udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:A któreś dziecko już świadomie wola mama ? Moje jescze nie.
-
Mas wrote:Wiecie, że chyba bostonka mnie bierze...
Czuję się fatalnie. Jak przy grypie, tyle że narazie nie mam gorączki.
Swoją drogą mamy koniec sierpnia, a z każdej strony słyszy się, że ktoś jest chory -
monester wrote:A któreś dziecko już świadomie wola mama ? Moje jescze nie.2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
Mas wrote:Wiecie, że chyba bostonka mnie bierze...
Czuję się fatalnie. Jak przy grypie, tyle że narazie nie mam gorączki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 21:59
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
Na feriach ❄️❄️❄️ -
monester wrote:A któreś dziecko już świadomie wola mama ? Moje jescze nie.
U nas też nie. Kilka razy zapodał "mamamaaa", ale to raczej nie było świadome. Za to mówi "babu" na babcię.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
U nas od jakiś 2 tygodni mała się przytula do mnie w nocy, tak długo kombinuje, aż się wkulnie pod kołdrę 🥺🥹 to jest cudne. Tata dalej na delegacji w drugim pokoju 😅 mówi , że jak rano zerka do nas to wychodzić mu się nie chce , takie wtulone śpimy 🥹
Z aktualności to powróciła miłość do podróży samochodem i ogólnie fotelika. Był czas, gdzie miała bunt , ale ostatnie dni jeździmy gdzieś codziennie i jej się odwróciło 🙈
Dziś spędziła pół dnia ze starszą kuzynką , drzemka poszła gładko, a jak weszłam do domu to nawet na mnie nie spojrzala , więc mamoza wykluczona 🤣 w domu jak ma do wyboru mnie albo tatę , wybiera mnie , poza domem wszyscy są atrakcyjni 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 22:31
-
Jeej jak słodko. Też czekam na te tulaski takie świadome 🥹 U nas teraz z kolei tatoza xd Mąż miał urlop i więcej czasu spędzali razem to dosłownie dzisiaj zaczął płakać jak go zabrałam do siebie na ręce. Rano też jak się budzi to do męża pierwszego się obraca i zaczepia.
Zmieniałyście już foteliki samochodowe? Na jaki model się zdecydowaliście? -
Jenny93 wrote:Jeej jak słodko. Też czekam na te tulaski takie świadome 🥹 U nas teraz z kolei tatoza xd Mąż miał urlop i więcej czasu spędzali razem to dosłownie dzisiaj zaczął płakać jak go zabrałam do siebie na ręce. Rano też jak się budzi to do męża pierwszego się obraca i zaczepia.
Zmieniałyście już foteliki samochodowe? Na jaki model się zdecydowaliście?
My mamy od paru msc. lionello Bastian , jest wygodny i wydaje mi się większy o cybex (nie wiem jaki model). Na jedną dłuższą podróż pożyczyłam od siostry i myślałam, że wyjdę z siebie. Niby mała przymierzona wcześniej, a jak przyszło co do czego, to ramiona skulone, w dupsku ciasno. Jakoś to przeżyliśmy, ale nigdy więcej 😆. Mieliśmy podejście do kupna drugiego do drugiego samochodu, ale było zamkniętei odpuściłam, a chciałam zobaczyć jakis inny model typowo dobrany do samochodu.
Jak mała mi świrowała z jazdą we foteliku, myślałam, że jest coś nie tak z nim, ale minęło jej, po prostu miała bunt. -
Jenny93 wrote:Jeej jak słodko. Też czekam na te tulaski takie świadome 🥹 U nas teraz z kolei tatoza xd Mąż miał urlop i więcej czasu spędzali razem to dosłownie dzisiaj zaczął płakać jak go zabrałam do siebie na ręce. Rano też jak się budzi to do męża pierwszego się obraca i zaczepia.
Zmieniałyście już foteliki samochodowe? Na jaki model się zdecydowaliście?
U nas Młody wisi na tacie i krzyczy „mama” ale oderwać się nie chce 🤣🫣
Myśmy zmienili jakieś 2 miesiące temu na BeSafe iZi Twist M i-Size
Mierzyliśmy w obydwu samochodach i w tym Młody miał najlepszą pozycję i komfort. -