udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Właśnie też przymierzaliśmy cybex ale kiepsko wypadł. Zauważylam jednak że dużo bardziej się poci w tym maxi cosi - u was też to występuje ? W łupinie było super zero potu.
My też mamy maxi cosi i fakt bez wkładki merino się pociła. Ale z wkładka jest super. My mamy maxi Cosi Pearl pro2 i tam jest wkładka redukcyjna dwustronna w zależności od pory roku ale i tak wolałam kupić wkładkę wełniana. -
Mas wrote:Miłosz już dobrze. Ma trochę krostek i tyle.
Ja fatalnie. Wczoraj miałam takie dreszcze, że masakra. W teorii w poniedziałek wracam do pracy...
No ale to drobiazg przy tym, że wczoraj moja mama połamała sobie miednicę, rękę i ramię. Jest juz mocno starsza, więc spodziewamy się najgorszego. ...
A jescze ja chora. Nie mogę jej ani odwiedzić, ani nic pomóc, bo przecież mogę bardziej zaszkodzić...
Mas dużo zdrowia dla Was i dla Mamy! Szybkiego powrotu do zdrowia 🍀 -
My zmieniliśmy fotelik małej jakoś w 10-11 msc z avoinaut Pixel pro na swandoo Marie. Nie mam
Wkładki merino i nie poci się w nim. W wózku też nie mam tej wkładki i się nie poci no chyba że zrobi
Sobie drzemkę na leżąco ale to tylko jak jesteśmy gdzieś na wyjeździe bo w domu drzemki są w łóżku. Daje pieluchę pod spód. Zastanawiałam się nad tą wkładką ale chyba nam nie potrzebna. Że 3 razy mieliśmy sytuację, że w wózku spała i lekko mokra się obudziła a tak to wcale. -
U nas świadome mama jest od jakiś 2 tygodni. Jak zaparkowałam pod paczkomatem ostatnio i wyszłam po paczkę to słyszałam tylko mama - mama a miała uchylona szybę i mnie widziała. To świadome mama jest inne niż to co mówiła do tej pory. Od razu można wyczuć, że to jest świadome wołanie a nie powtarzanie.
-
_Pina wrote:My zmieniliśmy fotelik małej jakoś w 10-11 msc z avoinaut Pixel pro na swandoo Marie. Nie mam
Wkładki merino i nie poci się w nim. W wózku też nie mam tej wkładki i się nie poci no chyba że zrobi
Sobie drzemkę na leżąco ale to tylko jak jesteśmy gdzieś na wyjeździe bo w domu drzemki są w łóżku. Daje pieluchę pod spód. Zastanawiałam się nad tą wkładką ale chyba nam nie potrzebna. Że 3 razy mieliśmy sytuację, że w wózku spała i lekko mokra się obudziła a tak to wcale.
Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️
Właśnie byliśmy dzisiaj w sklepie obejrzeć na żywo i też najbardziej nas póki co przekonał swandoo ale jeszcze muszę to nim poczytać, bo dzisiaj pierwszy raz o nim słyszałam. My mamy wkładkę w łupinie, a i tak się poci 🙈 czytałam ostatnio, że wkładka antypotowa to tylko potoczna nazwa ale wcale taka nie jest. Po prostu merino bardziej 'oddycha' niż poliestry -
Jenny93 wrote:Dzięki dziewczyny za polecajki ❤️
Właśnie byliśmy dzisiaj w sklepie obejrzeć na żywo i też najbardziej nas póki co przekonał swandoo ale jeszcze muszę to nim poczytać, bo dzisiaj pierwszy raz o nim słyszałam. My mamy wkładkę w łupinie, a i tak się poci 🙈 czytałam ostatnio, że wkładka antypotowa to tylko potoczna nazwa ale wcale taka nie jest. Po prostu merino bardziej 'oddycha' niż poliestry
Jenny ile Twój mały ma msc? I ile waży? Podziwiam, że jeszcze wozicie się w łupinie 🙈 -
Monita wrote:Dziewczyny dostałam decyzję z ZUSu odnośnie aktywny rodzic przyznane od 1 lipca, mala urodziła sie 11 czerwca. Przyznają od pełnego miesiąca czy to moje gapiostwo, bo złożyłam dopiero w lipcu. Jak było u Was?
Aby otrzymywać świadczenie od miesiąca, w którym dziecko skończy 12 miesiąc życia – wniosek złóż w miesiącu, w którym dziecko kończy 12 miesiąc.
Jeśli złożysz wniosek później – świadczenie będziesz otrzymywać od miesiąca, w którym złożysz wniosek.
Moja skończyła roczek w lipcu i 1 lipca składałam wniosek o Aktywny Rodzic, ale jeszcze czekam na decyzję.IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
Osa 🐝 wrote:Kręgosłup dał radę ? Jej, ja dla własnego dobra odpuściłam, bo lędźwiowy już wolał.
monester, izabelka90 lubią tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Tak, nie ważne którego dnia miesiąca , wniosek składamy w miesiącu w którym dziecko się urodziło. ZUS nie cofa się z wypłatami do miesiąca urodzenia.
Jeśli złożymy np. Miesiąc szybciej ZUS odrzuci.IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
Osa 🐝 wrote:Kręgosłup dał radę ? Jej, ja dla własnego dobra odpuściłam, bo lędźwiowy już wolał.
izabelka90 lubi tę wiadomość
-
Krakus wrote:Hej Monita, kopiuję ze strony GOV:
Aby otrzymywać świadczenie od miesiąca, w którym dziecko skończy 12 miesiąc życia – wniosek złóż w miesiącu, w którym dziecko kończy 12 miesiąc.
Jeśli złożysz wniosek później – świadczenie będziesz otrzymywać od miesiąca, w którym złożysz wniosek.
Moja skończyła roczek w lipcu i 1 lipca składałam wniosek o Aktywny Rodzic, ale jeszcze czekam na decyzję.
Ja złożyłam jakoś 3 lipca i dostałam już decyzję . Nawet wpłynęły mi pierwsze pieniądze . Zdziwiłam się że tak szybko bo słyszałam że trochę to trwa . Może dlatego że ja na JDG -
Krakus wrote:Hej Monita, kopiuję ze strony GOV:
Moja skończyła roczek w lipcu i 1 lipca składałam wniosek o Aktywny Rodzic, ale jeszcze czekam na decyzję.👩89'
➡️IO ➡️hiperprolaktynemia ➡️PCO ➡️PAI1 ➡️przeciwciała przeciwplemnikowe ➡️cross-match 21,6% ➡️allo MLR 0%➡️KIR Bx
👨80'
➡️obniżone parametry nasienia ➡️ żylaki powrózka nasiennego
Rozpoczęcie starań - 2015
IUI - 4 ❌
2019 ciąża naturalna - 6 t.c. serduszko przestało bić 😪💔
01.2023 I prcedura IVF <Bocian Warszawa>
12.01.2023 punkcja - 24🥚19 dojrzałych - 13 zamrożonych, 6 zapłodnionych
Mamy 2❄ 5 A.A. 😍
11.02.2023 transfer FET
6 dpt ⏸ ❌CB 😪
17.03.2023 transfer FET ❌ 😪
06.2023 II procedura IVF
5 zarodków 😍
07.06.2023 transfer ET ❌ 😪
29.09.2023 transfer FET
6 dpt ⏸, 7 dpt 98.3, 10 dpt 475, 14 dpt 2704, 18 dpt pęcherzyk ciążowy z uwidocznionym pęcherzykiem żółtkowym 🥰, 25 dpt ❤
-