X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udrażnianie jajowodów
Odpowiedz

udrażnianie jajowodów

Oceń ten wątek:
  • Firest Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Przepraszam, ,że się wtrącę w dyskusję - gdzie dokładnie robiłaś sono w Wawie? Polecasz? W Warszawie nikt nie robi sHSG z lipiodolem?
    Cara, sono z pianką w waw jest w wielu miejscach, czy polecam cóż nie jestem obiektywna bo u mnie nie przyniosło to efektu terapeutycznego, tylko smutną diagnozę. Mi endokrynolog polecił kogoś kto bardziej w ultrasonografii się specjalizuje np. dr Malinowskiego. A sono z lipiodolem można zrobić w Instytucie rodziny, przychodni św.Zofii, novum.. A sHSG jeśli w sensie selektywnego HSG z RTG na żywo to wg mojej wiedzy robi się tylko w szpitalach, ale w waw bez lipiodolu tylko sam środek cieniujący.
    Powodzenia 🙂

01.2024 – baby start 🍼
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    👩 35 - wszystko 🆗
    • kariotyp✔️ ASA✔️ AMH 4,7✔️
    • naturalne owu✔️ endometrium✔️
    • TSH, FSH, LH, E2 5dc 33 pg/ml, E2 peak 222 pg/ml, Prog 4dpo 12ng/ml✔️
    • sonoHSG – oba jajowody niedrożne❌😢
    • sHSG+lipiodol - oba jajowody udrożnione✔️🤗
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    • Kariotyp✔️ AZF✔️ CFTR✔️ ASA✔️ USG (brak żpn)✔️
    • Hormony✔️
    • Parametry wyjściowe i po suplach+diecie:
    0,9 mln/ml❌ --> 46 mln✔️
    8 mln/total❌ --> 313 mln ✔️
    9% ruch ab❌ --> 45%✔️
    0% morfo❌ --> 2% ❌--> 0%❌😢
    39% DFI❌😢 --> 19%💪
    1,15 ROS✔️
    Posiewy✔️
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Różni👨‍⚕️ Dużo badań💰 Walczymy💑 IVF=ekstrem😱
  • Cara Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firest wrote:
    Cara, sono z pianką w waw jest w wielu miejscach, czy polecam cóż nie jestem obiektywna bo u mnie nie przyniosło to efektu terapeutycznego, tylko smutną diagnozę. Mi endokrynolog polecił kogoś kto bardziej w ultrasonografii się specjalizuje np. dr Malinowskiego. A sono z lipiodolem można zrobić w Instytucie rodziny, przychodni św.Zofii, novum.. A sHSG jeśli w sensie selektywnego HSG z RTG na żywo to wg mojej wiedzy robi się tylko w szpitalach, ale w waw bez lipiodolu tylko sam środek cieniujący.
    Powodzenia 🙂
    Dziękuję Ci za odpowiedź :)

• Firest Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Melduję, że moja wielka nadzieja spełniła się i właśnie przeszłam udany zabieg. Jestem szczęśliwą posiadaczką drożnych, zdrowych jajowodów i też posiadam swoje nagranie RTG obrazujące wypływ kontrastu i lipiodolu. Niemożliwe zdaniem wielu, staje się możliwe. Jestem płodna! 📢🍾😊💪
    Polecam wszystkim kobietom z ‚wyrokiem’ bezwzględnej niepłodności (bo za taki uważa się dziś niedrożne oba jajowody) nie poddawać się i spróbować leczenia metodą sHSG z radiologią zabiegową. Ja też nie byłam jedyną tego dnia, której wykonano udane udrożnienie. Teraz tylko czekać kolejnych cykli, może i one okażą się szczęśliwe🙏🫶

Paula08 lubi tę wiadomość

01.2024 – baby start 🍼
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    👩 35 - wszystko 🆗
    • kariotyp✔️ ASA✔️ AMH 4,7✔️
    • naturalne owu✔️ endometrium✔️
    • TSH, FSH, LH, E2 5dc 33 pg/ml, E2 peak 222 pg/ml, Prog 4dpo 12ng/ml✔️
    • sonoHSG – oba jajowody niedrożne❌😢
    • sHSG+lipiodol - oba jajowody udrożnione✔️🤗
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    • Kariotyp✔️ AZF✔️ CFTR✔️ ASA✔️ USG (brak żpn)✔️
    • Hormony✔️
    • Parametry wyjściowe i po suplach+diecie:
    0,9 mln/ml❌ --> 46 mln✔️
    8 mln/total❌ --> 313 mln ✔️
    9% ruch ab❌ --> 45%✔️
    0% morfo❌ --> 2% ❌--> 0%❌😢
    39% DFI❌😢 --> 19%💪
    1,15 ROS✔️
    Posiewy✔️
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Różni👨‍⚕️ Dużo badań💰 Walczymy💑 IVF=ekstrem😱
‹‹ 13 14 15 16 17
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ