udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:W temacie zębów - Wy tu piszecie, że już czwórki u Was, a u nas wciąż tylko jedynki. Dwójek ni widu, ni słychu.
Mas - ile godzin dziś byliście na adaptacji? Zwiększacie sobie jakoś ten czas?
U nas od poniedziałku niania zaczyna przychodzić na f tyull time i już mam sraczkę ze stresu.
Wczoraj to jakieś 45 minut, dzisiaj 1.5 godziny. Dzisiaj była zabawa, piosenki itp.
Jutro mamy być na placu zabaw. Już jestem zmęczona na samą myśl 😛 dziś latał jak opętany👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Mas wrote:Wczoraj to jakieś 45 minut, dzisiaj 1.5 godziny. Dzisiaj była zabawa, piosenki itp.
Jutro mamy być na placu zabaw. Już jestem zmęczona na samą myśl 😛 dziś latał jak opętany
Eeeej, jak latał jak opętany to znaczy miejscówka zaakceptowana. My matki zdecydowanie bardziej stresujemy się jednak w wielu sytuacjach niż nasze dzieci.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Patrycja, Monester, ja jestem gdzieś pomiędzy Wami w kwestii nocnika. Nie podoba mi się to, ale, znając mojego dzika, on im tam minuty nie usiedzi 😛 w twierdzą, że jak wstanie, to zakładają pieluchę i tyle.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
-
Bo wiecie co, ja jestem dorosła, ale mam taki problem, że chociażbym się wysikała, to i tak przed wyjściem z domu od razu mi się zachciewa znów. To jest myślę pokłosie tego jak mi kazali sikac jak byłam dzieckiem- na zapas - przed ubraniem się/wyjściem z domu/wyjściem skądś. A nie kiedy faktycznie mi się chciało.
Kluska lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Bo wiecie co, ja jestem dorosła, ale mam taki problem, że chociażbym się wysikała, to i tak przed wyjściem z domu od razu mi się zachciewa znów. To jest myślę pokłosie tego jak mi kazali sikac jak byłam dzieckiem- na zapas - przed ubraniem się/wyjściem z domu/wyjściem skądś. A nie kiedy faktycznie mi się chciało.
Mam to samo. Mało tego - wieczorem idę do łazienki, robię siku, kąpię się, nakładam pielegnację i wskakuję w piżamy. No i zanim wyjdę z łazienki i wskoczę do łóżka to raz jeszcze muszę siku. Tak mam zakodowane, że siku to ostatnia rzecz jaką robię w ciągu dnia, czy przed wyjściem z domu.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Mam to samo. Mało tego - wieczorem idę do łazienki, robię siku, kąpię się, nakładam pielegnację i wskakuję w piżamy. No i zanim wyjdę z łazienki i wskoczę do łóżka to raz jeszcze muszę siku. Tak mam zakodowane, że siku to ostatnia rzecz jaką robię w ciągu dnia, czy przed wyjściem z domu.
-
WiosnyFanka wrote:Mam to samo. Mało tego - wieczorem idę do łazienki, robię siku, kąpię się, nakładam pielegnację i wskakuję w piżamy. No i zanim wyjdę z łazienki i wskoczę do łóżka to raz jeszcze muszę siku. Tak mam zakodowane, że siku to ostatnia rzecz jaką robię w ciągu dnia, czy przed wyjściem z domu.
[/url]
-
Właśnie idę się położyć. I długą chwilę się zastanawiałam, czy napisać się trochę wody, bo mi się chciało, żeby tylko siku mi się nie chciało 🙈
Coś jest na rzeczy.
No i siku przed samym wyjściem też mam. Trochę mi teraz minęło, bo z Miłoszem zawsze na wariata wychodzimy.
Też szybko byłam sadzana na nocnik👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
-
WiosnyFanka wrote:Eeeej, jak latał jak opętany to znaczy miejscówka zaakceptowana. My matki zdecydowanie bardziej stresujemy się jednak w wielu sytuacjach niż nasze dzieci.
Niby tak, ale łypał okiem, czy jestem.
On ma teraz taki okres, że płacze, jak widzi, że któreś z nas wychodzi. Męża nie widzi rano, bo śpi jescze, ale jak w ciągu dnia znikamy mi za drzwiami,to płacz. Chwilowy, no ale zostaje jednak mama czy tata👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
-
izabelka90 wrote:Osa no to już wszystko wiesz 😁
My jesteśmy na Bebilon 2 a dałam małemu z kartona mlekovite posmakować i nie miał zastrzeżeń, on mi wypija dwa razy po 180ml, czasem nawet nie,nadrabia stałym pokarmem 😁
U nas na dole dwie jedynki i lewa dwójka, u góry jedynki i dwójki i chyba trójki w kolejce 🫣
W ogóle ta dolna dwójka to nie wiedziałam, że idzie,przypadkiem odkryłam jak przegląd robiłam, muszę pogrzebać w buzi może druga już jest 🫣
Idą jak bliźniaki 😅
My mamy na dole jedynki i lewa dwójka.
Góra, lewa jedynka prawa dwójka, prawa jedynka i lewa dwójka idą 😅 na krzyż wychodzą. Ma opuchnięte trójki na górze. Ogólnie to prawa dolna dwójka się nie szykuje 🙈 -
Mas wrote:Patrycja, Monester, ja jestem gdzieś pomiędzy Wami w kwestii nocnika. Nie podoba mi się to, ale, znając mojego dzika, on im tam minuty nie usiedzi 😛 w twierdzą, że jak wstanie, to zakładają pieluchę i tyle.
Chciałam dodać otuchy, bo wiem że temat żłobkowy jest dla Ciebie stresujący. Myślę, że powinnaś się skupić na tym czy opieka w tym miejscu jest otulająca i komfortowa dla dziecka, bo to priorytet, a na wszystko inne w ramach kompromisu przymknąć oko, jeżeli się z tym nie zgadzasz, a nie są to jakieś rażące niezgodności 🙂 opieka zbiorowa nie zawsze będzie spójna z naszymi wyobrażeniami, ale żadne zajęcia montessori nie zastąpią dla takich maluchów miłych, wyrozumiałych i uśmiechniętych cioć 🙂 super że dobrze wam idzie adaptacja 🙂
Z tym płaczem u dziecka, jak rodzicie wychodzą to chyba normalne, u nas długo był etap, że Mikuszel rano wstawał, a nie było taty w mieszkaniu to strasznie płakał, a przecież zostawał z drugim rodzicem w domu 🙃 mało tego obojętnie jaki gość by od nas z domu nie wychodził, to jest krzyk 😆 nawet jak przychodziła położna czy fizjo do siostry , to też mu było smutno, że wychodzą 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 07:50
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
CC planowane na 29.12.2024 38+6
Marcelka, 3380g, 52cm
Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒
https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb -
PatrycjaBbbbb wrote:Chciałam dodać otuchy, bo wiem że temat żłobkowy jest dla Ciebie stresujący. Myślę, że powinnaś się skupić na tym czy opieka w tym miejscu jest otulająca i komfortowa dla dziecka, bo to priorytet, a na wszystko inne w ramach kompromisu przymknąć oko, jeżeli się z tym nie zgadzasz, a nie są to jakieś rażące niezgodności 🙂 opieka zbiorowa nie zawsze będzie spójna z naszymi wyobrażeniami, ale żadne zajęcia montessori nie zastąpią dla takich maluchów miłych, wyrozumiałych i uśmiechniętych cioć 🙂 super że dobrze wam idzie adaptacja 🙂
Z tym płaczem u dziecka, jak rodzicie wychodzą to chyba normalne, u nas długo był etap, że Mikuszel rano wstawał, a nie było taty w mieszkaniu to strasznie płakał, a przecież zostawał z drugim rodzicem w domu 🙃 mało tego obojętnie jaki gość by od nas z domu nie wychodził, to jest krzyk 😆 nawet jak przychodziła położna czy fizjo do siostry , to też mu było smutno, że wychodzą 😜
Co do opieki...pojęcia nie mam, jaka jest. Wiadomo, przy nas są miłe.
Trochę się martwię, że jeśli jedne metody są przestarzałe, to inne też.
No i hit...W sierpniu tych opiekunek nie będzie, będą inne. Te dopiero od września. Jaki sens ma taką adaptacja?
Mam coraz więcej wątpliwości.
No i wiem, że jeśli ktoś zupełnie obcy weźmie ode mnie Miłosza, to będzie płakał, bo nie będzie wiedział,co się dzieje. Będzie się bał. A ja tego nie chcę. Zwłaszcza, że jak już w sierpniu przywyknie do kogoś, to od września będzie musiał od nowa...
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
-
Mas wrote:Co do opieki...pojęcia nie mam, jaka jest. Wiadomo, przy nas są miłe.
Trochę się martwię, że jeśli jedne metody są przestarzałe, to inne też.
No i hit...W sierpniu tych opiekunek nie będzie, będą inne. Te dopiero od września. Jaki sens ma taką adaptacja?
Mam coraz więcej wątpliwości.
No i wiem, że jeśli ktoś zupełnie obcy weźmie ode mnie Miłosza, to będzie płakał, bo nie będzie wiedział,co się dzieje. Będzie się bał. A ja tego nie chcę. Zwłaszcza, że jak już w sierpniu przywyknie do kogoś, to od września będzie musiał od nowa...
Mas myślę, że tutaj największym problemem jest to, że po prostu nie chcesz go w żłobku zostawić. Tak jak pisała Patrycja nie da się znaleźć żłobka, w którym wszystko będzie nam odpowiadało. Zawsze coś będzie do kitu. W jednym będą sadzać na nocniku, w innym dawać parówki i biszkopty, w trzecim będą się kisić cały dzień w sali bez wychodzenia na świeże powietrze itd. Tutaj w grę ewentualnie by wchodziła opiekunka, bo wtedy możesz zastrzec jakie masz oczekiwania. A mały też będzie odczuwał, że jesteście negatywnie nastawieni. My jak poszliśmy podpisać umowę i mówię, że na początku będziemy chcieli przyprowadzać małego na godzinę to dyrektorka od razu mnie wyczuła 🤣 mówi, że dobrze, że nie 15 minut i żebym chociaż dała im szansę skoro zdecydowaliśmy się na żłobek. Bo od razu to widać, że po prostu ja go MUSZĘ a nie chcę tam przyprowadzać. Tak naprawdę nie wiadomo jak będzie. Spróbuj może dać im mały kredyt zaufania. Jak coś będzie nie tak to po prostu zmienicie żłobek. A może okaże się, że Twoje obawy są niepotrzebne? Może z czasem będzie się tam super czuł i dobrze bawił?WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Mas myślę, że tutaj największym problemem jest to, że po prostu nie chcesz go w żłobku zostawić. Tak jak pisała Patrycja nie da się znaleźć żłobka, w którym wszystko będzie nam odpowiadało. Zawsze coś będzie do kitu. W jednym będą sadzać na nocniku, w innym dawać parówki i biszkopty, w trzecim będą się kisić cały dzień w sali bez wychodzenia na świeże powietrze itd. Tutaj w grę ewentualnie by wchodziła opiekunka, bo wtedy możesz zastrzec jakie masz oczekiwania. A mały też będzie odczuwał, że jesteście negatywnie nastawieni. My jak poszliśmy podpisać umowę i mówię, że na początku będziemy chcieli przyprowadzać małego na godzinę to dyrektorka od razu mnie wyczuła 🤣 mówi, że dobrze, że nie 15 minut i żebym chociaż dała im szansę skoro zdecydowaliśmy się na żłobek. Bo od razu to widać, że po prostu ja go MUSZĘ a nie chcę tam przyprowadzać. Tak naprawdę nie wiadomo jak będzie. Spróbuj może dać im mały kredyt zaufania. Jak coś będzie nie tak to po prostu zmienicie żłobek. A może okaże się, że Twoje obawy są niepotrzebne? Może z czasem będzie się tam super czuł i dobrze bawił?
To fakt, że nie chcę, ale mu tego nie okazuje. Co do czasu pozostawania na początku, to nam tutaj opiekunki same zaproponowały zacząć od 30 minut , więc nie wiem, co tak zdziwiło Waszą dyrektorkę 😉
Tu już ten nocnik przeżyję. On i tak nie usiedzi.
Jednak taki kwiatek, że dziecko przez miesiąc przyzwyczai się od miejsca i opiekunek a potem mu je zmienią, to trochę dziwne.
Edit* a jescze wracając do nocnika...mam codzienny kontakt z 20-paroma mamami z dziećmi w wieku Miłosza. Z całej Polski (grupa stąd, z forum).
Większość dzieci chodzi już do żłobka. Nigdzie nie ma nocników, biszkoptów i parówek 😉 Wszędzie jest plac zabaw albo są spacery w wózku wieloosobowym, czy jak to się tam nazywa.
Jestem bardzo zdziwiona tym nocnikiem. Bo zalecenia są takie, nie inne. A to żłobka publiczny, więc nie ma raczej mowy o jakiejś "autorskiej" metodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 13:06
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
-
Mas wrote:To fakt, że nie chcę, ale mu tego nie okazuje. Co do czasu pozostawania na początku, to nam tutaj opiekunki same zaproponowały zacząć od 30 minut , więc nie wiem, co tak zdziwiło Waszą dyrektorkę 😉
Tu już ten nocnik przeżyję. On i tak nie usiedzi.
Jednak taki kwiatek, że dziecko przez miesiąc przyzwyczai się od miejsca i opiekunek a potem mu je zmienią, to trochę dziwne.
Edit* a jescze wracając do nocnika...mam codzienny kontakt z 20-paroma mamami z dziećmi w wieku Miłosza. Z całej Polski (grupa stąd, z forum).
Większość dzieci chodzi już do żłobka. Nigdzie nie ma nocników, biszkoptów i parówek 😉 Wszędzie jest plac zabaw albo są spacery w wózku wieloosobowym, czy jak to się tam nazywa.
Jestem bardzo zdziwiona tym nocnikiem. Bo zalecenia są takie, nie inne. A to żłobka publiczny, więc nie ma raczej mowy o jakiejś "autorskiej" metodzie.
Cieszę się że piszesz o tym Mas. My idziemy w przyszłym tygodniu na dzień otwarty więc zwrócę uwagę od razu na te nieszczęsne nocniki... Uważam że to jednak trochę za wcześnie takie sadzanie wszystkich z marszu.Mas lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Mas myślę, że tutaj największym problemem jest to, że po prostu nie chcesz go w żłobku zostawić. Tak jak pisała Patrycja nie da się znaleźć żłobka, w którym wszystko będzie nam odpowiadało. Zawsze coś będzie do kitu. W jednym będą sadzać na nocniku, w innym dawać parówki i biszkopty, w trzecim będą się kisić cały dzień w sali bez wychodzenia na świeże powietrze itd. Tutaj w grę ewentualnie by wchodziła opiekunka, bo wtedy możesz zastrzec jakie masz oczekiwania. A mały też będzie odczuwał, że jesteście negatywnie nastawieni. My jak poszliśmy podpisać umowę i mówię, że na początku będziemy chcieli przyprowadzać małego na godzinę to dyrektorka od razu mnie wyczuła 🤣 mówi, że dobrze, że nie 15 minut i żebym chociaż dała im szansę skoro zdecydowaliśmy się na żłobek. Bo od razu to widać, że po prostu ja go MUSZĘ a nie chcę tam przyprowadzać. Tak naprawdę nie wiadomo jak będzie. Spróbuj może dać im mały kredyt zaufania. Jak coś będzie nie tak to po prostu zmienicie żłobek. A może okaże się, że Twoje obawy są niepotrzebne? Może z czasem będzie się tam super czuł i dobrze bawił?
Odnośnie śmieciowego jedzenia to moim zdaniem należy głośno mówić nie. Bo takie pozycje w menu pojawiają się właśnie dlatego, że rodzice dają na to przyzwolenie. Podobnie jest z nagradzaniem słodyczami od najmłodszych lat. I później w przedszkolach czy żłobkach jest garstka rodziców, którym zależy na prawidłowym żywieniu, a reszta ma to gdzieś. I to są moje wymysły, tylko prawdziwie sytuacje.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Na pewno będzie się tam dobrze czuł, będą gorsze i lepsze dni.
U nas nie słyszałam o nocnikach i śmieciowym jedzeniu. Moja siostra pracuje jako intendent w jednej placówce i mają bardzo duży rygor, szykowanie menu pod kaloryczność , dużo wykluczeń itp. Z tym, że to przedszkole i szkoła 😂 a szkoda, bo młoda już by tam siedziała 😅
Nie no, dla mnie też będzie to rzut, jeśli będzie miała być wożona, a to będzie pełny wymiar, bo nie mam nikogo do pomocy 😔
Jenny uśmiałam się przy tych 15 min 😂😂 -
Mi_Lusia wrote:Ja się trochę nie zgodzę, bo pogadałam ze znajomymi odnośnie tego nocnika i ogólnie jak wyglądają ich żłobki i żadna z moich koleżanek nie spotkała się z „oswajaniem” nocnika. Po drugie jeśli coś nam od początku nie pasuje to warto wprost to zakomunikować, żeby panie też wiedziały, że nie mogą ot tak na wszystko sobie pozwalać. Wiadomo, że to jest praca z maluszkami, każde dziecko jest inne i trzeba znaleźć jakiś kompromis.
Odnośnie śmieciowego jedzenia to moim zdaniem należy głośno mówić nie. Bo takie pozycje w menu pojawiają się właśnie dlatego, że rodzice dają na to przyzwolenie. Podobnie jest z nagradzaniem słodyczami od najmłodszych lat. I później w przedszkolach czy żłobkach jest garstka rodziców, którym zależy na prawidłowym żywieniu, a reszta ma to gdzieś. I to są moje wymysły, tylko prawdziwie sytuacje.
No właśnie. Tu nikogo ten nocnik chyba nie oburzył. I widać wcześniej też nie oburzał, bo by się z tego wycofali.
Co do jedzenia, to raczej rzadko dają już taki totalny badziew. Cukru to chyba nigdzie nie ma. W większości nawet na jakiś imprezach są owoce. Maks to chrupki kukurydziane. Ewentualnie pieką coś bez cukru.
Wiecie, Miłosz łatwo się wkurza. Nie chcę, żeby się teraz jakoś zraził do nocnika i potem będę go odpieluchowywać do podstawówki.
W grupie sporo dzieci, większość, dobija już do dwóch lat. To już też nieco inna sytuacja i gotowość👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
21t1d 464 g. Synka
26t2d 914 g. Synka
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
-
Wszystkim paniom pracującym w żłobku należy się medal za wytrwałość 😆 ja ledwo wytrzymuję z dwójką w domu, a przez x lat pracy zawodowej z takimi krzykaczami to ojej 😆🔫
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 13:52
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️