WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
zielarka wrote:Jak się spłaszczyła to może mięknie i idzie w górę na owulkę?
Amnie cycki bolą i swędzą i są wielkie, ale nie mam pewności, że to nie autowkręcanie. -
Myszka-Minnie wrote:Czarownice ocencie mój test owu. On jest pozytywny, czy negatywny? Mam male w tym doswiadczenie, wiec prosze o rade. A ponizej link do niego.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ba44093aa5b152a.htmlMyszka-Minnie lubi tę wiadomość
-
Wercia, nie mi doradzałaś szałwię - ale ktokolwiek to był to dobrze jej poradziłaś, działa piorunująco
Anuś, Aga to mnie pocieszyłyście z tą prl w sumie ta prolaktyna to poza karmieniem to do w zasadzie samo zło. Aga, biorę b6 ale na progesteron nie prl. Robię podejscie do 150mg, 100 wchodzi ale ostatnio do 150 miałam jakieś dziwne bóle i drżenia mięśni, na nic innego nie mogę ich zwalić.
Sara co do prl to mi endo kazała albo w 3/5dc albo 21/23dc do wyboru. Progesteron 21/23dc.
Zrezygnowałam całkowicie z szałwi więc zamiast 1 fazy piję Srokę.
Jak myślicie, brać donga czy nie? We wtorek @ powinna już definitywnie odejść w zapomnienie. Dong czeka w szafcesara_nar lubi tę wiadomość
-
lithe123 wrote:Wercia, nie mi doradzałaś szałwię - ale ktokolwiek to był to dobrze jej poradziłaś, działa piorunująco
Anuś, Aga to mnie pocieszyłyście z tą prl w sumie ta prolaktyna to poza karmieniem to do w zasadzie samo zło. Aga, biorę b6 ale na progesteron nie prl. Robię podejscie do 150mg, 100 wchodzi ale ostatnio do 150 miałam jakieś dziwne bóle i drżenia mięśni, na nic innego nie mogę ich zwalić.
Sara co do prl to mi endo kazała albo w 3/5dc albo 21/23dc do wyboru. Progesteron 21/23dc.
Zrezygnowałam całkowicie z szałwi więc zamiast 1 fazy piję Srokę.
Jak myślicie, brać donga czy nie? We wtorek @ powinna już definitywnie odejść w zapomnienie. Dong czeka w szafce
Z tego co sie orientuje to dong quai tez ladnie obniza prolaktyne. Tylko jak masz normalne owulki to bierz tylko 4 dni po jednej tabl od zakonczenia krwawienia. To naprawde mocne ziolo jest. -
Myszka-Minnie wrote:Dzieki Lithe za odpowiedz. Juz jest musztarda po obiedzie, bo ovu juz została wykryta. Musze nabrac w prawy jezeli chodzi o testy, wówczas bede wiedziec co i jak.
-
nick nieaktualnylithe123 - mi Weronika rowniez szalwie polecila i pije ja juz od 4 dni... nie robilam badan na prolaktyne, ale mam nadzieje, ze dziala Apropo szalwi - na opakowaniu pisze, ze stosowac max 2 tygodznie po jednej herbatce dziennie. Dluzej nie wskazane, bo niby jakies toksyny potem moga sie wydzielac czy cos...
-
Lithie i Wercia, test byl robiony w 13 dc wieczorem i tego dnia było serduszkowanie. Potem w 15 dc serduszkowanie, dzis po wpisaniu temperatury na wykresie ovu sie przesuneła z 11 dc na 14, wiec mam nadzieje, ze cos tam zaskoczylo, chociaz temperatura słabo sie podnosi. To jest moj 1 cykl ze cos sie z nim dzieje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:lithe123 - mi Weronika rowniez szalwie polecila i pije ja juz od 4 dni... nie robilam badan na prolaktyne, ale mam nadzieje, ze dziala Apropo szalwi - na opakowaniu pisze, ze stosowac max 2 tygodznie po jednej herbatce dziennie. Dluzej nie wskazane, bo niby jakies toksyny potem moga sie wydzielac czy cos...
U mnie nic nie pisze o toksyczności, tylko że nie przyjmować na raz więcej niż 15g szałwii (a łyżka to 2-4g). I że pić 2-3 razy dziennie
Ja w każdym razie póki co odstawiam szałwię zarówno w mieszankach jak i samą. Piję tylko ziółka o.Sroki. Mam jeszcze klka dni, zeby się zastanowiś czy brac donga.