X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, mój chłopiec dostał małych krostek. Są głównie na buzi, na uszkach i za uszkami. Po kilka na nóżkach i pleckach. Na co to Wam wygląda? Byłam święcie przekonana, że to potówki ale teraz to już sama nie wiem.

P.s. Tak, wiem że lekarz oceni to najlepiej. Wizytę mamy jutro.

https://zapodaj.net/plik-YL6Ee6UXL7
    Na zdjęciu wygląda na trądzik niemowlęcy albo potówki. Ja bym nie panikowała tylko przemywała przegotowaną wodą. Na szczęście jutro wizyta 🙃

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Jeszcze nie moge pić, tylko mogę usta woda zwilżać. Ale zamiast kolacji mają dać herbatę do picia to troszkę będzie można się napić

Czas szybko minie i będziecie u siebie w domku ♥️
    Współczuję, ale i zazdroszczę 🥹♥️
    Kiedy oddają Ci córcie?

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Dziewczyny, mój chłopiec dostał małych krostek. Są głównie na buzi, na uszkach i za uszkami. Po kilka na nóżkach i pleckach. Na co to Wam wygląda? Byłam święcie przekonana, że to potówki ale teraz to już sama nie wiem.

P.s. Tak, wiem że lekarz oceni to najlepiej. Wizytę mamy jutro.

https://zapodaj.net/plik-YL6Ee6UXL7
    Mieliśmy takie same po ostatnich upałach ale nałożyły się też na wysyp trądziku. Więc tak. To potówki moim zdaniem.
    Jezcze wam powiem komentarz pielęgniarki - czym karmiony i w czym kąpany 😅 na głowę upadlkscie wszyscy z tym olejkiem migdałowym 😅
    Przyszła lekarka - ale masz potowek 😅 przeszło wraz z upałami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2024, 17:42

WiosnyFanka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Głośny🙈 ale chłodzi 🥵🥵 my mamy bardzo duże mieszkanie, mamy ten rękaw na dwóch oknach i tak z nim jeździmy, a ja wtedy uciekam z dzieckiem do innego pomieszczenia. Ale dzisiaj przy tym upale ratuje nas bardzo 😌 zaraz jadę z nimi właśnie do sypialni, schłodzić przed spaniem.

Oj tak, mamy go, teraz co prawda się nie przydaje, ale w bloku ratował moje dni i noce🙏 jak już temp. W mieszkaniu osiągnęła 33 st. To biegłam po niego do sklepu na jednej nodze 🥵
    Zastanawiam się, czy odpalimy go w domu, mamy wyloty wentylacyjne i jest opcja go podpiąć tam 🤔 stoi i czeka jak będzie mi coraz gorzej 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2024, 17:41

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Jejku jestem z Tobą myślami ♥️ jeszcze chwilka i wstaniesz. Wiatraczka nie masz żadnego? Jeśli już możesz to pij dużo 😚
    Dziś w action widziałam wiatraczki, dosyć spore i na ładowarkę tak mnie się wydaje.

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple89 wrote:
    Mam ten sam problem z pochwą. Wystraszyłam się że macica mi wypada czy coś i poleciałam na wizytę 2 tyg po porodzie. Ściana pochwy mi się obniżyła. Lekarz proponował laserowo to "naprawić"
    Teraz jestem umówiona na wizytę popołogową to z nim o tym porozmawiam.

Jeśli chodzi o przygotowywanie mm to w podgrzewaczu cały czas mamy wodę ok 40st także przelewam do butelki tyle ile potrzeba, wsypuję mleko i gotowe.
    Jeśli odciągam mleko i od razu podaje to nie podgrzewam.
    Kiedyś sprawdziłam i po odciągnięciu takie mleko miało ok 30st
    O widzisz, ja lekarza mam dopiero 26.07. Dasz znać, co ci powiedział?

pineapple89 lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeżeli chodzi o artykuły higieniczne dla nas to ile czego kupić? Mam na liście:
    Kompresy na piersi - zwykłe czy żelowe?
    Wkładki laktacyjne
    Majtki poporodowe
    Podpaski poporodowe
    Podkłady poporodowe (głupie pytanie ale czym się różnią te podkłady od podpasek?)
    Butelka do podmywania
    Muszle laktacyjne/osłonki na brodawki
    Lanolina do sutków
    Ręczniki tami baby

Co jeszcze mogę dopisać? 🙈

• Sernik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pineapple89 wrote:
    My podobnie postępujemy. Gorąca woda w termokubku, zimną przegotowaną w butelce i odmierzone porcje mleka modyf. w małych pojemniczkach z Ikei. Na wyczucie mieszam gorącą i zimną wodę aby uzyskać taką ciepłą.
    Zdradzisz w jakich pojemniczkach z ikei macie odmierzone mleko?

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Czas szybko minie i będziecie u siebie w domku ♥️
    Współczuję, ale i zazdroszczę 🥹♥️
    Kiedy oddają Ci córcie?
    Rano oddadzą, bo po krwawieniu i skrzepach słaba mocno jestem.i pediatra sam zaproponował żebym lepiej odpoczęła a mała została z nimi. Jak tylko będę mogła wstać to się trochę ogarnę i mogę iść do niej na trochę zobaczyć.

Gonia.. lubi tę wiadomość

age.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Dziś w action widziałam wiatraczki, dosyć spore i na ładowarkę tak mnie się wydaje.

Kuźwa nie ma opcji jutro jadę ! Szukam już takich przenośnych nie dużych.. i w necie ceny kosmos, wiadomo teraz to chodliwy towar 🙏

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Rano oddadzą, bo po krwawieniu i skrzepach słaba mocno jestem.i pediatra sam zaproponował żebym lepiej odpoczęła a mała została z nimi. Jak tylko będę mogła wstać to się trochę ogarnę i mogę iść do niej na trochę zobaczyć.

😭😭 zdarzylas kangurowac? Ale się wzruszyłam znów 🥹
    Teraz odpoczywaj, dojdź do siebie mamusia, oporządź siebie na spokojnie ♥️ tatuś jest przy Tobie??

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Sernik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny, a jeżeli chodzi o artykuły higieniczne dla nas to ile czego kupić? Mam na liście:
    Wkładki laktacyjne
    Majtki poporodowe
    Podpaski poporodowe
    Podkłady poporodowe (głupie pytanie ale czym się różnią te podkłady od podpasek?)
    Butelka do podmywania
    Lanolina do sutków
    Ręczniki tami baby

Podkłady są na łóżko. Zazwyczaj kupuje się 90 cm na 60 cm. Żebyś nie ubrudziła przescieradla szpitalnego i chyba też przy porodzie używają położne. . Fajne są z przylepcami na rogach. Podpaski wkładasz do majtek. Poporodowe są takie wielgachne w porównaniu do podpasek menstruacyjnych.

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Wiem że maluch powinien w łóżeczku spać bezpośrednio na materacu ale naszemu to wogole nie pasuje, jak go położymy i dotknie twardego to wierci się i płacz. Wczoraj po południu spał na sofie w kokonie więc już chcąc zasnąć dzisiaj o 4 rano włożyliśmy kokon do łóżeczka i na nim już spał. Wstaliśmy po 7,ogarnęłam go i nakarmilismy się piersią, odłożyłam do kokonu w łóżeczku i ponownie ładnie śpi 🙂 waszym maluchom w podobnym wieku też nie pasował sam materac?
    U nas mała bardzo lubi kokon. Śpi w nim w dzień na kanapie i czasem w łóżeczku. Mi się wydaje że to łóżeczko póki co dla niej jest za duże i lubi coś ciaśniejszego. Spi w kokonie w łóżeczku ale też póki co jest mało ruchliwa i tylko na boki głowę przekręca.

monester, xxMiaxx lubią tę wiadomość

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Kuźwa nie ma opcji jutro jadę ! Szukam już takich przenośnych nie dużych.. i w necie ceny kosmos, wiadomo teraz to chodliwy towar 🙏
    https://www.action.com/pl-pl/p/3009062/reczny-wentylator-rozpylajacy-mgielke-kinzo/
    To widziałam 😁

Osa 🐝 lubi tę wiadomość

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Wkładki laktacyjne
    Majtki poporodowe
    Podpaski poporodowe
    Butelka do podmywania
    Lanolina do sutków
    Ręczniki tami baby

Majtki siateczkowe mam z babyono chyba najbardziej elastyczne są. Mam 6 par, o dwie więcej niż chciałam ale wydawały mi się mało elastyczne poprzednie dwie z canpola i zamówiłam kolejne dwie 🤭 podkłady jedne to te na łóżko chłonne aby sobie położyć gdyby coś pociekło i podkłady/podpaski co w gatki będą, na początek fajnie sobie wziąć właśnie te wielkie, grubsze, bo trochę miękkości będzie dawał przy siedzeniu jak krocze będzie obolałe i te większe właśnie mają na paczce podkład napisane, są np z belli.
    Ja mam jeszcze saszetki tantum rosa, je do tej butelki chce sobie wrzucić i tym się przemywać z zewnątrz, papier toaletowy nawilżany, chusteczki do higieny intymnej.

Co do ilości padpasek, podkładów itp to ciężko określić bo u każdej z nas może inaczej to krwawienie połogowe wyglądać, ja nie mam zapasów nie wiadomo jakich, jak zabraknie to dokupię, a może się okazać, że już zwykle podpaski można będzie użyć a nie te namioty 😁

Podobno to jest fajne
    https://gemini.pl/ginexid-ginekologiczna-pianka-oczyszczajaca-do-higieny-intymnej-150-ml-0036183?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw4ri0BhAvEiwA8oo6F5sQA57wjHopWMlwvAAHcePs4T_qtFNL0B8Pq7A-EqS3fWlKfjKxJRoCz4wQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2024, 19:01

Jenny93 lubi tę wiadomość

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Zdradzisz w jakich pojemniczkach z ikei macie odmierzone mleko?

Wiem, ze nie o te pytałaś, ale podrzucam naszą polecajkę. Może się przyda. My mamy te:

https://www.dobreliski.pl/pl/p/Pojemniki-na-mleko-w-proszku-4-komory-mineral-grey-pink-Beaba/29836

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A czemu mają służyć te zalecenia ?
    Na początku pupka była mocno zaczerwieniona od kupek, podobno właśnie te produkty mogły powodować kwaśny (podrażniający) odczyn kupy. Na razie nie jem i jest lepiej ALE: kup jest teraz zdecydowanie mniej bo 1-3 dziennie, a wcześniej prawie przy każdej zmianie pieluszki były, dodatkowo jak tylko coś się czerwieni, to od razu smaruję sudocrem (przeważnie 1xdziennie) i potem jest ok. Myślę, że niedługo zacznę jeść jak wcześniej i sprawdzę czy jest różnica.

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Jak to bmk, wtedy niestety mega ścisła dieta.
    Ograniczenie nie pomoże przy alergii, a często przynajmniej w naszym przypadku było, że organizm walczył z alergią, aż nie dał rady. Jeśli delicol,espumisan,Sab Simplex, Wit d,vivomix nie dały rady, warto odstawić wszystko co ma nabiał na 3-4 tyg i zobaczyć czy jest różnica w dziecku, jak mm my mieliśmy sprawdzanie układu immuno by walczyło z ciętymi białkami, aż po mleko na receptę po którym ulżyło, plus u mnie dieta wykańczająca głowę 😀 przy bmk, najlepiej jednak mm, bo ciężko wykluczyć całkowicie nabiał, a po moim chłopcu, widać, że ból był duży.
    Tu chyba o kwaśny odczyn chodziło, nie o typową nietolerancje bmk

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    😭😭 zdarzylas kangurowac? Ale się wzruszyłam znów 🥹
    Teraz odpoczywaj, dojdź do siebie mamusia, oporządź siebie na spokojnie ♥️ tatuś jest przy Tobie??
    Mi tylko na moment pokazali.a tatuś kangurowal ale musiał wracać do domu synkiem się zająć. A tutaj gdzie leżę nie moze już później przyjść. Dopiero jutro jak przeniosą mnie na normalną salę, bo teraz jestem na sali takiej obserwacyjnej

age.png

Wysłany: 10 lipca 2024, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Monester my podgrzewany do około 37 stopni tak jak pisze na opakowaniu mleczka. Moje odciągnięte też tak, ale czasem jak młoda nie wypije to zostawiamy i dajemy w temp pokojowej.

Dziewczyny jak podchodzicie do zaleceń lekarzy o antykoncepcji po ciąży? Mega kłóci mi się to z moim leczeniem i ivf.. A gumki mnie odrzucając wręcz. Zresztą jakoś nie wierzę, że tyle lat i nic a teraz nagle mogłaby być wpadka. Stosujecie coś?
    Nic nie będę stosować, jak napisałaś tyle lat i nic u teraz miałoby być naturalne? Jakoś nie wierzę

Saimi lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ