udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojra wrote:Dziewczyny a wycinacie metki z ubranek? W tych co kupiłam nie ma metek na karku, ale są takie wewnętrzne z boku i nie wiem czy będą one drapać czy nie
Mojra lubi tę wiadomość
-
Mojra wrote:Dziewczyny a wycinacie metki z ubranek? W tych co kupiłam nie ma metek na karku, ale są takie wewnętrzne z boku i nie wiem czy będą one drapać czy nie
Ja wycinałam przy prasowaniu. Czasami takie maleńkie ubranko potrafiło mieć takie ogromne metki 🙈Mojra lubi tę wiadomość
-
-
Cześć dziewczyny, zmartwiłam się.Skończyłam 6 tydzień.Przedwczoraj zwiększone pobolewanie po prawej stronie.Od wczoraj bóle podbrzucha,dziś ból w okolicach lewego jajnika i orawie cały czas pobolewanie jak w czasie miesiączki.
Przed chwilą byłam w toalecie i na paperze został śluz podbareiony na jasnobrązowo.Martwię się.Jutro pójdę do pierwszego lepszego lekarza,ale powiedzcie mi,mam czego się bać?
Wzięłam juz godzinę temu trzecią nospę i wydaje mi się ciut mniejsze skurcze. -
Tigra wrote:Cześć dziewczyny, zmartwiłam się.Skończyłam 6 tydzień.Przedwczoraj zwiększone pobolewanie po prawej stronie.Od wczoraj bóle podbrzucha,dziś ból w okolicach lewego jajnika i orawie cały czas pobolewanie jak w czasie miesiączki.
Przed chwilą byłam w toalecie i na paperze został śluz podbareiony na jasnobrązowo.Martwię się.Jutro pójdę do pierwszego lepszego lekarza,ale powiedzcie mi,mam czego się bać?
Wzięłam juz godzinę temu trzecią nospę i wydaje mi się ciut mniejsze skurcze.
Dużo z nas tutaj miało pobolewania, skurcze, plamienia a nawet krwawienia. Ale lepiej sprawdź u lekarza albo na sor.Tigra, izabelka90, Osa 🐝, Nowa na forum lubią tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
monester wrote:Wiosny fanka - trzymacie się jeszcze w dwupaku?
Tak. Rozmawiałam dziś z lekarzem. Dopóki CRP mamy niskie i KTG prawidłowe to będą starali się przetrzymać nas w dwupaku jeszcze tydzień.
Kasiek789, Osa 🐝, Mojra, Kessa, pineapple89, monester, Monita, Mati W., Jenny93, Nowa na forum, izabelka90, IssGreen, Gonia.., Mi_lusia, _Pina, Hope_89 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Tak. Rozmawiałam dziś z lekarzem. Dopóki CRP mamy niskie i KTG prawidłowe to będą starali się przetrzymać nas w dwupaku jeszcze tydzień.
🍀✊🏼 trzymajcie się
Od wczoraj mam ból głowy, po prawej stronie skroń do tego dochodzi wieczorem światłowstręt ☹️ wzięłam paracetamol ale no.. napisałam do lekarza sms, jutro może odp. Ciśnienie mam 127/73 puls 74, myślę czy to po prostu pogoda czy coś się dzieje ☹️WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Za mną ciężki emocjonalnie dzień. Już od samego rana. Nie mogłam spać, mała się rano jakoś nie ruszała. Już panika, płacz. Potem coś tam się poruszała.
Na dzisiaj miałam skierowanie do szpitala. Plan był taki że jutro próbujemy z indukcją. Ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo podczas badania przy przyjęciu okazało się że mam nieprawidłową wydzielinę z pochwy i mam zlecone globulki na noc przez kilka dni 🤦🤦🤦 Zostałam na obserwacji że względu na wyższe ciśnienie. I co? Ja tu taka rozemocjonowana i się wysokie ciśnienie potwierdza. Już mi dali jakąś tabletkę na zbicie i niby będę je dostawać 3xdziennie.
Na izbie przyjęć rozwarcie 1cm, szyjka ok 2,5cm, mała 3,5kg wg USG, wszystkie przepływy bardzo dobre.
Chyba tu trochę pobędę niestety. A najgorsze że jestem w szpitalu oddalonym o 140km od domu. Boje się że mąż w razie akcji nie zdąży przyjechać i dużo innych rzeczy mnie dzisiaj przytłoczyło
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
pineapple89 wrote:Za mną ciężki emocjonalnie dzień. Już od samego rana. Nie mogłam spać, mała się rano jakoś nie ruszała. Już panika, płacz. Potem coś tam się poruszała.
Na dzisiaj miałam skierowanie do szpitala. Plan był taki że jutro próbujemy z indukcją. Ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo podczas badania przy przyjęciu okazało się że mam nieprawidłową wydzielinę z pochwy i mam zlecone globulki na noc przez kilka dni 🤦🤦🤦 Zostałam na obserwacji że względu na wyższe ciśnienie. I co? Ja tu taka rozemocjonowana i się wysokie ciśnienie potwierdza. Już mi dali jakąś tabletkę na zbicie i niby będę je dostawać 3xdziennie.
Na izbie przyjęć rozwarcie 1cm, szyjka ok 2,5cm, mała 3,5kg wg USG, wszystkie przepływy bardzo dobre.
Chyba tu trochę pobędę niestety. A najgorsze że jestem w szpitalu oddalonym o 140km od domu. Boje się że mąż w razie akcji nie zdąży przyjechać i dużo innych rzeczy mnie dzisiaj przytłoczyło -
monester wrote:Dziewczyny - orientujecie się czy mate podłogowa edukacyjna to się nadaje do prania ? Czy to w ogóle trzeba prac przed użyciem? I czy przetrwa pranie ?
Wydaje mi się zależy jaka. Ja przy pierwszym dziecku miałam taką materiałową z elementami piszczącymi w środku i prać się tego nie dało. Czyszczenie tylko wilgotną ścierką po powierzchni. Przy zakupie powinna być instrukcja jak taką matę czyścić. Ja swojej po zakupie nie czyściłam. Dziecko normalnie na tym leżało i nic mu nie było.Czynnik męski:
3 procedury in vitro, 2 pierwsze - 0 zarodków, przy 3 decyzja - korzystamy z nasienia dawcy. Uzyskano 3 zarodki ❄️❄️❄️
Dwie dziewczynki na stanie 🥰 ❤️❤️
1 transfer 3.2.2. - 🥰 córcia z lutego 2020 r.
2 transfer 3.2.2. - 🥰 córcia z czerwca 2024 r.
Ostatnia kruszynka na zimowisku ❄️ -
monester wrote:Dziewczyny - orientujecie się czy mate podłogowa edukacyjna to się nadaje do prania ? Czy to w ogóle trzeba prac przed użyciem? I czy przetrwa pranie ?
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
pineapple89 wrote:Za mną ciężki emocjonalnie dzień. Już od samego rana. Nie mogłam spać, mała się rano jakoś nie ruszała. Już panika, płacz. Potem coś tam się poruszała.
Chyba tu trochę pobędę niestety. A najgorsze że jestem w szpitalu oddalonym o 140km od domu. Boje się że mąż w razie akcji nie zdąży przyjechać i dużo innych rzeczy mnie dzisiaj przytłoczyłopineapple89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypineapple89 wrote:Za mną ciężki emocjonalnie dzień. Już od samego rana. Nie mogłam spać, mała się rano jakoś nie ruszała. Już panika, płacz. Potem coś tam się poruszała.
Chyba tu trochę pobędę niestety. A najgorsze że jestem w szpitalu oddalonym o 140km od domu. Boje się że mąż w razie akcji nie zdąży przyjechać i dużo innych rzeczy mnie dzisiaj przytłoczyło
Przetłumacz sobie tak jak ja to robiłam- najważniejsza teraz jest ta mała osóbka pod sercem, dla niej to robisz i jesteś w stanie zrobić jeszcze więcej. Byle tylko była bezpieczna. Moje plany na końcówkę ciąży też były inne, ale siedząc 2 tygodnie w szpitalu zrozumiałam, że idealny plan rozwiązania to może udaje się zrealizować 10% kobiet w ciąży. Reszta tak bardzo od nas nie zależy, że trzeba brać co jest.izabelka90, pineapple89, Nowa na forum, Mojra lubią tę wiadomość
-
Trzymam ogromne kciuki ,aby wszystko poszło po Twojej myśli 🍀🤞😘
Najważniejsze, że maleństwo ma się dobrze, a jeśli coś w wydzielinie znaleźli to nawet lepiej ,że leczą niż mieliby zbagatelizować.
Odpoczywaj i spróbuj troszkę mniej się stresować chociaż wiem, że jest bardzo trudno. 🤗🤗🤗👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
14dpt-bhcg 1270
6t0d- poronienie jednego zarodka💔
6t4d- 0,56cm 🥰
6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
8t3d-1,97cm 😍
9t4d-2,89cm 😍
10t5d- 3,87cm ❤️
11t5d-4,83cm maluszka ❤️
12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷
16+6 -160g dziewczynki 🩷
20+6-344g dziewczynki 🩷
23+3 połówkowe-583g szczęścia 🩷
24+4 mamy 650g szczęścia 🩷
27+2 mamy 1017g kruszynki🩷
28+4 mamy 1200g 🩷
30+4 mamy 1550g szczęścia 🩷
32+4 mamy 1800g 🩷
34+4 mamy 2500g księżniczki 🩷
36+4 mamy 2800g 🩷
38+5 córeczka jest na świecie 🩷
Na zimowisku ❄️❄️❄️ Blastocysty
-
Chyba tu trochę pobędę niestety. A najgorsze że jestem w szpitalu oddalonym o 140km od domu. Boje się że mąż w razie akcji nie zdąży przyjechać i dużo innych rzeczy mnie dzisiaj przytłoczyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 08:11
-
Dziewczyny pytanko odnośnie zgagi🙈
Czy ktoras może zna bezpieczny lek który można stosować w ciazy na zgagę?
Próbowałam wszystkiego i niestety zgaga jakby z dnia na dzień jest coraz gorsza. W dzień jakoś sobie radzę bo coś wypije czy zjem i jest lżej ,ale w nocy wstaje dosłownie co chwilę bo nie mogę wytrzymać. Po dzisiejszej nocy mam tak gardlo podrażnione jakbym przeziębiona była 🙈
Normalnie sam kwas cofa się aż do gardla 🙈😔
👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
14dpt-bhcg 1270
6t0d- poronienie jednego zarodka💔
6t4d- 0,56cm 🥰
6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
8t3d-1,97cm 😍
9t4d-2,89cm 😍
10t5d- 3,87cm ❤️
11t5d-4,83cm maluszka ❤️