X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Rosa kiedy transfer? Który dc już masz?
    Buziaki 😚

Dzisiaj 11dc, w czwartek mam wizytę w klinice będzie to 14 DC. Jak Endo będzie ok to pewnie dostanę progesteron i transfer po 5 dniach. Transfer przy dobrych wiatrach może być już za tydzień 😱😁
    A Ty kiedy wybierasz się do kliniki?

izabelka90, Krakus, monester, Jenny93, AnkaSłomianka, Mas lubią tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    U nas teraz idą wszystkie czwórki na raz🫣 mała prawie nic nie chce jeść oprócz mleka a dziąsła ma tak strasznie spuchnięte że szok

U nas też idą czwórki, póki co jeść je ale za to dzisiaj w nocy nie spała od 2 do 4 , co chwilę się kręciła, wierciła, stękała 🙈🤡 wstała wyspana a ja jak zombie dzisiaj 🙈

age.png

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    U nas też idą czwórki, póki co jeść je ale za to dzisiaj w nocy nie spała od 2 do 4 , co chwilę się kręciła, wierciła, stękała 🙈🤡 wstała wyspana a ja jak zombie dzisiaj 🙈
    U nas tak było 2 dni temu że co chwilę stękała w nocy. Dziś noc przespała ładnie po 6 wstała ale wypiła mleko i do 7.45 przespała. Za to na drzemkę wogole nie chciała zasnąc. A ja do dentysty mąż na popołudniu do pracy i została z prababcia to dopiero 14.30 jej zasnęła na rękach🤣

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Dzisiaj 11dc, w czwartek mam wizytę w klinice będzie to 14 DC. Jak Endo będzie ok to pewnie dostanę progesteron i transfer po 5 dniach. Transfer przy dobrych wiatrach może być już za tydzień 😱😁
    A Ty kiedy wybierasz się do kliniki?
    Trzymam kciuki 🤞💚 ale zleciało co nie, chwilę temu o tabletkach pisałysmy tutaj na zakończenie laktacji.
    Ja mam polowe cyklu i po roczku małego ruszamy , badania już zrobione 🤞

Krakus, Rosa_13, Jenny93 lubią tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A jakie mleko krowie można zaproponować? Macie coś sprawdzonego ?
    Ja podałam uht do posmakowania. Podobno w Lidlu jest fajne mleko w szklanych butelkach ale jeszcze nie dotarłam aby sprawdzić,ale takie uht też będzie okej.

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Trzymam kciuki 🤞💚 ale zleciało co nie, chwilę temu o tabletkach pisałysmy tutaj na zakończenie laktacji.
    Ja mam polowe cyklu i po roczku małego ruszamy , badania już zrobione 🤞

Tak, nawet nie wiem kiedy to zleciało 🙈 chciałabym żeby ten czas trochę zwolnił ale mam wrażenie że z dnia na dzień czas ucieka coraz szybciej 🥺trzymam kciuki za Was 😘🍀❤️ oby wszystko poszło zgodnie z planem ☺️

age.png

• monester Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez czwórki na tapecie, kiepsko znosi. Poplakuje co jakiś czas.
    Z tym nocnikiem to jest jakies nieporozumienie moim zdaniem. A może rady, żeby odstawić od piersi też dostałaś Mas ?

• monester Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia z ciekawości - ile lat ma prababcia ? Bo często piszesz, że zostaje z małą

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kasia z ciekawości - ile lat ma prababcia ? Bo często piszesz, że zostaje z małą
    78 w tym roku. Zazwyczaj staram się ta wszystko ustawiać żeby została z nią w czasie drzemki. Albo jak potrzeba wyskoczyć na chwilę do sklepu.

age.png
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas nie ma się co przejmować tym nocnikiem, u nas jest już długo, młody tam czasami siada i mówi siiii, nigdy nic nie zrobił 😆 wie do czego służy, czasami siada w spodniach, czasami go sadzam bez pampersa - nie wiem czemu miałoby mu się coś złego stać od tego, a psychologia tłumu może zadziała tak że czasem mu się uda coś tam zrobić, przecież nikt mu tam nie będzie ściągał pampersa i przymuszał do siusiania całymi dniami, z resztą niektóre dzieci wcześnie zaczynają robić kupke na nocnik np 😜

Już z pół roku ten nocnik nam lata po panelach 😜

Mas lubi tę wiadomość

age.png

age.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
    CC planowane na 29.12.2024 38+6
    Marcelka, 3380g, 52cm

Sprzedaje na Vinted rzeczy po maluszkach 🛍️🛍️🛍️🛒🛒🛒

https://www.vinted.pl/member/107424262-pattbbb
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka krowiego to łaciate ma takie 3,8%. I chyba właśnie w Lidlu też jest jakieś inne o wyższej zawartości tłuszczu.

Ja w sumie nawet nie zapytałam o nocnik w żłobku. Jakoś mi to nie przyszło do głowy. Za to na ok 30 dzieci przypada 6 opiekunek i 7 dochodząca Pani właśnie na porę karmienia. Posiłki jedzą przy stolikach. Opiekunki karmią dzieci ale jak dziecko samo zacznie jeść to raczej problemu też nie będzie.

Dziewczyny miała któraś z Was łzs u malucha? Do tej pory kąpaliśmy go w moim mleku albo emulsji z emolientami, ale z tego co czytałam nie są zalecane więc musimy odstawić. Zmiany są w brwiach. Główka póki co czysta.

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaBbbbb wrote:
    Mas nie ma się co przejmować tym nocnikiem, u nas jest już długo, młody tam czasami siada i mówi siiii, nigdy nic nie zrobił 😆 wie do czego służy, czasami siada w spodniach, czasami go sadzam bez pampersa - nie wiem czemu miałoby mu się coś złego stać od tego, a psychologia tłumu może zadziała tak że czasem mu się uda coś tam zrobić, przecież nikt mu tam nie będzie ściągał pampersa i przymuszał do siusiania całymi dniami, z resztą niektóre dzieci wcześnie zaczynają robić kupke na nocnik np 😜

Już z pół roku ten nocnik nam lata po panelach 😜

Chyba bardziej problem jest u dziewczynek, chodzi o mięśnie dna miednicy. Ale lata temu syna mojego sadzałam na nocnik już przed roczkiem, wtedy nie czytałam, nie analizowałam, robiłam tak w sumie nie wiem dlaczego. Teraz to już dorosły facet ale jak miał rok i 8 miesięcy przeszliśmy już na normalne majteczki i zero pampersów. Każde dziecko inne, jedne chętnie usiądzie drugie nigdy na nocnik siku nie zrobi.

Zastanawiam się czy nie kupić dla małej. Wstaje codziennie z suchą pieluszką, w ciągu dnia mówi siii i pokazuje palcem na pieluszkę, kupę jak robi to też wie że będzie robić bo zawsze chowa się za tipi albo idzie do pokoju brata 😝🤣

age.png

• monester Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomijając bezsensowność tego wysadzania na nocnik rocznego dziecka - do rodzica powinna należeć decyzja czy się zgadza na to. Dla mnie to jest osobiście niedopuszczalne. Nawet odpieluchowane dzieci powinny chodzić wtedy kiedy czują potrzebę, a nie kiedy im się kaze. I nikt mi nie powie że w żłobku gdzie jest tyle dzieci te dzieci będą chwilę tylko na tym nocniku. Potem jest problem z pęcherzem całe życie przy takim sikaniu na siłę .

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Gonia ja odstawiłam Synka i jakiś miesiąc bez piersi jesteśmy a transfer za rogiem 🫣
    Ja wiedząc że będę odstawiać redukowałam pierś i nie usypialam cyckiem w nocy na każdą pobudkę tylko glaskalam tuliłam,dwa razy jadł, później zastąpiłam jedno mm,drugie pierś, a ostatecznie nie je już w ogóle w nocy, budzi się ale zasypia głaskany i zdecydowanie lepiej zaczął spać.

Mój był młodszy jak zaczynałam odstawiać więc podałam mm, obecnie pije dwa razy mleczko z butelki, dałam posmakować krowie i też smakuje więc po roczku chce na krowie przejść i jak się uda przejść na kubek/ kubek ze słomka. Ale.... Jest smoczkowy i muszę chować przed nim smoka, bo dzik się rzucą 😅🫣

Ps, też śpię z małym 😁

Izka , jakie mleko podałaś ? 🤔
    Jejku , moja jak zauważy smoczka to jakby szaleju się najadła 😂 daje tylko do spania, później zabieram. Jeszcze wieszam jej do samochodu , ale bardziej się nim bawi , niż ssie

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja podałam uht do posmakowania. Podobno w Lidlu jest fajne mleko w szklanych butelkach ale jeszcze nie dotarłam aby sprawdzić,ale takie uht też będzie okej.

Mam 😅
    Tak jest, kupowałam staremu, bo butelki były mi potrzebne 🤣

EDIT. Od jakiego wieku można podać zwykłe mleko?
    Czy to wiąże się z redukcją / eliminacja mm?
    Dla mnie temat świeży, nie spotkałam się z podawaniem mleka krowiego w swoim otoczeniu.
    Mleko krowie byłoby ok ? Miałabym dojście 🤔
    Jest jakaś dawka na dobę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 20:13

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Mam 😅
    Tak jest, kupowałam staremu, bo butelki były mi potrzebne 🤣

EDIT. Od jakiego wieku można podać zwykłe mleko?
    Czy to wiąże się z redukcją / eliminacja mm?
    Dla mnie temat świeży, nie spotkałam się z podawaniem mleka krowiego w swoim otoczeniu.
    Mleko krowie byłoby ok ? Miałabym dojście 🤔
    Jest jakaś dawka na dobę ?
    Po roku. Tylko pasteryzowane więc od rolnika odpada.
    I max pół litra

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Po roku. Tylko pasteryzowane więc od rolnika odpada.
    I max pół litra

Dzięki 🙂

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie zębów - Wy tu piszecie, że już czwórki u Was, a u nas wciąż tylko jedynki. Dwójek ni widu, ni słychu.

Mas - ile godzin dziś byliście na adaptacji? Zwiększacie sobie jakoś ten czas?

U nas od poniedziałku niania zaczyna przychodzić na full time i już mam sraczkę ze stresu.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa no to już wszystko wiesz 😁

My jesteśmy na Bebilon 2 a dałam małemu z kartona mlekovite posmakować i nie miał zastrzeżeń, on mi wypija dwa razy po 180ml, czasem nawet nie,nadrabia stałym pokarmem 😁

U nas na dole dwie jedynki i lewa dwójka, u góry jedynki i dwójki i chyba trójki w kolejce 🫣
    W ogóle ta dolna dwójka to nie wiedziałam, że idzie,przypadkiem odkryłam jak przegląd robiłam, muszę pogrzebać w buzi może druga już jest 🫣

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trójek brak - trójki wychodzą zwykle po czwórkach. Biedne te dzieci są przez te zęby

‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: