udrażnianie jajowodów
-
WIADOMOŚĆ
-
Cara wrote:Przepraszam, ,że się wtrącę w dyskusję - gdzie dokładnie robiłaś sono w Wawie? Polecasz? W Warszawie nikt nie robi sHSG z lipiodolem?
Powodzenia 🙂01.2024 – baby start 🍼
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👩 35 - wszystko 🆗
• kariotyp✔️ ASA✔️ AMH 4,7✔️
• naturalne owu✔️ endometrium✔️
• TSH, FSH, LH, E2 5dc 33 pg/ml, E2 peak 222 pg/ml, Prog 4dpo 12ng/ml✔️
• sonoHSG – oba jajowody niedrożne❌😢
• sHSG+lipiodol - udane udrażnianie jajowodów✔️🤗
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👨 37
• Kariotyp✔️ AZF✔️ CFTR✔️ ASA✔️ USG (brak żpn)✔️
• Hormony✔️
• Parametry wyjściowe i po suplach+diecie:
0,9 mln/ml❌ --> 46 mln✔️
8 mln/total❌ --> 313 mln ✔️
9% ruch ab❌ --> 45%✔️
0% morfo❌ --> 2% ❌--> 0%❌😢
39% DFI❌😢 --> 19%💪
1,15 ROS✔️
Posiewy✔️
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Różni👨⚕️ Dużo badań💰 Walczymy💑 IVF=ekstrem😱 -
Firest wrote:Cara, sono z pianką w waw jest w wielu miejscach, czy polecam cóż nie jestem obiektywna bo u mnie nie przyniosło to efektu terapeutycznego, tylko smutną diagnozę. Mi endokrynolog polecił kogoś kto bardziej w ultrasonografii się specjalizuje np. dr Malinowskiego. A sono z lipiodolem można zrobić w Instytucie rodziny, przychodni św.Zofii, novum.. A sHSG jeśli w sensie selektywnego HSG z RTG na żywo to wg mojej wiedzy robi się tylko w szpitalach, ale w waw bez lipiodolu tylko sam środek cieniujący.
Powodzenia 🙂 -
Kochane! Melduję, że moja wielka nadzieja spełniła się i właśnie przeszłam udany zabieg. Jestem szczęśliwą posiadaczką drożnych, zdrowych jajowodów i też posiadam swoje nagranie RTG obrazujące wypływ kontrastu i lipiodolu. Niemożliwe zdaniem wielu, staje się możliwe. Jestem płodna! 📢🍾😊💪
Polecam wszystkim kobietom z ‚wyrokiem’ bezwzględnej niepłodności (bo za taki uważa się dziś niedrożne oba jajowody) nie poddawać się i spróbować leczenia metodą sHSG z radiologią zabiegową. Ja też nie byłam jedyną tego dnia, której wykonano udane udrożnienie. Teraz tylko czekać kolejnych cykli, może i one okażą się szczęśliwe🙏🫶Paula08 lubi tę wiadomość
01.2024 – baby start 🍼
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👩 35 - wszystko 🆗
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👨 37
• Hormony✔️
0,9 mln/ml❌ --> 46 mln✔️
9% ruch ab❌ --> 45%✔️
39% DFI❌😢 --> 19%💪
1,15 ROS✔️
Posiewy✔️
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Czesc dziewczyny
dawno mnie tu nie było, robiłam udrażnianie jajowodów z lipiodolem w Lublinie, było to w listopadzie 2023 r, niestety do tej pory nie udało mi się zajść w ciążę. Po jakimś czasie trochę sobie odpuściliśmy, złapaliśmy oddech i znów postanowiliśmy zacząć starania.
Myślicie że powinno się ponowić udrażnianie? Zbliża mi się okres, po nim wybieram się go ginekologa, może spróbuję monitoring cyklu, chociaż mam je dosyć regularne, jeszcze badania hormonów, suple zamówione i działamy 😊 -
Dziewczyny napisałam post wyżej tydzień temu a dzisiaj na dwóch testach mam dwa razy po dwie blade kreseczki ☺️🤭 trzymajcie kciuki, jeszcze nic pewnego ale nadzieja jest 🫠 po prawie pięciu latach zobaczyć druga kreskę... 🙈 Szok
Firest lubi tę wiadomość
-
Dzoana 27 wrote:Dziewczyny napisałam post wyżej tydzień temu a dzisiaj na dwóch testach mam dwa razy po dwie blade kreseczki ☺️🤭 trzymajcie kciuki, jeszcze nic pewnego ale nadzieja jest 🫠 po prawie pięciu latach zobaczyć druga kreskę... 🙈 Szok01.2024 – baby start 🍼
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👩 35 - wszystko 🆗
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👨 37
• Hormony✔️
0,9 mln/ml❌ --> 46 mln✔️
9% ruch ab❌ --> 45%✔️
39% DFI❌😢 --> 19%💪
1,15 ROS✔️
Posiewy✔️
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Firest wrote:Dzoana gratulacje 🙌 🥂 po takim czasie to pewnie cudowne uczucie! Super i powodzenia☺️ A robiłaś coś z jajowodami w końcu ostatnio, czy tylko wtedy w 2023?
Hej, właśnie jeszcze nic nie zaczęłam robić, czekałam na okres ale mi się spóźniał, więc stwierdziłam że zrobię test i patrzę a tu blada kreska, normalnie się w nią wpatrywałam i nie mogłam uwierzyć, dalej do końca nie wierzę i nie wiem czy się już cieszyć czy nie, w czwartek dopiero mam wizytę u gin, może jakoś wytrzymam 🫣🤭Firest lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny 🥰 właśnie jestem po wizycie u gin, 7 tydzień, serduszko bije ❤️ jestem taka szczęśliwa! Dlatego bardzo was proszę nie poddawajcie się! Ja dopiero po półtorej roku od udrażniania w Lublinie zaszłam, ale warto było czekać 🥰
Firest lubi tę wiadomość
-