udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Zobacz sobie maxi Cosi Soho. Jest bardzo podobny do aer ale tańszy i dłuższy i ma większe koła. Przy czym sprawdzi się spokojnie do końca wozkowania. Jeczze Snap sport mniej kompaktowy, ale wytrzymała bestia. No i ping trekking - tylko dla wysokich rodziców raczej - i nie do spania dla starszaków, bo on ma chyba z 83 cm raptem rozłożony. Osobiście polecam z tych dla dzieci w naszym wieku Soho.Szarlotka90 wrote:Temat przewijał się dawno dawno temu... Ale padła nam nasza spadkowa spacerówka do miasta
nie składa się, jej czas minął... Mamy już wiek "dojrzały" ale jednak do sklepu czy na wizytę u lekarza wolałabym mieć wózek.
Macie coś do polecenia w budżetowej wersji? Górna granica 1000 zł?
Mała biega, lata ale wiadomo czasem na zakupach braknie mocy i chyba jednak wolałabym mieć spacerówkę do miasta. Dziękuję jeżeli któraś z was podzieli się posiadanym modelem lub jest bardzo niezadowolona. Mózg mi paruje od przeglądu spacerowek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 21:14
Szarlotka90 lubi tę wiadomość
-
Monester, Ty masz chyba wózkowy doktorat

My chyba jako jedyni do teraz nie mamy drugiego wózka. Wszędzie z Młodym pomykamy albo na nogach, albo teraz już rowerem. Chociaż zerknę na ten, który polecasz, bo przyda się na wakajki. Chociaż ostatnio jak byliśmy w lutym to bez wózka.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g

-
My też bez wózka, sprawa przegrana😉WiosnyFanka wrote:Monester, Ty masz chyba wózkowy doktorat

My chyba jako jedyni do teraz nie mamy drugiego wózka. Wszędzie z Młodym pomykamy albo na nogach, albo teraz już rowerem. Chociaż zerknę na ten, który polecasz, bo przyda się na wakajki. Chociaż ostatnio jak byliśmy w lutym to bez wózka.
Hulajnoga i mój rower elektryk 😅
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
[/url] -
Ja korzystam z wózka codziennie. Mieszkam w centrum miasta, więc większość spraw załatwiam pieszo, zasuwamy na targ po zakupy, na różne place zabaw, odkąd zrobiło się ciepło, mały ma czasem drzemkę w wózku. Ja w ogóle lubię chodzić i sobie wyrobić dziennie trochę kroków w szybkim tempie, zwłaszcza że na treningi żadne nie mam teraz siły ani ochoty
monester lubi tę wiadomość
'89, PCOS, brak jajowodu po cp
Pierwsza stymulacja, wrzesień 2023: ❄️❄️❄️ (niebadane)
1 Transfer (4bb) - 10dpt 423 -> 14dpt 1981 -> 16dpt 3721
USG 22dpt - zarodek jest, serduszka jeszcze brak
USG 29dpt - jest ❤️
Synek na świecie
2 Transfer (4bb) ❌ beta 0
3 Transfer (3bb) ❌ biochem
Druga stymulacja, luty 2026: ❄️❄️❄️ (PGT-A ✔️)

-
Dziewczyny wierzycie w temperature która pokazuje termometr douszny Braun termoscan 7+? Bo jestem z młodą w szpitalu i wzięłam swój termometr. Mój pokazuje powyżej 39 (baterie są dobre bo mi pokazuje temperaturę w normie) a na szpitalnym 37 i nie wiem czy mam się z nimi kłócić czy odpuścić. Tym bardziej że z młodą jestem w szpitalu bo od tygodnia ma taką temperaturę i nie wiadomo od czego bo krew mocz i kał ma w normie🧍🏻♀️'97🧍🏽♂️'94
03.2022➡️INVIMED Poznań
➡️06.2023 IUI❌
➡️07.2023 IUI❌
08.2023➡️MedART Poznań
➡️10.2023 punkcja➡️18🥚➡️10❄️
➡️11.2023 FET PGT-A❄️5.1.1 CB 💔
➡️12.2023 biopsja+endometrium scan➡️staphylococcus aureus+enetrococcus faecalis➡️3msc probiotykoterapii
➡️05.2024 naturalsik(06.05 3+5) beta 159,14 prog 15,9 (07.05 3+6) beta 232,27 (10.05 4+2) beta 1027,69 prog 47,4 (17.05 5+2) beta 15519,62 prog 22,1 (21.05 5+6) mamy❤️ (12) prenatalne będzie🩷 (17+3) pierwszy kopniak ➡️07.01.2025 CC 3320 i 56cm

➡️02.2026 FET PGT-A❄️5.1.1 8dpt beta 80,96 prog 33,30 9dpt beta 166,31 13dpt beta 1255,71 prog 40 24dpt mamy ❤️ będzie 🩷

Zostało 8❄️ -
Myślę, że to jest zależne od tego gdzie się mieszka i jakie ma tereny spacerowe. Ja nie wyobrażam sobie na codzien używać rowerka czy biegówki bo nie mamy na to infrastruktury. A zakupy też dobrze zapakować do wózka czy też dziecko ma się gdzie zdrzemnąć.
-
Też bym chętnie pochodziła ale no niestety mała w ogóle nie chciała już siedzieć 😉Cynamonka wrote:Ja korzystam z wózka codziennie. Mieszkam w centrum miasta, więc większość spraw załatwiam pieszo, zasuwamy na targ po zakupy, na różne place zabaw, odkąd zrobiło się ciepło, mały ma czasem drzemkę w wózku. Ja w ogóle lubię chodzić i sobie wyrobić dziennie trochę kroków w szybkim tempie, zwłaszcza że na treningi żadne nie mam teraz siły ani ochoty

[/url] -
Chyba tak, my to codziennie kilka razy dziennie na spacerek i place zabaw w około 😉monester wrote:Myślę, że to jest zależne od tego gdzie się mieszka i jakie ma tereny spacerowe. Ja nie wyobrażam sobie na codzien używać rowerka czy biegówki bo nie mamy na to infrastruktury. A zakupy też dobrze zapakować do wózka czy też dziecko ma się gdzie zdrzemnąć.
[/url] -
Kulka413 wrote:Dziewczyny wierzycie w temperature która pokazuje termometr douszny Braun termoscan 7+? Bo jestem z młodą w szpitalu i wzięłam swój termometr. Mój pokazuje powyżej 39 (baterie są dobre bo mi pokazuje temperaturę w normie) a na szpitalnym 37 i nie wiem czy mam się z nimi kłócić czy odpuścić. Tym bardziej że z młodą jestem w szpitalu bo od tygodnia ma taką temperaturę i nie wiadomo od czego bo krew mocz i kał ma w normie
Ale szpitalnym też mierzą w uchu? Bo temperatura w uchu zawsze będzie wyższa niż na czole, czy pod pachą. Ja mu ufam. Zresztą to też czuć po dziecku czy jest rozpalone, jak się zachowuje. Przy gorączce 39 stopni mój mały stęka, przelewa się przez ręce, ma dreszcze. Robili jej badania krwi i moczu?
U nas pomimo, że młodszy to wózek przechodzi tylko rano do żłobka 🙈 Czasami sama jestem w szoku jakie dystanse jest w stanie przejść. W międzyczasie robi sobie przerwy i tak śmiesznie rusza nóżkami żeby odpoczęły i idzie dalej
-
Ja też tak, a na wakacjach to w ogóle chętniej w tym wózku siedzi - i można zapakować wszystko na cały dzień do wózka. Pewnie gdyby nie wózek to byśmy kupili taka przyczepkę 🤣 tam to można zapakować rzeczyCynamonka wrote:Ja korzystam z wózka codziennie. Mieszkam w centrum miasta, więc większość spraw załatwiam pieszo, zasuwamy na targ po zakupy, na różne place zabaw, odkąd zrobiło się ciepło, mały ma czasem drzemkę w wózku. Ja w ogóle lubię chodzić i sobie wyrobić dziennie trochę kroków w szybkim tempie, zwłaszcza że na treningi żadne nie mam teraz siły ani ochoty

-
Ale tak bezpośrednio to w mieście nie mieszkamy ale w sklepie to bierze swój maly wózek i nie ma opcji, że wrzucisz coś swojego 😉monester wrote:A ja jestem w szoku, że wasze dzieci chcą iść na nogach tam gdzie wy chcecie 🤣 albo się słuchają na rowerku czy jezdziku. Mój to się rozpędza na maxa i na oślep przed siebie w domu, więc nie ma opcji żebym go zabrala na dwór w takim pojeździe.
[/url] -
Docelowo przyczepka fajny pomysł, można zapakować rzeczy i można małego wrzucić 😃monester wrote:Ja też tak, a na wakacjach to w ogóle chętniej w tym wózku siedzi - i można zapakować wszystko na cały dzień do wózka. Pewnie gdyby nie wózek to byśmy kupili taka przyczepkę 🤣 tam to można zapakować rzeczy
[/url] -
Jak tak teraz myślę, to pewnie każde dziecko ma do wyjeżdżenia określoną ilość godzin 🤣 mój do roku wózka nie cierpiał i nie mogłam iść na dłużej niż pół godziny. Więc mega się cieszę, ze mogę jeczze korzystać w drugim roku;)
Jak wyglądają place zabaw w waszej okolicy ? Bo u mnie to część chyba pamięta moje dzieciństwo 🤣 -
W szpitalu mają ten co się przykłada do czoła. Robili krew mocz i kał i WSZYSTKO w normie. Jutro pogadam z lekarzem co dalej bo już nie mam pojęcia co jej może być. Ciekawe czy nas przeniosą na wrzoska do poznania do tego centrum. Boje się że tam nie dostanę pokoju jednoosobowego z uwagi na moją ciążęJenny93 wrote:Ale szpitalnym też mierzą w uchu? Bo temperatura w uchu zawsze będzie wyższa niż na czole, czy pod pachą. Ja mu ufam. Zresztą to też czuć po dziecku czy jest rozpalone, jak się zachowuje. Przy gorączce 39 stopni mój mały stęka, przelewa się przez ręce, ma dreszcze. Robili jej badania krwi i moczu?
U nas pomimo, że młodszy to wózek przechodzi tylko rano do żłobka 🙈 Czasami sama jestem w szoku jakie dystanse jest w stanie przejść. W międzyczasie robi sobie przerwy i tak śmiesznie rusza nóżkami żeby odpoczęły i idzie dalej
Moja lubi mieć dupkę w wózku. Problemem jest jak ma gdzies iść bo za nic w świecie ręki nie poda🧍🏻♀️'97🧍🏽♂️'94
03.2022➡️INVIMED Poznań
➡️06.2023 IUI❌
➡️07.2023 IUI❌
08.2023➡️MedART Poznań
➡️10.2023 punkcja➡️18🥚➡️10❄️
➡️11.2023 FET PGT-A❄️5.1.1 CB 💔
➡️12.2023 biopsja+endometrium scan➡️staphylococcus aureus+enetrococcus faecalis➡️3msc probiotykoterapii
➡️05.2024 naturalsik(06.05 3+5) beta 159,14 prog 15,9 (07.05 3+6) beta 232,27 (10.05 4+2) beta 1027,69 prog 47,4 (17.05 5+2) beta 15519,62 prog 22,1 (21.05 5+6) mamy❤️ (12) prenatalne będzie🩷 (17+3) pierwszy kopniak ➡️07.01.2025 CC 3320 i 56cm

➡️02.2026 FET PGT-A❄️5.1.1 8dpt beta 80,96 prog 33,30 9dpt beta 166,31 13dpt beta 1255,71 prog 40 24dpt mamy ❤️ będzie 🩷

Zostało 8❄️ -
Ja mam kilka termometrów - i zawsze weryfikuje temperature, i mi wychodzi najdokładniej zawsze w uchu ale nie mam tego Brauna tylko inny. I sprawdzałam też jak dziecko zdrowe i na sobie itd bo mam go od lat. Dobrze zmierzone w uchu to max 36.8 u nas więc nie jest wcale wyższe. Czoło za to często niżej bo się poci/chłodzi. A ten na podczerwień to cuda potrafi pokazać jak dziecko spod kołdry się wygrzebuje.
-