udrażnianie jajowodów
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolove wrote:Hey, a myślałaś o sHSG w Lublinie? I dostałas zalecenie IVF od razu, czy rozważałaś inseminację? Wiadomo, że szanse z IVF są większe ale sama zastanawiam się, co zrobić dalej jak się nie uda naturalnie, czy iui czy od razu IVF 🤔12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
Od 12.2023 stymulacja owulacji -
Mq1991 wrote:Hej, żeby podejść do IUI trzeba mieć drożne jajowody
Hej, moje były drożne po histeroskopii, więc teoretycznie mogłam podejść do iui. Tak naprawdę nie wiadomo czy teraz po 7 miesiącach od zabiegu oba są ponownie niedrożne. Zazwyczaj lekarze dają czas na starania naturalne do 3-6 msc po udrażnianiu. Natomiast nawet jeżeli chociaż jeden w tym momencie mam drożny to i tak mogłoby się okazać, że rzęski nie działają tak jak powinny i nie przetransportują zarodka do macicy.starania naturalne >2 lata
👩🏻 '94
niedoczynność tarczycy
10.2023 sonoHSG - jajowody obustronnie niedrożne
12.2023 histeroskopia - jajowody udrożnione
08.2024 start IVF
🧔🏻♂️'92 ✅ -
Mq1991 wrote:Hej, żeby podejść do IUI trzeba mieć drożne jajowodyStarania od 2023
♀️ 36l
Hormony ok, regularne cykle i owulacje
AMH 4.51
05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
10.24 inseminacja ❓️
♂️ 29l
wszystkie badania i parametry w normie 🍀 -
Karolove wrote:Zgadza się, przy diagnozie jednego niedrożnego szukałam tutaj informacji i potem poszłam do kliniki i z jednym można też podejść do IUI tylko możliwe, że nie będzie to, co cykl. Teraz przy obu drożnych w teorii powinno się dać, co cykl ale jeszcze odczekam do podejścia do IUI wg zaleceń lekarza.12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
Od 12.2023 stymulacja owulacji -
Dziewczyny, ból jest duży nie ma co się oszukiwać jeśli jajowody są niedrożne.
Ale jeśli zobaczy się dwie kreski po takim bólu to jest wdzięczność.
My kobiety doświadczamy dużo bólu i cierpienia aby zobaczyć dwie kreski itd.
U mnie było tak że po pierwszej drożności po 9 miesiącach (chyba) udało się naturalnie ale niestety zarodek nie rozwijał się.
Po następnej drożności nie udało się naturalnie i tutaj jak koleżanka napisała że nie ma siły już tyle czekać i że podchodzi do ivf to ja dobrze rozumiem i wg. Mnie robi dobrze 🙂
Oczywiście ivf nie daje gwarancji ale zwiększa szanse. -
Dziewczyny, ból jest duży nie ma co się oszukiwać jeśli jajowody są niedrożne.
Ale jeśli zobaczy się dwie kreski po takim bólu to jest wdzięczność.
My kobiety doświadczamy dużo bólu i cierpienia aby zobaczyć dwie kreski itd.
U mnie było tak że po pierwszej drożności po 9 miesiącach (chyba) udało się naturalnie ale niestety zarodek nie rozwijał się.
Po następnej drożności nie udało się naturalnie i tutaj jak koleżanka napisała że nie ma siły już tyle czekać i że podchodzi do ivf to ja dobrze rozumiem i wg. Mnie robi dobrze 🙂
Oczywiście ivf nie daje gwarancji ale zwiększa szanse. -