Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 września 2025, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ja ostatnio robiłam podobnie, ale bez podrobów, bo ich nie lubimy 🙂
    Z pasztetów polecam jeszcze z cukinii. Pyszny.
    Daj przepis na pasztet bez podrobów i ten z cukinii

• Cynamonka Autorytet

Wysłany: 13 września 2025, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Dasz przepis?
    My wróciliśmy z tygodniowych wakacji, na śniadaniach i obiadokolacjach moja córka prawie nic nie jadła poza pomidorem, arbuzem i okazjonalnie parówką. Masakra, drugiego dnia poszłam do sklepu i kupiłam to co wiem, że lubi i ją dokarmiałam w pokoju ale też te ilości nie były oszałamiające. Jedyny plus to, że mój mąż zobaczył jak wyglądają całe dnie z niejedzeniem naszego dziecka i to na prawdę cierpliwości kosztuje dużo. A no i już nie chce jeść w krzesełkach do karmienia tylko siedzi na zwykłym krześle - całe 3 minuty a reszta to chodzenie za nią po sali - trochę miałam dość tych posiłków.

Mój ulubiony to ten z jadłonomii:
    https://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-soczewicowy-ze-sliwka/
    (Dziecku można odłożyć porcję bez sosu sojowego i upiec w foremce do babeczek)
    AniaGotuje, której niezawodność jest równie wielka jak jej tajemniczość, tez ma fajny przepis:
    https://aniagotuje.pl/przepis/pasztet-z-soczewicy
    Ale z pasztetami jest o tyle łatwo, że można tam wrzucić wszystko i jak się konsystencja będzie zgadzała, to zawsze coś wyjdzie.

monester, _Pina lubią tę wiadomość

'89, PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Synek na świecie
    2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
    3 Transfer (3bb) ❌ biochem
    Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2025, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Ja robię w lidlomix przepis z termomixa pasztet wielkanocny, przepyszny jest😍

Dzięki ♥️ Koniecznie muszę zrobić, bo mam wrażenie, że jemy ciągle to samo 🙈

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 13 września 2025, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Daj przepis na pasztet bez podrobów i ten z cukinii
    Mięsny pasztet robiłam niemal identycznie jak izabelka- gotowałam mięso i warzywa w rosole, później wszystko mieliłam z dodatkiem jajek, bułki tartej (mam taką swoją z pełnoziarnistego pieczywa), jajko, trochę rosołu, dużo natki i przypraw według tego co mi wpadło w ręce.
    Z cukinii robię tak, że ją ścieram, odsączam dobrze, do tego tarta marchewka (czasem też trochę selera czy pietruszki),jajka, sporo czosnku i trochę cebuli (ja ją delikatnie podduszam na wodzie i dopiero dodaję) do tego kasza manna albo robiłam ze zmielonymi płatkami owsianymi czy kaszką jaglano-owsianą, niekiedy dodam pieczarki, dużo koperku albo natki plus inne przyprawy. Czasem wyjdzie lepszy, czasem gorszy ale da się zjeść 😉

05.2025 🩷
    preg.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    No właśnie dzisiaj udało mi się spotkać je stacjonarnie w odpowiednim rozmiarze i kupiliśmy. Dodatkowo kupiłam jeszcze z Zary takie sportowe barefoot też bardzo fajne. I w sumie za niecałe 300 zł mamy dwie pary naprawdę bardzo dobrych bucików.
    Te z Zary buciki są miękkie i da się je zgiąć i powykręcać?
    Ja ostatnio zrobiłam zamówienie z obuwiem typu barefoot różnych firm ale wszystkie przyszły takie twarde, że odsyłałam. Jedynie Emel jest miękki i te kupię na jasień ale też szukam czegoś na teraz i żeby cena mnie nie zabiła bo ona chwilę w nich pochodzi.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Powiedzcie mi, czy jak konczylyscie KP to z dużymi wyrzutami sumienia ? Czy bez ? Zakładając ,że dzieci by się odstawiły bez dramatów . Ja mam ciągle z tyłu głowy że to tyle przeciwciał, a ja ich chce pozbawić dziecko chyba z lenistwa tylko czy wygody.
    U mnie trochę te wyrzuty sumienia są i stąd pewnie ki kolejny miesiąc to przekładam. Z jednej strony chcę mieć wreszcie noce bez miliona pobudek a. Drugiej widzę jak bardzo ona tego potrzebuje mimo, że karmię do popołudniowej drzemki i na son nocy plus w nocy. Ciężko mi, nie umiem ogarnąć tego tematu. Obawiam się, że im będzie starsza i bardziej kumata to już w ogole trudno będzie ją odstawić. Chciałabym
    nocne karmienie odstawić i zostawić tylko to do drzemki w ciągu dnia. U nas jest też tak, że mała nie idzie do żłobka i całe dnie jest ze mną więc tym bardziej nie mam jakoś motywacji.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 14 września 2025, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dzięki ♥️ Koniecznie muszę zrobić, bo mam wrażenie, że jemy ciągle to samo 🙈

Też w to popadam, co wieczór wymyślam co zrobię, a z pobudką wszystko przechodzi 😅

Jak sytuacja w żłobku?

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Te z Zary buciki są miękkie i da się je zgiąć i powykręcać?
    Ja ostatnio zrobiłam zamówienie z obuwiem typu barefoot różnych firm ale wszystkie przyszły takie twarde, że odsyłałam. Jedynie Emel jest miękki i te kupię na jasień ale też szukam czegoś na teraz i żeby cena mnie nie zabiła bo ona chwilę w nich pochodzi.
    Tak, są miękkie i elastyczne. Na taki okres przejściowy sprawdzą się super.

05.2025 🩷
    preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Też w to popadam, co wieczór wymyślam co zrobię, a z pobudką wszystko przechodzi 😅

Jak sytuacja w żłobku?

Mam identycznie 🙈 A na drugi dzień byle szybko coś ugotować 😅

Jeszcze nie zaczęliśmy adaptacji. Byliśmy tylko jeden dzień zobaczyć jak to wygląda. Czekamy na szczepienia :)

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie potrzebuje któraś z was mm Nań opti pro 3 ? Ważne do 2027r. Odsprzedam za 60zl ( 2 puszki + w trzeciej pół opakowania ) + koszty wysyłki. Mój mały zrezygnował z picia mleka.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ceny odkrywczego domku wróciły do normalności 😁 jakby któraś chciała kupić

• monester Autorytet

Wysłany: 15 września 2025, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum - jak wychodzi łączenie pracy z opieką ?
    Gosinka- zastanawiam się co u Ciebie, czy ten palant dał Ci spokój

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa na forum - jak wychodzi łączenie pracy z opieką ?
    Gosinka- zastanawiam się co u Ciebie, czy ten palant dał Ci spokój
    Dziękuję za pamięć 😘
    No cóż... lekko nie jest. Wstaję o 5, szybko robię kawę i siadam do komputera. Mały budzi się przeważnie około 6, wypija mleko i czasem zaśnie od razu, a czasem jak teraz - właśnie go usypiam. Może pośpi jeszcze z godzinę albo dwie. Po południu też ma drzemkę około 1-2 godziny. E tym czasie robię pracę, która wymaga największej uwagi. Jak synek wstanie to wiadomo, że trzeba przebrać, nakarmić i też trochę się pobawić. Na szczęście sam potrafi się zająć zabawą, koniecznie trzeba zmieniać zabawki, cześć chowam na kilka dni i potem zamiana, żeby był zainteresowany. Poza tym niewiele jestem w stanie zrobić, czasem nawet zęby myję w południe. Jakoś daję radę i z tego bardzo się cieszę, mam nadzieję, że uda się tak pracować. W razie gdyby robiły się zaległości w pracy, to mogę posiedzieć wieczorem, chociaż to będzie już wyczerpujące. Mały zasypia zwykle o 20:00. Ale ja niedługo po nim, noce spędza większości z nami w łóżku, dzięki temu podczas jego pobudek nie muszę wstawać tylko go pilnuję żeby się nie wydostał z łóżka, powierci się i zasypia, zawsze to trochę lżej niż ciągłe wstawanie.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziękuję za pamięć 😘
    No cóż... lekko nie jest. Wstaję o 5, szybko robię kawę i siadam do komputera. Mały budzi się przeważnie około 6, wypija mleko i czasem zaśnie od razu, a czasem jak teraz - właśnie go usypiam. Może pośpi jeszcze z godzinę albo dwie. Po południu też ma drzemkę około 1-2 godziny. E tym czasie robię pracę, która wymaga największej uwagi. Jak synek wstanie to wiadomo, że trzeba przebrać, nakarmić i też trochę się pobawić. Na szczęście sam potrafi się zająć zabawą, koniecznie trzeba zmieniać zabawki, cześć chowam na kilka dni i potem zamiana, żeby był zainteresowany. Poza tym niewiele jestem w stanie zrobić, czasem nawet zęby myję w południe. Jakoś daję radę i z tego bardzo się cieszę, mam nadzieję, że uda się tak pracować. W razie gdyby robiły się zaległości w pracy, to mogę posiedzieć wieczorem, chociaż to będzie już wyczerpujące. Mały zasypia zwykle o 20:00. Ale ja niedługo po nim, noce spędza większości z nami w łóżku, dzięki temu podczas jego pobudek nie muszę wstawać tylko go pilnuję żeby się nie wydostał z łóżka, powierci się i zasypia, zawsze to trochę lżej niż ciągłe wstawanie.
    Super to godzisz! Ale się uśmiechnęłam na noce razem w łóżku, bo pamiętam jak się bronilas przed wspolspaniem.
    Jakie zabawki są na topie?
    I powiedzcie mi ile zabawek mają dzieci do dyspozycji?
    Któreś trzymacie zawsze na wierzch?

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa sikałas na patyki?🤞🙏

👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
    16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    12.11.25 VII FET 4BB ❌
    Został 1❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny ceny odkrywczego domku wróciły do normalności 😁 jakby któraś chciała kupić
    Kupiłam, okaże się czy moje dzikie dziecko usiedzi kilka chwil przy nim 😂😂

Jenny93 lubi tę wiadomość

👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
    16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    12.11.25 VII FET 4BB ❌
    Został 1❄ pgta 😊
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja się obudzilan i myślę muszę zapytać o to 😆

• monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Kupiłam, okaże się czy moje dzikie dziecko usiedzi kilka chwil przy nim 😂😂
    Domek jest super myślę że na parę lat nawet

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

Tak ale niestety biało 😔 ehh a tak bardzo wierzyłam że się uda 😭😭

Nie wiem co dalej, ale raczej kończymy przygodę z ivf.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 września 2025, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Tak ale niestety biało 😔 ehh a tak bardzo wierzyłam że się uda 😭😭

Nie wiem co dalej, ale raczej kończymy przygodę z ivf.
    Ale masz dzisiaj 6 czy 7 dpt?
    Przykro mi ;(

‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ