WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka-Minnie wrote:Lithie i Wercia, test byl robiony w 13 dc wieczorem i tego dnia było serduszkowanie. Potem w 15 dc serduszkowanie, dzis po wpisaniu temperatury na wykresie ovu sie przesuneła z 11 dc na 14, wiec mam nadzieje, ze cos tam zaskoczylo, chociaz temperatura słabo sie podnosi. To jest moj 1 cykl ze cos sie z nim dzieje
-
Anna255 wrote:lithe123 - mi Weronika rowniez szalwie polecila i pije ja juz od 4 dni... nie robilam badan na prolaktyne, ale mam nadzieje, ze dziala
Apropo szalwi - na opakowaniu pisze, ze stosowac max 2 tygodznie po jednej herbatce dziennie. Dluzej nie wskazane, bo niby jakies toksyny potem moga sie wydzielac czy cos...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylithe123 wrote:Aniu, to skąd zakładasz że prl masz wysoką? Ja widzisz też zakładałam, że mam podwyższoną - i się rozaczarowałam (pozytywnie - chociaz wolałabym zeby była w normie, a nie poniżej).
wiesz ja w styczniu robilam badania i wyszlo mi 24,2 ng/ml a norma do 25 - czyli jak sprawdzalam normy mam lagodna hiperprolaktymie...od tamtej pory nic nie badalam, mysle ze to moze zaburzac moj cykl i przez to mam problemy z owulacja ;/ ps tez rozwazam wziazc donga w kolejnym cyklu, jesli w tym nic nie wypali, dzis juz zamowilam nawet przez net paczke...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 17:19
-
Jestem, jestem !
ByliŚmy na spacerze, najpierw za parkanem (bo mieszkamy przy samym parkanie cmentarza żydowskiego) i oglądaliśmy groby. A później byliśmy na cmentarzu u mojej mamy i trochę połaziliśmy, słońce grzeje wiatr wysmagał tak, że nie mam na nic siły. Tylko spać iść. Zaraz lece zerknąć, ale ta moja @ coś niehaloWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 17:19
staraczka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
weronika86 wrote:asioczek masz wdomu jakis test ciazowy? nie masz tempki na wykresie, wieczczy wogole ci spadla przy krwawieniu? nie slyszalam zeby ziola tak na kogos podzialaly tym bardziej te do picia,one sa dosyc slabe.
zrob test.
krwawienie nadal mam dziś, od wczoraj ziółek nie piję. pierwszy raz mi się coś takiego zdarza. okres miałam normalny- dość obfity, obecnie plamienie też dość obfite, że bez zabezpieczenia ani rusz. test owulacyjny zrobiłam i jedna kreska. wszystko wskazuje na zioła. jestem pierwszym przypadkiem takiego działania tych ziół. nie pomogły a zaszkodziły.
Dzięki Weronika za rady -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystaraczka24 wrote:ania co myslisz o mojej jak ze piekknej zajebiaszczej tempce ? oszalec mozna nie ? jak jutro nie odbije to juz jutro wcale lutki nie wezme bo i po co ;/
ale tez czasem spada i spada i jest @ -
nick nieaktualny
-
No nie wiem asioczku jakby się uprzeć to i ja miałam po dong quaiu takie plamienia i to ponad miesiąc, tylko u mnie sytuacja jest bardzo skomplikowana, bo beta wychodziła ciążowo wysoka. Kochana normalnie pisz do nas, może się uspokoi, i plamienia miną.
Jak ja wiem co przeżywasz kochana.asioczek86 lubi tę wiadomość
-
AnBe polecam poczytać jednak temat i na pierwszych stronach jest dżo informacji o ziołach i sposobach. Co do dong quaia to zasady są takie:
1.Wziąć pierwszą tabletkę dopiero od dnia w którym nie ma śladu po krwawieniu i plamienie po miesiączce.
2. Brać najmniejszą dawkę, np zacząć pierwszy cykl po jednej tabletce, kapsułce przez cztery dni.
3.Popijać mlekiem jeśli się odbija a nawet jak nie odbija się to próbować z mlekiem spożyć.
4. Można w późniejszych cyklach zwiększyć dawkę do 2 kapsułek a nawet pokusić się o branie do skoku ale po skoku temperatury nie wolno juz brać ale to później
5. Dong quai działa na endo i na jajeczka ale wiadomo, że nie na każdą tak samo.
6. WEarto brać donga z rana a gdy dokłada się późńiej druga tabletkę, kapsułkę to brac tak do 16-17, bo może pobudzać i możliwe są kłopoty ze snem.
Pozdrawiam.AnBe lubi tę wiadomość
-
staraczka24 wrote:patologia to malo powiedziane ;/ masakra jakas ;/
Mam nadzieję, że we wtorek już będę mogła donga wziąć o ile test wyjdzie negatywny i dziwna @ ustąpi.ANDI87, staraczka24 lubią tę wiadomość