udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Milusia ja przedwczoraj zapytałam czy urodziłaś! Miałam przeczucie ! Ogromne gratulacje i opowiadaj o porodzie jak zbierzesz siły.Mi_Lusia wrote:Melduję, że 16.04 o wschodzie słońca wykluł się nasz kurczaczek nr 2 🩷 akcja porodowa rozpoczęła się samoistnie i dałam się namówić na próbę vbac, no i jakoś poszło 😉 wczoraj wyszłyśmy do domu i będziemy ogarniać nową rzeczywistość z buntem dwulatka, który wjeżdża na gruuuboo.
-
Mi_Lusia wrote:Melduję, że 16.04 o wschodzie słońca wykluł się nasz kurczaczek nr 2 🩷 akcja porodowa rozpoczęła się samoistnie i dałam się namówić na próbę vbac, no i jakoś poszło 😉 wczoraj wyszłyśmy do domu i będziemy ogarniać nową rzeczywistość z buntem dwulatka, który wjeżdża na gruuuboo.
Gratulacje ♥️ oby ten bunt był krótkoterminowy -
Nie ma właśnie. Ma lekki katar. Ale to wydaje mi się że pozostałość po rsv. Dzisiaj pobrali mocz cewnikiem do badania i wyszły podwyższone leukocyty a na posiew będziemy czekać. Dostanie antybiotyk i mam nadzieję że jej się poprawiJenny93 wrote:No ale ma jakieś inne objawy oprócz gorączki?🧍🏻♀️'97🧍🏽♂️'94
03.2022➡️INVIMED Poznań
➡️06.2023 IUI❌
➡️07.2023 IUI❌
08.2023➡️MedART Poznań
➡️10.2023 punkcja➡️18🥚➡️10❄️
➡️11.2023 FET PGT-A❄️5.1.1 CB 💔
➡️12.2023 biopsja+endometrium scan➡️staphylococcus aureus+enetrococcus faecalis➡️3msc probiotykoterapii
➡️05.2024 naturalsik(06.05 3+5) beta 159,14 prog 15,9 (07.05 3+6) beta 232,27 (10.05 4+2) beta 1027,69 prog 47,4 (17.05 5+2) beta 15519,62 prog 22,1 (21.05 5+6) mamy❤️ (12) prenatalne będzie🩷 (17+3) pierwszy kopniak ➡️07.01.2025 CC 3320 i 56cm

➡️02.2026 FET PGT-A❄️5.1.1 8dpt beta 80,96 prog 33,30 9dpt beta 166,31 13dpt beta 1255,71 prog 40 24dpt mamy ❤️ będzie 🩷

Zostało 8❄️ -
Szarlotka90 wrote:Czyli mówicie że za 4 miesiące może nie być już potrzebny? Kurcze to jak ja zrobię zakupy 🤣
Monester dzięki za polecajki, pojadę sprawdzić Chicco na żywo. Narazie zgłębiłam temat espiro...
U nas wózki przestały być potrzebne jak młody zaczął stabilnie chodzić czyli jak skończył rok.
Od tego czasu podjęłam kilka prób, dał się wsadzić ale po 5 metrach z wrzaskiem próbuje uciec.
Tęsknię trochę za tymi długimi spacerami. Aczkolwiek ostatnio sprawdziłam i nasze poranne spacery to nawet ponad 4 tys kroków 🙀tzn moich bo Młody to kilka razy tyle
Szarlotka90, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Jak tak teraz myślę, to pewnie każde dziecko ma do wyjeżdżenia określoną ilość godzin 🤣 mój do roku wózka nie cierpiał i nie mogłam iść na dłużej niż pół godziny. Więc mega się cieszę, ze mogę jeczze korzystać w drugim roku;)
Jak wyglądają place zabaw w waszej okolicy ? Bo u mnie to część chyba pamięta moje dzieciństwo 🤣
My mamy sporo opcji, raczej nowoczesne i fajnie pomyślane. Dużo jest elementów do wspinaczki, co mój syn bardzo lubi. Wspina się niestety wszędzie, atakuje siatki po 2 metry i wyżej. Ostatnio byłam z moją mamą na placu zabaw, to skwitowała, że moja cała aktywność to pilnowanie, żeby się nie zabił 😅 Tak samo jak Ty wybieram wózek także z tego względu, że mały wszystko chce sam, więc puszcza moją rękę i leci.'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Synek na świecie
2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

-
Mi_Lusia wrote:Melduję, że 16.04 o wschodzie słońca wykluł się nasz kurczaczek nr 2 🩷 akcja porodowa rozpoczęła się samoistnie i dałam się namówić na próbę vbac, no i jakoś poszło 😉 wczoraj wyszłyśmy do domu i będziemy ogarniać nową rzeczywistość z buntem dwulatka, który wjeżdża na gruuuboo.
Gratulacje wielkie! Powodzenia, siły i oceanu spokoju Ci życzę ☺️
Monester, ty czarownico 😛'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Synek na świecie
2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

-
Kulka413 wrote:Nie ma właśnie. Ma lekki katar. Ale to wydaje mi się że pozostałość po rsv. Dzisiaj pobrali mocz cewnikiem do badania i wyszły podwyższone leukocyty a na posiew będziemy czekać. Dostanie antybiotyk i mam nadzieję że jej się poprawi
U nas przy trzydniówce temperatura trwała tydzień zanim wysypało... Również bez innych objawów i również szpital. Dużo zdrówka życzę. -
Anka Słomianka - u nas to samo. Jak tylko mam więcej czasu to śmigamy na długie spacery. A jak dystans do pokonania dłuższy to śmigamy rowerem (synek oczywiście na rowerze matki lub ojca w foteliku). Na większe zakupy jeździmy od zawsze autem - synek bierze swój wózek sklepowy i zawsze ma ogromną radochę z robienia "swoich" zakupów.
Milusia - gratulacje!
Monester - u nas w okolicy mamy dwa całkiem spoko place zabaw (oba relatywnie nowe, ufundowane z budżetu obywatelskiego). -
Gratulacje! ❤️❤️❤️
I powodzenia ze starszakiem! 😉
Mój to by mnie chyba zjadł, jakby się pojawiło drugie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 09:45
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.

-
Mi_lusia gratulacje 💓
Hope super że jest serduszko ❤️ trzymam kciuki za kolejne USG🍀
U nas od 2 urodzin jest na grubo 🙈 odmawia drzemek w ciągu dnia( max 2 razy w tygodniu uda się ją położyć), w nocy dramat, budzi się często, widać że mały mózg przetwarza i przetwarza. Ale więcej gada, próbuje powtarzać więc mam nadzieję że w końcu zacznie mówić i spać w nocy 🤞 bo padnę i już nie wstanę 😛🤦🏼♀️🙈
Widziałam że był tamat wózkowy, my naszego Pinga polecamy ! Fakt ma dość krótkie siedzisko ale wystarcza do codziennego użytku. Moja mała na spacerach większość chce chodzić na nóżkach ale jak się zmęczy to sama pokazuje że chce do wózka. Nawet jak za dużo w nim nie jeździ to jest gdzie włożyć zakupy i inne klamoty.
-
U nas też zaczyna gadać 😉 jak już coś składa nowego to się zawstydza i uśmiecha 😃Rosa_13 wrote:Mi_lusia gratulacje 💓
Hope super że jest serduszko ❤️ trzymam kciuki za kolejne USG🍀
U nas od 2 urodzin jest na grubo 🙈 odmawia drzemek w ciągu dnia( max 2 razy w tygodniu uda się ją położyć), w nocy dramat, budzi się często, widać że mały mózg przetwarza i przetwarza. Ale więcej gada, próbuje powtarzać więc mam nadzieję że w końcu zacznie mówić i spać w nocy 🤞 bo padnę i już nie wstanę 😛🤦🏼♀️🙈
Widziałam że był tamat wózkowy, my naszego Pinga polecamy ! Fakt ma dość krótkie siedzisko ale wystarcza do codziennego użytku. Moja mała na spacerach większość chce chodzić na nóżkach ale jak się zmęczy to sama pokazuje że chce do wózka. Nawet jak za dużo w nim nie jeździ to jest gdzie włożyć zakupy i inne klamoty.
Rosa_13 lubi tę wiadomość
[/url] -
Mi_lusia gratulacje 💓 zdrowia i cierpliwości 😁❤️
Hope super że jest serduszko ❤️ trzymam kciuki🍀
Rosa_13 wrote:
Moja gwiazda nie śpi w dzień od ukończenia 16 miesiąca życia. 2 tyg przed poprzedziły to dramy jak próbowałam ją kłaść, ale padała po około godzinie walki..no i w końcu odmówiła na dobre. Pierwsze dwa tyg ciężko zanim się przestawiliśmy 😅 ale potem już spoko.
Ze snem nocnym też różnie ostatnimi czasy... 😵💫
My jesteśmy team na nogach wszędzie, ewentualnie rowerek biegowy lub trójkołowy. Wózek poszedł w odstawkę 🙈2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕

Na feriach ❄️❄️❄️