udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
My też zmieniliśmy szybciutko.Osa 🐝 wrote:Jenny ile Twój mały ma msc? I ile waży? Podziwiam, że jeszcze wozicie się w łupinie 🙈
Moje dziecię od początku bardzo długie, no i swoje ważyła..i mimo, że nie nosiłam jej w tej łupinie już, to wydziwiała mi podczas jazdy okropnie. A po zmianie fotelika jak ręką odjął.
Tak swoją drogą, ten czas tak zasuwa. U nas wczoraj stuknęło 14 miesięcy. A jeszcze przed chwilka był roczek 🙈 z dnia na dzień coraz bardziej kumata ta moja gwiazda 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 21:58
2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕

Na feriach ❄️❄️❄️ -
Krakus wrote:O właśnie sprawdziłam, że ja też z tego wniosku z 1 lipca dostałam dzisiaj przelew. Chyba hurtem wysyłali kasę 😃
Najwyraźniej, bo ja też dostałam.
-
Krakus, jak tam 🍀?
Kasiek, co u Was?PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
Zostały ❄️❄️
Transfer 23.10 🍀

-
Cynamonka, dziękuję, że pytasz 😊 Mamy serduszko w 1,1cm człowieka
Teraz niech dalej zdrowo rośnie 🤞🏻🍀
AnkaSłomianka, Jenny93, monester, Mas, izabelka90, Kasiek789, WiosnyFanka, Monita, Cynamonka, _Pina, Saimi, WannaBe lubią tę wiadomość
IVF:
I FET -> 07.2024 córeczka na świecie
II FET 05.2025 👎🏻cb
III FET 06.2025👎🏻
IV FET 07.2025 🍀 -
My też mamy ale te wysuwanie się chyba zepsuło😃 tak czułam że daliśmy się naciągnąć na nowość 😃monester wrote:My mamy maxi Cosi mica obrotowy i wysuwany.
Z Bastian mam taki problem,że nie wiem na ile to antymandat bo one nie mają testów adac
[/url] -
Ja też myślałam że będę długo czekać bo oboje jesteśmy zatrudnieni w Czechach ale szybko poszło, nawet się zdziwilam bo nie chcieli naszych umów o pracę ani nicHope_89 wrote:A ja składałam w maju i nic nie mam do tej pory, tylko uzupełniałam wniosek bo byłam na urlopie i chcieli zaświadczenie
-
A z ciekawości jak to dziala jak masz pracodawcę za granicą to lekarz gdzie ? I wypłata chorobowego ?kasia12323 wrote:Ja też myślałam że będę długo czekać bo oboje jesteśmy zatrudnieni w Czechach ale szybko poszło, nawet się zdziwilam bo nie chcieli naszych umów o pracę ani nic
-
Można chodzić do lekarza w Polsce albo w Czechach jak się chce. Ja w ciąży chodziłam na fundusz w Czechach bo wtedy jest pewne że co miesiąc chorobowe wpłynie, a jak od polskiego lekarza to czasami po 2-3 miesiące koleżanki chorobowego nie dostawały dopiero później wyrównanie. Chorobowe z Czech wpływa wtedy na konto. A prywatnie chodziłam sobie w Polsce do swojego lekarza a ciąży. Bo ten czeski lekarz to jakiś taki dziwny był to wołałam do swojego też chodzić. Tam tylko robił szybkie USG nic nie mówił a na koniec no tak wszystko dobrze. A czasami wogole nie potrafił dobrze dziecka na USG uchwycić🤣monester wrote:A z ciekawości jak to dziala jak masz pracodawcę za granicą to lekarz gdzie ? I wypłata chorobowego ?
-
Dziewczyny które aktywnie w pracy dostają/dostawały na UW, a potem poszłyście na macierzyński- składałyście nowy wniosek na aktywnie w domu ? Czy ZUS sam to ogarnia i zmienia?
-
Mas współczuję, zdrówka dla Mamy i Ciebie 🍀🤞Mas wrote:Miłosz już dobrze. Ma trochę krostek i tyle.
Ja fatalnie. Wczoraj miałam takie dreszcze, że masakra. W teorii w poniedziałek wracam do pracy...
No ale to drobiazg przy tym, że wczoraj moja mama połamała sobie miednicę, rękę i ramię. Jest juz mocno starsza, więc spodziewamy się najgorszego. ...
A jescze ja chora. Nie mogę jej ani odwiedzić, ani nic pomóc, bo przecież mogę bardziej zaszkodzić... -
Jeszcze nie😁 zrobię chyba w poniedziałek 😁 2dptmonester wrote:Iza czy Ty sprawdzasz testami jak się wypłukuje ovitrelle?
Zapas mam, 7facelek, jeszcze jutro chyba skocze do roska 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 12:53
-
Oczywiście że wychowawczy 🫣🤣monester wrote:A nie chodzi ci o wychowawczy?
Trzeba samemu złożyć -
Cynamonka wrote:Krakus, jak tam 🍀?
Kasiek, co u Was?
Dzięki, że pytasz
Właściwie dobrze wszystko, tylko bardzo intensywnie. W czerwcu już wróciłam do pracy i na okres wakacji nie mieliśmy stałej opieki dla Małej. Myśleliśmy, że skoro mamy możliwość pracy z domu to jakoś z pomocą dorywczo niani czy babć damy rade. I o jak bardzo się myliliśmy. Lenka wcześnie zaczęła chodzić i teraz jest na etapie, że nie można jej spuścić z oczu na 5 sekund bo skończy się to katastrofą. Także to były ciężkie 2 miesiące, jakoś przetrwaliśmy (mało sie nie pozabijając przy okazji).
Na szczęście / niesczęście od 15 września zaczynami adaptację w żłobku i liczę, że jakoś się wszystko ustabilizuje. Wiem, że choroby, ale wierzcie mi że calle z paplającym dzieckiem na rękach albo wdrapującym się obok na krzesła to nerwicy można dostać.
Niestety moja mama nie da rady się nią na mój pełen etat zajmować - jej zdrowie + hiperaktywne dziecko.🔹Ja 85’
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22), 0,54 (25’)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 84’: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Krakus wrote:Cynamonka, dziękuję, że pytasz 😊 Mamy serduszko w 1,1cm człowieka
Teraz niech dalej zdrowo rośnie 🤞🏻🍀
Cudownie! Bardzo trzymałam kciuki za ten transfer. To pokazuje, że nie ma co się przywiązywać do tych klasyfikacji zarodków. Nigdy nie wiadomo, który zaskoczy 😃
Krakus lubi tę wiadomość
PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja wrzesień 23
5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻
Zostały ❄️❄️
Transfer 23.10 🍀