X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Właśnie też przymierzaliśmy cybex ale kiepsko wypadł. Zauważylam jednak że dużo bardziej się poci w tym maxi cosi - u was też to występuje ? W łupinie było super zero potu.

My też mamy maxi cosi i fakt bez wkładki merino się pociła. Ale z wkładka jest super. My mamy maxi Cosi Pearl pro2 i tam jest wkładka redukcyjna dwustronna w zależności od pory roku ale i tak wolałam kupić wkładkę wełniana.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Miłosz już dobrze. Ma trochę krostek i tyle.
    Ja fatalnie. Wczoraj miałam takie dreszcze, że masakra. W teorii w poniedziałek wracam do pracy...
    No ale to drobiazg przy tym, że wczoraj moja mama połamała sobie miednicę, rękę i ramię. Jest juz mocno starsza, więc spodziewamy się najgorszego. ...
    A jescze ja chora. Nie mogę jej ani odwiedzić, ani nic pomóc, bo przecież mogę bardziej zaszkodzić...

Mas dużo zdrowia dla Was i dla Mamy! Szybkiego powrotu do zdrowia 🍀

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • _Pina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zmieniliśmy fotelik małej jakoś w 10-11 msc z avoinaut Pixel pro na swandoo Marie. Nie mam
    Wkładki merino i nie poci się w nim. W wózku też nie mam tej wkładki i się nie poci no chyba że zrobi
    Sobie drzemkę na leżąco ale to tylko jak jesteśmy gdzieś na wyjeździe bo w domu drzemki są w łóżku. Daje pieluchę pod spód. Zastanawiałam się nad tą wkładką ale chyba nam nie potrzebna. Że 3 razy mieliśmy sytuację, że w wózku spała i lekko mokra się obudziła a tak to wcale.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • _Pina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas świadome mama jest od jakiś 2 tygodni. Jak zaparkowałam pod paczkomatem ostatnio i wyszłam po paczkę to słyszałam tylko mama - mama a miała uchylona szybę i mnie widziała. To świadome mama jest inne niż to co mówiła do tej pory. Od razu można wyczuć, że to jest świadome wołanie a nie powtarzanie.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    My zmieniliśmy fotelik małej jakoś w 10-11 msc z avoinaut Pixel pro na swandoo Marie. Nie mam
    Wkładki merino i nie poci się w nim. W wózku też nie mam tej wkładki i się nie poci no chyba że zrobi
    Sobie drzemkę na leżąco ale to tylko jak jesteśmy gdzieś na wyjeździe bo w domu drzemki są w łóżku. Daje pieluchę pod spód. Zastanawiałam się nad tą wkładką ale chyba nam nie potrzebna. Że 3 razy mieliśmy sytuację, że w wózku spała i lekko mokra się obudziła a tak to wcale.

Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️

Właśnie byliśmy dzisiaj w sklepie obejrzeć na żywo i też najbardziej nas póki co przekonał swandoo ale jeszcze muszę to nim poczytać, bo dzisiaj pierwszy raz o nim słyszałam. My mamy wkładkę w łupinie, a i tak się poci 🙈 czytałam ostatnio, że wkładka antypotowa to tylko potoczna nazwa ale wcale taka nie jest. Po prostu merino bardziej 'oddycha' niż poliestry

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️

Właśnie byliśmy dzisiaj w sklepie obejrzeć na żywo i też najbardziej nas póki co przekonał swandoo ale jeszcze muszę to nim poczytać, bo dzisiaj pierwszy raz o nim słyszałam. My mamy wkładkę w łupinie, a i tak się poci 🙈 czytałam ostatnio, że wkładka antypotowa to tylko potoczna nazwa ale wcale taka nie jest. Po prostu merino bardziej 'oddycha' niż poliestry

Jenny ile Twój mały ma msc? I ile waży? Podziwiam, że jeszcze wozicie się w łupinie 🙈

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Krakus Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita wrote:
    Dziewczyny dostałam decyzję z ZUSu odnośnie aktywny rodzic przyznane od 1 lipca, mala urodziła sie 11 czerwca. Przyznają od pełnego miesiąca czy to moje gapiostwo, bo złożyłam dopiero w lipcu. Jak było u Was?
    Hej Monita, kopiuję ze strony GOV:
    Aby otrzymywać świadczenie od miesiąca, w którym dziecko skończy 12 miesiąc życia – wniosek złóż w miesiącu, w którym dziecko kończy 12 miesiąc.

Jeśli złożysz wniosek później – świadczenie będziesz otrzymywać od miesiąca, w którym złożysz wniosek.
    Moja skończyła roczek w lipcu i 1 lipca składałam wniosek o Aktywny Rodzic, ale jeszcze czekam na decyzję.

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🍀
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nie ważne którego dnia miesiąca , wniosek składamy w miesiącu w którym dziecko się urodziło. ZUS nie cofa się z wypłatami do miesiąca urodzenia.
    Jeśli złożymy np. Miesiąc szybciej ZUS odrzuci.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Jenny ile Twój mały ma msc? I ile waży? Podziwiam, że jeszcze wozicie się w łupinie 🙈
    My się woziliśmy ponad rok ! Mieliśmy super łupinę duża

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    My się woziliśmy ponad rok ! Mieliśmy super łupinę duża

Kręgosłup dał radę ? Jej, ja dla własnego dobra odpuściłam, bo lędźwiowy już wolał.

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:

10 skończył i myślę, że już 10 kg mogło stuknąć 🤣 bo miesiąc temu mieliśmy 9,5

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Kręgosłup dał radę ? Jej, ja dla własnego dobra odpuściłam, bo lędźwiowy już wolał.
    Podejrzewam, monester nie nosiła malago w łupinie, tylko go po prostu wsadzali bezpośrednio w samochodzie 😉 my zmieniliśmy fotelik głównie dlatego, że mała się wkurzała, bo pozycja w łupinie już jej nie odpowiadała

monester, izabelka90 lubią tę wiadomość

• Krakus Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Tak, nie ważne którego dnia miesiąca , wniosek składamy w miesiącu w którym dziecko się urodziło. ZUS nie cofa się z wypłatami do miesiąca urodzenia.
    Jeśli złożymy np. Miesiąc szybciej ZUS odrzuci.
    Ja jak probowalam złożyć ostatniego czerwca, to system ZUS nie puszczał i wyskakiwał błąd, że można złożyć w miesiącu kiedy dziecko kończy roczek, a ten wniosek był anulowany automatycznie.

IVF:
    I FET -> 07.2024 córeczka na świecie <3
    II FET 05.2025 👎🏻cb
    III FET 06.2025👎🏻
    IV FET 07.2025 🍀
  • monester Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Ale jaki kręgosłup? Przecież ja nie nosiłam go w foteliku 🤣 odkąd skończył parę miesięcy nosiliśmy tylko dziecko . A fotelik w aucie

izabelka90 lubi tę wiadomość

• Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze w łupinie jeździmy . 2 doradców powiedziało mi , że mamy jeszcze poczekać bo za drobną jest i waga była wtedy 7,5 kg . Teraz mamy 8 , więc myślę , że po malutku możemy się zacząć interesować

event.png
  • Staraczka2023 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:
    Aby otrzymywać świadczenie od miesiąca, w którym dziecko skończy 12 miesiąc życia – wniosek złóż w miesiącu, w którym dziecko kończy 12 miesiąc.

Jeśli złożysz wniosek później – świadczenie będziesz otrzymywać od miesiąca, w którym złożysz wniosek.
    Moja skończyła roczek w lipcu i 1 lipca składałam wniosek o Aktywny Rodzic, ale jeszcze czekam na decyzję.

Ja złożyłam jakoś 3 lipca i dostałam już decyzję . Nawet wpłynęły mi pierwsze pieniądze . Zdziwiłam się że tak szybko bo słyszałam że trochę to trwa . Może dlatego że ja na JDG

event.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czasami nosimy w łupinie jak nam zaśnie w aucie. 3 kg w tę czy drugą stronę już nie robi różnicy xd

• Monita Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakus wrote:

No to kiepsko, że nie ogarnełam w czerwcu . Ja właśnie złożyłam 2 lipca i dzis mi wpłynęły pieniądze.

👩89'
    ➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx

👨80'
    ➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego

Rozpoczęcie starań - 2015
    IUI - 4 ❌
    2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔

01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
    12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
    Mamy 2❄ 5 A.A. 😍

11.02.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸ ❌CB 😪

17.03.2023 transfer FET ❌ 😪

06.2023 II procedura IVF
    5 zarodków 😍

07.06.2023 transfer ET ❌ 😪

29.09.2023 transfer FET
    6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
    age.png
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ