X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nic Cię teraz nie pocieszy...
    Trzeba wstać,powiedzieć sobie jest huj....wo ale zawsze mogło być gorzej.
    Walczymy! Każdego dnia każda z nas walczy!

sara_nar lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Doris a masz z lekarze jakiś plan na kolejną ciążę? Nie masz np brać progesteronu? Robiłaś jakieś badania po stracie?

Wszystkie badania w normie:-) Plan gina próbować. Zmienił mi leki i dostałam zielone światło w kwietniu.
    Kochana mój małżonek też ma problem i dlatego się martwię.

Lona lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kredka! po pierwsze nic nie pomoze bez zmiany diety i lekami czy ziolami mozesz tylko sie ratowac ale to nie pomoze za wiele...pomoze 2, 3 cykle i przestanie...wiem co mowie, przechodze przez to samo i czytajac twoja wypowiedz czuje sie jakbys pisala o mnie. Dieta musi yc zastosowana...nie chodzi o glodzenie sie a zmiane jedzenie i zmodyfikowanie go..nie mam na mysli bron boze glupich diet 1000 kcal. Jesli jestes zaintersowana dieta i zaleczeniem tego gowna :D to pisz na priva, zeby nie mieszac ziol z dieta....oprocz diety dong quai bardziej sie spisze w twoim przypadku...mozesz go brac w kazdym dniu cyklu o ile jestes przed owulacja, wie zamow z neta i mierz temparature...jakie sa twoje cykle? wogole masz jakies? Inozytol i soja nie pomoga ani troche jesli nie zmienisz zywienia, mi sie udalo zgubic 25kg w 6 miesiecy. Przestalam brac suplementy, tylko dieta i cwiczenia...3 tygodnie odkad przestalam brac leki na samej diecie juz dzisiaj pojawil sie plodny sluz...musisz sobie zadac pytanie...czy chcesz byc zdrowa, urodzic dziecko i miec sile i checi aby sie nim cieszyc? czy chcesz tylko za wszelka cene zajsc w ciaze? odpowiedz mi szcerze na te pytania i wtedy bede wiedziala co ci poradzic...jesli pierwsze to dieta, inozytol, dong quai, ocet jablkowy to podstawa...jesli drugie to dong quai...soja nie dziala bez diety..musialybyc duze dawki soja bez diety a duze dawki soji moga niestety wywolac odwrotne skutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 17:10

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co badałaś? Immunologie też?
    U mojego m tez wyniki kiepskie :/

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dzięki za odpowiedź. Na diecie jestem, opartej na indeksie glikemicznym. Schudłam na razie 6kg. Kupiłam tez ocet jabłkowy, inozytol, soje. Biorę metformaxinę i luteine. Dotąd cykle miałam trwające kilka miesięcy a ostatnio 3miesiace okres z kilkoma dniami przerwy... Dlatego dostałam tabletki anty na zatrzymanie i właśnie skończyłam brać, mam @ i chce się wspomóc ziołami...
    Donga nie udało mi się kupić :( w jednym zielarski wiedzieli o co chodzi ale się skończył. Będzie po świętach. To chyba spróbuję od jutra z soja...
    Kupiłam tez przewrotnik, lukrecje, nagietka (dali mi koszyczek nagietka, to ma znaczenie?) i pokrzywy na drugą fazę jeśli taka będzie... Tylko jak to wszystko brać? Ile sypać do naparu i kiedy pić? Można mieszać?

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Wszystkie badania w normie:-) Plan gina próbować. Zmienił mi leki i dostałam zielone światło w kwietniu.
    Kochana mój małżonek też ma problem i dlatego się martwię.
    dora tu nie ma zadnego badania innego niz zobaczyc serduszko...to ciaza jak nic i powtarzam ci to od tygodnia...kurwa chyba zrobie specjalizacje :D ide na uniwerek :) o co sie zalozysz ze to dzidzia?

Doris-83, Beata.D lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris też myślę, że to fasolka.
    Jeśli chodzi o zakład, to jeśli Werka ma rację, to jeśli fasolka okaże się dziewczynką na drugie dostanie na imię Weronika :) Swoją drogo mi, to imię bardzo się podoba.
    Doris widzę, że u Ciebie była podobna sytuacja w 8tygodniu. No cóż, co nas nie zabije, to nas wzmocni. Ale chociaż wiem, że mogę zajść w ciążę.

Doris-83, weronika86 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Weronika dzięki za odpowiedź. Na diecie jestem, opartej na indeksie glikemicznym. Schudłam na razie 6kg. Kupiłam tez ocet jabłkowy, inozytol, soje. Biorę metformaxinę i luteine. Dotąd cykle miałam trwające kilka miesięcy a ostatnio 3miesiace okres z kilkoma dniami przerwy... Dlatego dostałam tabletki anty na zatrzymanie i właśnie skończyłam brać, mam @ i chce się wspomóc ziołami...
    Donga nie udało mi się kupić :( w jednym zielarski wiedzieli o co chodzi ale się skończył. Będzie po świętach. To chyba spróbuję od jutra z soja...
    Kupiłam tez przewrotnik, lukrecje, nagietka (dali mi koszyczek nagietka, to ma znaczenie?) i pokrzywy na drugą fazę jeśli taka będzie... Tylko jak to wszystko brać? Ile sypać do naparu i kiedy pić? Można mieszać?

Kredka radzilabym poczekac na dong quaia...albo wez srednia dawke soi i jak nie bedzie owulacji do 21dc to wziac dong quaia...ale zamow go tak czy inaczej, jest duzo mocniejszy. Wez soje od 4-8dc wtedy dziala najlepiej...ile izoflawonow zawieraja twoje izoflawony sojowe? lukrecje pij od dzisiaj raz dziennie, max 2 razy dziennie do poludnia bo moze poudzic..zalej ja tylka 1/5 szklanki wody, ostudz i wypija na lyka z zatkanym noskiem :D obrzydliwe :) nie mieszaj tych ziol....nagietek wrzucaj sobie do kapieli...lepiej dziala przez skore...zalewasz kilka lyzeczek wrzatkiem, 10min pod przykryciem, odcedzasz i wlewasz napara do wanny. Pokrzywe pij osobno po owulacji :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierzesz inozytol czy inofolic? jesli inozytol to trzymaj dawke ok 1500mg...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie mozliwe wiedzmy sie zeszły ;)

Doris na bank jest fasolka!!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 17:24

weronika86 lubi tę wiadomość

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo że zamówię Wszystkiego sspróbuję ;) to zacznę z tą soja. CLO brałam chyba 3 czy 4 dni i w 11dc miałam już przerosniety pęcherzyki.
    Juz ważę tyle co przed ciążą... Wtedy zaszłam w pierwszym cyklu. Nie wiem jak to możliwe, cud jakiś widać... Tylko wtedy miałam jeszcze regularne cykle co 23dni i mastodynon mi je wydłużył do 26dni a potem ciąża... A z m to nie wiem czy możliwe żeby się tak pogorszyły wyniki...
    Powinnam mieć 3,5 latka a zamiast tego jutro pójdę do Niego na cmentarz :( i nie wiem czy kiedyś się doczekamżyjącego o rodzeństwa dla Niego... Bo najwyraźniej tamta ciąża to był jakiś niewytlumaczalny cud...

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika kupiłam inozytol. 1500 raz dziennie? Dlaczego skoro w inofolicu zalecają lekarze 2x 2000?

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moje tabsy mają 45mg izoflawonow. To ile brać?

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dokładnie...tylko, że ja spędziłam miesiąć w szpitalu i to była masakra. Nie lekarze bo ci byli super. Piguły też.

Opowiem wam mega sytuację ze szpitala.
    Czekam na wyrokujące o mojej fasolce usg...mokra z nerwów. A tu ci wychodzi taka młoda laceczka i wypowiada słowa: no nareszcie zdechło! Teraz nich mnie wyskrobią....

Kurwa....wróciłam do piguł z płaczem i poprosiłam o relanium i po pół godzinie poszłam na to usg....serduszko już nie biło....
    Nie ma sprawiedliwości...nie ma.
    Dlatego trzeba walczyć! Nie poddawać się i nie litować się nad sobą.
    Nie na wszystko mamy wpływ.

Weronika ty już u mnie masz stopień mistrza:-) Żaden uniwerek Ci nie potrzebny.
    Twoje imię piękne...ale już mój małżonek je skwitował: i co dzieci w szkole będą krzyczeć Weronika co w majtki sika:-)
    Do każdego imienia ma rymowankę:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka popieram Werkę dieta,dieta i jeszcze raz dieta.
    Jak schudłam 12 kg to mi regularne miesiączki wróciły, a po dongu piękna owulacja:-)

weronika86 lubi tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    No wiadomo że zamówię Wszystkiego sspróbuję ;) to zacznę z tą soja. CLO brałam chyba 3 czy 4 dni i w 11dc miałam już przerosniety pęcherzyki.
    Juz ważę tyle co przed ciążą... Wtedy zaszłam w pierwszym cyklu. Nie wiem jak to możliwe, cud jakiś widać... Tylko wtedy miałam jeszcze regularne cykle co 23dni i mastodynon mi je wydłużył do 26dni a potem ciąża... A z m to nie wiem czy możliwe żeby się tak pogorszyły wyniki...
    Powinnam mieć 3,5 latka a zamiast tego jutro pójdę do Niego na cmentarz :( i nie wiem czy kiedyś się doczekamżyjącego o rodzeństwa dla Niego... Bo najwyraźniej tamta ciąża to był jakiś niewytlumaczalny cud...
    Kredka a wtedy co dzialal na cieie clo wazylas tyle co teraz? jesli tak to wez soje od 4-8dc....4-7dc wez po 2 tabletki0 90mg...8dc wez 135mg ( 3 tabletki)...mozesz wziac rowniez 4-8 po 135gr ale juz na swoja odpoeiwdzialnosc o ja kogos nie znajac nie chce dawac duzych dawek tym bardziej ze nawet za dobrze zaeragowalas na clo. Jesli tak dobrze reagowalas na clo to i soja i dong quai zadzialaja...super ze jestes na diecie...mozesz m powiedziec czy jesz wogole ziemniaki i bialy chleb? bardzo pomagaja soki warzywne, owocowe, bardzo szybko zrzuca sie wage...ogolnie jestem troszke przeciwna diecie o niskim ig bo juz na nej bylam i na diecie na ktorej jestem szybciej trace wage i duzo lepiej sie czuje..jest bardzo podobna do niskiego IG z wyjatkiem tego ze owoce i warzywa jem wszyskie bez wyjatku...to jest inny rodzaj cukru...raz na tydzien pozwole sobie na 3 male ziemniaczki bo skrobia rowniez jest potzrebna choc mozna ja zastapic bananami...banany z tego co pamietam maja wysokie IG ale maja bardzo duzo potasu...kobiety z pcos maja deficyty potasu, magnezu, witamny d, inozytolu... czyli jemy wszysko co ma potas : banany, orzechy ( tez magnez, cynk), kakao ( bardzo wazne), sok z szpinaku etc...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris wiem. Ja synka straciłam przez niewydolność szyjki wiec to dodatkowy powód do odchudzania.

Co do szpitala to ja trafiłam w 5tc z krwawienia i musiałam czekać kilka dni bo nic nie było widać czy to jeszcze nie widać czy juz... W końcu pokazał się pęcherzyk i myślałam że to koniec Starachowice.. Ale najgorsze było przede mną :( u mnie zaczęły sięę skurcze i krwawienie, w szpitalu chcieli założyć szew ale się okazało w trakcie zabiegu ze juz za późno.. Chwilę później odeszły mi wody i dobę czekałam i liczyłam skurcze :(
    Jak ja byłam w szpitalu to jakaś alkoholizmu z takim przepisy głosem się darła i kołem bo zaczynała rodzić :/ nie ma sprawiedliwości, no nie ma... Ja wtedy też rodziłam tylko moje dziecko nie mało szans...
    A wczoraj się dowiedziałam ze przyszła szwagier siostry jest w ciąży... Zabezpieczali się kalendarzyki i wpadli... Każda kolejna ciąża w otoczeniu kończy się u mnie płaczem...

Doris-83 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bardzo mi przykro z powodu twojej straty...dlatego chcialam ci zadac te pytania ktore moze nie byly zbyt mile..wiele kobiet z tymi samymi wynikami na sile probuje zajsc w ciaze...przy pcos jest czesta rowniez depresja...bardzo niekorzystna po porodzie...brak diety ktory moze przejsc w cukrzyce ciazowa...tym bardziej ze przy nieleczonym, nieokielznanym pcos mam zbyt wysoki procent poronien...bardzo sie ciesze ze trzymasz diete, pomozemy ci tutaj najlepiej jak bedziemy potrafily.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Doris wiem. Ja synka straciłam przez niewydolność szyjki wiec to dodatkowy powód do odchudzania.

Co do szpitala to ja trafiłam w 5tc z krwawienia i musiałam czekać kilka dni bo nic nie było widać czy to jeszcze nie widać czy juz... W końcu pokazał się pęcherzyk i myślałam że to koniec Starachowice.. Ale najgorsze było przede mną :( u mnie zaczęły sięę skurcze i krwawienie, w szpitalu chcieli założyć szew ale się okazało w trakcie zabiegu ze juz za późno.. Chwilę później odeszły mi wody i dobę czekałam i liczyłam skurcze :(
    Jak ja byłam w szpitalu to jakaś alkoholizmu z takim przepisy głosem się darła i kołem bo zaczynała rodzić :/ nie ma sprawiedliwości, no nie ma... Ja wtedy też rodziłam tylko moje dziecko nie mało szans...
    A wczoraj się dowiedziałam ze przyszła szwagier siostry jest w ciąży... Zabezpieczali się kalendarzyki i wpadli... Każda kolejna ciąża w otoczeniu kończy się u mnie płaczem...

W moim otoczeniu tez wszyscy w ciazy, wiem jak to boli...nawet moja kotka jest w ciazy i suczka ;D hahah doczekamy sie...przy pcos potrzeba niestety cierpliwosci...ale to jest rowniez potzrebne przy dziecku, wiec traktujmy o jak trening przed macierzynstwem...ja mojego synka dostalam od losu od razu...w wieku 16 lat :D ale Stas ma juz 11 lat a my nadal nie doczekalismy jeszcze drugiego czy trzeciego dzieciatka...ale wierze nadal choc na samym ovu jestem juz ponad dwa lata.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Kredeczka popieram Werkę dieta,dieta i jeszcze raz dieta.
    Jak schudłam 12 kg to mi regularne miesiączki wróciły, a po dongu piękna owulacja:-)
    LUBIE ;D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ