Dziewczyny czy wasze dzieci tez zgrzytają zębami ? Ja nie moge tego słuchać a mały co jakiś czas ma taki odruch. I do tego jeszcze wypycha do przodu dolną szczękę. NIe wiem czy to przez wychodzące zęby czy o co chodzi?

Gonia jeśli pytasz o mojego Igorka to jeszcze nie chodzi. Póki co wstaje przy wszystkim czego można się chwycić i przemieszcza się trzymając się mebli , stołu itp.:) Poza tym ciągle chce na ręce a że kawal klocka z niego to mamie plecy wysiadają 🙈

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Gonia.. Autorytet

Wysłany: 30 lipca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    U nas są jedynki i dwojki na górze i na dole. Przebija sie też górna trójka.

Dziewczyny czy wasze dzieci tez zgrzytają zębami ? Ja nie moge tego słuchać a mały co jakiś czas ma taki odruch. I do tego jeszcze wypycha do przodu dolną szczękę. NIe wiem czy to przez wychodzące zęby czy o co chodzi?

Gonia jeśli pytasz o mojego Igorka to jeszcze nie chodzi. Póki co wstaje przy wszystkim czego można się chwycić i przemieszcza się trzymając się mebli , stołu itp.:) Poza tym ciągle chce na ręce a że kawal klocka z niego to mamie plecy wysiadają 🙈
    Jezu Mati W! Przepraszam! To Ty masz synusia Igorka ! 💙Boze przepraszam 🙈🙈🙈
    U nas zgrzytanie trwa od wczoraj 🙈
    Też wypycha Dolna szczękę przy tym . Jak mowie ,ze nie wolno to aie śmieje o robi jakby głośniej 🙈
    Znajoma ma Synka w tym samym wieku i maja podobnie, wiec chyba to normalne .

Izunia przepraszam ,ze pomyliłam Twojego Geiazdka z Igorkiem 😘😘😘

14dpt-bhcg 1270
    6t4d- 0,56cm 🥰
    8t3d-1,97cm 😍
    9t4d-2,89cm 😍
    10t5d- 3,87cm ❤️
    11t5d-4,83cm maluszka ❤️
    16+6 -160g dziewczynki 🩷
    20+6-344g dziewczynki 🩷
    28+4 mamy 1200g 🩷
    32+4 mamy 1800g 🩷
    36+4 mamy 2800g 🩷

age.png
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ