X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Właśnie też przymierzaliśmy cybex ale kiepsko wypadł. Zauważylam jednak że dużo bardziej się poci w tym maxi cosi - u was też to występuje ? W łupinie było super zero potu.

My też mamy maxi cosi i fakt bez wkładki merino się pociła. Ale z wkładka jest super. My mamy maxi Cosi Pearl pro2 i tam jest wkładka redukcyjna dwustronna w zależności od pory roku ale i tak wolałam kupić wkładkę wełniana.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Miłosz już dobrze. Ma trochę krostek i tyle.
    Ja fatalnie. Wczoraj miałam takie dreszcze, że masakra. W teorii w poniedziałek wracam do pracy...
    No ale to drobiazg przy tym, że wczoraj moja mama połamała sobie miednicę, rękę i ramię. Jest juz mocno starsza, więc spodziewamy się najgorszego. ...
    A jescze ja chora. Nie mogę jej ani odwiedzić, ani nic pomóc, bo przecież mogę bardziej zaszkodzić...

Mas dużo zdrowia dla Was i dla Mamy! Szybkiego powrotu do zdrowia 🍀

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zmieniliśmy fotelik małej jakoś w 10-11 msc z avoinaut Pixel pro na swandoo Marie. Nie mam
    Wkładki merino i nie poci się w nim. W wózku też nie mam tej wkładki i się nie poci no chyba że zrobi
    Sobie drzemkę na leżąco ale to tylko jak jesteśmy gdzieś na wyjeździe bo w domu drzemki są w łóżku. Daje pieluchę pod spód. Zastanawiałam się nad tą wkładką ale chyba nam nie potrzebna. Że 3 razy mieliśmy sytuację, że w wózku spała i lekko mokra się obudziła a tak to wcale.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas świadome mama jest od jakiś 2 tygodni. Jak zaparkowałam pod paczkomatem ostatnio i wyszłam po paczkę to słyszałam tylko mama - mama a miała uchylona szybę i mnie widziała. To świadome mama jest inne niż to co mówiła do tej pory. Od razu można wyczuć, że to jest świadome wołanie a nie powtarzanie.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    My zmieniliśmy fotelik małej jakoś w 10-11 msc z avoinaut Pixel pro na swandoo Marie. Nie mam
    Wkładki merino i nie poci się w nim. W wózku też nie mam tej wkładki i się nie poci no chyba że zrobi
    Sobie drzemkę na leżąco ale to tylko jak jesteśmy gdzieś na wyjeździe bo w domu drzemki są w łóżku. Daje pieluchę pod spód. Zastanawiałam się nad tą wkładką ale chyba nam nie potrzebna. Że 3 razy mieliśmy sytuację, że w wózku spała i lekko mokra się obudziła a tak to wcale.

Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️

Właśnie byliśmy dzisiaj w sklepie obejrzeć na żywo i też najbardziej nas póki co przekonał swandoo ale jeszcze muszę to nim poczytać, bo dzisiaj pierwszy raz o nim słyszałam. My mamy wkładkę w łupinie, a i tak się poci 🙈 czytałam ostatnio, że wkładka antypotowa to tylko potoczna nazwa ale wcale taka nie jest. Po prostu merino bardziej 'oddycha' niż poliestry

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️

Właśnie byliśmy dzisiaj w sklepie obejrzeć na żywo i też najbardziej nas póki co przekonał swandoo ale jeszcze muszę to nim poczytać, bo dzisiaj pierwszy raz o nim słyszałam. My mamy wkładkę w łupinie, a i tak się poci 🙈 czytałam ostatnio, że wkładka antypotowa to tylko potoczna nazwa ale wcale taka nie jest. Po prostu merino bardziej 'oddycha' niż poliestry

Jenny ile Twój mały ma msc? I ile waży? Podziwiam, że jeszcze wozicie się w łupinie 🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita wrote:
    Dziewczyny dostałam decyzję z ZUSu odnośnie aktywny rodzic przyznane od 1 lipca, mala urodziła sie 11 czerwca. Przyznają od pełnego miesiąca czy to moje gapiostwo, bo złożyłam dopiero w lipcu. Jak było u Was?
    Hej Monita, kopiuję ze strony GOV:
    Aby otrzymywać świadczenie od miesiąca, w którym dziecko skończy 12 miesiąc życia – wniosek złóż w miesiącu, w którym dziecko kończy 12 miesiąc.

Jeśli złożysz wniosek później – świadczenie będziesz otrzymywać od miesiąca, w którym złożysz wniosek.
    Moja skończyła roczek w lipcu i 1 lipca składałam wniosek o Aktywny Rodzic, ale jeszcze czekam na decyzję.

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🍀
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nie ważne którego dnia miesiąca , wniosek składamy w miesiącu w którym dziecko się urodziło. ZUS nie cofa się z wypłatami do miesiąca urodzenia.
    Jeśli złożymy np. Miesiąc szybciej ZUS odrzuci.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Jenny ile Twój mały ma msc? I ile waży? Podziwiam, że jeszcze wozicie się w łupinie 🙈
    My się woziliśmy ponad rok ! Mieliśmy super łupinę duża

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    My się woziliśmy ponad rok ! Mieliśmy super łupinę duża

Kręgosłup dał radę ? Jej, ja dla własnego dobra odpuściłam, bo lędźwiowy już wolał.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:

10 skończył i myślę, że już 10 kg mogło stuknąć 🤣 bo miesiąc temu mieliśmy 9,5

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Kręgosłup dał radę ? Jej, ja dla własnego dobra odpuściłam, bo lędźwiowy już wolał.
    Podejrzewam, monester nie nosiła malago w łupinie, tylko go po prostu wsadzali bezpośrednio w samochodzie 😉 my zmieniliśmy fotelik głównie dlatego, że mała się wkurzała, bo pozycja w łupinie już jej nie odpowiadała

monester, izabelka90 lubią tę wiadomość

05.2025 🩷
    preg.png
  • Krakus Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Tak, nie ważne którego dnia miesiąca , wniosek składamy w miesiącu w którym dziecko się urodziło. ZUS nie cofa się z wypłatami do miesiąca urodzenia.
    Jeśli złożymy np. Miesiąc szybciej ZUS odrzuci.
    Ja jak probowalam złożyć ostatniego czerwca, to system ZUS nie puszczał i wyskakiwał błąd, że można złożyć w miesiącu kiedy dziecko kończy roczek, a ten wniosek był anulowany automatycznie.

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🍀
  • monester Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Ale jaki kręgosłup? Przecież ja nie nosiłam go w foteliku 🤣 odkąd skończył parę miesięcy nosiliśmy tylko dziecko . A fotelik w aucie

izabelka90 lubi tę wiadomość

• Staraczka2023 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze w łupinie jeździmy . 2 doradców powiedziało mi , że mamy jeszcze poczekać bo za drobną jest i waga była wtedy 7,5 kg . Teraz mamy 8 , więc myślę , że po malutku możemy się zacząć interesować

event.png
  • Staraczka2023 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Aby otrzymywać świadczenie od miesiąca, w którym dziecko skończy 12 miesiąc życia – wniosek złóż w miesiącu, w którym dziecko kończy 12 miesiąc.

Jeśli złożysz wniosek później – świadczenie będziesz otrzymywać od miesiąca, w którym złożysz wniosek.
    Moja skończyła roczek w lipcu i 1 lipca składałam wniosek o Aktywny Rodzic, ale jeszcze czekam na decyzję.

Ja złożyłam jakoś 3 lipca i dostałam już decyzję . Nawet wpłynęły mi pierwsze pieniądze . Zdziwiłam się że tak szybko bo słyszałam że trochę to trwa . Może dlatego że ja na JDG

event.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czasami nosimy w łupinie jak nam zaśnie w aucie. 3 kg w tę czy drugą stronę już nie robi różnicy xd

• Monita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:

No to kiepsko, że nie ogarnełam w czerwcu . Ja właśnie złożyłam 2 lipca i dzis mi wpłynęły pieniądze.

👩89'
    ➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx

👨80'
    ➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego

Rozpoczęcie starań - 2015
    IUI - 4 ❌
    2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔

01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
    12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
    Mamy 2❄ 5 A.A. 😍

11.02.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸ ❌CB 😪

17.03.2023 transfer FET ❌ 😪

06.2023 II procedura IVF
    5 zarodków 😍

07.06.2023 transfer ET ❌ 😪

29.09.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
    age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita wrote:
    No to kiepsko, że nie ogarnełam w czerwcu . Ja właśnie złożyłam 2 lipca i dzis mi wpłynęły pieniądze.

Monika ja też zagapiłam i złożyłam wniosek dopiero w lipcu, a mała z czerwca. :/ pieniędzy jeszcze nie ma.

Wogole to cześć Dziewczyny :-) wieki nie zaglądałam na forum, ale jednak życie pochłonęło.

Monita lubi tę wiadomość

🔹Ja 85’
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22), 0,54 (25’)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 84’: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja składałam 1 lipca, młoda jest z 10lipca. I dziś dostałam przelew

age.png
‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ