udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo rzucać się też uwielbia.😆Mi_Lusia wrote:Moja łóżko traktuje jak trampolinę. Albo biega jak poparzona przez całą długość i szerokość. Albo odbija się od wezgłowia i rzuca całym ciałem na kołdrę 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 12:41
👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
30.08.25 V FET 4BB ❌
27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
12.11.25 VII FET 4BB ❌
Został 1❄ pgta 😊

-
Dziewczyny ja w poniedziałek idę na kwalifikacje w przyszłym miesiącu liczę na punkcję … ale tutaj mam mały problem . Ciężko mi z kimś zostawić małą … w sensie nie za bardzo mam z kim … znacie na to jakiś sposób czy da się to załatwić zmieniają się z mężem ? 🫣07.2024 Córeczka jest z Nami ❤️
-
Staraczka2023 wrote:Dziewczyny ja w poniedziałek idę na kwalifikacje w przyszłym miesiącu liczę na punkcję … ale tutaj mam mały problem . Ciężko mi z kimś zostawić małą … w sensie nie za bardzo mam z kim … znacie na to jakiś sposób czy da się to załatwić zmieniają się z mężem ? 🫣
Ja miałam punkcję 27.03. braliśmy z partnerem córkę ze sobą do kliniki. Byliśmy umówieni z embriologami, wiedzieli że mała będzie z nami, nie było żadnego problemu. Najpierw partner oddał nasienie a ja zostałam poproszona na salę dopiero jak wrócił. Później czekali na mnie w klinice, bo jak na złość było tak zimno na dworze, mała świeżo po chorobie że nie ryzykowaliśmy spacerem o 7 rano po Ostravie 🙈 -
Ooo to super wiadomość
miałam nadzieję że jest taka możliwość ale wiadomo nigdy o to nie pytałam bo nie było takiej potrzeby . Jutro od razu zagadam do Pani Doktor u mnie w klinice żeby już wstępnie mieć potwierdzenie
Rosa_13 lubi tę wiadomość
07.2024 Córeczka jest z Nami ❤️ -
My mamy plastikowa, kupiona z kojcem modułowym i jest szał ale teraz większy jak dostała swój plac zabaw w ogrodzie więc połowe dnia tam spędzamy🙂monester wrote:Mas - wyszliście na prostą ?
Dziewczyny, macie moze te drewniane bujaki ze zjeżdżalnia ? Sprawdza się to ? Czy wcale ? Jeśli macie to jakie rozmiary ?
monester lubi tę wiadomość
[/url] -
My mamy ten Xl, mały już po roczku dostał, wspina się, zjeżdża. Czasem stary mu na łóżko podpiera żeby wyzwanie miał. Jak jest bratanica (6lat) to ona też urzęduje z młodym, robią sobie kryjówkę z tego 😁 trzeba wtedy kocem przykryć.monester wrote:Mas - wyszliście na prostą ?
Dziewczyny, macie moze te drewniane bujaki ze zjeżdżalnia ? Sprawdza się to ? Czy wcale ? Jeśli macie to jakie rozmiary ?
https://gugi.com.pl/produkt/bujak-montessori-xl-drewniany-z-scianka-wspinaczkowa-zjezdzalnia-poduszka/?_gl=1*wo9tyc*_up*MQ..*_ga*NjExMjg5NDI0LjE3NzYyMjgzNzY.*_ga_8KQWZ9XXPD*czE3NzYyMjgzNzQkbzEkZzEkdDE3NzYyMjgzODMkajUxJGwwJGgw
monester lubi tę wiadomość
👼👼👼 29+1 ,6+1, 8+3
16.12.23 IV FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
8.08.24 36+3 3280g, 55cm 🌈🩵
30.08.25 V FET 4BB ❌
27.09.25 VI FET 4BB 5dpt 7,63 9dpt 52,1 11dpt 91,9 13dpt 105 16dpt 51,1💔
12.11.25 VII FET 4BB ❌
Został 1❄ pgta 😊

-
monester wrote:Mas - wyszliście na prostą ?
Nie bardzo.
Tzn Miłosz chodzi od Wielkanocy do żłobka po dwóch tygodniach choroby (ucho plus oskrzela, dla mnie praktycznie bez objawów, poza katarem i lekkim kaszlem). Jednak znowu trochę kaszle, więc, kto wie.
Ja za to jestem chora niemal bez przerwy, z katarem spływającym po gardle, chrypa i kaszlem. Teraz mam prawdopodobnie zapalenie zatok i dziś idę do lekarza, bo już nie daję rady. Od października bez przerwy mam ostra infekcję lub jakiś taki przewlekłyy stan.
Nawet nie mam kiedy zbadać sobie krwi, bo ciągle jestem choraWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 12:05
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Masakra. Współczucia.Mas wrote:Nie bardzo.
Tzn Miłosz chodzi od Wielkanocy do żłobka po dwóch tygodniach choroby (ucho plus oskrzela, dla mnie praktycznie bez objawów, poza katarem i lekkim kaszlem). Jednak znowu trochę kaszle, więc, kto wie.
Ja za to jestem chora niemal bez przerwy, z katarem spływającym po gardle, chrypa i kaszlem. Teraz mam prawdopodobnie zapalenie zatok i dziś idę do lekarza, bo już nie daję rady. Od października bez przerwy mam ostra infekcję lub jakiś taki przewlekłyy stan.
Nawet nie mam kiedy zbadać sobie krwi, bo ciągle jestem chora -
Mas wrote:Nie bardzo.
Nawet nie mam kiedy zbadać sobie krwi, bo ciągle jestem chora
Suplementujesz cynk, witaminę D i omegę? Takie podstawy. Może pomoże chociaż skrócić czas infekcji. Ja też dorzucilam laktoferynę odkąd mały poszedł do żłobka -
Hope_89 wrote:Jenny jak tam maluchy?
Dziękuję, że pytasz. Na razie rosną w miarę podobnie więc oby tak dalej 🙏 Najdziwniejsze dla mnie jest to, że w pierwszej ciąży chodziłam co tydzień na USG do różnych lekarzy żeby nie wzięli mnie za wariatkę 😂 Teraz czasami to nawet głowa zapomina, że jestem w ciąży xd USG miałam tydzień temu i dopiero prenatalne za dwa tygodnie.
A co u Ciebie? Kiedy masz wizytę? -
Ja w poniedziałek, w sumie dopiero i martwię się jakoś.Jenny93 wrote:Dziękuję, że pytasz. Na razie rosną w miarę podobnie więc oby tak dalej 🙏 Najdziwniejsze dla mnie jest to, że w pierwszej ciąży chodziłam co tydzień na USG do różnych lekarzy żeby nie wzięli mnie za wariatkę 😂 Teraz czasami to nawet głowa zapomina, że jestem w ciąży xd USG miałam tydzień temu i dopiero prenatalne za dwa tygodnie.
A co u Ciebie? Kiedy masz wizytę?
Złapało mnie takie 2-3 dniowe przeziębienie ale jakoś mi przechodzi.
Generalnie jakoś mam dużo niepokoju w sobie. Martwię się czy wszystko ok
[/url] -
Witam
Czy przy cyklu sztucznym miał ktoś dopochwowo 2x 1 tab estrofem w przygotowaniu przed transferem od 2 dnia cyklu
Czy wszystkie miałyście wyższe dawki? Jeśli tak to jakie? Jestem w przygotowaniu bardzo źle czuję się po 3 tabletkach i mam mieć obniżoną dawkę ale obawiam się że to będzie za mało nie miałam jeszcze USG kontrolnego -
Hope_89 wrote:Ja w poniedziałek, w sumie dopiero i martwię się jakoś.
Złapało mnie takie 2-3 dniowe przeziębienie ale jakoś mi przechodzi.
Generalnie jakoś mam dużo niepokoju w sobie. Martwię się czy wszystko ok
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ♥️ Nie kusiło Cię żeby wcześniej gdzieś pójść poza kliniką? Nie martw się przeziębieniem. Nie mamy na to wpływu. Był czas, że podobnie jak Mas co chwilę byłam chora. Z jednej choroby przechodziłam w kolejną. -
Mery87🤸🏻♂️ wrote:Witam
Czy przy cyklu sztucznym miał ktoś dopochwowo 2x 1 tab estrofem w przygotowaniu przed transferem od 2 dnia cyklu
Czy wszystkie miałyście wyższe dawki? Jeśli tak to jakie? Jestem w przygotowaniu bardzo źle czuję się po 3 tabletkach i mam mieć obniżoną dawkę ale obawiam się że to będzie za mało nie miałam jeszcze USG kontrolnego
Ja też byłam na 2 tabletkach - brałam dopochwowo -
A nie mam tyle wolnego czasu żeby biegać po lekarzach 🙂 niewiele to zmieni, a też trudno się tu u mnie dostać do lekarza tak jakby się chciałoJenny93 wrote:Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ♥️ Nie kusiło Cię żeby wcześniej gdzieś pójść poza kliniką? Nie martw się przeziębieniem. Nie mamy na to wpływu. Był czas, że podobnie jak Mas co chwilę byłam chora. Z jednej choroby przechodziłam w kolejną.
[/url] -
Jenny93 wrote:Suplementujesz cynk, witaminę D i omegę? Takie podstawy. Może pomoże chociaż skrócić czas infekcji. Ja też dorzucilam laktoferynę odkąd mały poszedł do żłobka
Ciągle zapominam, żeby zacząć brać laktoferynę. Resztę biorę. No ogół 😛
Ja już jestem stałe w infekcji. Jedynie jej nasilenie się zmienia.
Jakby tego było mało, to straciłam smak i węch -zatoki. Od wczoraj na sterydzie do nosa.👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Temat przewijał się dawno dawno temu... Ale padła nam nasza spadkowa spacerówka do miasta
nie składa się, jej czas minął... Mamy już wiek "dojrzały" ale jednak do sklepu czy na wizytę u lekarza wolałabym mieć wózek.
Macie coś do polecenia w budżetowej wersji? Górna granica 1000 zł?
Mała biega, lata ale wiadomo czasem na zakupach braknie mocy i chyba jednak wolałabym mieć spacerówkę do miasta. Dziękuję jeżeli któraś z was podzieli się posiadanym modelem lub jest bardzo niezadowolona. Mózg mi paruje od przeglądu spacerowek.