X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 września, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    Ja ostatnio robiłam podobnie, ale bez podrobów, bo ich nie lubimy 🙂
    Z pasztetów polecam jeszcze z cukinii. Pyszny.
    Daj przepis na pasztet bez podrobów i ten z cukinii

• Cynamonka Ekspertka

Wysłany: 13 września, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Dasz przepis?
    My wróciliśmy z tygodniowych wakacji, na śniadaniach i obiadokolacjach moja córka prawie nic nie jadła poza pomidorem, arbuzem i okazjonalnie parówką. Masakra, drugiego dnia poszłam do sklepu i kupiłam to co wiem, że lubi i ją dokarmiałam w pokoju ale też te ilości nie były oszałamiające. Jedyny plus to, że mój mąż zobaczył jak wyglądają całe dnie z niejedzeniem naszego dziecka i to na prawdę cierpliwości kosztuje dużo. A no i już nie chce jeść w krzesełkach do karmienia tylko siedzi na zwykłym krześle - całe 3 minuty a reszta to chodzenie za nią po sali - trochę miałam dość tych posiłków.

Mój ulubiony to ten z jadłonomii:
    https://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-soczewicowy-ze-sliwka/
    (Dziecku można odłożyć porcję bez sosu sojowego i upiec w foremce do babeczek)
    AniaGotuje, której niezawodność jest równie wielka jak jej tajemniczość, tez ma fajny przepis:
    https://aniagotuje.pl/przepis/pasztet-z-soczewicy
    Ale z pasztetami jest o tyle łatwo, że można tam wrzucić wszystko i jak się konsystencja będzie zgadzała, to zawsze coś wyjdzie.

monester, _Pina lubią tę wiadomość

PCOS, brak jajowodu po cp
    Pierwsza stymulacja wrzesień 23
    5 dojrzałych komórek (przy estradiolu 670!), mamy 3 zarodki
    1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
    USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
    USG 29dpt - jest ❤️
    Nifty - ryzyka niskie 🎉 i jest to chłopczyk 🐻

Zostały ❄️❄️
    Transfer 23.10 🍀

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 13 września, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Ja robię w lidlomix przepis z termomixa pasztet wielkanocny, przepyszny jest😍

Dzięki ♥️ Koniecznie muszę zrobić, bo mam wrażenie, że jemy ciągle to samo 🙈

• Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 13 września, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Daj przepis na pasztet bez podrobów i ten z cukinii
    Mięsny pasztet robiłam niemal identycznie jak izabelka- gotowałam mięso i warzywa w rosole, później wszystko mieliłam z dodatkiem jajek, bułki tartej (mam taką swoją z pełnoziarnistego pieczywa), jajko, trochę rosołu, dużo natki i przypraw według tego co mi wpadło w ręce.
    Z cukinii robię tak, że ją ścieram, odsączam dobrze, do tego tarta marchewka (czasem też trochę selera czy pietruszki),jajka, sporo czosnku i trochę cebuli (ja ją delikatnie podduszam na wodzie i dopiero dodaję) do tego kasza manna albo robiłam ze zmielonymi płatkami owsianymi czy kaszką jaglano-owsianą, niekiedy dodam pieczarki, dużo koperku albo natki plus inne przyprawy. Czasem wyjdzie lepszy, czasem gorszy ale da się zjeść 😉

05.2025 🩷
    preg.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 14 września, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi_Lusia wrote:
    No właśnie dzisiaj udało mi się spotkać je stacjonarnie w odpowiednim rozmiarze i kupiliśmy. Dodatkowo kupiłam jeszcze z Zary takie sportowe barefoot też bardzo fajne. I w sumie za niecałe 300 zł mamy dwie pary naprawdę bardzo dobrych bucików.
    Te z Zary buciki są miękkie i da się je zgiąć i powykręcać?
    Ja ostatnio zrobiłam zamówienie z obuwiem typu barefoot różnych firm ale wszystkie przyszły takie twarde, że odsyłałam. Jedynie Emel jest miękki i te kupię na jasień ale też szukam czegoś na teraz i żeby cena mnie nie zabiła bo ona chwilę w nich pochodzi.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 14 września, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Powiedzcie mi, czy jak konczylyscie KP to z dużymi wyrzutami sumienia ? Czy bez ? Zakładając ,że dzieci by się odstawiły bez dramatów . Ja mam ciągle z tyłu głowy że to tyle przeciwciał, a ja ich chce pozbawić dziecko chyba z lenistwa tylko czy wygody.
    U mnie trochę te wyrzuty sumienia są i stąd pewnie ki kolejny miesiąc to przekładam. Z jednej strony chcę mieć wreszcie noce bez miliona pobudek a. Drugiej widzę jak bardzo ona tego potrzebuje mimo, że karmię do popołudniowej drzemki i na son nocy plus w nocy. Ciężko mi, nie umiem ogarnąć tego tematu. Obawiam się, że im będzie starsza i bardziej kumata to już w ogole trudno będzie ją odstawić. Chciałabym
    nocne karmienie odstawić i zostawić tylko to do drzemki w ciągu dnia. U nas jest też tak, że mała nie idzie do żłobka i całe dnie jest ze mną więc tym bardziej nie mam jakoś motywacji.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 14 września, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dzięki ♥️ Koniecznie muszę zrobić, bo mam wrażenie, że jemy ciągle to samo 🙈

Też w to popadam, co wieczór wymyślam co zrobię, a z pobudką wszystko przechodzi 😅

Jak sytuacja w żłobku?

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Mi_Lusia Autorytet

Wysłany: 15 września, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Te z Zary buciki są miękkie i da się je zgiąć i powykręcać?
    Ja ostatnio zrobiłam zamówienie z obuwiem typu barefoot różnych firm ale wszystkie przyszły takie twarde, że odsyłałam. Jedynie Emel jest miękki i te kupię na jasień ale też szukam czegoś na teraz i żeby cena mnie nie zabiła bo ona chwilę w nich pochodzi.
    Tak, są miękkie i elastyczne. Na taki okres przejściowy sprawdzą się super.

05.2025 🩷
    preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 września, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Też w to popadam, co wieczór wymyślam co zrobię, a z pobudką wszystko przechodzi 😅

Jak sytuacja w żłobku?

Mam identycznie 🙈 A na drugi dzień byle szybko coś ugotować 😅

Jeszcze nie zaczęliśmy adaptacji. Byliśmy tylko jeden dzień zobaczyć jak to wygląda. Czekamy na szczepienia :)

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 15 września, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie potrzebuje któraś z was mm Nań opti pro 3 ? Ważne do 2027r. Odsprzedam za 60zl ( 2 puszki + w trzeciej pół opakowania ) + koszty wysyłki. Mój mały zrezygnował z picia mleka.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 września, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ceny odkrywczego domku wróciły do normalności 😁 jakby któraś chciała kupić

• monester Autorytet

Wysłany: 15 września, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum - jak wychodzi łączenie pracy z opieką ?
    Gosinka- zastanawiam się co u Ciebie, czy ten palant dał Ci spokój

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 września, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Nowa na forum - jak wychodzi łączenie pracy z opieką ?
    Gosinka- zastanawiam się co u Ciebie, czy ten palant dał Ci spokój
    Dziękuję za pamięć 😘
    No cóż... lekko nie jest. Wstaję o 5, szybko robię kawę i siadam do komputera. Mały budzi się przeważnie około 6, wypija mleko i czasem zaśnie od razu, a czasem jak teraz - właśnie go usypiam. Może pośpi jeszcze z godzinę albo dwie. Po południu też ma drzemkę około 1-2 godziny. E tym czasie robię pracę, która wymaga największej uwagi. Jak synek wstanie to wiadomo, że trzeba przebrać, nakarmić i też trochę się pobawić. Na szczęście sam potrafi się zająć zabawą, koniecznie trzeba zmieniać zabawki, cześć chowam na kilka dni i potem zamiana, żeby był zainteresowany. Poza tym niewiele jestem w stanie zrobić, czasem nawet zęby myję w południe. Jakoś daję radę i z tego bardzo się cieszę, mam nadzieję, że uda się tak pracować. W razie gdyby robiły się zaległości w pracy, to mogę posiedzieć wieczorem, chociaż to będzie już wyczerpujące. Mały zasypia zwykle o 20:00. Ale ja niedługo po nim, noce spędza większości z nami w łóżku, dzięki temu podczas jego pobudek nie muszę wstawać tylko go pilnuję żeby się nie wydostał z łóżka, powierci się i zasypia, zawsze to trochę lżej niż ciągłe wstawanie.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 września, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziękuję za pamięć 😘
    No cóż... lekko nie jest. Wstaję o 5, szybko robię kawę i siadam do komputera. Mały budzi się przeważnie około 6, wypija mleko i czasem zaśnie od razu, a czasem jak teraz - właśnie go usypiam. Może pośpi jeszcze z godzinę albo dwie. Po południu też ma drzemkę około 1-2 godziny. E tym czasie robię pracę, która wymaga największej uwagi. Jak synek wstanie to wiadomo, że trzeba przebrać, nakarmić i też trochę się pobawić. Na szczęście sam potrafi się zająć zabawą, koniecznie trzeba zmieniać zabawki, cześć chowam na kilka dni i potem zamiana, żeby był zainteresowany. Poza tym niewiele jestem w stanie zrobić, czasem nawet zęby myję w południe. Jakoś daję radę i z tego bardzo się cieszę, mam nadzieję, że uda się tak pracować. W razie gdyby robiły się zaległości w pracy, to mogę posiedzieć wieczorem, chociaż to będzie już wyczerpujące. Mały zasypia zwykle o 20:00. Ale ja niedługo po nim, noce spędza większości z nami w łóżku, dzięki temu podczas jego pobudek nie muszę wstawać tylko go pilnuję żeby się nie wydostał z łóżka, powierci się i zasypia, zawsze to trochę lżej niż ciągłe wstawanie.
    Super to godzisz! Ale się uśmiechnęłam na noce razem w łóżku, bo pamiętam jak się bronilas przed wspolspaniem.
    Jakie zabawki są na topie?
    I powiedzcie mi ile zabawek mają dzieci do dyspozycji?
    Któreś trzymacie zawsze na wierzch?

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa sikałas na patyki?🤞🙏

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny ceny odkrywczego domku wróciły do normalności 😁 jakby któraś chciała kupić
    Kupiłam, okaże się czy moje dzikie dziecko usiedzi kilka chwil przy nim 😂😂

Jenny93 lubi tę wiadomość

16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
    30.08.25 V FET 4BB ❌
    27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
    Zostały 2❄ pgta 😊
    age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja się obudzilan i myślę muszę zapytać o to 😆

• monester Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Kupiłam, okaże się czy moje dzikie dziecko usiedzi kilka chwil przy nim 😂😂
    Domek jest super myślę że na parę lat nawet

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

Tak ale niestety biało 😔 ehh a tak bardzo wierzyłam że się uda 😭😭

Nie wiem co dalej, ale raczej kończymy przygodę z ivf.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Tak ale niestety biało 😔 ehh a tak bardzo wierzyłam że się uda 😭😭

Nie wiem co dalej, ale raczej kończymy przygodę z ivf.
    Ale masz dzisiaj 6 czy 7 dpt?
    Przykro mi ;(

‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ