udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
izabelka90 wrote:Haha ja też swój oglądam i się zastanawiam czy wyjdzie, ale chyba zapas tłuszczu nie da mu wyjść 🤭 jest jeszcze dziurką 😁 chciałam pisać, że nie mam nawet linea negra ale oglądałam pępek jak wygląda na stojąco przed lustrem i zauważylam, że delikatna kreska jest
Ja miałam ogólnie baaardzo głęboki pępek i nigdy nje widziałam końca 😂 stary się śmiał, że tam to pewnie jest cyrk 😂 teraz widać już zawiązanie i mówi że w końcu mogę go umyć 🤣 ale do wypchnięcia ma jeszcze trochę 🙈 linea mam do pępka, powyżej nie.. i jest krzywa w jednym miejscu 😆 to śmieszne jest, ale zastanawiałam się, czy jestem jakiś wyjątkiem 🤦🏻♀️izabelka90, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Gonia.. wrote:Kochana u mnie dziurka nadal jest 🤣
Ja miałam malutka ,ale głęboka mój pepek nie był widoczny, a teraz jakby ta dziurka siw powiększyła i widać go całego. Ale śmiesznie bo właśnie większość kobiet ma chociaż zrównane ,a nie dziurki .
Dokładnie, mi to się kojarzy ciąża- wypchnięty dzyndzel 😆🙈 i czekam i czekam 🙈izabelka90 lubi tę wiadomość
-
kasia12323 wrote:Czy wy po CC używaliście tych majtek siateczkowych czy od razu swoich bawełnianych? Bo przy synku używałam swoich zwykłych bawełnianych a teraz to sama nie wiem co ubrać najpierw
-
nick nieaktualnyOsa 🐝 wrote:Myślę o tej piance 🤔. Znalazłam też takie mokre chusteczki z oczaru na allegro i czy to nie przyniesie ulgi ??
izabelka90, Osa 🐝 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:No właśnie też mnie to zastanawia - tabletek nie chce brać bo umówmy się że obecnie nasze życie łóżkowe nie istnieje 😅 ogólnie nie ma dla mnie obecnie jakiejś dobrej antykoncepcji ale skoro nie zaszłam tyle lat w ciążę ... Aczkolwiek jest u nas na forum AZ kilka wpadek naturalnych
-
Osa 🐝 wrote:Ja miałam ogólnie baaardzo głęboki pępek i nigdy nje widziałam końca 😂 stary się śmiał, że tam to pewnie jest cyrk 😂 teraz widać już zawiązanie i mówi że w końcu mogę go umyć 🤣 ale do wypchnięcia ma jeszcze trochę 🙈 linea mam do pępka, powyżej nie.. i jest krzywa w jednym miejscu 😆 to śmieszne jest, ale zastanawiałam się, czy jestem jakiś wyjątkiem 🤦🏻♀️
Osa 🐝 lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Nowa na forum wrote:To chyba tylko chustonoszenie pozostaje, aby uwolnić ręce 😁
U nas co 2,5-3 godziny musi być butla, bo inaczej jest wrzask. W międzyczasie kp, ale tu po paru minutach przeważnie sen. W nocy różnie, czasem uda się odłożyć i jest ok, a czasem pomiędzy jednym karmieniem a kolejnym, tak długo trzeba nosić, że może z pół godziny pośpię. Bywam tak zmęczona, że już tylko siedzę z niuśkiem na rękach, bo boję się, że zasnę i upuszczę go w trakcie dreptania po mieszkaniu. -
Osa 🐝 wrote:To może faktycznie lepiej ta pianka 🤔4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
IssGreen wrote:Mój lekarz wspominał o antykoncepcji jeszcze przed porodem, jest zwolennikiem wkładki domacicznej. Jak pojadę na wizytę po połogu, zapytam o szczegóły. Na pewno muszę jakąś antykoncepcję zastosować, a nie chciałabym, by partner używał prezerwatyw. Zaszłam dwa razy w ciążę naturalnie (niestety nie udało mi się ich utrzymać), więc podejrzewam, że kolejny raz również mogłabym prędzej czy później w nią zajść.
Początkowo myślałam, że wkładka to zły pomysł, bo w przypadku ponownych starań będę musiała ją usunąć, ale z drugiej strony lekarz może mi ją po prostu wyjąć, a czy będą starania? Tego nie wiem.
Tabletki antyk. kiedyś brałam, czułam się po nich bardzo dobrze, ale po trzech miesiącach od odstawienia garściami wypadały mi włosy. Dodatkowo trzeba pamiętać o ich regularnym zażywaniu.
Z drugiej strony nie wiem, jak przekonam się do seksu po porodzie. Ochotę mam, nawet sporą, ale wygląd mojej pochwy/krocza chyba pozostawia sporo do życzenia. Dyskomfortu nie czuję, ale mam tam taki hm... napuchnięty fałd? kulkę? Nie mam pojęcia, czy to obniża się ściana pochwy czy coś wypada...
Padło również pytanie o mleko. Mm podgrzewam do temperatury +- 37 stopni. Swojego odciągniętego mleka nie podgrzewam w ogóle (ale i nie wkładam do lodówki/nie mrożę). Odnośnie mleka modyfikowanego, producent zaleca, by spożyć je od razu po przygotowaniu. Czy zabieracie mleko modyfikowane np. na spacer? Jeśli tak, w jakim czasie dziecko je spożywa? Godzinie? Dwóch? -
Dziewczyny, z polecenia z edycji I (bo tam się temat pojawił po zapytaniu Rosa) polecam wam preparat
Bioderma Cicabio Lotion Spray Antybakteryjny lotion w sprayu o działaniu regenerującym i osuszającym.
Mój ma dużo fałdek i mleczko odparzylo szyjke i inne preparaty bardzo łagodziły podrażnienie ale jak posmarowałam tym preparatem to po nocy nie było nawet zaczerwienienia.Osa 🐝, izabelka90, Mas, Rosa_13, WiosnyFanka, Jenny93, Nowa na forum, Kasiek789, Monita lubią tę wiadomość
-
izabelka90 wrote:Myślę że pianka wystarczy, ja nie pamiętam dokładnie co z tym oczarem ona mówiła, czy jakaś wkładką czy płyn, nie zakodowalam tego. Skupiłam się też na tej piance, tym bardziej, że w koło ciągle o niej słyszałam w polecajkach.
Mi ciągle się wyświetla i w końcu ja dorzucę do Zam. Witamin 🙈😁
Dużo os. Sobie chwali, a tym bardziej rodzimy w ciepłych warunkach i to może uchronić przed jakimiś infekcjami 🤔izabelka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia12323 wrote:Czy wy po CC używaliście tych majtek siateczkowych czy od razu swoich bawełnianych? Bo przy synku używałam swoich zwykłych bawełnianych a teraz to sama nie wiem co ubrać najpierw
-
izabelka90 wrote:Haha u mnie to samo, w końcu widzę dno mojej dziurki 😅🙈 moja jest prosta bardzo jasna, ale od samego pępka jej nie widzę, trochę niżej się zaczyna ale jest.
Ja to się zastanawiam kiedy mi zniknie 🤣🤣 bo cały czas jest trochę widoczna mimo to że brzuch już całkiem normalny, zero śladów ciąży jedynie ta linia mnie zdradza 🤣 -
monester wrote:Dziewczyny, z polecenia z edycji I (bo tam się temat pojawił po zapytaniu Rosa) polecam wam preparat
Bioderma Cicabio Lotion Spray Antybakteryjny lotion w sprayu o działaniu regenerującym i osuszającym.
Mój ma dużo fałdek i mleczko odparzylo szyjke i inne preparaty bardzo łagodziły podrażnienie ale jak posmarowałam tym preparatem to po nocy nie było nawet zaczerwienienia.
Taaaak potwierdzam to jest złoto 😍 teraz znowu upały a te małe fałdki lubią się odparzyc 🤦🏼♀️monester lubi tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Ja to się zastanawiam kiedy mi zniknie 🤣🤣 bo cały czas jest trochę widoczna mimo to że brzuch już całkiem normalny, zero śladów ciąży jedynie ta linia mnie zdradza 🤣
Nowa na forum lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
13+3 6,7 cm 💙
4❄ pgta 😊
-
monester wrote:Mogłabyś się zdziwić jak bardzo jest ruchliwa - położyliśmy Synka bez kokonu i leżał w poprzek z głową w barierkach. Ale on ma bardzo duży odruch moro i potrafi się przekręcić na bok z pleckow i odwrotnie.
[/url]
-
Jenny93 wrote:Dziewczyny, a jeżeli chodzi o artykuły higieniczne dla nas to ile czego kupić? Mam na liście:
Kompresy na piersi - zwykłe czy żelowe?
Wkładki laktacyjne
Majtki poporodowe
Podpaski poporodowe
Podkłady poporodowe (głupie pytanie ale czym się różnią te podkłady od podpasek?)
Butelka do podmywania
Muszle laktacyjne/osłonki na brodawki
Lanolina do sutków
Ręczniki tami
Co jeszcze mogę dopisać? 🙈
Kompresy żelowe mam ale jeszcze mi się nie przydały, nie miałam ostrego nawału pokarmu tylko na spokojnie ruszyło.
Wkładki laktacyjne mam z Lansinoh i zaczęłam dopiero nosić w domu bo wcześniej mleko mi nie leciało.
Majtki poporodowe polecam te :
https://zapodaj.net/plik-2GMRXZmndB
Miękkie i wygodne 😊
Ja używałam tyło podkładow poporodowych i tak:
Z bella miałam dwa rodzaje, tragedia, przy nacinanym kroczu były dla mnie straszne.
W szpitalu używałam tych ich takich wielkich. W domu z canpol ale też mi strasznie przeszkadzaly przy kroczu także od poniedziałku noszę majtki poporodowe i swoje podpaski z always.
Butelka do podmywania cudo i do niej jeszcze piankę ginexid bym dodała, używałam jej co któreś mycie.
Osłonki na brodawki używam od początku i polecam z Madeli.
Lanolina i ręczniczki też przydatne bardzo 😊
Ja akurat nie miałam saszetek tantum rosa a koleżance się sprawdziły 🙂Jenny93, Osa 🐝, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 06.2019.
12.22r start w klinice niepłodności
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
kasia12323 wrote:Moja Julcia przed 10 była już na świecie. Ale podczas cięcia okazało się że znowu się obróciła i była głową w dół, ale u mnie już było jakieś wewnętrzne krwawienie i lekarka mówiła że nie wiedzą co się stało bo wszystkie badania były dobre. I mówiła że małej już było źle w brzuchu i cesarka w ostatniej dobrej chwili zrobiona. Ale widziałam mała tylko chwilkę na sali operacyjnej bo mała napila się płynu z krwią i zrobiła kupkę i było pełno krwi i zabrali ją na obserwacje na neonatologie. Ale na szczęście nic jej nie jest i wieczorem powinni mi ją oddac
Witaj Julciu 😍 Mam nadzieję że już się tulisz do mamusi